generalski 01.03.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 WitamMam pytanie.Mam działkę przyłączoną do miejskiej kanalizacji.Na działce mam studzienkę kanalizacyjną z pokrywą jak od szamba.Teraz jest taki problem że wysokość posadowienia tej pokrywy totalnie nie pasuje mi do kostki.Wskazane by było opuszczenie pokrywy o jakieś 10 cm.Oczywiście technicznie nie ma z tym problemu by to zrobić.Ale od strony prawnej czy można to bez problemu zrobić?czy trzeba to zgłaszać?Jak to wygląda od strony prawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.03.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Nie przesadzajmy możesz legalnie dopasować do pożądanej wysokości. Zdejmujesz pokrywę , wieniec i tniesz rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
generalski 01.03.2016 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 też tak mi się wydaje.Ale jedna osoba twierdzi że to jakaś ważna rzędna i nie można jej zmieniać.Szkoda że nie ma jakiejś podpórki prawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mobe 01.03.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Nie ma co popadać w paranoję. Prawnik zawsze coś znajdzie. Opuść sobie tę pokrywę i nikogo się nie pytaj, a już na pewno nie urzędnika, bo jeszcze coś wymyśli. Ważna rzędna to dno studni, to tam płynie g... Górna rzędna nie ma szczególnego znaczenia. Edytowane 1 Marca 2016 przez Mobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
generalski 01.03.2016 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Niestety ja to wszystko wiem ale to nie tyczy się mnie mój znajomy robi kostkę i z sensem było by obniżyć pokrywę kanalizacji by kostka miała sens. Ale ma jakiegoś nawiedzonego doradcę który stwierdził że nie można tego ruszać A co najlepsze gdy firma od kostki zrobiła krawężniki do kostki wpadł z przyrządami optycznymi by pomierzyć czy na dobrej wysokości jest kostka. Za to oczywiście skasował kilka stówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.03.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Opuszczaj śmiało i nic nikomu nie tłumacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.03.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Jak ktoś naiwny to niech płaci za bzdurne , nikomu niepotrzebne pomiary i niech całe życie ogląda wystającą pokrywę studzienki ponad kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
generalski 01.03.2016 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 U siebie bym to śmiało zrobił Ale to u kogoś innego i kto inny robi Znajomy ma doradcę który tylko wyciąga od niego kasę i nie da się przekonać że tak jest tylko patrzy w niego jak w obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urba 03.03.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 U siebie bym to śmiało zrobił Ale to u kogoś innego i kto inny robi Znajomy ma doradcę który tylko wyciąga od niego kasę i nie da się przekonać że tak jest tylko patrzy w niego jak w obrazek Nie ma co. Zgłaszanie wygeneruje tylko tysiące telefonów, zapytań i pierdół, a i tak się nikt nie zorientuje jak przyjkedzie. Ja u siebi e na działce mam podłączenie z zasuwą. Bez wodociągów sam nie możesz jej zakręcać, a już kilkanaście razy to robiłem. Nie masz się co martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo244 04.03.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Ja na twoim miejscu obniżył bym jeszcze niżej i zrobił sobie coś takiego . To mój patent na mało estetyczne studzienki na powierzchni kostki brukowej . http://www.tommar.mojabudowa.pl/?id=184762pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts