niktspecjalny 18.07.2017 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 (edytowane) Coś skreślę bo nabrałem wody w usta jakim można być niekonsekwentnym kpiarzem..Mniejsza oto.Bezczelność ponoć czyni cuda. ...............Wracając wczoraj z Wrocławia zatrzymaliśmy się w wielkiej Oberży "Złoty Młyn". Polecam. Jedliśmy i z grilla i zupy i pierogi .Taka próba regionu.Szkoda ,że nie umieściłem tego na fotce , powiedzmy trochę niezręcznie mi było tym razem.Postanowiłem jednak jedną z potraw zrobić w moich wariacjach.Bo oto tu przecież chodzi.Taka powiedzmy podróbka tamtego danka. Edytowane 18 Lipca 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7380291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2017 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Nie lubię robić fotek z komórki ale chciałem coś na szybko.Wariacja murowana. Czy to jest mięso czy to może ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7380875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2017 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Szukam chętnego co pokaże jak wykorzystałby te 3.produkty i jak zaskoczyłby np. swojego gościa. 1.puszka pasztetu drobiowego 2.szczypior 3.sałata lodowa Edytowane 22 Lipca 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7380992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.07.2017 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 Zrobię i jak mi wyjdzie to pokażę.To co mi podano na talerz bardzo zaskoczyło prostotą.Przystawka bardzo poprawna jeśli ktoś lubi te składniki. Teraz znam tajemnicę.Sałatę parzy się we wrzątku soli i mielonego kminku.Wiotkie listki smaruje pasztetem.Posypuje siekanym szczypiorkiem i śmiesznie zwija powiedzmy jak gołąbka (mam zawsze do nich sentyment). Zapach płynący z liścia i ten aromat z pasztetu jak i szczypiorku fajnie się komponował.Może do całości dałbym jeszcze moje ukochane krewetki w maśle.To byłaby już moja wariacja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7381949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.07.2017 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 Szukając inspiracji do powstającej książki o wariacjach kulinarnych i nie tylko pomyślałem może by tak spróbować jak Emil łowca radarów.To czego by nie zrobić nowego wątku ."NS łowca potraw kulinarnych". Jest tyle propozycji w otoczeniu ,że grzech ich nie wykorzystać ,a potem z Państwem się tu dzielić.Serdecznie i smacznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7381958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2017 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Mała wariacja za prawie 9 zł. Smaczny soczysty może nie ten amerykańsko-argentyński ale poprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7382507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2017 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Kurczak w owocach,warzywach i majeranku z czosnkiem . W przyprawach oprószony mąką na głębokim oleju zamknięty. Do piekarnika. 180 stC czas 1h30 min Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7382631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2017 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Dokonało się. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7382675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2017 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Miękki i w wariackich przyprawach z fajnym zestawem warzyw i owoców. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7382693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.07.2017 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 (edytowane) Takie danko na obiado - kolację. Frytki z czerwonych młodych ziemniaków i zeszklona w miodzie cebula młoda. Rumsztyk i takie tam wariackie dodatki. Ta Pani najwyraźniej stawia na ilość i jakość jak ja Albo takie wydanie .Te rumsztyki maja coś w sobie. CDN.... Edytowane 27 Lipca 2017 przez niktspecjalny Pani Jagoda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7383491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2017 03:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Kolejna obiado - kolacja .Kluski śląskie z sosem pieczarkowym i surówą z czerwonej kapusty. Dlaczego w moich wariacjach.Kluski są z majerankiem i mąką kukurydzianą i z czerwonych młodych ziemniaków.Surówka z czerwonej kapusty jest parzona w słodkiej nie solonej wodzie. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7384110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.08.2017 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Taka mała wariacja z wątróbka w dwóch wydaniach.jedna w marynacie z majonezu kieleckiego ,druga zaś tradycyjna w mące.Cebula tradycyjnie w miodzie ,młoda na oleju. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7385706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2017 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Wariacja zagraniczna. Bez słów bo piekę i nie chcę by ten patafian tu przybył. Wariacje muszą mieć podtekst. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7385934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2017 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Wariacje zagraniczne CD. Nie wiedziałem ,że tak marynowane i zrobione żeberko w gat. nr 1 może być aż tak pyszne. Lumpie (odpowiednik sajgonek) w sosie z marchewki i frytki na fryturze. Łowiecka czyli ichni lamb Może i zwykłe grillowanie ale trochę dziwne zestawienie.Kawałki mięska z łowiecki,dojrzewający bekon, warzywa- cukinia,cebula,papryka i jeszcze większe zdziwienie by smaków nie psuć, bez żadnej posypki wcześniej.Udko i kiełba także we własnym smaku bez posypek. CDN.... Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7392412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2017 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Takie tak wariacje w połączeniu z coś tam coś tam.Zaraz wkleję tylko najpierw po zakupy. CDN.... .......................... Chińszczyzna ala NS zapewniam ,że to nie plagiat ,który powrócił jak karabin.. Nie z kiełkami soi tylko z kiełkami rzodkiewki. Przed deserem. Po deserze. CDN.... Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7392447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2017 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 obiadokolacja. .CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7392728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2017 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Dzień dobry. Zauważyłem ,że wczesna Wigilia w niektórych watkach o niekonsekwencji już nie wspomnę. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7393875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2017 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Królik w maśle i marchewce z groszkiem i bekonem zapiekany. Króliczek w nieco innym wydaniu nie z amerykańskiej wa-wy. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7393925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2017 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Śniadanko farmera.Polskiego farmera.;) Boczek duński konkretna porcja na sucha patelnię bez grama tłuszczu.Chlebek z czarnuszką żytni w rzeczy samej i masło z czosnkiem. a, reszta to już dodatek bo robota czeka. Maleństwa w obróbce. Wariacja spełniona.:D:D. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7393934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2017 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Witam. Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie.Co dwie kupy to nie jedna. W samotności czy nie gówno wie ten co gówno je. Tak niesmacznie się zrobiło jak na Wigilie goście ściągają..Przepraszam za słowo gówno ale to tak powszechne określenie ,że i ci najpożyteczniejsi FM nim się posługują.Ale na osłodę deser własnoręcznie czyniony.Za mało słodki ale ujdzie. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/21/#findComment-7393953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.