jacek.zoo 07.03.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam, sprawa wyglada tak, ze w tamtym roku nawiozlem ziemi pod trawnik, zostawilem to na zime zeby siadlo. Teraz chcialem sie wziac za urzadzanie trawnika, tylko zeby dokladnie wyrownac musze troche wzruszcy ziemie. Jest jakies urzadzenie ktorym moge to zrobic? Glebogryzarka odpada bo za gleboko bierze, raz ze jak przoram na 20cm to znowu jak siadzie to bedzie nierowno a dwa ze mam rozprowadzone rury do nawodnienia, potrzebuje cos cos grzyzie na glebokosc 3-5cm. Probowalem areatorem wertykulatorem ale nie sprawdzilo sie. A grabkami 500m trawnika nie bardzo usmiecha mi sie to drapac. Jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 11.03.2016 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Hop hop, ktos pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Do maszyn rolniczych są wały posiewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 11.03.2016 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Do maszyn rolniczych są wały posiewne Fajne, o cos takiego chodzi tylko nie wjade ciagnikiem do ogrodu jest cos takiego tylko w rozmiarze okolo kosiarkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 11.03.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 raczej tylko glebogryzarka i szybko się z nią przemieszczać to aż tak głęboko nie weźmie, ale nawet jeśli to do nawodnienia nie powinna sięgnąć, rurki raczej są głębiej wkopane. ja mam jakieś 30cm w glebie, nie wiem jak u Ciebie, ale sądząc po wielkości zraszacza i po złączkach może być podobnie. po tym zabiegu jak zwałujesz to wyrównasz teren i nic nie siądzie, wał zrobi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 17.03.2016 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 raczej tylko glebogryzarka i szybko się z nią przemieszczać to aż tak głęboko nie weźmie, ale nawet jeśli to do nawodnienia nie powinna sięgnąć, rurki raczej są głębiej wkopane. ja mam jakieś 30cm w glebie, nie wiem jak u Ciebie, ale sądząc po wielkości zraszacza i po złączkach może być podobnie. po tym zabiegu jak zwałujesz to wyrównasz teren i nic nie siądzie, wał zrobi swoje. A jest cos delikatniejszego niz glebogryzarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 18.03.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 A jest cos delikatniejszego niz glebogryzarka? Brona pazurowa? http://www.jonsered.com/dimage.axd/productHuge/h310-0046/800x600/5bd73249.png http://cdn.mcculloch.com/dimage.axd/productDetail/h310-0047/brona-pazurowa-42b8485a.png Tylko nie wiem gdzie by to pożyczyć, bo kupować na jeden raz bez sensu, tym bardziej że jako akcesoria do traktorków ogrodowych, cenę ma z kosmosu (jak na takie coś). Spróbuj popytać w wypożyczalniach sprzętu ogrodniczego i u sprzedawców. Zabawka jest niby do podpięcia do traktorka lub ridera, ale idzie to pociągnąć metodą Czereśniaka. Ewentualnie trzeba będzie trochę dociążyć np. niewielkim workiem piasku i z przodu zamontować np. kawałek wygiętego pręta, żeby się za bardzo do przodu nie przechylało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts