niktspecjalny 07.02.2018 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 wariacja obiado-podobna. sos pieczarkowy z papką z suszonych prawdziwków. sałatki z ogórków szklarniowych jedna tradycyjna jak mizeria ,druga z octem i syropem klonowym. Kopytka z mąką kukurydzianą ,kotlecik kurzano-wieprzowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7482969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2018 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) wariacja kulinarna prosta jak drut. Krok po kroku jak powstała owa wariacja.Polecam bo dziwnie smaczna, prosta i niespotykana z delikatnym opisem. Ugotowałem ziemniaki i brokuła. rosół warzywny knorra kostka x2 30 dkg ligawy, tak samo karczku i piersi z indyka zmielona na grubych oczkach , do tego odrobina Vegety,pieprz ziołowy ,ostra papryka i mielony kminek.Zawsze kusi mnie by dodać mojej ulubionej papki z prawdziwków.Dodałem płaską łyżeczkę. sałata lodowa , pomidorki koktajlowe i sos , 3 ząbki czosnku,sól morska,łyżeczka cukru i sok z połowy limonki, 4 łyżki oliwy. na maśle smażona cebulka i na koniec łyżka śmietany 18%.Omasta do ziemniaków i brokuła. sos chrzanowy już tu wielokrotnie prezentowany :zasmażka na topionej słoninie z mąki pszennej , 3 łyżki tartego ostrego chrzanu, cała w/w miseczka rosołu Knorr , łyżka śmietany , sól do smaku i mała łyżeczka cukru. walcowatego kształtu klopsiki w bułce tartej smażone. to był tłusty czwartek więc 4 rodzaje pączków z lenistwa ze sklepu. z wiśniami,konfitura różana, awokado , marmolada wieloowocowa tradycyjna. walce do sosu by nim przeszły z krótkim podgotowaniem na małym ogniu. omasta :skwarki z przerośniętej z przerostami słoniny do pure z ziemniaków i brokuła. owe pure z omastą w/w masło,cebulka i śmietana. koniec wariacji .CDN.... Edytowane 13 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7486513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2018 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Wariacji czar. Polecam szybkie,proste,gołąbki.10 parzonych(nie gotowanych) liści kapusty,30 dkg mięsa wołowego mielonego i 15 dkg mielonej słoniny ,4 usmażone cebule w kostkę ,2 ząbki czosnku przez praską,natka,torebka ryżu,moczona grahamka w mleku ,sól pieprz do smaku.Wyrabiamy farsz zawsze z dodatkiem rosołu lud alternatywnie bulionu z kostki. Oliwa na dno , liście na dno z odrobiną Vegety ,uformowane gołąbki przykryte liśćmi , posypane ostrą papryka i solą himalajską.Piekarnik z termoobiegiem 180 stC , czas 50 min. ulubione kanapki na gorące mojej ukochanej.Pieczywo tostowe posmarowane masłem czosnkowym (własne) ,szynka wołowa,pieczarka,pomidor koktajlowy,cebula ser szlachecki ,żółty. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7486636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2018 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) inne spojrzenie na wariację. Robię pomidorową na korpusach i szponder-ku ,podudzia w miodzie , a w międzyczasie zmieniam gadżety na szafkach,Będą jeszcze Ledy tylko nie wiem gdzie i jakie.Jeden gadżet już mam ,jest stały. Przeglądam także oferty ,które przysłała mi Itaka z Czarnogórą w roli głównej.Zapomniałem o szybkim deserku. lody wiśniowe z delicją poziomkową i truskawkami rozmrażanymi naturalnie z cukrem trzcinowym i cukrem pudrem. Edytowane 13 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7486652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2018 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 (edytowane) Najpierw przyśpiewka..: Hej, ty, wiesz, jak silna jest twa władza.Dyskretny śmiech do szału doprowadza mnie. Pewność mam, że dziś mi nie uciekniesz.Szef , nie daruję ci oskarżeń!Pojawia się i znika i znika i znika .Ma na mym punkcie bzika ma bzika. Chcę mną się tu nacieszyć , nacieszyć by parę razy zgrzeszyć by zgrzeszyć , by zgrzeszyć.I 7 razy zgrzeszyć śpiewała Kora. Witam w skromnych progach mych wariacji.Taki nie mięsny dzień , powiem taki rybny. 2 jajka , 1/3 rwanej sałaty lodowej ,puszka tuńczyka w sosie własnym ,mała puszka kukurydzy ,mała cebulka , 2 ogórki konserwowe ,makaron ryżowy .Siekamy ,kroimy i dodajemy sos.1 łyżka jogurtu naturalnego , 3 łyżki majonezu , łyżeczka cukru trzcinowego ,sok z 1/2 limonki , odrobina syropu klonowego ,Vegeta i pieprz naturalny do smaku.Mieszam i wychodzi takie cudo.Smakuje wyśmienicie.Polecam Jajo gotowane bez przykrycia 10 min. sałata lodowa,cebulka szalotka w kostkę,i ogórek konserwowy w kostkę Kukurydza odsączona Siekane jaja makaron ryżowy al dente sos z niewątpliwą domieszką syropu klonowego , na bazie majonezu i jogurtu nat. Polecam ponieważ fajnie smakuje. Edytowane 15 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7487493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2018 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Wklejając fotki z sałatką z tuńczyka pomyślałem czy kiedyś nie zrobić takiej samej tylko miast tuńczyka dodać moje ulubione mini pulpeciki jagnięce ze skórką z chleba żytniego.Minie trochę czasu to zrobię i pokaże krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7487998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2018 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Wariackie śniadanko.Róbcie takie ciekawe kanapki.Mnie one bardzo smakują.Wspólne śniadanko z moja ukochaną żoną.Tak mamy mało czasu dla siebie w tym napędzonym świecie. Jajo na twardo sałata bardzo chrupiąca zestaw kanapkowy dla mojej ukochanej smażony bekon na rumiano , a co. bułka wrocławska z masłem 83% i serem Edam Rycki z Puław. koktajlowe i ogórek na dodatek. zakryłem chrupiącą sałatą. położyłem jajo,Oprószyłem sola i pieprzem. Herbata się parzy , a na wyspie brakuje tylko dwóch aktorów tej wariacji. pozdrowię sobie wszystkich, którzy zaglądają tu z ukradka bo wyświetlenia o tym mówią.CDN....Zapomniałem sałatka z tuńczyka wczorajsza jako dopełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7488077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2018 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Na razie powiem tylko tyle. :D:D:D:D:D:D:D:D:D.Idę szukać inspiracji.I was amused by these grizzly bears .to będzie ciekawsza wariacja kulinarna.:D:D.Posikałem się ze śmiechu.To działa.Wiem ,że to tajemniczo brzmi ale na razie nie chce zdradzać dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7489378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.02.2018 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Dzisiaj żebra w II gat. t.z "trójkąty".Ziemniaki pure z topionym boczkiem i czosnkiem i śmietaną.Surówka na drobno:ogórek szklarniowy , rzodkiewka,szalotka,szczypiorek ,śmietana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7490733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.02.2018 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Wyszła tak , wariacja po basenie i siłowni.Tak !!! 50 + to odpowiednia pora. Jak zwykle CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7490900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.02.2018 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Ochota wariacka przyszła na wędzoną makrelkę po męsku z cebulą. Taka dzika makrela. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7491396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.02.2018 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Małe dania to i mała wariacja , tym razem z kasza gryczana zrobiona na sypko sposobem Babuni i makaron sposobem Dziadunia . Makaron wstążki z sosem z pieczenia żeberka trójkątnego jako baza , z papryką i cebulę ze zdjęcia j/w.Zabielony odrobiną 30% śmietany. Kasza gryczana z piernatów rodem z gulaszem jagnięcym zapalonym skórkami z chleba "Żytomir" z piekarni regionalnej. Proste i smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7491997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2018 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Dzisiaj w kuchni z wariacjami z tradycją ,ciekawe danie. 1.pierś podwójna z kurczaka 2.zupa ogonowa Winiary 3.oliwa z oliwek lub dowolna dostępna o wysokiej temp. 4.sok z połowy cytryny 5.łyżka miodu 6.pergamin Do godz. 16.00 macerowanie.CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7492913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.02.2018 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Kurczak podobnie jak wszystko wcześniej wygląda obiecująco, ciekaw jestem co się stało po 16 i co z tym pergaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7493453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2018 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 (edytowane) Witam. Są w sklepach papiery do pieczenia ,które mają różną , nazwę to po swojemu gramaturę. Na jednych pisze "papier do pieczenia , a na niektórych pergamin.Wydaje mi się , a kupuje od lat ten papier na którym występuje nazewnictwo "pergamin", że jest nieco inny niż pozostałe . Najpierw usmażyłem dla siebie.Zauważ jak krystalizuje się miód i jak tworzą się na pergaminie jeziorka tylko w okolicach smażonej piersi. może trochę przeciągnąłem ale nic się nie stało.Smakowały i tak wybornie. Zjadłem z "Zytomirem" i surówką z białej kapusty takiej jak do chińszczyzny.Danie uzupełniłem surówką czyli tarty parzony buraczek ćwikłowy , ocet balsamiczny , cukier ,sól himalajska ,chrzan domowy i siekaną ,suszoną żurawinę.Polecam ponieważ coś innego , a smakuje fajnie. Wariację moją uzupełniłem kremem z brokuła , marchewki i fasoli w dużej ilości majeranku bo bardzo lubię.Fasola moczona dzień wcześniej na fasolkę po bretońsku. Brokuł al dente .Blender i zupka gotowa. Mojej ukochanej Pani doktor zrobiłem fasolkę właśnie na zupie ogonowej jak na wariacje kulinarne przystało z kiełbasą jagnięcą i przecierem z mojego własnego ogródka (pomidorki koktajlowe własne) Wersja druga piersi w zupce ogonowej. CDN.... Edytowane 23 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7493544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2018 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) Witam wariacja kulinarna jak z "Kilera". Biała kiełbasa cielęca z pieprzem , ostra musztardą angielską.ulubiona ćwikła z żurawiną. Mortadela z Ryjka gotowana......... w kromce ma być zasadzone jajo. Przegryzaj-ka - wariacja jak widać. 1.macerowanie w/w przepisie z zupką ogonową. 2.pierś i karczek bez pergaminu 3.sałata lodowa i drobno siekana biała kapusta i marchewka.Sos Winegret. 4. kasza gryczana na bogato CDN.... Edytowane 25 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7494636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2018 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Śniadanko wariacja to takie małe co nieco. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7494770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2018 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) Obiadek x3 w trzech różnych ale jakże wymownych odsłonach.Wariacja różniąca się mięsiwem. produkty : Ja z wędzonym żeberkiem synio z kurczakiem w zupce ogonowej Ukochana z pulpetami w sosie pomidorowym CDN.... Edytowane 25 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7494939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.02.2018 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Wszystko wyglada apetycznie i po prostu extra , nie mam pojęcia jak to robisz. Ech może ja w sumie też nie jestem najostatniejszy tylko siebie troch e nie doceniam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7494986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2018 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Wszystko wyglada apetycznie i po prostu extra , nie mam pojęcia jak to robisz. Ech może ja w sumie też nie jestem najostatniejszy tylko siebie troch e nie doceniam ;) Oczywiście ,że się nie doceniasz. Jeśli masz jakaś swoją wariacje kulinarną to śmiało o niej opowiadaj.Pokażę Ci np.śmieszną wariację z pierogami ruskimi.Można je jeść przecież na kilka sposobów.Idę je zrobić , taka wariacja na gorąco miast np.kanapek ,czy chrupek na mleku czy jajecznicy na maśle. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/28/#findComment-7495284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.