fotohobby 12.03.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Kiedy z uwagi na zbyt niski odbiór mocy startuje i wyłącza sie kilkanaście razy w ciagu godziny. Kilkadziesiat, kilkaset razy na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 12.03.2016 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Hmm zastanawiałem się czy dowalić do pieca, ale w końcu ma to być wymiana doświadczeń. Otóż ord rozpoczęcia postu odwiedzając różnych znajomych zacząłem zwracać uwagę na sposób ogrzewania pomieszczeń i niedawno byłem u znajomych, którzy mają kilkuletni, bardzo dobrze zaizolowany dom i wszędzie grzejniki z elektronicznymi termostatami ustawionymi na 22C. Pomieszczenie w, którym spędziłem niemal cały dzień o wielkości ok 40m2, gdzie grzejniki były zamontowane w okolicach okien (po drugiej stronie ogród zimowy) wydało się bardzo jednorodnie przyjemnie ogrzane. Mówię tu porównując z grzejnikami żeberkowymi, które mam w wynajmowanym mieszkaniu. U mnie kiedy zaczną grzać jest masakra. Czuje się jak skóra na twarzy się naciąga. Tam jednak nowszy system sprawował się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek188 12.03.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 niemożliwe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ogrod zimowy u ciemnogrodu!???w ogole jak mogles powiedzieć ze grzejniki daja komfort???niemożliwe,niemozliwe...:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.03.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Mój kolega też ma ogród zimowy i grzejnki. Ma też gaz i kominek z płaszczem. Często mi mówi, że dał się w to wszystko wpier...ć, że dzisiaj wolałby PC i ogrzewanie podłogowe. Ja jego grzejników na pewno bym nie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek188 12.03.2016 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 He,he,dobry kit:popcorn:jak z tym twoim niby sąsiadem dilerem co pali węglem (ze niby tylko margines pali węglem) bo wyszedł z pierdla:popcorn:skoro taki z ciebie doradca to bylo kolesiowi doradzić ze da dupy ...z kominkiem ,gazem i grzejnikami:D:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.03.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 He,he,dobry kit:popcorn:jak z tym twoim niby sąsiadem dilerem co pali węglem (ze niby tylko margines pali węglem) bo wyszedł z pierdla:popcorn:skoro taki z ciebie doradca to bylo kolesiowi doradzić ze da dupy ...z kominkiem ,gazem i grzejnikami:D:stirthepot: Ten co wyszedł jeszcze nie mieszka i nie grzeje, nie ma za co chaty dokończyć. Ostatnio widziałem jego ojca jak mu tynk kładł. Wszystko ładnie pięknie, tylko nie starczyło na... ocieplenie!!! Co do mojego kolegi, radziłem mu, ale każdy ma swój rozum i nim się kieruje. Dobrze jak jeszcze po tym wszystkim przyznaje się do błędu. Przebąkuje o przeprowadzce (bliżej firmy) i nowej budowie. Jestem pewien, że grzejników tam nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 12.03.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Kiedy można mówić, że źródło ciepła taktuje? Słucham... Produkujesz grzejniki a nieznanasz się na traktowaniu? Przecież powinieneś uwzględniać możliwość taktowania projektując grzejniki. Nie znasz postaw, może któryś z twoich pracowników ma o tym pojęcie? Ogólnie dobrze że pytasz, może w końcu uzmyslowisz sobie że grzejniki w nowych domach to przeżytek. Mam nadzieję że pamiętasz o moim pytaniu odnośnie zmiany twojego zdania odnośnie podłogowki. Już przestań komponować.... Edytowane 12 Marca 2016 przez link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts