Netia09 04.04.2016 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Może w takim kierunku: http://images75.fotosik.pl/475/9d2bf1bdd559b544.jpg Dwie identyczne sypialnie dzieci po jednej stronie korytarza, a sypialnia rodziców oddzielona dodatkowo garderobą, by dzieci nie podsłuchiwały przez ścianę Z pralni wyjście na ogród, by można było szybko wywiesić pranie na dworze albo opłukać buty po pracy w ogrodzie (klasyczne laundry + mudroom). W gościnnej łazience prysznic, by można było się wykapać, gdy nastolatek godzinami blokuje łazienkę. Kuchnia z półwyspem osłoniętym częściowo od strony wejścia i salonu ścianką. Ook mała spiżarka (przy łazience gościnnej). Część sypialnianą można dodatkowo zamykać drzwiami. W korytarzyku przy sypialniach szafa na pościele i ręczniki. o takim rozwiązaniu nie myślałam. Mi nie zmieściła się pralnia w takim rozstawieniu i planujemy robić ją w piwnicy ale na Twoim projekcie nawet fajnie to wygląda. Zastanawia mnie tylko czy przy takim rozwiązaniu ta kuchnia nie jest za daleko wejścia? A w moim projekcie poieszczenie gospodarcze nad garazem jest przeznaczone dla mojego męza - jako pomieszczenie techniczne i kąt do pracy (nie zaznaczyłłąm tego w projekcie) i wszystkie projekty były analizowane pod kątem tego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 kinka - tylko teraz siedzisz tyłem do widoku z okien Niestety bardzo ciężko pogodzić jednocześnie widok z okien, kominek i TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) A w moim projekcie poieszczenie gospodarcze nad garazem jest przeznaczone dla mojego męza - jako pomieszczenie techniczne i kąt do pracy (nie zaznaczyłłąm tego w projekcie) i wszystkie projekty były analizowane pod kątem tego pomieszczenia zamiast robić poddasze nad garażem nie wygodniej powiększyć piwnice? Tak będziecie musieli robić dwie klatki schodowe. Kuchnia - jest dalej, ale przynajmniej jak wchodzisz do domu to nie masz widoku wprost na kuchnię. Mój rysunek to tylko przeróbki w paincie, pewnie nie trzymają wymiarów i proporcji. Chodzi o kierunek rozplanowania przestrzeni. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Netia09 04.04.2016 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Zrobiłabym większą drugą łazienkę, a tę łazienkę, która jest teraz zaplanowana, włączyłabym do głównej sypialni (na projekcie to pokój dziecka 13.8 ) na razie mamy jedno dziecko więc jedna łazienka nie wydaje mi się dramatem ale może faktycznie nie zaszkodziłby prysznic w drugiej łazience. Co do właczania łazienki do sypialni to mnie osobiście nie przekonują takie rozwiązania więc nie zdecydowałam się na "prywatną łazienkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Netia09 04.04.2016 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 A ja bym pokombinowała z częścią dzienną,siedzenie tyłem do kominka na nie http://images78.fotosik.pl/475/01117439aa4125b6med.jpg ahh, jak to dobrze móc podzielić się watpiwościami na forum, Projekt był trochę kopiowany z gotowca i nawet nie zauważyłam że kominek jest za plecami. Co się tyczy kominka to będę musiała przekonać do niego swoją drugą połowę bo jak na razie to jest tyko moje marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Netia09 04.04.2016 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 zamiast robić poddasze nad garażem nie wygodniej powiększyć piwnice? Tak będziecie musieli robić dwie klatki schodowe. Dlaczego dwie klatki schodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Jedna do piwnicy a druga na poddasze garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Netia09 04.04.2016 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 chodziło mi o to pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 aha, bo zrozumiałam "nad garażem" w sensie poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 05.08.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Witaj Netia, Minęło trochę czasu - na czym sprawa stanęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts