miluszka 28.02.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Drodzy, bardzo proszę o Wasze uwagi i sugestie co do tego projektu domu i rzutów: http://pracownia-projekty.dom.pl/fa_kasjusz_ce.htm Wierzę w Wasze doświadczenie i cenne wskazówki i tym, że będziecie na tyle życzliwi by się nimi podzielić. Z góry dzięki za Waszą aktywność. Szukam też wszędzie realizacji projektu, ale nigdzie znaleźć nie mogę Może ktoś się przyzna? Pozdraiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Moje poprawki:http://images77.fotosik.pl/406/c9282d8c904fbf2egen.jpg Do projektu można w późniejszym czasie dostawić garaż z płaskim dachem. Ale trzeba przewidzieć nadproże pod przyszłe drzwi między kotłownia a garażem. Największym problem jest na poddaszu, gdzie jedna z sypialni jest maleńka i ciasna - przy dwójce dzieci będą kłótnie o większy pokój. Upierdliwości - wyjście na taras jest zastawione stołem - dlatego w poprawce jest dodatkowe wyjście koło kanapy. Zadaszenie nad wejściem (oznaczyłam czerwonym znakiem zapytania) - zamiast murować słup połączony konstrukcyjnie z budynkiem, lepiej to zadaszenie zrobić w szkielecie drewnianym na odrębnej konstrukcji. Dodałam wnękę na prysznic w łazience na dole, jeśli pokój na dole miałby służyć okazjonalnie za sypialnię. Zmniejszyłam okno w kuchni, by zmieścić lodówkę i słupek z piekarnikiem. Polecam powiększenie okien na szczytach i likwidację w miarę możliwości okien połaciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miluszka 22.03.2016 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 (edytowane) Moje poprawki: http://images77.fotosik.pl/406/c9282d8c904fbf2egen.jpg Do projektu można w późniejszym czasie dostawić garaż z płaskim dachem. Ale trzeba przewidzieć nadproże pod przyszłe drzwi między kotłownia a garażem. Największym problem jest na poddaszu, gdzie jedna z sypialni jest maleńka i ciasna - przy dwójce dzieci będą kłótnie o większy pokój. Upierdliwości - wyjście na taras jest zastawione stołem - dlatego w poprawce jest dodatkowe wyjście koło kanapy. Zadaszenie nad wejściem (oznaczyłam czerwonym znakiem zapytania) - zamiast murować słup połączony konstrukcyjnie z budynkiem, lepiej to zadaszenie zrobić w szkielecie drewnianym na odrębnej konstrukcji. Dodałam wnękę na prysznic w łazience na dole, jeśli pokój na dole miałby służyć okazjonalnie za sypialnię. Zmniejszyłam okno w kuchni, by zmieścić lodówkę i słupek z piekarnikiem. Polecam powiększenie okien na szczytach i likwidację w miarę możliwości okien połaciowych. - ogromne dzięki za te uwagi! po rozmowie z mężem faktycznie z większością się zgadzamy Sporów o mały pokój na piętrze między dwójką dzieci nie będzie - my bieremy z mężem tę sypialnię. w końcu potrzebna tylko do spania dla nas. Prysznic na dole fajna sprawa, i pomniejszenie okna w kuchni by zmieściła się lodówka i słup z piekarnikiem, zadaszenie drewniane też świetny pomysł. Pozwolisz, że pociągnę jeszcze za język, bo od razu widać, że znasz się na rzeczy. - Poddasze w projekcie ma ścianę kolankową w wysokości 73 cm. Zastanawiamy się czy nie powiększyć do 100 cm. Jakie Twoje zdanie? - Martwię się też o kibelek na poddaszu bo umiejscowiony jest pod ścianą kolankową, a na takiej wysokości to chyba ciężko się na nim siedzi albo musiałby być jakoś nieestetycznie wysunięty? Masz jakieś sugestie? - napisałaś również o powiększeniu okien na szczytach - czemu proponujesz rezygnację z połaciowych? Z góry wielkie dzięki za wszelkie info. Miluszka Edytowane 22 Marca 2016 przez miluszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts