Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

bardzo ładny kawałek :)

do tego jakaś stosowna popitka i ... nic więcej nie potrzeba :) ;)

 

ps - flauta trwała 11 minut :)

 

Czerwone winko pinot noir, a kawałek jest naprawdę ładny. Rozmiary w calach to...

 

https://s17.postimg.cc/uxvdiju5b/organiczny_czarny_angus_3.jpg

 

https://s17.postimg.cc/7jne6o1y7/organiczny_czarny_angus_4.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7525415
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czerwone winko pinot noir, a kawałek jest naprawdę ładny. Rozmiary w calach to...

 

https://s17.postimg.cc/uxvdiju5b/organiczny_czarny_angus_3.jpg

 

https://s17.postimg.cc/7jne6o1y7/organiczny_czarny_angus_4.jpg

 

niezłe wariacje :) ;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7525421
Udostępnij na innych stronach

Siemanko NS. Szkoda słów dla tej jankeskiej swołoczy. Tam wszystko jest zafoliowane, gdyby było "luzem" to te zapasione cepy nie wiedzieli by co z tym zrobić i jak pokroić, żeby tych grubaśnych spasionych paluchów nie poobcinać. Taki wypasiony naród z grzywką na czele. A, jeszcze kilku marnych kucharzy, którzy w Polsce nie dawali rady a tamci wszystko zeżrą, nawet ...ten badziew z celofanu.

Będzie więcej w Polsce "zapasionych cepów" :)

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/blaszczak-jestesmy-gotowi-przyjac-wieksza-liczbe-zolnierzy,832486.html

... i "celofanu" :)

https://tvn24bis.pl/z-kraju,74/prezydent-skala-wymiany-handlowej-z-usa-powinna-sie-podwoic,832530.html

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7525773
Udostępnij na innych stronach

niezłe wariacje :) ;)

 

Potrafisz zaprezentować coś innego niż wołowina? Wszędzie tylko steki i steki. Jednak nie myliłem się pisząc, że Ameryka ma prymitywną kuchnię z krótką i marna historią. Ale cóż, pozostała wołowina z hodowli bo bizony już wytłukli i zeżarli.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7525775
Udostępnij na innych stronach

I trochę cennego info. Wołowina sezonowana na mokro przez 3 tygodnie. Na skutek sezonowania na mokro, mięso nie traci soczystości, a zyskuje na kruchości i miękkości. Tutaj w lokalnym sklepie mięsnym, pakowana w porcje od 3,6 kg do 10 kg.

 

 

na_mokro.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7525827
Udostępnij na innych stronach

W polskich sklepach polędwica (bez takiej ilości łoju) jest tańsza, więc czym tu się podniecać? O cenie rostbefu czy antrykotu nawet nie wspomnę.

 

Nie wspominaj bo narcyz ma tak zryty łebek ,że nie zauważa jak je niezdrowo.Z rogu bizona robi sałatkę wielkanocną.;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7525865
Udostępnij na innych stronach

W polskich sklepach polędwica (bez takiej ilości łoju) jest tańsza, więc czym tu się podniecać? O cenie rostbefu czy antrykotu nawet nie wspomnę.

:lol2::lol2: Od kiedy to polski angus (99zł/kg)jest tańszy i lepszy od amerykańskiego(45zł/kg):rotfl::lol2::lol2::rotfl:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7525924
Udostępnij na innych stronach

Wrócę na chwile do steków i zwiazanej z nimi wiedzą kulinarną, czyli odwrotność debizmu kulinarnego.

 

 

 

bez takiej ilości łoju

 

 

W stekach najważniejszy jest jak największy przyrost marmurka, czyli tłuszczu. Podstawowa zasada związana z dobrym stekiem, czyli odwrotność debilizmu kulinarnego jak w cytacie powyżej.

 

 

wiecej_marmurka_1.jpg

 

 

 

https://s17.postimg.cc/64rbymj1b/wiecej_marmurka_2.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7526105
Udostępnij na innych stronach

Wrócę na chwile do steków i zwiazanej z nimi wiedzą kulinarną, czyli odwrotność debizmu kulinarnego.

 

 

 

 

 

 

W stekach najważniejszy jest jak największy przyrost marmurka, czyli tłuszczu. Podstawowa zasada związana z dobrym stekiem, czyli odwrotność debilizmu kulinarnego jak w cytacie powyżej.

 

 

wiecej_marmurka_1.jpg

 

 

 

https://s17.postimg.cc/64rbymj1b/wiecej_marmurka_2.jpg

 

Wszystko się zgadza, lecz ja nie nawidzę wołowego tłuszczu i to jeszcze w takiej ilości. Nie wiem skąd ten pęd do smalcu. Jak kto woli i lubi to czemu nie, ja nie lubię tak poprzerastanych. Nie wiem czy takie przerosty można jeszcze nazywać marmurkiem.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7526130
Udostępnij na innych stronach

Wszystko się zgadza, lecz ja nie nawidzę wołowego tłuszczu i to jeszcze w takiej ilości. Nie wiem skąd ten pęd do smalcu. Jak kto woli i lubi to czemu nie, ja nie lubię tak poprzerastanych. Nie wiem czy takie przerosty można jeszcze nazywać marmurkiem.

 

:lol2::rotfl: Co za błazenada, pękam ze śmiechu, "ale jaja ale jaja"!:lol2: Tym się różnimy, że ja nie jadam wołowiny mlecznej, jak Ty. Wołowina mleczna jest stosowana na karme dla psów i kotów, wiadomo z jakich powodów. Jadam wołowine z ras mięsnych przeznaczoną dla ludzi. Najczęściej Prime Rib, Ribeye, Portehouse, T-bone. Jest soczysta krucha, może być krojony nawet widelcem. Stek z grilla jest miękki jak masło! Oczywiście jemy z kulturą, tak jak jajka i orzechy bez skarupy, nie jemy kości ze steka lub tłuszczu. Kurczaka jadasz również z kośćmi i tłuszczem?:lol2: A najlepiej chłopie zabierz się do nauki to nie boli, tak się błaźnic to gruba przesada i wstyd. Nie masz zielonego pojęcia o stekach, nic dziwnego wołowina mleczna czyli podeszwa daje taki obraz niewyedukowanego kulinarnie znaFcy.:rotfl:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/36/#findComment-7526284
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...