niktspecjalny 01.11.2019 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Tradycyjnie ,rodzinnie w Dzień Wszystkich Świętych Szlachecki mój bigos ,moja sałatka jarzynowa, mój pieczony boczuś i moja piaskowa babka.Zapewne po odwiedzeniu grobu najbliższych przyjaciele znajda przystanek u mnie na takie j/w żarełko. Obecnie na dworze -2 ale cudownie świeci słonko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7732311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.11.2019 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Zapomniałem dodać krótki opis.Szlachecki bigos czyli łopatka cielęca , kapusta kiszona ukiszona z przepisu w słoiku ,kiełbasa jałowcowa , suszone prawdziwki ,wędzona śliwka i z uśmiechem na ustach wyszedł wyborny.Z małej foremki , mała babka piaskowa i konfitura z pigwowca..Pieczone mięsiwo każde w innej marynacie . Schab za krótko ale soczysty i umiejętnie skomponowany. Edytowane 1 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7732504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2019 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Powtórka z rozrywki ale z malinami i pomelo. Będzie tort "Pawłowa" z malinami i pomelo. Obiad skromny ale godny polecenia.Rosół z kaczki gotowany nieco niekonwencjonalnie.Drugie to nic innego jak pizza na cienkim cieście z wykorzystaniem kaczki z w/w rosołu. Długo będzie sobie pyrkotał Zapomniałem o prostym śniadanku godnym polecenia.Prosty i szybki omlet. Podoba mi się moje CDN............. Edytowane 3 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7732931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2019 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Tak na szybko jeszcze placek kukurydziany na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7732998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2019 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Beza w piekarniku , jeszcze 44 min. Maliny i pomelo przygotowane. Krem zrobiony i chłodzi się w lodówce. Do kremu dodałem w czasie ubijania 36% śmietanki i serka ,1 łyż. soku wiśniowego. Dobra z rosołu z - tylko z kaczki użyje do pizzy. CDN......... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7733080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.11.2019 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Ponieważ pizza jest krótko w piecu pokusiłem się na połączenie wszystkich składników farszu. Podsmażyłem lekko pieczarki dodałem cebulę , a na koniec posiekaną obraną ze skóry , ugotowaną wcześniej we własnym rosole kaczkę.Pizza jest niespotykanie smaczna i osobliwa. CDN.............. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7733517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.11.2019 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Dzisiaj o godzinie 00.35 czasu zimowego przyszła na świat moja druga wnusia . Choć radość tak duża i ogromne zadowolenie pochwalić się nie bardzo mogę narażając tym samym na krytykę itd , itd.Pomyślałem sobie ,że i tu taka drobna wzmianka o takim wielkim sukcesie nikogo nie obrazi.Czują się świetnie , a i ja mam wspaniały dzień. Mała przekąska a co . Edytowane 4 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7733557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2019 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Wspaniałe i bardzo proste w obsłudze ,racuchy ,pulchniutkie i smaczniutkie z tartym i wyciśniętym jabłkiem, bez drożdży z koglem-moglem i bitą pianą . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7734086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.11.2019 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Sharma z kurczakiem i surówką chińską Na deser puzzle. Edytowane 6 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7734506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.11.2019 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Polędwiczki wieprzowe słodkie na dwa sposoby . .Nie wiedziałem ,że tak zrobione są przepyszne.Pierwsza polędwiczka smażona na patelni podana z pieczywem , druga zaś grillowana podana z ziemniaczkami i surówką z pomidorków.Polędwiczki co śmieszne marynowałem w kostce czosnku , oliwy , pieprzu ,sok z limonki.Bez grama soli. W tej pozycji korzyść smakowa murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7735390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.11.2019 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Śniadaniowe kanapki takie zwykłe ale nieco tuningowane:D. Schab z weka lub z szyn-kowaru . Już tu prezentowałem . Żytni chlebek nieco grillowany z jednej strony potraktowany masłem z serkiem. Masło mieszam i jako smarowidła używam na chleb. Placek "kaszak" (sorry za nazwę) czyli drożdżówka z nadzieniem z kaszy i twarogu od Babi Ireny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7735577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.11.2019 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Ptasie mleczko z dojrzałego mango ze stoiska EKO, . Pyszne. Wedel się chowa, Sałata maślana z Hiszpanii i mortadela XXL z Tyrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7735899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2019 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Kończy się weekend .Pogoda nijaka +4 stC ,wilgotno.W domciu cieplutko kominek świeci , a ja nie mam pomysłu na śniadanko ,obiad podwieczorek i kolację.A co!!! idę do kuchni coś pogrzebać. Nie polecam. Nie smakują jak te z "Ryjka" czy "Łukowa" Za bardzo nie mogę reklamować tych z dziczyzną od P.Waldka . Gotowane są przepyszne. Pomidorki malinowe ze szczypiorkiem i cukrówką ,z octem balsamicznym i olejem z suszonych pomidorów z odrobiną chilli. Zielona herbata z mango. Super smak. Bardzo intensywny. Edytowane 11 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7736396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.11.2019 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7737206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2019 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Przepraszam ,że zdecydowanie dużo prezentuje pizzy w swoich przypadkowych przepisach, ale to tylko po toby pokazać jak szybko i prosto można zrobić takie danie.Ta pizza jest z innej mąki i z mniejszą ilością drożdży. Ma inny ser i zupełnie inny sos.Farsz nieco odbiega od tych standardowych.Znacznie krócej piecze się w termoobiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7737677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2019 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Dziś flaczki po warszawsku czyli więcej pływającego dobra czyli pulpeciki czosnkowe - cebulowe w nich. Najpierw wywar na kaczuszce i kurczaczku z warzywami. . Edytowane 14 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7737774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2019 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Obrałem mięsko z korpusów :D:D będą tymbaliki .Dogotuję wywar na golonce i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7738176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2019 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Zainspirowało mnie fajne danko . Spróbuję. Jajecznica zapieczona w słoiku. Właściwie konsystencja przypominająca omlet. Fajna sprawa.Zrobię na próbę z moimi składnikami. Składniki: 1. kiszone ogórki w kostkę 2. papryka pieczona w kostkę (uwielbiam ją w jajecznicy ) 3. szalotka w kostkę 4. szpinak (liście) 5. 5 szt. jajek żółtka nie rozbite a białka ubite na sztywno 6. kminek ,sól i pieprz Wykonanie : Do miski włożę w/w warzywa . Wleje nierozbite żółtka i delikatnie wymieszam z ubitą pianą z białek .Doprawię . Na dno słoika mała łyżeczka masła 82 % , następnie powstała konsystencja i do piekarnika. Myślę ,że magiczne 180 stC w czasie 15 min. wystarczy. Doskonały sposób na śniadanie do pracy. Spróbowałem najpierw odrobinę z patelni. Wyszło tak. Do miski. na masło i patelnie Zamiast słoika.Bo do pracy nie idę. Edytowane 16 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7738255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2019 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Niedziela .Roku Pańskiego 2019 .Temp. zewn. 10 stC. Za chwile wyjdzie słonko. Rodzinne śniadanie, obiad i kolacja. Z tych trzech opcji skupię się nad obiadem bo dwie pozostałe nazwę dziś standardem. Szaszłyki wołowe , frytki ,surówka chińska ale z dodatkiem cebuli i wiele innych dodatków. p.s Przygotowując śniadanie sprawdzę jak marynuje się mięso. Herbata zielona z limonką. Naleśniki biszkoptowe . Farsz z twarogiem z dodatkiem mascarpone ,śmietany i wanilii. Naleśniki polecam z konfiturą z żółtych owoców. Edytowane 17 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7739068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2019 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Szaszłyki super .Polecam. Długo w marynacie na bazie czerwonego wytrawnego wina. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/103/#findComment-7739426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.