dzeoos 19.02.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Witam. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w rozplanowaniu ustawienia mebli w moim salonie. Poniżej widok salonu z wymiarami. Czerwonym kółkiem zaznaczyłem gniazdo TV. Aktualnie odbiornik TV mam ustawiony na tej ścianie gdzie gniazdo a "wersalkę" na przeciwko i nie ma już gdzie postawić stolika tak aby swobodnie przechodzić na balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvinar 19.02.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 jaki rodzaj stolika? rokzładany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzeoos 20.02.2016 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Aktualnie posiadam stolik z IKEA model Lack . Docelowo chciałbym kupić rozkładamy. Taki w którym można podnieść blat i rozłożyć aby usiadło do niego więcej osób. Coś w tym stylu: Oczywiście zakup nowego stolika wchodzi w grę jeśli uda się wygospodarować miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2016 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Czerwonym kółkiem zaznaczyłem gniazdo TV. Aktualnie odbiornik TV mam ustawiony na tej ścianie gdzie gniazdo a "wersalkę" na przeciwko i nie ma już gdzie postawić stolika tak aby swobodnie przechodzić na balkon. Bo sensowniej było zrobić na odwrót. Wówczas kanapa mniej ci zachodzi na okno. Telewizor wieszasz na ścianie a nad kaloryferem dajesz wiszącą, płytką szafkę na sprzęt RTV. Stolik kawowy jakiś mały i symboliczny (typu stolik-pomocnik), dodatkowo z boku kanapy komoda lub drugi stolik, gdzie można odstawić kubek. http://images77.fotosik.pl/350/413a75d08fac9807gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzeoos 28.03.2016 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Zamiast stołu pewnie zorganizuje miejsce do pracy. Potrzebne mi jest praktyczne rozwiązanie na 2 laptopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.03.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 a przy stole nie da się siedzieć z laptopem? Jedna osoba z jednej strony, druga z drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 21.04.2016 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Laptopy raczej nie zajmują aż tak wiele miejsca - jedna z zalet tych urządzeń. Ale z niewielkimi salonami już tak jest, że ciężko w nich wygospodarować odpowiednią ilość przestrzeni, by było to maksymalnie funkcjonalne. Ja sama znalazłam artykuł o aranżacji niewielkich pomieszczeń: http://www.alces.pl/jak-urzadzic-maly-salon-5-sposobow-na-powiekszenie-pokoju/, ale tak po prawdzie, gdy przychodzi do praktyki i samego urządzania, to wychodzi jak to wygląda naprawdę, a każde pomieszczenie jest inne. Mój własny salon jest bardzo niewielki, ale gdyby było trzeba to spokojnie mogą się u mnie rozmieścić dwie osoby z laptopami, głównie przez wzgląd na to, że mam dwa stoliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.04.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Kształt długiego i wąskiego pomieszczenia można poprawić optycznie za pomocą doboru odpowiedniego koloru ścian, pokój wyda się wtedy bardziej proporcjonalny. Aby uzyskać taki efekt należy wykorzystać optyczne właściwości barw. Jak powszechnie wiadomo, kolory ciepłe i nasycone sprawiają wrażenie jakby wychodziły nam na przeciw. Z kolei barwy chłodne i jasne „cofają się”. Jeśli takie wnętrze zaaranżujemy w ten sposób, by ściany krótsze były pomalowane odcieniem ciepłym i mocno nasyconym, a ściany długie jasnym kolorem, chłodnym lub złamaną bielą to, pokój sprawi wrażenie bardziej proporcjonalnego. Myślę, że warto to wykorzystać w tym przypadku.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts