Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmm zastanawiałem się czy dowalić do pieca, ale w końcu ma to być wymiana doświadczeń. Otóż ord rozpoczęcia postu odwiedzając różnych znajomych zacząłem zwracać uwagę na sposób ogrzewania pomieszczeń i niedawno byłem u znajomych, którzy mają kilkuletni, bardzo dobrze zaizolowany dom i wszędzie grzejniki z elektronicznymi termostatami ustawionymi na 22C. Pomieszczenie w, którym spędziłem niemal cały dzień o wielkości ok 40m2, gdzie grzejniki były zamontowane w okolicach okien (po drugiej stronie ogród zimowy) wydało się bardzo jednorodnie przyjemnie ogrzane. Mówię tu porównując z grzejnikami żeberkowymi, które mam w wynajmowanym mieszkaniu. U mnie kiedy zaczną grzać jest masakra. Czuje się jak skóra na twarzy się naciąga. Tam jednak nowszy system sprawował się bardzo dobrze.
Mój kolega też ma ogród zimowy i grzejnki. Ma też gaz i kominek z płaszczem. Często mi mówi, że dał się w to wszystko wpier...ć, że dzisiaj wolałby PC i ogrzewanie podłogowe. Ja jego grzejników na pewno bym nie chciał.
He,he,dobry kit:popcorn:jak z tym twoim niby sąsiadem dilerem co pali węglem (ze niby tylko margines pali węglem) bo wyszedł z pierdla:popcorn:skoro taki z ciebie doradca to bylo kolesiowi doradzić ze da dupy ...z kominkiem ,gazem i grzejnikami:D:stirthepot:
He,he,dobry kit:popcorn:jak z tym twoim niby sąsiadem dilerem co pali węglem (ze niby tylko margines pali węglem) bo wyszedł z pierdla:popcorn:skoro taki z ciebie doradca to bylo kolesiowi doradzić ze da dupy ...z kominkiem ,gazem i grzejnikami:D:stirthepot:

Ten co wyszedł jeszcze nie mieszka i nie grzeje, nie ma za co chaty dokończyć. Ostatnio widziałem jego ojca jak mu tynk kładł. Wszystko ładnie pięknie, tylko nie starczyło na... ocieplenie!!! :eek:

Co do mojego kolegi, radziłem mu, ale każdy ma swój rozum i nim się kieruje. Dobrze jak jeszcze po tym wszystkim przyznaje się do błędu. Przebąkuje o przeprowadzce (bliżej firmy) i nowej budowie. Jestem pewien, że grzejników tam nie będzie.

Kiedy można mówić, że źródło ciepła taktuje?

Słucham...

Produkujesz grzejniki a nieznanasz się na traktowaniu? Przecież powinieneś uwzględniać możliwość taktowania projektując grzejniki.

Nie znasz postaw, może któryś z twoich pracowników ma o tym pojęcie?

Ogólnie dobrze że pytasz, może w końcu uzmyslowisz sobie że grzejniki w nowych domach to przeżytek. Mam nadzieję że pamiętasz o moim pytaniu odnośnie zmiany twojego zdania odnośnie podłogowki.

Już przestań komponować....

Edytowane przez link2jack