Chef Paul 16.10.2020 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Do stomatologii i psychoanalizy dodajesz gabinet kosmetyczny? Gdzie podstawowe zasady wedkarskie? Jak mozna zabierac narybek do domu? Jak? Narybek wielkosci koncowki widelca! Jak? Matko Boska!!! To "specjalista" w wielu dziedzinach ... największy jednak w marnowaniu pożywienia ... większość jego "wariacji" to pokarm much na śmietniku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 16.10.2020 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 To "specjalista" w wielu dziedzinach ... największy jednak w marnowaniu pożywienia ... większość jego "wariacji" to pokarm much na śmietniku To jedno, ale drugie. Wycinanie lancucha pokarmowego ryb zabierajac drobnice do domu? Jak mozna ? Pytam sie jak? Filetuje wlasnie fladre (30cm i wyzej), i przy takim rozmiarze filet jest maly i waski, w granicach 22cm. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.10.2020 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Specjalnie dla naszego forumowego, wariacyjnego smakosza, przygotowałem "inspirację" (by nie musiał aż tak pobudzony wyszukiwać znowu czegoś w necie - niczym pomidorów) Powinien skorzystać, wszakże to jego ulubione smaki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 16.10.2020 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 A ja na chwile obecna musze przerwac pisanie, bo nienawidze balaganu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 16.10.2020 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Dzisiaj polecam krem cheddarowobrokulowy na bazie fladry, a w miedzyczasie typowa piatkowa przystawka . Skromnie , smacznie i szybko. Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 16.10.2020 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Pracuje rowniez nad drugim daniem, nadziewane kapelusze z organicznego pastwiska. Akcentem nadzienia bedzie super kremowy kozi ser, czyli prostota i imperialny smak! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2020 02:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 To jedno, ale drugie. Wycinanie lancucha pokarmowego ryb zabierajac drobnice do domu? Jak mozna ? Pytam sie jak? Filetuje wlasnie fladre (30cm i wyzej), i przy takim rozmiarze filet jest maly i waski, w granicach 22cm. [h=1]Ukleja - ryba ukleja[/h] udostępnij: Ukleja (alburnus alburnus L) Rodzina: karpiowate (cyprinidae) Występowanie: stawy i wyrobiska, jeziora, zb. zaporowe, rzeki średnie nizinne, rzeki wielkie nizinne. Morfologia: Ukleja posiada wydłużone, ścieśnione bocznie ciało; linia boczna jest wyraźna i lekko zakrzywiona do dołu; głowa mała z paszczą skierowaną ku górze. Grzbiet ma stalowozielony kolor, boki są srebrzystobiałe, połyskujące, a płetwy grzbietowa i ogonowa szare lub bezbarwne. Żerowanie: ukleja żyje zazwyczaj gromadnie i żywi się głównie planktonem i drobnym zwierzętami wodnymi, takimi jak owady i ich larwy. Rozmnażanie: ukleja ma tarło od maja do czerwca, samica składa 3000 10 000 jaj w płytkich, przybrzeżnych strefach jezior i rzek w miejscach z twardym, kamienistym dnem. W tym okresie samica zaokrągla się, samiec pokrywa się wysypką godową. Ukleja okres ochronny: nie ma Ukleja wymiar ochronny: nie ma Ukleja dobowy limit połowu: nie ma Ukleja rekord Polski: Brak danych https://wedkuje.pl/ryby/ukleja/5245 Wymiar i okres ochronny: Brak wymiaru a także okresu ochronnego. Ukleja na wędce i na talerzuMoja propozycja kulinarna ucieszy na pewno wszystkich nokillowców, którzy grzmią groźnie, żeby nie zabierać okoni, szczupaków i tzw. szlachetnych ryb a potem chodzą głodni albo kupują tilapie w Biedronce. Ukleja smażona Większość wędkarzy nastawia się na okazy drapieżników i z reguły je wyławia, pomijając białoryb, który stanowi znaczną większość w każdym akwenie. Pół biedy, jeśli szczupak czy sandacz trafi do podbieraka no kill, jednak najczęściej hol kończy się na talerzu. Regulamin na to pozwala, jest ok. Problem w tym, że jeśli wszyscy nastawią się na drapieżniki, prędzej czy później w wodzie zostaną tylko białe ryby. W dodatku karłowate. Teraz, kiedy jeszcze "sportowe" gatunki objęte są okresem ochronnym, można odwrócić tę tendencję. Polecam wybrać się z wędka na... ukleje! Ryb tych jest dostatek praktycznie wszędzie i są niezwykle łatwe do złowienia. Kilkadziesiąt sztuk uklejek nie zrobi uszczerbku ichtiofaunie a można z nich zrobić prawdziwe przysmaki. Do takiego łowienia wystarczy najtańszy bacik, niewielki spławik, paczka jakiejkolwiek zanęty i białe robaki albo pinki. Ważne, żeby zanętę rozrobić na papkę i dość regularnie wrzucać małymi porcjami. Zabawa jest przednia. Na jednego robaka można mieć czasem ponad dziesięć uklejek - rybki nie są wybredne. To idealny sposób, żeby wprowadzić swoje dziecko w tajniki wędkowania. Ma się pewność, że połowi. Niesamowicie sprawnie łowią ukleje zawodnicy wyczynowi. W czasie trwania zawodów łowią kilkaset uklei osiągając wielokilogramowe wyniki. Jeśli ktoś ma ochotę zgłębić techniki uklejowania na najwyższym poziomie, polecam filmy Tomasza Horemskiego, który pięknie o tym opowiada. Jeśli chodzi o ukleje w kuchni, rządzi prostota. Rybki polecam oskrobać i wypatroszyć, zostawiając głowy. Następnie panierować w mące i smażyć z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu dobrze posolić i podawać z zimnym piwem. Nie znam osoby, której by to nie smakowało a w dodatku takie frytki są bardzo wygodne w jedzeniu. Mniejsze sztuki można schrupać w całości, z większych zostaje tylko głowa i kręgosłup. Przy smażonych uklejkach spędziłem już niejedną wykwintna biesiadę, która ciągnęła się dłuugo w noc. Tak więc życzę dobrej zabawy i smacznego! Autor tekstu: Olin Gutowski Pani usmażyła. Ta niewiedza jest niepokojąca. [h=5]Wędzenie ryb – Domowy sposób na wędzenie uklei po trzebiatowsku[/h][h=6]Do przygotowania wsadu potrzebujemy:[/h]– ukleja minimum 2 kilogramy (minimalna ilość ryb jest uzależniona względem pracochłonności w przygotowywaniu wsadu) – sól kamienna gruboziarnista. Ryby umyć a następnie ułożyć w garnku „kamionce” warstwami, na przemian z solą rozpoczynając od soli i na soli kończąc. Tak przygotowany wsad pozostawiamy w chłodnym miejscu minimum na okres dwóch dni. Następnie wyciągamy ryby, dokładnie płuczemy i wkładamy do solanki .[h=5]Wędzenie ryb – Domowy sposób na wędzenie uklei po trzebiatowsku[/h][h=6]Wykonanie solanki:[/h]Do wykonania solanki potrzebujemy – przegotowanej i ostudzonej wody oraz soli.Solanka powinna być o połowę wartości mniejsza niż do tradycyjnego peklowania mięsa. Ryby utrzymujemy w solance przez okres 24 godzin, następnie wyciągamy je, dokładnie płuczemy i pozostawiamy do naturalnego obeschnięcia. Po tej czynności nabijamy je na pręt stalowy – przez głowę i zawieszamy w beczce uprzednio nagrzanej do temperatury sprawdzanej dłonią – dym nie może parzyć, musimy wyczuwać jedynie ciepło na dłoni – nie należy doprowadzić do uzyskania gorącego dymu ponieważ zamiast rybę uwędzić, ugotujemy ją. https://www.zpw.pl/kulinaria/domowy-sposob-na-wedzenie-ryb/ Tego właśnie nie rozumieją papużki nierozłączki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2020 02:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Wróciłem właśnie z wędkowania, lubię to swoje atlantyckie bajorko ... wiele w nim dobra (muszę Cię ucieszyć, żadnego "leszcza" nie złowiłem, nawet mikroskopijnej "uklei" - które ponoć są tak smaczne) .................... Nie jesteś aż taki zakłamany ale mówisz nieprawdę. Proszę cie abyś dokładnie zapoznał się z czystością nieskazitelną zanim zwrócisz komuś uwagę. W tłuszczu ponad 80 martwych delfinów i wielorybów wykryto wysoki poziom toksyn. Zwierzęta znalezione na terenie USA w latach 2012-2018 przebadał Instytut Oceanograficzny z Uniwersytetu z Florydy. Analizie poddano próbki tłuszczu martwych zwierząt na zawartość pięciu organicznych substancji toksycznych. Wyniki ujawniły, iż toksyny zawarte w szczątkach ryb, pochodzą z herbicydów, opakowań żywności, past do zębów, mydła, detergentów i zabawek. Co więcej, poziom zanieczyszczenia wynikał z położenia geograficznego, w jakim żerowały ryby. Delfiny znalezione na plażach Florydy miały wyższe stężenie ołowiu, rtęci i selenu, niż te które wylądowały na brzegu Północnej Karoliny. Badacze identyfikując źródło toksyn wskazują na paliwa kopalniane i tworzywa sztuczne. Chemikalia, poprzez zanieczyszczone wody gruntowe, dostały się rzek. Po czym wraz z ich ujściem do morza znalazły się w środowisku morskim, lądując w łańcuchu pokarmowym delfinów i wielorybów. Wiesz gdzie to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.10.2020 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 (edytowane) Nie jesteś aż taki zakłamany ale mówisz nieprawdę. Proszę cie abyś dokładnie zapoznał się z czystością nieskazitelną zanim zwrócisz komuś uwagę. ... Wiesz gdzie to jest ? Zatoka Meksykańska https://aqicn.org/map/florida łatwo znajdziesz ... warto przejrzeć zanieczyszczenie powietrza w skali roku Uzupełnienie: In 2018, Tampa Electric announced several major upgrades for Big Bend Power Station. The company plans to modernize Unit 1 to use natural gas combined-cycle technology by 2023, a project that will enable the unit to generate 1,090 MW while eliminating coal as a fuel source. Big Bend Unit 2 will be retired in 2021 after nearly 50 years of service. This upgrade will give Tampa Electric a generation portfolio in 2023 of 75 percent natural gas, 12 percent coal, about 7 percent solar, and about 6 percent other sources. The clean, warm-water discharge at the station that provides a sanctuary for manatees at the adjacent Manatee Viewing Center will remain ps - wskaż gdzie "komuś zwracałem uwagę" i gdzie "mówię nieprawdę" ? Edytowane 17 Października 2020 przez Chef Paul uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.10.2020 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 (edytowane) [h=1]Ukleja - ryba ukleja[/h] udostępnij: Ukleja (alburnus alburnus L) Rodzina: karpiowate (cyprinidae) Występowanie: stawy i wyrobiska, jeziora, zb. zaporowe, rzeki średnie nizinne, rzeki wielkie nizinne. Morfologia: Ukleja posiada wydłużone, ścieśnione bocznie ciało; linia boczna jest wyraźna i lekko zakrzywiona do dołu; głowa mała z paszczą skierowaną ku górze. Grzbiet ma stalowozielony kolor, boki są srebrzystobiałe, połyskujące, a płetwy grzbietowa i ogonowa szare lub bezbarwne. Żerowanie: ukleja żyje zazwyczaj gromadnie i żywi się głównie planktonem i drobnym zwierzętami wodnymi, takimi jak owady i ich larwy. Rozmnażanie: ukleja ma tarło od maja do czerwca, samica składa 3000 10 000 jaj w płytkich, przybrzeżnych strefach jezior i rzek w miejscach z twardym, kamienistym dnem. W tym okresie samica zaokrągla się, samiec pokrywa się wysypką godową. Ukleja okres ochronny: nie ma Ukleja wymiar ochronny: nie ma Ukleja dobowy limit połowu: nie ma Ukleja rekord Polski: Brak danych https://wedkuje.pl/ryby/ukleja/5245 Pani usmażyła. Ta niewiedza jest niepokojąca. https://www.zpw.pl/kulinaria/domowy-sposob-na-wedzenie-ryb/ Tego właśnie nie rozumieją papużki nierozłączki. Dla mnie to sa wolne zarty. Kazdy prawdziwy wedkarz ... szkoda czasu. Krem cheddarowobrokulowy na bazie fladry, bez promowania na sile uklejowego obrzydzenia. Skromnie i super smacznie. palce lizac! Edytowane 17 Października 2020 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.10.2020 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 (edytowane) Nie jesteś aż taki zakłamany ale mówisz nieprawdę. Proszę cie abyś dokładnie zapoznał się z czystością nieskazitelną zanim zwrócisz komuś uwagę. Wiesz gdzie to jest ? A nie lepiej wejsc na strone uniwersytetu. Ryb te sa prawnie chronione , pelen zakaz polowu. Do badan brano wycinki z 50-60 letnich rybek. Ciekawostka.Tunczyk o ladnych rozmiarach to 30-letnia ryba, ma rowniez wieksze stezenie metali ciezkich, z powodu dlugosci zycia ... ale co tam wiedza ... Co do ryb lownych, wedlug badan tego instytutu, to nie powinno sie konsumowac tylko rekinow i to od 110cm w zwyz. Ponizej 110 mozna, ta sama przyczyna , plus gora stozka pokarmowego. Wyniki badan wszystkich ryb i wod robi sie co sezon. Edytowane 17 Października 2020 przez Władca Przysmaków Ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2020 04:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Nastał teraz jakiś trend na jelenie:lol2: więc kupiłem ofoliowanego Powolnymi krokami zbliża się trend na barany:wave: i wątróbki z dorsza. i coś z nim zrobię. Ładna foliowa opakowka:lol2: ,dobry termin do spożycia, wiarygodny opis . Szybka pizza z podsuszaną ,pieczarkami ,cebulą i mozzarellą .Rzadki sos z oregano ,cukrem, oliwą .Wszystko z folii:lol2: . Spróbowałem smakuje poprawnie. Edytowane 18 Października 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2020 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Pamiętacie kanapki z dzieciństwa z beznadziejnym niestety pomidorem. Sorki ale mój działkowy jest nie do pobicia choćby nawet maluczkich rozmiarów. , że ten rozmiar to taka wielka przypadłość adwersarzy. Mniejsza oto .Kanapka na grzance z chleba. Czyli firkandella belgijska tym razem na okrągło. Siostry przepis jest odlotowy. https://www.notatnikkuchenny.pl/frikandel-fricadelle/ Frikandel to rodzaj niderladzkiego fastfoodu. Mielone mięso przygotowywane jak pulpety (w Danii Frykadele to właśnie małe pulpeciki), ale o kształcie kiełbasy. ... Belgowie, którzy Frikandelle jadą rzadziej od Holendrów, wkładają je również do swoich bułek Mitraillette Mięsa mało . bardzo mało tym razem indyczego .Pycha . Wątróbkę parzę i tylko indycza by klimat utrzymać , o mielonych orzechach nie zapomniałem .:D:D. Cebulkę zrobiłem z cukrem i octem jabłkowym. https://beszamel.se.pl/klopsikipulpety/frykadele-indycze-nadziewane-watrobka-przepis-na-klopsiki-z-miesa-mielonego-wideo,17571/ Na śniadanie tradycyjnie bo niedziela. Jelenie w przygotowaniu . . Może gulasz ? Edytowane 18 Października 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2020 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Byłbym zapomniał zanim po jeleniu baranina zawita to najpierw trochę o serze zgliwiałym Właśnie go nastawiłem . Ser domowy, ser zgliwiały, ser smażony (śl. Hauskyjza, niem. Hauskäse) – popularny w kuchni niemieckiej, śląskiej, wielkopolskiej i galicyjskiej; ser wytwarzany z dojrzałego (zgliwiałego) twarogu z mleka krowiego. W Czechach zbliżoną formę mają serki ołomunieckie. https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zgliwialy-ser-smazony-z-kminkiem-1 Mój gliwieje ten od babci Jadzi. Edytowane 18 Października 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.10.2020 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Kolejna inspiracja (pt "ryba z groszkiem") "... nie do pobicia choćby nawet maluczkich rozmiarów. ..." jeden ze składników jest jak zwykle "dyżurny" ps - Czekam na makaron od Bartka. "Makaron wykręcił Bartek" ... jeszcze nie dotarł. Takoż samo ser "ze szmatki babci Jadzi." Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 18.10.2020 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 U mnie bez niespecjalnych inspiracji , tylko proza dnia powszedniego. Czyli skromnie , prosto i palce lizac. Zaleglosci do zupy z fladry ... Grilowany kozi ser robi robote ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2020 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Nie potrafią gladiatorzy zrobić wątróbki z dorsza. , o frikandelli nie wspomnę .To ja zrobię masakrę wątrobową ale na razie indyczą. Kur.....czaki pokazałbym machinę piekielną Bartka do świdrów ale jest trochę nie wyjściowa bo komuna z niej tryska i zaraz gladiatorzy mieli witaminkę i rozpisywali się jak z kubłem na talerze jednorazowe na plaży:lol2: . Wkręcili mnie i musiałem lornetę z meduzą. ponieważ w jadłospisie naszej diety pobieranie kolagenu jest zbawienne dla naszego zdrowia. Łapkowy z kurek kolagen z dodatkiem indyczym to jest to. . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7851995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.10.2020 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Jeleń przypalił się w taczce cebuli ale zdążył wypluć Tobie jakieś zwiędłe zielsko do lornety ? Została szansa pieczenia barana Tak dla przypomnienia. Nie jesteś aż taki zakłamany ale mówisz nieprawdę. Proszę cie abyś dokładnie zapoznał się z czystością nieskazitelną zanim zwrócisz komuś uwagę. ... Ponawiam prośbę, gdyż zarzucasz mi kolejny raz mówienie nieprawdy. ... ps - wskaż gdzie "komuś zwracałem uwagę" i gdzie "mówię nieprawdę" ? Oskarżenia bez pokrycia to pomówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7852009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2020 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 (edytowane) Nie potrafią gladiatorzy zrobić wątróbki z dorsza. , o frikandelli nie wspomnę .To ja zrobię masakrę wątrobową ale na razie indyczą. Kur.....czaki pokazałbym machinę piekielną Bartka do świdrów ale jest trochę nie wyjściowa bo komuna z niej tryska i zaraz gladiatorzy mieli witaminkę i rozpisywali się jak z kubłem na talerze jednorazowe na plaży:lol2: . Wkręcili mnie i musiałem lornetę z meduzą. ponieważ w jadłospisie naszej diety pobieranie kolagenu jest zbawienne dla naszego zdrowia. Łapkowy z kurek kolagen z dodatkiem indyczym to jest to. . W mojej strefie czasowej jest 7:30 i piekny poranek, zdecydowanie za wczesnie na kieliszek wodki z czyms dobrym. Przypomne , ze zasada iz nasze cialo nie jest smietnikiem obowiazuje rowniez wodke i to w zaostrzonym rygorze. Nie musimy jej pieprzyc i zasypywac suchym zielem. Tak tak, 51 razy destylowana. O odpowiedniej godzinie zaprezentuje "lornete", bez zwiedlej pietruszki z tatara. Zastanawiam sie jak to mozliwe, w PL podtopienia i problem z woda po ostatnich deszczach , a u ciebie piertuszka w ogrodku uschla. Czyzby od babci Jadzi czy jak jej tam, prosto z biedronki? Edytowane 19 Października 2020 przez Władca Przysmaków plus foto Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7852151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2020 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Wlasnie przygotowuje "szklo" do wodki. Co prawda bez firmowych napisow ... Prawdzie "szklo" do wodki, jest same w sobie dodatkiem do odpowiedniej jakosci i jej uzupelnieniem, czyli "Diabel tkwi w szczegolach". Ma byc ladnie, skromnie i z super smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/121/#findComment-7852183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.