anouk 21.07.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 sama się wkopałam kupując płytkę o wielkości 45 cm., teraz mam dylemat: zrobić zbyt wysoki murek ukrywający stelaż pod wc ( prawie 150 cm) czy ciąć górny rząd płytek? Inaczej się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 21.07.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Ciąć dolny rząd płytek oczywiście, taki za wysoki murek, może sie za bardzo rzucać w oczy, chociaż wcale nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.07.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Raczej tnie sie dolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 21.07.2004 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Nie da się dolnego, bo na ścianie obok jest wanna obłożona płytką 45 + cokół 13 cm. Ten sam pasek 13 cm jest powtórzony na wszystkich ścianach żeby kafle się 'nie rozjechały' i żeby fuga trafiała w fugę. To właśnie przez ten cokół jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.07.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 To ulóż w karo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 21.07.2004 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 jak to w karo, skoro wszystkie płytki są jednakowe? nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.07.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Na murku (plaszczyznie pionowej) uloz plytki w karo, np pod katem 30-45 stopni. Albo w karo z przusienieciem rzedow. W ten sposob nie bedziesz sie musial nawiazywac do poziomu spoin na scianach ale zarazem beda wieksze straty plytem. Tym sposobem wysokosc murku zrobisz jak Ci pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 21.07.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 możesz jeszce pociągnąć do samej góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.07.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Dlaczego wysokość 150cm wydaje Ci się za duża???? Mozesz miec tam półkę i postawic, np kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 21.07.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 3x45 + 1= 136 cm to wcale nie taki wysoki murek to wysokość całkiem typowa. Chyba że jesteś krasnoludkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 21.07.2004 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Mam małą łazienkę i mam wrażenie ze ten murek wygląda jak mur a nie półka i zbytnio przytłacza i tak niewielką powierzchnię. Do Majki, ma dokładnie 148 cm, a nie 136, to byłoby o wiele lepiej. Do pitbull, juz łapię, ale niestety, nie lubię karo Jednym słowem rozumiem że uważacie że lepiej zostawic zbyt wysoki murek niz ciąć płytkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.07.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Mozesz plytke rowniez uciac w polowie wysokosci plytki sciennej. Wykonczenie powierzchni plaskiej i pionowej murku poprzez szlifowanie plytek - na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 21.07.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 AnoukMyslę że lepiej jest zrobić tak aby Tobie się podobało. Jeśli podoba się nizszy murek to ciąć płytkę. Jeśli wolisz całą płytkę to wyższy murek. To ja wyliczyłem 136 a nie Majka. Rozumiem że przez murek biegnie szlaczek 12 cm. Zanim podejmiesz decyzję to sprawdź czy szlaczek nie zachodzi na przycisk do spłukiwania. Popatrz na ten murek całościowo. Bo może trzeba bedzie wymyslać jeszcze coś innego i np. zrezygnować ze szlaczka bo przycisku nie przesuniesz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 21.07.2004 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Acha, sorry inwestor Problem w tym że nie podoba mi się ani jedno ani drugie rozwiązanie i z dwoja złego próbuję wybrać to lepsze. Przykładaliśmy dużą wage do takiego rozplanowania płytek żeby wszystko grało co do joty, nawet wszystkie przyciski i baterie wychodzą nam symetrycznie, ale z tym jednym nie udało się. Przez murek nie przebiega żaden szlaczek, te 13 cm to kontynuacja cokołu pod wanną, czyli przy samej podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 21.07.2004 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Acha, sorry inwestor Problem w tym że nie podoba mi się ani jedno ani drugie rozwiązanie i z dwoja złego próbuję wybrać to lepsze. Przykładaliśmy dużą wage do takiego rozplanowania płytek żeby wszystko grało co do joty, nawet wszystkie przyciski i baterie wychodzą nam symetrycznie, ale z tym jednym nie udało się. Przez murek nie przebiega żaden szlaczek, te 13 cm to kontynuacja cokołu pod wanną, czyli przy samej podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 21.07.2004 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Acha, sorry inwestor Problem w tym że nie podoba mi się ani jedno ani drugie rozwiązanie i z dwoja złego próbuję wybrać to lepsze. Przykładaliśmy dużą wage do takiego rozplanowania płytek żeby wszystko grało co do joty, nawet wszystkie przyciski i baterie wychodzą nam symetrycznie, ale z tym jednym nie udało się. Przez murek nie przebiega żaden szlaczek, te 13 cm to kontynuacja cokołu pod wanną, czyli przy samej podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.07.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 To ma być murek do oblożenia tylko wiszącego kibelka? czy tez planujesz np bidet lub umywalke w jednym ciągu? Jeżeli tą podwyższoną pólkę /będzie miala z 25 cm głębokości/ wykorzystasz na rośliny doniczkowe - zwisające - będzie ślicznie Wklejam ci zdjecie z mojej lazienki, jakość nie najlepsza, ale mozesz zobaczyć mniej wiecej jak wypadnie ci przycisk, plytki dł. 33cm http://foto.onet.pl/upload/26/9/_256109_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 21.07.2004 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Acha, sorry inwestor Problem w tym że nie podoba mi się ani jedno ani drugie rozwiązanie i z dwoja złego próbuję wybrać to lepsze. Przykładaliśmy dużą wage do takiego rozplanowania płytek żeby wszystko grało co do joty, nawet wszystkie przyciski i baterie wychodzą nam symetrycznie, ale z tym jednym nie udało się. Przez murek nie przebiega żaden szlaczek, te 13 cm to kontynuacja cokołu pod wanną, czyli przy samej podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 21.07.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Acha, sorry inwestor Problem w tym że nie podoba mi się ani jedno ani drugie rozwiązanie i z dwoja złego próbuję wybrać to lepsze. Przykładaliśmy dużą wage do takiego rozplanowania płytek żeby wszystko grało co do joty, nawet wszystkie przyciski i baterie wychodzą nam symetrycznie, ale z tym jednym nie udało się. Przez murek nie przebiega żaden szlaczek, te 13 cm to kontynuacja cokołu pod wanną, czyli przy samej podłodze. Niestety nikt tego nie zrobi lepiej od Ciebie. Bo lepsze rozwiazanie to takie które sie podoba Tobie a nie innym. Masz obecnie 4 rozwiązania 1 cięcie płytki 2 cała płytka i wysoki murek 3 murek do samego sufitu i całe płytki 4 wpuszczenie całego stelarza w scianę lub zamontowanie go po drugiej stronie ściany i obudowanie w innym pomieszczeniu wtedy nie masz murka wcale Więcej rozwiązań nie widzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anouk 21.07.2004 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Przepraszam, nie wiem dlaczego moj post pojawił sie trzykrotnie. Nie wyraziłam sie jasno, nie napisałam o bidecie, murek będzie ukrywał rownież stelaż pod bidet i będzie przebiegał przez całą jedną ścianę, może to zmienia perspektywę. Majko, u ciebie nie widzę gdzie kończy się murek, ale jeśli tam gdzie dekor to pewnie ma najwyzej 110 cm i tak własnie jest ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts