elwirka322 16.02.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 WItam, mam pytanie co do odległosci domów od siebie. Dom sąsiadów stoi bardzo blisko granicy działki ok. 2 m (dom murowany z oknami na tej ścianie), dom był wybudowany ok 20 lat temu. Teraz pytanie, czy stawiając dom mogę odstąpić tylko 3 metry od granicy działki i postawić scianę bez okien, czy mam zachować większą odległość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 16.02.2016 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 WItam, mam pytanie co do odległosci domów od siebie. Dom sąsiadów stoi bardzo blisko granicy działki ok. 2 m (dom murowany z oknami na tej ścianie), dom był wybudowany ok 20 lat temu. Teraz pytanie, czy stawiając dom mogę odstąpić tylko 3 metry od granicy działki i postawić scianę bez okien, czy mam zachować większą odległość? Bez okien 3m z oknami 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 16.02.2016 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 3m bez okien lub otwory okienne i luksfery lub okna przeciwpożarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 16.02.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 A jak masz wąską działkę, o szerokości poniżej 16 m, możesz postawić 1,5 od granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elwirka322 16.02.2016 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 I nie będzie problemu że odległość między jednym a drugim domem będzie wynosiła tylko 5 m (2 m od strony sąsiadów i 3m od nas), a nie tak jak mówią przepisy 8m w przypadku ścian z oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 moim zdaniem będzie. Ale o tym najlepiej pogadać z architektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.02.2016 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Wg mnie odległość między budynkami w tym przypadku zależą od przepisów przeciw pożarowych i dla tego przypadku jak nie zrobisz okien to musisz odsunąć się od granicy 5 m -7 metrów między budynkami. Jak chcesz okna to 6 metrów od granicy, 8 między budynkami. Edit, jest jeszcze jedna możliwość, ściana oddzielenia pożarowego dla mniejszych odległości. Zero okapów, mur ponad dach takie tam. Edytowane 16 Lutego 2016 przez jajmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 21.02.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Tu masz szczegółowe informacje, w jakiej odległości od granicy działki możesz budować, poczytajhttp://kb.pl/teksty/2015/06/01/projekty-domow-na-waska-dzialke-porady-dla-budujacych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts