Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Folia przeciwsłoneczna.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to ktoś dał ciała z montażem :o

Przyczyna prozaiczna. Taki ścinek komuś został z innego okna i go użył (W sensie że klient sam, we własnym zakresie). Nie został przeszkolony przez sprzedawcę/ nie przeczytał instrukcji .

Fin, szkoda, że nie zrobiłeś zdjęcia pękniętej szyby. Przypuszczam, że byłby to piękny przykład "spontanicznego" pękania szkła.

Wydaje mi się, że tą szybę łatwo odnajdę.. tylko zdjętą folię chyba wyrzuciłem.. ale pamiętam jak dziś - taka przyjemna w dotyku była ta szyba.. tylko się do niej przytulić jak do pieca..;)

• 4 months później...

Czy przy naklejaniu takiej folii (zewnętrznej) trzeba koniecznie ściągać listwy przyokienne? Tak pisze w manualu okejania (pisze że można zostawić górną aby pakiet nie wypadł), na pewno byłoby to lepsze, ale nie chce mi się w to bawić, aby czegoś popsuć. Podejrzewam że chodzi tutaj (obok może estetyki) o to aby nie „poderwać” przyklejonej folii od krawędzi np. przy myciu szyb.

Kiedyś miałem ja jednym oknie folię i wtedy nie ściągałem (przyciąłem nożykiem po przyklejeniu) i niczego złego nie zaobserwowałem, ale tam to byłą folia klejona od wewnątrz.

@Liwko, jak to wygląda u Ciebie, jak to masz przyklejone i czy od krawędzi nic się nie dzieje?

Ściągałam wszystkie listwy. Pakiet nie wypadnie bo jest zabezpieczony plastikowymi klinami.

Żebyś sie nie zdziwił jak wiatr zawieje! Za takie podejście pracownika wydarł bym się na całą budowę. To proszenie się o wypadek!