forscher 18.02.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 http://mera.tychy.pl/gfx/mera.png Szanowni Państwo Od kilku tygodni poprzez osobę, która wyceniała zaprojektowane u Państwa łazienki próbuje uzyskać handlowe (ogólne) nazwy płytek, które w otrzymanym od Państwa kosztorysie ukryte są pod oznaczeniami liczbowymi. Od kilku tygodni uzyskanie tego jest niemożliwe... kontakt z osobą która wyceniała te łazienki kończy sie na pustych obietnicach. Tak sie zastanawiam co jest tego powodem... Być może chcecie mieć Państwo kolejnego niezbyt zadowolonego klienta... Naprawdę potrzebujecie kolejnej nieprzychylnej opinii o waszym salonie na forach internetowych?? A może chcecie na tym kliencie zarobić tylko równowartość dwóch projektów łazienek zamiast zarobić też na prowizji za zakup wyposażenia tych łazienek.. A może jest jakiś inny powód tego, że uzyskanie odpowiedzi na tak banalną kwestie trwa u Państwa tak długo. W sumie dobrze ze nie pytam także nazwę producenta tych płytek.. Uzyskania tej informacji to pewnie by moje wnuki nie doczekały. Nie wiem, kto u Państwa jest szefem... Ale podziwiam tego kogoś, że pozwala na takie olewające traktowanie klientów. Pozdrawiam serdecznie (były) niezbyt zadowolony klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 19.02.2016 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 "Sklep wypada słabo 30 dni na zwrot chyba jakiś żart co mam teraz zrobić z pozostałymi płytkami Pierwsza jakość kolejny żart już na pierwszej palecie peknieta płytka a podlogowe plytki pierwszej klasy krzywe Pozdrawiam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 20.02.2016 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 "Nie polecam!!!!!!! Obsługa zbywa klienta, na umywalkę czekałam 8 tygodni gdzie miała byc do 3 tygodni. A nawet po 8 tyg. nie dotarła. Sklep przereklamowany zupełnie. Po drugie jedyny taki sklep, gdzienie ma podanych producentów płytek, czego zupełnie nie rozumiem, mamy prawo wiedzieć co kupujemy i mamy prawo porównać ceny!!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Jesteś z konkurencji, że tak się produkujesz? Zapłaciłeś chociaż za projekt tej łazienki, czy chcesz mieć projekt za friko a płytki kupić w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 20.02.2016 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 przeczytaj dokładniej pierwszy post a dowiesz sie kim jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.02.2016 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Z ciekawości - ile zapłaciłeś za projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 przeczytaj dokładniej pierwszy post a dowiesz sie kim jestem. Nadal uważam, że osobą, która chce za darmo wyłudzić projekt łazienki, który sklep oferuje wyłącznie w opcji z zakupem płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 20.02.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Nadal uważam, że osobą, która chce za darmo wyłudzić projekt łazienki, który sklep oferuje wyłącznie w opcji z zakupem płytek. Ja bym tak ostro nie oceniała,tu nie tylko o porównanie cen płytek chodzi ale o konkretne modele baterii czy elementów podtynkowych geberitów odpływów itp. one mają różne techniczne uwarunkowania i właściwości ciężko ewentualnie coś reklamować jeśli nie będzie jedno do drugiego pasować nie znając konkretnego modelu i oznaczenia producenta. Zresztą gdyby nie zapłacił za projekt to chyba by go nie dali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.02.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 (edytowane) Ale chodzi o "nazwy płytek", o ile dobrze doczytałem w pierwszym poście. Armaturę Mera podaje już bez kodów. Mera ma taka politykę, a nie inną. Sytuacja wyglada tak, źe robisz u nich projekt, ktory jest gratisowy, jeśli zakupisz płytki. Do tego momentu nie znasz nazw płytek. Jesli okreslisz się, ze płytek nie kupujesz u nich, wtedy musisz zapłacić za projekt i w TYM momencie, otrzymując go wiesz, jakie płytki zostały użyte Trochę idiotyczne, ale.... Mera ma dobre ceny i rączej nie wyceniają w tych projektach płytek o 20% drożej, miz moznaby je nabyć u konkurencji. Edytowane 20 Lutego 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Zresztą gdyby nie zapłacił za projekt to chyba by go nie dali? Jak widać z postu - i tak on bez nazw płytek jest nieprzydatny. Nazwy (czyli pełen projekt, z częścią opisową) na pewno autor otrzyma jak zapłaci za zamówienie albo zapłaci za projekt. Takie zasady ma chyba każdy myślący sklep z płytkami. Nikt nie będzie frajerzył projektów za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 20.02.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Ja nie robiłam projektu w Merze,nawet wyceniając konkretne płytki z wystawki,nie podają nazw a ceny na moim przykładzie to 40 % jeden model inne nie tak spektakularnie ale około 25 do 30 %,i o ile nie są to dostępne płytki z magazynu,a na zamówienie były drożej niż gdzie indziej. Ciekawa jestem niech autor napisze czy jego projekt zawierał zestawienia materiałowe i w jakiej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.02.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Ja jechałem do nich zobaczyć konkretne płytki (Provenza Re-Used) i mieli je taniej, niż w Max Flizie, czy Domusie.Niestety, tonacja serii, jaką akurat dysponowali mi nie odpowiadała, więc kupiłem je w Domusie. Drzwi prysznicowe tez były dokładnie w tej samej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 20.02.2016 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 (edytowane) Nadal uważam, że osobą, która chce za darmo wyłudzić projekt łazienki, który sklep oferuje wyłącznie w opcji z zakupem płytek. :wtf: człowieku... jakie wyłudzenie>?? o czym ty ku..a piszesz??? :wtf: projekt mam! zrobiony przez projektantów mery ! Z wykonania projektu jestem bardzo zadowolony. Mając na uwadze sposób jego przygotowania i efekt koncowy projekt ten wart były swojej ceny. Wiec daruj sobie kretyńskie komentarze pod moim adresem oparte na twoich domysłach i przypuszczeniach. W przeciwieństwie do ciebie ja jasno pisze o co mi chodzi ... a o co? Patrz pierwszy post. Inni zrozumieli.. tylko ty masz z tym jakiś niewzykły problem. Dalszej dyskusji z toba a raczej twoimi przypuszczeniami nie przewiduję. PS Mera oferuje projekt wyłacznie z zakupem płytek ??? :wtf: no czego to ja sie od ciebie nie dowiem .... ziemia też nadal jest płaska ? Edytowane 20 Lutego 2016 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 20.02.2016 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 (edytowane) Ale chodzi o "nazwy płytek", o ile dobrze doczytałem w pierwszym poście. ............. Sytuacja wyglada tak, źe robisz u nich projekt, ktory jest gratisowy, jeśli zakupisz płytki. Do tego momentu nie znasz nazw płytek. Jesli okreslisz się, ze płytek nie kupujesz u nich, wtedy musisz zapłacić za projekt i w TYM momencie, otrzymując go wiesz, jakie płytki zostały użyte ...... nie tak wyglada polityka i sposob postępowania w Mera z naiewnymi klientami, a juz na peewno nie wygla ona tak jak opisujesz od listopada 20115. .. ale nie ja jestem od tego by ci to tłuamczyć.. z resztą ta firma nie jest tego warta. 3m się. Edytowane 20 Lutego 2016 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2016 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 (edytowane) ziemia też nadal jest płaska ? No to pochwal się ile zapłaciłeś za projekt, którego nie chcą ci dać w formie umożliwiającej zakup tych płytek poza sklepem Jak brzmiała umowa na wykonanie projektu - rozliczacie się przed czy po otrzymaniu pełnej specyfikacji? Czy wpłaciłeś jakieś zaliczki? Po prostu na tym forum nie znajdziesz naiwniaków. Ani odbiorców twojego "listu otwartego", którego pewnie żaden przedstawiciel firmy na oczy nie widział. Bo kozakować pod anonimowym nickiem to jest łatwiej niż wysłać list polecony podpisany własnym nazwiskiem z wezwaniem do wywiązania się z zawartej umowy. Edytowane 20 Lutego 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 20.02.2016 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 (edytowane) No to pochwal się ile zapłaciłeś za projekt, którego nie chcą ci dać w formie umożliwiającej zakup tych płytek poza sklepem Jak brzmiała umowa na wykonanie projektu - rozliczacie się przed czy po otrzymaniu pełnej specyfikacji? Czy wpłaciłeś jakieś zaliczki? Po prostu na tym forum nie znajdziesz naiwniaków. Ani odbiorców twojego "listu otwartego", którego pewnie żaden przedstawiciel firmy na oczy nie widział. Bo kozakować pod anonimowym nickiem to jest łatwiej niż wysłać list polecony podpisany własnym nazwiskiem z wezwaniem do wywiązania się z zawartej umowy. 1. Projekt dostałem w formie, w której mozliwe wykonanie wszystkich działan, by wyposazyć łazienkę zgodnie z naszym zamierzeniem. W żadnym z moich postów w tym wątku nie znajdziesz słowa o kupowaniu płytek poza ich salonem. Ja wiem, że jest "saturday night", ale moze nie pij juz tyle bo zaczynasz bełkotać. 2. Ile kosztuje projekt - dowiesz sie w Mera. 3. Mera ma jeden standardowy wzór umowy. w sumie jeden aspekt tej umowy okazał sie byc negocjowalny. WOW 4. jak postepuje Mera z klietami dowiesz sie w Tychach lub Katowicach. Dotyczy także zaliczek. 5. "Po prostu na tym forum nie znajdziesz naiwniaków" Wiem ze ich tu nie znajdie. Nie ich tu szukam. Więc to kolejny twój kretyński komentarz pod moim adresem. No ale widocznie inaczej nie potrafisz. Rozumiem. 6. "listu otwartego", którego pewnie żaden przedstawiciel firmy na oczy nie widział. " O to czy widział - to sie nie martw. Kto miał widzieć - zobaczył. Po raz kolejny okazuej sie ze g..o wiesz a próbujesz sie wymadrzac pisząc kretynizmy. No ale widocznie inaczej nie potrafisz... Rozumiem. 7. "Bo kozakować pod anonimowym nickiem to jest łatwiej niż wysłać list polecony podpisany własnym nazwiskiem z wezwaniem do wywiązania się z zawartej umowy. " W 100 % się z toba zgadzam. Jednak to nie moja bajka.. Niemniej jednak jest to pewnie tak łatwe jak pisanie kretyńskich komentarzy pod adresem innych forumowiczów... no ale komu ja to pisze.. :o:o tobie ?? PS brak wywiązania z zawartej umowy - a czy gdzies napisałem. że ktoś sie z jakiejs umowy nie wywiązał ?? CHŁOPIE (wiem, że sie powtarzam ale to dla twojego dobra i zdrowia ) NIE PIJ TYLE ! Edytowane 20 Lutego 2016 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.02.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 czyli podsumowując: zapłaciłeś za pełny projekt a Mera nie chce Ci go wydać w takiej formie żeby można go w pełni zrealizować? Wykonanie projektu nie wiązało się z kupieniem u nich płytek i teraz Mera nie dając Ci nazw płytek Cię chce to na Tobie wymóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 nie tak wyglada polityka i sposob postępowania w Mera z naiewnymi klientami, a juz na peewno nie wygla ona tak jak opisujesz od listopada 20115. .. ale nie ja jestem od tego by ci to tłuamczyć.. z resztą ta firma nie jest tego warta. 3m się. To w czym jest problem ? 1 Zdecydowałeś się tylko na zakup projektu, otrzymałeś go, ale bez podanych nazw płytek i nie mozesz przez to ich skompletować. 2 Zdecydowałeś się na zakup projektu, oraz zakup płytek wg ich projektu i przed wpłaceniem środków chcesz poznać ich nazwy ? Jesli piszesz, źe zapłaciłeś i masz projekt w formie, która umożliwia jego wykonanie, to znaczy, źe nazwy płytek znasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 21.02.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Jeżeli sklep nie chce podać nazw płytek bo boi się że klient sprawdzi, ze gdzie indziej jest taniej to trochę żenada.Przecież w wieksosci sklepow jest tak, ze jak po projekcie tamnie kupisz plytek to placisz za sam projekt, a tu widzę sklep przeciągai nie wiem na co liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Dwie uwagi. 1. Nie chcę takich pyskówek na FM. 2. Elfir, ogarnij się! Jesteś moderatorem, a to zobowiązuje! 3. Temat nie zasługuje na zakładanie nowego wątku. Proponuję przenieść do "czarnej listy" etc. I to jest, Elfir, zadanie dla Ciebie. Tylko ja nie wiem co to za Mera Jakiś lokalny sklep? Jakie województwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts