pawellask 12.03.2017 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Co za głupoty tu piszą. Pęknięcia przez argon!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellask 12.03.2017 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Trzeba stosować folie selektywne, wielowarstowe, bardzo jasne, które blokują IR a wpuszczają widzialne. Wtedy nie ma absorbcji ciepła (jest mała) i nic nie pęka, a najlepiej zewnętrzne. I nie ma szyb, które sobie nie poradzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.03.2017 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 No to ktoś dał ciała z montażem Przyczyna prozaiczna. Taki ścinek komuś został z innego okna i go użył (W sensie że klient sam, we własnym zakresie). Nie został przeszkolony przez sprzedawcę/ nie przeczytał instrukcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 13.03.2017 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Fin, szkoda, że nie zrobiłeś zdjęcia pękniętej szyby. Przypuszczam, że byłby to piękny przykład "spontanicznego" pękania szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.03.2017 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Fin, szkoda, że nie zrobiłeś zdjęcia pękniętej szyby. Przypuszczam, że byłby to piękny przykład "spontanicznego" pękania szkła. Wydaje mi się, że tą szybę łatwo odnajdę.. tylko zdjętą folię chyba wyrzuciłem.. ale pamiętam jak dziś - taka przyjemna w dotyku była ta szyba.. tylko się do niej przytulić jak do pieca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 05.08.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Czy przy naklejaniu takiej folii (zewnętrznej) trzeba koniecznie ściągać listwy przyokienne? Tak pisze w manualu okejania (pisze że można zostawić górną aby pakiet nie wypadł), na pewno byłoby to lepsze, ale nie chce mi się w to bawić, aby czegoś popsuć. Podejrzewam że chodzi tutaj (obok może estetyki) o to aby nie „poderwać” przyklejonej folii od krawędzi np. przy myciu szyb. Kiedyś miałem ja jednym oknie folię i wtedy nie ściągałem (przyciąłem nożykiem po przyklejeniu) i niczego złego nie zaobserwowałem, ale tam to byłą folia klejona od wewnątrz. @Liwko, jak to wygląda u Ciebie, jak to masz przyklejone i czy od krawędzi nic się nie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.08.2017 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Ściągałam wszystkie listwy. Pakiet nie wypadnie bo jest zabezpieczony plastikowymi klinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 07.08.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Ale ze mnie gapa, od zewnątrz nie ma listw przyszybowych (a mam folie zewnętrzne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.08.2017 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Czyli powinieneś wyciągać pakiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.08.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Ściągałam wszystkie listwy. Pakiet nie wypadnie bo jest zabezpieczony plastikowymi klinami. Żebyś sie nie zdziwił jak wiatr zawieje! Za takie podejście pracownika wydarł bym się na całą budowę. To proszenie się o wypadek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts