Chef Paul 19.10.2020 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 (edytowane) W mojej strefie czasowej jest 7:30 i piekny poranek, zdecydowanie za wczesnie na kieliszek wodki z czyms dobrym. Przypomne , ze zasada iz nasze cialo nie jest smietnikiem obowiazuje rowniez wodke i to w zaostrzonym rygorze. Nie musimy jej pieprzyc i zasypywac suchym zielem. Tak tak, 51 razy destylowana. O odpowiedniej godzinie zaprezentuje "lornete", bez zwiedlej pietruszki z tatara. Zastanawiam sie jak to mozliwe, w PL podtopienia i problem z woda po ostatnich deszczach , a u ciebie piertuszka w ogrodku uschla. Czyzby od babci Jadzi czy jak jej tam, prosto z biedronki? Słuszne uwagi "51" wygląda bardzo zachęcająco. Uzupełnienie: U mnie jak zwykle o tej porze leciutkie "drugie śniadanko" ... ... życie jest piękne i niezmiernie smaczne Jesień Edytowane 19 Października 2020 przez Chef Paul uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2020 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Jeleń przypalił się w taczce cebuli ale zdążył wypluć Tobie jakieś zwiędłe zielsko do lornety ? Została szansa pieczenia barana Tak dla przypomnienia. Ponawiam prośbę, gdyż zarzucasz mi kolejny raz mówienie nieprawdy. Oskarżenia bez pokrycia to pomówienia. To cię pomówię ......Kłamiesz. Oskarżenia. Wielki to co ja mam powiedzieć jak mnie cały czas oskarżasz :lol2: Plastikowe opakowania sam wklejasz ,ofoliowane i papierowe .Nie pie.........cz , prosić to możesz giermka , on spełni twoje zachcianki. U was Paweł to drobnoustrój jest czy nie ma ?????. Jak można porównać pieczarkę giermka z moją kania z lasu smażona na masełku .. Pogrzało was ? Ty się tam wywodzisz w Polsce........... i nie znasz smaku kani ? Czyszczenie patelni. Pogięło cię ,że tego nie wiesz ?. Te jego sztuczne pieczary porównujesz do mojej kani z lasu ? ...........................covid u was jest inny. Cebularzy nie umiecie .......tylko te krewetki ............. Wiem. Macie innego drobnoustroju na Florydzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.10.2020 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To cię pomówię ......Kłamiesz. Oskarżenia. Wielki to co ja mam powiedzieć jak mnie cały czas oskarżasz :lol2: Plastikowe opakowania sam wklejasz ,ofoliowane i papierowe .Nie pie.........cz , prosić to możesz giermka , on spełni twoje zachcianki. U was Paweł to drobnoustrój jest czy nie ma ?????. ... Jaki związek mają opakowania z oskarżaniem kogoś o kłamstwa ? Raz jeszcze proszę wskazać gdzie kłamię. ps - i co wspólnego z tymi oskarżeniami ma pandemia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2020 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 (edytowane) Jaki związek mają opakowania z oskarżaniem kogoś o kłamstwa ? Raz jeszcze proszę wskazać gdzie kłamię. ps - i co wspólnego z tymi oskarżeniami ma pandemia ? Ty, człowiek bez skrupułów ,wyśmiewający zasady innych , nieszanujący zachowani innych ,pokazujący nieprawdę kosztem innych ,szydzący z ich innego nastawienia do życia ,śmiesz czegoś się domagać ? Ciebie drogi Pawle czas pozostawić obłudzie jakiej się sam doświadczasz. Wybacz ale w tym trudnym dla nas czasie nie przedstawiasz dla mnie żadnej wartości . Jad Twój jest bardzo silny i rani bardzo mocno. Żyj w tym sam sobie . Użyj wyobraźni bo tam jest jeleń i nie masz na to wpływu bo tego nie rozumiesz. Ogarnie to twój mikroskop by udowodnić wszystkim maluczkim że tam nie ma jelenia ? Edytowane 19 Października 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.10.2020 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Ty, człowiek bez skrupułów ,wyśmiewający zasady innych , nieszanujący zachowani innych ,pokazujący nieprawdę kosztem innych ,szydzący z ich innego nastawienia do życia ,śmiesz czegoś się domagać ? Ciebie drogi Pawle czas pozostawić obłudzie jakiej się sam doświadczasz. Wybacz ale w tym trudnym dla nas czasie nie przedstawiasz dla mnie żadnej wartości . Jad Twój jest bardzo silny i rani bardzo mocno. Żyj w tym sam sobie . Mnie nie interesuje czy przedstawiam dla Ciebie jakiekolwiek wartości. Interesuje mnie natomiast, byś zaprzestał bezpodstawnych oskarżeń. Domagam się zaprzestania pomówień z Twojej strony w stosunku do mojej osoby. Zauważ, że wyśmiewam i przedstawiam swoją opinię na Twe "kulinarne wynalazki", które tutaj przedstawiasz, (czasami w sposób szyderczy, gdyż jakakolwiek "normalna krytyka" do Ciebie nie przemawia), nie jednak Twoją osobę. ps - "pokazujący nieprawdę kosztem innych" o czym Ty tutaj piszesz ? Możesz w jakiś sposób uwiarygodnić te swoje "pokręcone" tezy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.10.2020 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 To cię pomówię ......Kłamiesz. Oskarżenia. Wielki to co ja mam powiedzieć jak mnie cały czas oskarżasz :lol2: Plastikowe opakowania sam wklejasz ,ofoliowane i papierowe .Nie pie.........cz , prosić to możesz giermka , on spełni twoje zachcianki. U was Paweł to drobnoustrój jest czy nie ma ?????. Jak można porów[nać pieczarkę giermka z moją kania z lasu smażona na masełku .. Pogrzało was ? Ty się tam wywodzisz w Polsce........... i nie znasz smaku kani ? Czyszczenie patelni. Pogięło cię ,że tego nie wiesz ?. Te jego sztuczne pieczary porównujesz do mojej kani z lasu ? ...........................covid u was jest inny. Cebularzy nie umiecie .......tylko te krewetki ............. Wiem. Macie innego drobnoustroju na Florydzie . Czlowieku wykup sobie kilka klas w instytucie kulinarnym, polecam naprawe warto! Kania jak wiele grzybow z rodziny Agaricaceae jest bardzo slabym grzybem kulinarnym. Aromatyczne i miesiste grzyby z tej rodziny stanowia podstawe wielu wspanialych dan. U mnie dzisiaj byl sweet & savoy karmalizowany jelen, na miesistych kapeluszach tej rodziny grzybow, plus swieza organiczna grillowana kukurydza ... ... polecam ponownie klasy instytutow kulinarnych, naprawe warto... Po szybkiej i bardzo skromnej kolacji, czas na lornetke . Bardzo prosto, bardzo skromnie i super szybko, a jednoczesnie na swiatowym poziomie palcow lizanie ... ps pominelem wedzonego lososia i awokado. Nie ma czasu na pierdoly, jest przyjemnosc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.10.2020 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Ty, człowiek bez skrupułów ,wyśmiewający zasady innych , nieszanujący zachowani innych ,pokazujący nieprawdę kosztem innych ,szydzący z ich innego nastawienia do życia ,śmiesz czegoś się domagać ? Ciebie drogi Pawle czas pozostawić obłudzie jakiej się sam doświadczasz. Wybacz ale w tym trudnym dla nas czasie nie przedstawiasz dla mnie żadnej wartości . Jad Twój jest bardzo silny i rani bardzo mocno. Żyj w tym sam sobie . Użyj wyobraźni bo tam jest jeleń i nie masz na to wpływu bo tego nie rozumiesz. Ogarnie to twój mikroskop by udowodnić wszystkim maluczkim że tam nie ma jelenia ? Jakby to byla kielbasa z jelenia to kolor musialby byc bardzo ciemny, ciemniejszy jak przy wolowej. Tyle faktow kulinarnych. Jak tak mozna klamac i zmuslac ?! Patrz powyzej jak wyglada upieczone mieso jelenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2020 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 (edytowane) Kochani jeleniom dałem upust . Brakuje kaszy gryczanej ale wszystko ułożyłem w odpowiedniej kolejności. Jesli ktos chce przepis to na priva . Kłamiesz. Edytowane 20 Października 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2020 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Jutro obiecany ser zgliwiały z kminkiem rodem z Podlasia. Jutro i obiecuje ,że przepis będzie dokładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.10.2020 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Kochani jeleniom dałem upust . ... Brakuje kaszy gryczanej ale wszystko ułożyłem w odpowiedniej kolejności. Jesli ktos chce przepis to na priva . Kłamiesz. 10 dkg skwarek to z ilu jeleni ? ... może to pasikoniki były ? No ale "... jest nie do pobicia choćby nawet maluczkich rozmiarów". Jutro obiecany ser zgliwiały z kminkiem rodem z Podlasia. Jutro i obiecuje ,że przepis będzie dokładny. W "Groszku" w Kępie zabrakło kminku ? Musiałeś z Podlasia sprowadzić ? Co za czasy, pewnie z powodu tych "drobnoustrojów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 21.10.2020 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 10 dkg skwarek to z ilu jeleni ? ... może to pasikoniki były ? No ale "... jest nie do pobicia choćby nawet maluczkich rozmiarów". W "Groszku" w Kępie zabrakło kminku ? Musiałeś z Podlasia sprowadzić ? Co za czasy, pewnie z powodu tych "drobnoustrojów" Odplyw wiec wody nie ma, i miesko podchodzi coraz blizej. Sztucer gotowy, amunicja rownie i noz do rozbierania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.10.2020 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 Odplyw wiec wody nie ma, i miesko podchodzi coraz blizej. Sztucer gotowy, amunicja rownie i noz do rozbierania ... U mnie to już prawie "na wyciągnięcie ręki" ... mogę "pstryknąć" z kuszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.10.2020 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 (edytowane) ... Jesli ktos chce przepis to na priva . Kłamiesz. Grzecznie (zgodnie z "instrukcją") poprosiłem o przepis (dwa razy) ... jak zwykle skończyło się na deklaracjach bez pokrycia Jutro obiecany ser zgliwiały z kminkiem rodem z Podlasia. Jutro i obiecuje ,że przepis będzie dokładny. Ser zapewne za bardzo "zgliwiał" lub kminek z Podlasia nie dotarł na czas Niestety makaronu wykręconego przez Bartka chyba nie będzie mnie dane skosztować. Musiałem zadowolić się "wykręconym" przez "Mullers" ... z Alfredo smakował jednak nieźle ps - brak pewnego składnika, może mdlić cebulowego smakosza Edytowane 21 Października 2020 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.10.2020 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 Śniadanko . Ogonówka . Wesoła kanapka . Grzeczny po prośbie. Uśmiałem się z tego prostackiego cynizmu.:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.10.2020 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 (edytowane) Brak parówy i przypalonej cebuli dyskwalifikuje powyższe "śniadanko" i nie wzbudza należytej perysteltyki w Twoim przypadku. Możesz dostać zaparcia przy takiej diecie i wypadną Tobie wszystkie plomby w "twarzo - czaczce" przy wysiłku w toalecie. Może to mieć jednak skutek pozytywny, gdyż znajdujące się u Ciebie pod plombami "kubki smakowe", uaktynią się ponownie ps - Twoje "obietnice" i "deklaracje" są cały czas na tym samym poziomie od lat Edytowane 22 Października 2020 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.10.2020 04:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 (edytowane) Witam. Pomysł na kotlecika bez bułki .Mięso siekane na grubo. Grubo siekana cebula ,jajo ,odrobina bulionu i pieprz. Tyle . Pomysł na sos z jeleni tym razem z ogórkiem konserwowym w/w .Buraczki w rzeczy samej z tartym jabłkiem bez zabielania śmietana ale na zasmażce . Pomysł na pizzę z roszponką .Taka mała inspiracja po kolacji .Sos z własnych pomidorów (przecier) odrobina cukru , oregano. oliwa ,sól . Kolejność warstw nieco inna . Pomysł na danie ,które tak naprawdę gości na naszych stołach . Pyzy z czerwonym barszczykiem . Ze szpinakiem i fetą są odjazdowe . Edytowane 24 Października 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.10.2020 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Szaszłyki z mięsa z dzika ,sarny , jelenia .Jak dobrze do takiego szaszłyka zamarynować mięso z dziczyzny. Chodzą mi po głowie szaszłyki baranie ,jagnięce. Szaszłyki krewetkowe raz na jakiś czas i owszem .Mówię cały czas o szaszłykach na grill czy patelnię. Trzeba się postarać bo jakoś mniej nas do "pieczenia chleba".. Wyzwanie fajne tylko trudne do zrealizowania. Popatrzcie na te przykłady . 1. https://lowiecpolski.info/szaszlyk-z-boru/ 2. https://www.google.com/search?q=szasz%C5%82yk+z+baraniny&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjxldfT4szsAhWJ_aQKHXtgAfIQ_AUoAXoECA8QAw&biw=1920&bih=880#imgrc=XiYQDZEmZ5y5kM 3. moje ukochane souvlaki greckie z jagnięciny https://beszamel.se.pl/smazone/souvlaki-suwlaki-greckie-szaszlyki-z-jagnieciny-sprawdzony-przepis,16521/ 4. https://www.doradcasmaku.pl/przepis-grillowane-szaszlyki-z-krewetkami-1-410032 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2020 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Tego to już chyba "nic nie przebije" Piramidka już gotowa ale najpierw kanapki dla Panów robotników od basenu i Panów robotników od nowego tarasu. ... Na to w kolejności kiełbasa z jelenia z majonezem kieleckim http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif http://images67.fotosik.pl/1032/233570df5d953adamed.jpg ... http://images69.fotosik.pl/1030/1c18e92414d7f113med.jpg http://images67.fotosik.pl/1032/316a6a8d85e3f0c9med.jpg i efekt końcowy Już ponad 5 lat temu, kolega z naszego forum wiedział o "koronawirusie" ... wykonał nawet jego "model" ps - nie trzeba chyba nawet dodawać, że "basen" to taki szpitalny ... siostro proszę podać Panu basen Edytowane 25 Października 2020 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2020 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Tego to już chyba "nic nie przebije" Już ponad 5 lat temu, kolega z naszego forum wiedział o "koronawirusie" ... wykonał nawet jego "model" ps - nie trzeba chyba nawet dodawać, że "basen" to taki szpitalny ... siostro proszę podać Panu basen Fajne to . Ty jesteś zarażony . Nawet ban ci nic nie robi. Ciebie trzeba izolować od społeczności . Choróbsko cię dopadło i trzyma. Podaj sobie szybko leki . Człowieku ty bredzisz .:lol2: . Ucałowania dla żony ,że ci współczuje - pomaga w tym trudnym dla nas okresie . :lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.10.2020 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Fajne to . Ty jesteś zarażony . Nawet ban ci nic nie robi. Ciebie trzeba izolować od społeczności . Choróbsko cię dopadło i trzyma. Podaj sobie szybko leki . Człowieku ty bredzisz .:lol2: . Ucałowania dla żony ,że ci współczuje - pomaga w tym trudnym dla nas okresie . :lol2:. Swoją "panią doktor" ucałuj "zarażony" nie jestem (wiem, że Tobie smutno z tego powodu i zaklinasz rzeczywistość) Rozpocząłeś dyskusję o produktach z "jelenia" no więc przypominam Twoje praktyki. Może kogoś te dzieła zainspirują np CD. Pomysł na wariacje śniadaniową i pieczenie kiełbasy z jelenia. Sucha z dużą ilością czosnku i pieprzu.Do kopytek pasowała jak ulał. ... Czy to kiełbasa z "jelenia albinosa" (takiego z kręconym ogonkiem) ? ... Ponawiam prośbę, gdyż zarzucasz mi kolejny raz mówienie nieprawdy. Oskarżenia bez pokrycia to pomówienia. To cię pomówię ......Kłamiesz. ... Nie chcesz wskazać gdzie kłamię (o co ostatnio notorycznie mnie oskarżasz) więc przypomnę Tobie twoje "osiągnięcia" w tej materii ... sporo tego Edytowane 25 Października 2020 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.