Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Poszukuję eleganckiego grzejnika o wyglądzie modułowym/ kolumnowym, wzorowanym na tradycyjnych grzejnikach żeberkowych.

W salonie i jadalni mam parapety na wysokości 60 cm od podłogi, szerokość okna to 130 cm. Będę potrzebowała więc grzejników o wymiarach około:

- 40 cm (wys) x 100 cm (szer) - 4 sztuki oraz

- jednego grzejnika pionowego i bardzo wąskiego o wymiarach ok. 40 cm x 150 cm (wys).

tesi-3-grzejnik-zeberkowy-irsap.jpg 7047_irsaptesi3.jpg

Znalazłam 3 firmy, które mają takie grzejniki w swojej ofercie:

- IRSAP: modele Tesi 3 i Tesi 4,

- Instal Projekt: modele Tubus 3 i Tubus 4,

- Vogel & Noot: modele Standard 3 i Standard 4.

Którą z tych firm polecacie? A może znacie innego, dobrego i nie specjalnie drogiego producenta takich grzejników?

Edytowane przez nuxe

Na forum bez trudu znajdziesz producenta i sprzedawcę grzejników @bugusława, jest bardzo aktywny, PP. Ale czy u niego znajdziesz takie, które będą odpowiadać Twoim wymaganiom estetycznym? Trudno powiedzieć, mnie nie podobają się żadne grzejniki.

Napisz, jeśli coś znajdziesz.

@bogusław - bardziej podoba mi się grzejnik KALOR 350/160 bo jest delikatniejszy od wersji retro BOHEMIA.

grzejnik-zeliwny-kalor-02.jpg Czy w Warszawie można gdzieś obejrzeć te grzejniki?

Czy wysokość 430 mm w modelu KALOR jest najniższa? U mnie przestrzeń pod parapetem do podłogi będzie max 56 cm, czy ten grzejnik się zmieści?

Natomiast potrzebny też jest jeden grzejnik wysoki, czy wersja 900/160 - czyli 98 cm jest najwyższa?

Planuję nad tym pionowym grzejnikiem zrobić półkę - żeby grzejnik miał właściwą oprawę :)

Kaloryfer_salon.jpg

Edytowane przez nuxe