Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na biznes.

kinna

Recommended Posts

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...
Sam pomysł to nic trudnego, problemy zaczynają się gdy trzeba rozreklamować i stale rozwijać swoją firmę. Na przyszłość polecam ci poczytać co nieco o networkingu :spam:Obecnie to chyba najskuteczniejszy sposób na zyskanie nowych klientów. Edytowane przez Greengaz

• 1 year później...
Jaki macie dobry pomysł na biznes?Co można zrobić?Na czym zarobić?

Pewnie Cię nie zdziwię, ale dobrym pomysłem na biznes jest otwarcie firmy budowlanej/ wykończeniowej. Jeden ważny warunek - trzeba znać się na temacie. :)

Ale jak się człowiek zna na temacie i solidnie robi swoją robotę to dobry pieniądz zarobi. Ale zespołem trzeba umieć zarządzać no i zaplecze finansowe mieć na maszyny, sprzęt i wypłaty dla ludzi, bo różne terminy platności są. No i najbezpieczniej to na jak najkrótsze terminy robić, żeby Cię nie zrobili w bambuko.

Tylko jak będziesz firmę otwierać to sobie na facebukach i inncyh duperelach pozakładaj konta bo teraz ludzie to wszystko w internecie szukają, wszystko sprawdzają nawet ile czasu jajko gotować :) Zlecenia można z przetargów publicznych brać. Jak masz jakieś znajomości w mniejszych gminach to wogóle bajer. Stronę internetową sobie załóż, to wizytówka dobra, teraz każda firma mieć powinna. Ja mogę od siebie polecić Agencję SF [sPAMl] tanio robią strony i solidne. Reklame Ci całą zrobią. Dużo klientów z tego co mnie dzwoni bo mówia na starcie, że stronę znaleźli często stąd wiem a i sam pytam.

To samo z wykończeniówką, zlecenia szukać w internecie, a i mozna się uśmiechnąć do jakiegoś dewelopera, żeby polecał twoją firmę za jakiś % że odpalisz. Sposobów jest dużo, trzeba tylko dobrze wszystko obmyślić.

Edytowane przez Elfir

• 1 month później...
  • 1 year później...
Sam mam dobrze prosperującą firmę i oczywiście sporo czasu na nią poświęcam, ale tak uważam że warto iść w tym kierunku bo lubię to co robię i przynosi mi to sporo satysfakcji jak i oczywiście pieniędzy ;) Jakiś czas temu zainwestowałem w coś takiego jak :spam: i to też jak się okazało jest spora oszczędność czasu na pracowników. Edytowane przez Greengaz