niktspecjalny 12.10.2019 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 (edytowane) wiedzac jak sie brnie... Moszna mieć odmienne zdanie jak się nadużywa wódy.Moszna. a ty to coś konsumujesz czy tylko wklejki? Pić to trzeba umić Kultura picia alkoholu w Polsce jest dość specyficzna. Jeśli już pijemy, to dużo i szybko. Zazwyczaj w towarzystwie. Często tempo nadaje wodzirej, czy też gospodarz, który polewa toasty i pilnuje, żeby nikt się nie ociągał. Za ociągnie są karniaki, a jeśli znajdzie się ktoś, kto nie pije, zazwyczaj wydaje się reszcie bardzo podejrzany. Oczywiście wszyscy pijący są święcie przekonani o tym, że picie jest dobre, właściwe i wskazane. Bo jak tu nie napić się na chrzcinach, komunii, weselu, czy imieninach? Jak odmówić wzniesienia toastu za zdrowie szefa, kolegi, czy za cokolwiek innego? To byłaby zniewaga i każdy o tym wie. Wszak asertywność podczas picia jest bardzo niemile widziana. No dobra, ale co jeśli okazji nie ma? Jeśli na horyzoncie próżno wypatrywać pretekstu do wypicia kieliszka, bądź wzniesienia kufelka? Na to też są sposoby. Polacy w zanadrzu mają bowiem wiele alkoholowych pretekstów. Na dobrą sprawę, wystarczy zwykłe kichnięcie, by nadarzyła się okoliczność, do odkręcenia butelki. No bo przecież kicha się "nie na wodę", prawda? To rzecz jasna nie jedyne alkoholowe powiedzenie, będące pretekstem do rozpoczęcia biesiady. Tych jest o wiele więcej. Podczas redakcyjnej burzy mózgów zebraliśmy do kupy wszystkie alko-teksty, jakie przyszły nam do głowy i podzieliliśmy je na trzy grupy: Przed, w trakcie i po piciu. Te zaś, które nie pasowały nam do żadnej z grup, umieściliśmy w kategorii "Inne". Tak powstało nasze minikompendium alkoholowych powiedzeń Polaków, które rzecz jasna nie wyczerpuje tematu. Mamy jednak nadzieję, że jeśli zauważycie, że na liście brakuje jakiegoś istotnego powiedzenia, dopiszecie go w komentarzu. No to co panowie, siup w ten głupi dziób! Przed Radzieckie plakaty propagandowe w Polsce wywoływały co najwyżej uśmiech pobłażania... /materiały prasowe REKLAMA Ze mną się nie napijesz? Człowiek, nie wielbłąd - pić musi! Alkohol twój wróg, więc lej go w mordę! Kto pije i pali ten nie ma robali Na coś trzeba umrzeć... Lepiej być znanym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem Wódki i pacierza nigdy nie odmawiam Nie na wodę! Tak się kicha na kielicha Majster każe, piją murarze Piłeś? Nie jedź! Nie piłeś? Wypij! Piwo to nie alkohol! Ten żyje, kto pije! Człowiek, nie wielbłąd, pić musi W trakcie Wiercipiętka - teraz już takich nie robią... /materiały prasowe Chluśniem, bo uśniem Trzaśniem, bo zaśniem Łykniem, bo odwykniem Siup, w ten głupi dziób! Zdrowie twoje w gardło moje! Wódka grzeje, wódka chłodzi, wódka nigdy nie zaszkodzi. Co to jest nic? Pół litra na dwóch Rybka lubi pływać Dycha do dychy i zadzwonią kielichy Pijmy, bo noc jest jeszcze młoda Wódka lepsza jest od chleba, bo jej gryźć nie potrzeba. Kto nie pije ten donosi W moim domu flaszki się nie zakręca! Jeszcze po kropelce, jeszcze po kropelce, póki wódka jest w butelce Po Piwko kaca nam złagodzi, nie zginie duch w narodzie Kac morderca nie ma serca Piwo z rana jak śmietana Piwo i Zdrój - dla wielu te słowa znaczą to samo... /materiały prasowe Inne / Ku przestrodze Doba ma 24 godziny, skrzynka piwa 24 butelki. Zbieg okoliczności? Od wódki rozum krótki Od piwa to się głowa kiwaBo pić, to trza umić! Czytaj więcej na https://menway.interia.pl/obyczaje/news-alkoholowe-powiedzenia-polakow-co-mowimy-gdy-pijemy,nId,1014927#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome Biegasz trochę czy tylko takie domowe z klawiatury? Nagminnie wklejasz moja wódę masz problem z nią czy już wyszedłeś z tego? Edytowane 12 Października 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2019 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 (edytowane) Wyciśnięte z marketu do butelki potem do sokowirówki a następnie do szklany. Czekam na ten sernik z dyni ale chyba się nie doczekam . Może czeka na dostawę do marketu bo już tydzień mija. Edytowane 12 Października 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.10.2019 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Ale o tym jak truje się sadząc coś w ocynkowanych wiadrach to już nie powie.Odpowiem o krewetach. Nie powiedziałem nic ,ze mi nie smakują li tylko zwróciłem uwagę jak mogą się znudzić te plastykowe stwory w nadmiarze ich konsumowania. Dziadek znowu zajeżony i pieprzy po próżnicy (konsumenckie) przepraszam za zajeżony niepotrzebnie. . Proszę zwrócić uwagę jakich określeń kulinarnych można bardzo stosownie używać jak człek zdeterminowany.To bardzo wulgarne określenie jakiejś potrawy.Mniejsza oto.Jeśli w soku którego jak widać nie można powstrzymać się od porcji wódy to co naszymi dziećmi i wnukami? Tak na rumie mamy ich wychowywać? .Sok to sok ale bez alkoholu.Proszę zwrócić uwagę ile razy wklejał gotowane parówki na rożne sposoby, teraz są be. Proszę nie przypisywać sobie swojej nadwrażliwości psychicznej innym tu udzielającym się .Wiemy że przychodzą z wiekiem ale jak można to te zapędy trzeba powstrzymywać. Znowu kłamiesz, (podobnie jak ze swoimi "nowalijkami"), Proszę wskazać posty ileż to razy "wklejałem gotowane parówki na różne sposoby". U Ciebie "dzień bez kłamstwa, dniem straconym" "kulinarne dzbany" oczywiście nie znają sposobu wkładania doniczek do ozdobnych pojemników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2019 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 W NS łamie przepisy typowy CHP amerykańsko - polski szowinizm.A serdelową ma w przepisie ,a i zapominałem nawet jaja z worka gotowane w wodzie . Skleroza jak nic.Sam niech dziadek wskazuje , kłamca kulinarny z podwyższonym P.EKO. Je serdelki je, je kurę z brytfanny w głębokim tłuszczu je , je jaja z wora je , pije i dodaje wódę - rumy - wińsko na każdym kroku pije i dodaje , hoduje jakies wynalazki w wiadrach ocynkowanych hoduje ......jaki dzień bez kłamstwa , sam kłamie , i przyznać się nie chce. Jak można się obronić przed tą prymitywną nachalnością z wiecznym jadem i amerykańskim szyderstwem ,wyśmiewaniem i opluwaniem innych.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.10.2019 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 (edytowane) W NS łamie przepisy typowy CHP amerykańsko - polski szowinizm.A serdelową ma w przepisie ,a i zapominałem nawet jaja z worka gotowane w wodzie . Skleroza jak nic.Sam niech dziadek wskazuje , kłamca kulinarny z podwyższonym P.EKO. Je serdelki je, je kurę z brytfanny w głębokim tłuszczu je , je jaja z wora je , pije i dodaje wódę - rumy - wińsko na każdym kroku pije i dodaje , hoduje jakies wynalazki w wiadrach ocynkowanych hoduje ......jaki dzień bez kłamstwa , sam kłamie , i przyznać się nie chce. Jak można się obronić przed tą prymitywną nachalnością z wiecznym jadem i amerykańskim szyderstwem ,wyśmiewaniem i opluwaniem innych.? ps - pieczenie drobiu a oleju orzeszkowym jest ogólnie znane i szeroko stosowane a kulinariach ... Skup się (byle nie w spodnie) a swym "morderczym wysiłku" i pokaż tutaj wszystkim te moje "serdelki" W tej swej nienawiści (grzech ciężki), bluzgasz i się miotasz kłamiąc (rôwnież grzech) coraz bardziej Czy ten Twój Pan Buk wszystko to Tobie odpuści na "sądzie ostatecznym", "kulinarna rozwielitko" ? Zauważ uprzejmie, że swymi tutaj wypowiedziami, sam dostarczasz powody do kpin ps - pieczenie drobiu (i nie tylko) a oleju orzeszkowym jest praktyką a kulinariach ogólnie znaną i szeroko stosowaną Edytowane 12 Października 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.10.2019 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Wyciśnięte z marketu do butelki potem do sokowirówki a następnie do szklany. Czekam na ten sernik z dyni ale chyba się nie doczekam . Może czeka na dostawę do marketu bo już tydzień mija. , a bąbelki? Co z bąbelkami:lol2: Ale ci dupsko ściska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.10.2019 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 (edytowane) , a bąbelki? Co z bąbelkami:lol2: Ale ci dupsko ściska... "Bąbelki" poszły w "dymanie" jakuzzi ... być może przybył "jakuzzo" z Japonii i nadymał tak jak nadymana jest dziś "kulinarna ameba" ps - zwiędłej pietruchy nikt nie kupił w jego sklepiku, więc wykorzystał (jak większość produktów w "łamaniu") Edytowane 12 Października 2019 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2019 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 W NS łamie przepisy kulinarne .Nie wie jaki bluzg puszcza w eter .Kiedyś mu to wytłumaczą. Póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 12.10.2019 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Czy tam pisze pasteryzowany? @NS widzę, że jakiś nowy byt się tutaj pojawił. To jakiś następny emigrant? Widziałem jak w jakiś wątku coś z Polską związanym był, ale nawet nie wchodziłem, bo pewnie by mi się ciśnienie podniosło. Następny sfrustrowany? Skąd oni się tutaj biorą. Aha, czytałem post o WP, no ale nie mogę go znaleźć. Teraz to wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.10.2019 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 W NS łamie przepisy kulinarne .Nie wie jaki bluzg puszcza w eter .Kiedyś mu to wytłumaczą. Póki co. ... Uppps ... Pan Buk nie dał "rozgrzeszenia", czy nie odprawiłeś "pokuty" ... grzeszysz zaraz po odejściu od konfesjonału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2019 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Czy tam pisze pasteryzowany? @NS widzę, że jakiś nowy byt się tutaj pojawił. To jakiś następny emigrant? Widziałem jak w jakiś wątku coś z Polską związanym był, ale nawet nie wchodziłem, bo pewnie by mi się ciśnienie podniosło. Następny sfrustrowany? Skąd oni się tutaj biorą. Aha, czytałem post o WP, no ale nie mogę go znaleźć. Teraz to wszystko jasne. Dokładnie wszystko się wyjaśniło .Brawo Ty. Choć powiem Ci ,że za takie słowa powinien dostać w papu bo mnie poraziło.Do ignorowanych przyjdzie przywyknąć. Jutro wybory. Siemka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 12.10.2019 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Dokładnie wszystko się wyjaśniło .Brawo Ty. Choć powiem Ci ,że za takie słowa powinien dostać w papu bo mnie poraziło.Do ignorowanych przyjdzie przywyknąć. Jutro wybory. Siemka. No wybory. Głosujemy, Obowiązkowo. Każdy powinien. Siemka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 12.10.2019 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Czy tam pisze pasteryzowany? @NS widzę, że jakiś nowy byt się tutaj pojawił. To jakiś następny emigrant? Widziałem jak w jakiś wątku coś z Polską związanym był, ale nawet nie wchodziłem, bo pewnie by mi się ciśnienie podniosło. Następny sfrustrowany? Skąd oni się tutaj biorą. Aha, czytałem post o WP, no ale nie mogę go znaleźć. Teraz to wszystko jasne. Przeczytałem ten tekst 3 razy, z uwagi na braku logiki, braku spójniości z tematem, mam wręcz wrażenie że jest to pisanem stylem człowieka pijanego, lub z brakiem podstawowego intelektu. Tak więć, odniosę sie tylko do części zrozumiałej. Tak jest napisane pasteryzowany, sok organiczny z pomarańczy, nie z koncentratu. Uzupełnie twoje ogromne braki w tym zakresie, w procesie pasteryzacji świeżych soków nazywanej Flash, sok jest rozgrzewany do temperatury 70 stopni w ułamku sekundy i gwałtownie schładzany do 3 lu 4 stopni. Pasteryzowany w ten sposób nieotwarty sok ze zdjęcia można przechowywać w lodówce nawet 8 tygodni. Posiadam również zdjecie tylniej etykiety z tamtej serii zdjęć. Pasteryzowane Przechowywać w lodówce. Podawać schłodzone po wstrząśnięciu. Jeśli będziesz niezadowolony z jakichkolwiek powodów, twoje pieniądze zostaną zwrócone. Liżni człowieku trochę "świata", za dużo spędzasz czasu na robieniu gnojówki i wycinaniu drzew do palenia w piecu. ps rozmawiamy ciągle o najwyższej jakości organicznej żywnośći na świecie i standardach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2019 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 W NS łamie przepisy coś na grubo. Wątróbka cielęca z cebulą i pieczarkami , pure - lemieszka i sałatka z groszkiem.Niby prostota ale przy wątróbce trzeba się napracować ,a lubelska lemieszka to rarytas.Wątróbkę pokroiłem na mniejsze części , Wrzuciłem na minutę na gorące mleko.Osuszyłem na ręczniku jedn. Usmażyłem pieczarki z cebulą.Wrzuciłem wątróbkę. Pyszna niegorzka ,soczysta.Surówka tu prezentowana polecam raz jeszcze. Ogórki kiszone w plastry , groszek konserwowy ,cebula siekana w piórka ,2 łyż. oliwy z oliwek łyżeczka cukru trzcinowego,łyżka sosu sojowego i łyżka teriyaki .Fajna surówka pasująca do wątróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2019 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 W NS łamie przepisy coś na grubo. Wątróbka cielęca z cebulą i pieczarkami , pure - lemieszka i sałatka z groszkiem.Niby prostota ale przy wątróbce trzeba się napracować ,a lubelska lemieszka to rarytas.Wątróbkę pokroiłem na mniejsze części , Wrzuciłem na minutę na gorące mleko.Osuszyłem na ręczniku jedn. Usmażyłem pieczarki z cebulą.Wrzuciłem wątróbkę. Pyszna niegorzka ,soczysta.Surówka tu prezentowana polecam raz jeszcze. Ogórki kiszone w plastry , groszek konserwowy ,cebula siekana w piórka ,2 łyż. oliwy z oliwek łyżeczka cukru trzcinowego,łyżka sosu sojowego i łyżka teriyaki .Fajna surówka pasująca do wątróbki. Kilka razy prezentowałem wątrobe z cielaka na tym forum. To co tu widzę wygląda jakby chory pies kupę zrobił, z cebuli i wysłuszonej przypalonej podeszwy. Nie na grubo, wiecej a la psie rozwolnienie. Miej litość człowieku! Jak mozna tak sp.... wątrobe z cielaka?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2019 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 http://polfan.pl/img/cii.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2019 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Powrócę do wsześniejszej wypowiedzi. Kilka razy prezentowałem wątrobe z cielaka na tym forum. To co tu widzę wygląda jakby chory pies kupę zrobił, z cebuli i wysłuszonej przypalonej podeszwy. Nie na grubo, wiecej a la psie rozwolnienie. Miej litość człowieku! Jak mozna tak sp.... wątrobe z cielaka?! Wątroba palce czyścić, jak po zbieraniu psiego łajna bez rękawicy. Masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.10.2019 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Powrócę do wsześniejszej wypowiedzi. Wątroba palce czyścić, jak po zbieraniu psiego łajna bez rękawicy. Masakra! Jesteś tak płytki w swoich wypowiedziach jak rów melioracyjny. Moderatorze, nie usuwaj, nie klaszcz płytkim burakom zza oceanu. Nie tędy droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.10.2019 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 (edytowane) Jesteś tak płytki w swoich wypowiedziach jak rów melioracyjny. Moderatorze, nie usuwaj, nie klaszcz płytkim burakom zza oceanu. Nie tędy droga. Czas najwyższy zamknąć ten dziwny temat. Temat nie przynosi żadnych korzyści a wzbudza tylko agresję. Edytowane 13 Października 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2019 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Jesteś tak płytki w swoich wypowiedziach jak rów melioracyjny. Moderatorze, nie usuwaj, nie klaszcz płytkim burakom zza oceanu. Nie tędy droga. Niech ludzie widzą jak można popsuć tak delikatny i smakowity produkt.Nazywajmy rzeczy po imieniu. To nie jest nawet wywalanie otwartych drzwi, to jest wysadzenie w powietrze ich z cała ścianą. Jak można tak zepsuć tak delikatne mięso? Jak ? Pytam się?jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.