Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W międzyczsie jak zajmowaliście się chamskim i kłamliwym atakowaniem Chefa Pawła, ja zrobiłem kiszoną kapustę, która jest wpisana na listę światowego dziedzictwa kultury UNESCO.

 

Zapach jest tak cudowny, że aż trudny to opisania. Całość z najlepszych organicznych składników, i domowym zaciszu.Hejterzy! Bez podstawowej wiedzy kulinarnej!

 

 

organiczne-dziedzictwo-swiatowej-kultury.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
zdjecie
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

NS łamie przepisy kulinarne dwojako.Najpierw polecam choć nadal mięsne stek z antrykotu z dodatkami i przygotowania do kwaśnicy - kapuśniaku na żeberku wołowym niewędzonym i połowie rosołowej kaczki wiejskiej.

 

1. antrykot wołowy - dojrzewający , 40 min leżakowania w temp. pokojowej tylko popieprzony

2. Ci-abata mikro z jajem na twardo , majonezem czosnkowym i rzodkiewką

 

13772dcf2ed37023.jpg

 

a7e0efd4134c1852.jpg

 

fdd048d35bd83ba2.jpg

 

09de2cd0bba568a3.jpg

 

6300933a690c5437.jpg

 

b9596e40f14ce313.jpg

 

 

 

wege odpuszczam póki co ale nie zapominam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

NS łamie przepisy kulinarne. Kapuśniak - kwaśnica na kaczce i żeberku wołowym rewaluacja. Smak niepowtarzalny.Natomiast kopytka i dopieczenie mięsa na owocach i warzywach bardzo smaczne ,a przy tym bardzo delikatne.Przyznam ,że bardziej smakowały mi te do przesady miękkie żeberka aniżeli kaczka. Łamiąc przepis , do mizerii dałem marynowaną czerwoną cebulę.Napój zrobiony z jednej połowy pomarańczy i plus 3/4 wody mineralnej.

 

c0cf82f4750217df.jpg

 

Na te owoce i warzywa położyłem bardzo miękkie żeberka i kaczkę.

 

e8939b5835b9263e.jpg

 

a0535f3d6f546f60.jpg

 

862d19c6da6b608d.jpg

 

5b81ae90e6e46cdc.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W NS łamie przepisy kulinarne prawie wege. Miała być sama kiszka ziemniaczana z buraczkami ale tym razem z dodatkami.Tarte ziemniaki jak zwykle pół / pół z gotowanymi ale tym razem utarłem na grubo - na jarzynowej.Buraczki miast na jabłku tym razem na gruszce.Maja specyficzny smak , oczywiście bez zabielania śmietana.

 

3efc8144f6885bed.jpg

 

608653cccd7530f1.jpg

 

Płonący mielony z mięsa mielonego z końcówki żeberek wieprzowych.Pod namową Pani sprzedającej.

 

abeae822b156097f.jpg

 

6b976690579975be.jpg

 

4c604d094182f5d7.jpg

 

Mały deser.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W NS łamie przepisy coś na grubo.

 

9c1c253f7c439503.jpg

 

Wątróbka cielęca z cebulą i pieczarkami , pure - lemieszka i sałatka z groszkiem.Niby prostota ale przy wątróbce trzeba się napracować ,a lubelska lemieszka to rarytas.Wątróbkę pokroiłem na mniejsze części , Wrzuciłem na minutę na gorące mleko.Osuszyłem na ręczniku jedn. Usmażyłem pieczarki z cebulą.Wrzuciłem wątróbkę. Pyszna niegorzka ,soczysta.Surówka tu prezentowana polecam raz jeszcze. Ogórki kiszone w plastry , groszek konserwowy ,cebula siekana w piórka ,2 łyż. oliwy z oliwek łyżeczka cukru trzcinowego,łyżka sosu sojowego i łyżka teriyaki .Fajna surówka pasująca do wątróbki.

 

To danie swoją oryginalnością i prezentacją, choć bezpieczne dla zdrowia (mam nadzieję, bo SORy kuleją), przebija-a wyglądem zdecydowanie, twój słynny tatar ze świeżego brojlera. Zmarnowałeś poszukiwany i ceniony kawałek pysznej kolacji. Popytaj, poczytaj, zanim po raz drugi zabierzesz się do wątroby, tak czynić nie wypada.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To danie swoją oryginalnością i prezentacją, choć bezpieczne dla zdrowia (mam nadzieję, bo SORy kuleją), przebija-a wyglądem zdecydowanie, twój słynny tatar ze świeżego brojlera. Zmarnowałeś poszukiwany i ceniony kawałek pysznej kolacji. Popytaj, poczytaj, zanim po raz drugi zabierzesz się do wątroby, tak czynić nie wypada.

 

W NS łamie przepisy kulinarne źle jest podsłuchiwać. Chcesz być jak oni , bez grama prostoty ? To masz dowód bo jesteś.Czy robiłeś kiedyś jakąkolwiek wątróbkę? Zapewne nie robiłeś bo byś wiedział ,że wątróbka rzucona na wrząca wodę lub w moim przypadku , gorące mleko, jak się zetnie to zrobi się nieprzyzwoicie szara. ,a nawet podpadająca pod ciemno szarą..Dlaczego tak zrobiłem bo łamiąc przepis moczenia w mleku by pozbyć się przypisanej jej goryczce , zrobiłem dwa w jednym tyle że mleko było gorące.Wyjęta i osuszona .Uwielbiam wszelkie sosy sojowe rożnych producentów i jeśli masz chociaż znikomą wiedzę na ich temat i ich stosowanie to byś wiedział ,że dodany do każdej potrawy wniesie dużo ciemności np . w sos itp. Zrób prostą marynatę i użyj w/w wsadź obraną ze skórki ,pokrojoną w plastry pieczarkę wraz z cebulą. Nasiąkną i wciągną kolor do siebie.Cebula mało.Usmaż i wrzuć wątróbkę , a potem polemizuj. Co do brojlera surowego musiał byś znać kontekst i całość poprowadzona w tamtych postach. Niestety nie wiesz nic i z nudów jako obrońca bez jakiejkolwiek wiedzy kulinarnej posłużyłeś się absurdem Tak nie wolno jak się tego nie potrafi. Nie ucz się tego bo to złe zajęcia praktyczne.Ale skoro ,że

Zmarnowałeś poszukiwany i ceniony kawałek pysznej kolacji.
udowodnię Ci ,że się mylisz.Po to tu wszedłeś by to oznajmić. Do zobaczenia w NS łamie przepisy kulinarne.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zapewniam cię, że niejednokrotnie przygotowywałem wątróbkę, choć najczęściej indyczą lub wieprzową. Cielęcą bardzo trudno znaleźć w mojej okolicy, a to nie jest danie, za którym miałbym ochotę uganiać się kilometrami.

Cóż, smakuje ci tak jak przygotowałeś, podoba się wygląd, możesz się zajadać, twój wybór. A wątróbki nie gotuje się, a moczy w mleku znacznie dłużej, najlepiej jeszcze z pewnym dodatkiem, poczytaj, nie zszarzeje i będzie się prezentować znacznie lepiej na talerzu. Przynajmniej ja tak przygotowuję.

Cebulę smażę osobno, na niewielkiej ilości masła klarowanego lub ghee, na złoto. Jabłka także osobno, na następnej patelni, też na maśle, lub piekę w piekarniku. razem z cebulą. Osobne przygotowywanie sprawia, że smaki pozostają wyraziste, każdy składnik posiada swój smak i znakomicie komponuje się wzajemnie. Solenie wątróbki tuż przed podaniem, to oczywistość.

Z innymi przyprawami postępuję bardzo oszczędnie, te składniki mają wystarczająco dużo smaku i nie potrzebują kiszonych ogórków czy trzciny cukrowej. W jabłkach i cebuli jest dosyć słodyczy. Ale jeśli chcesz, możesz jeść z teriyaki, kiszonką, cukrem, soyą i czym sobie zamarzysz, ale ze sztuką kulinarną ma to niewiele wspólnego, bo to psuje wygląd i smak potrawy.

Poza tym, co znaczy podsłuchiwać? To jest forum muratora, czy prywatny blog quasi kulinarny? Potrawa nieapetyczna, to i krytyka zasłużona, którą trudno ci znieść. Nie będzie byle jak na talerzu, to będą peany. Albo pozostaje własny blog quasi kulinarny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W NS łamie przepisy kulinarne źle jest podsłuchiwać. Chcesz być jak oni , bez grama prostoty ? To masz dowód bo jesteś.Czy robiłeś kiedyś jakąkolwiek wątróbkę? Zapewne nie robiłeś bo byś wiedział ,że wątróbka rzucona na wrząca wodę lub w moim przypadku , gorące mleko, jak się zetnie to zrobi się nieprzyzwoicie szara. ,a nawet podpadająca pod ciemno szarą..Dlaczego tak zrobiłem bo łamiąc przepis moczenia w mleku by pozbyć się przypisanej jej goryczce , zrobiłem dwa w jednym tyle że mleko było gorące.Wyjęta i osuszona .Uwielbiam wszelkie sosy sojowe rożnych producentów i jeśli masz chociaż znikomą wiedzę na ich temat i ich stosowanie to byś wiedział ,że dodany do każdej potrawy wniesie dużo ciemności np . w sos itp. Zrób prostą marynatę i użyj w/w wsadź obraną ze skórki ,pokrojoną w plastry pieczarkę wraz z cebulą. Nasiąkną i wciągną kolor do siebie.Cebula mało.Usmaż i wrzuć wątróbkę , a potem polemizuj. Co do brojlera surowego musiał byś znać kontekst i całość poprowadzona w tamtych postach. Niestety nie wiesz nic i z nudów jako obrońca bez jakiejkolwiek wiedzy kulinarnej posłużyłeś się absurdem Tak nie wolno jak się tego nie potrafi. Nie ucz się tego bo to złe zajęcia praktyczne.Ale skoro ,że udowodnię Ci ,że się mylisz.Po to tu wszedłeś by to oznajmić. Do zobaczenia w NS łamie przepisy kulinarne.

 

 

Wypisłujesz głupoty, ze aż głowa boli. Takich bredni w życiu nie czytałem. Sprawdz co się robi i jak smaży wątrobe, a następnie zabieraj się za gotowanie.

 

 

ps a teraz organiczny hamburger inaczej...

 

organiczny-hamburger1.jpg

 

organiczny-hamburger-4.jpg

 

organiczny-hamburger2.jpg

 

Super skromnie , super szybko i super smacznie. Palce lizać!

 

organiczny-hamburger-5.jpg

 

organiczny-hamburger3.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
ps...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W NS łamie przepisy kulinarne dwa dania. Zrobiłem zupkę krem z borowików z łazankami.Poezja smaku.

 

Ze swojego lasu prawdziwki usmażone na maśle klarowanym z dodatkiem cebuli.marchewka ,pietruszka por zmiksowane bez śmietany i łazanki

 

43033148c442feee.jpg

 

7d5a5ede43f9a0d3.jpg

 

Frytki + grillowana pierś indycza + sos z brzoskwini ,ananasa i chilli + surówka majonez kielecki ,jogurt naturalny , tarta marchew , por w pół talarki , jabłko tarte.

 

b5a12198d35bf99c.jpg

 

b61896322ea4b721.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Alternatywa rzeczywistość gotowania byle jak i byle czego. Z dobieranie składników na rympał, bez zasad, bez wiedzy i durnym rozpisywaniem się.

 

A teraz coś prostego z zachownie doboru skłdników, i podstawowej wiedzy kulinarnej. Nauka nie boli!

 

https://i.postimg.cc/rpdLqQRy/super-prosto1.jpg

 

https://i.postimg.cc/fydcZnD7/super-prosto2.jpg

 

https://i.postimg.cc/x8Lzhv3t/super-prosto3.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"Rozmowa" z KULINARIA ale dotyczy także tego tematu

Ktoś chyba zapomniał o zdrowym rozsądku i nie wie ,że to nie prywatny folwark tylko forum publiczne.

Tak, to nie jest ani prywatny folwark ani prywatny blog "kulinarny" na którym można codziennie publikować zdjęcia swoich posiłków.

To jest Forum Murator.

Ok . Do Redakcji Muratora. Pod presją i postulatem d7d nie potrafiącego gotować gdy buduje się dom , który to po raz kolejny żąda zamknięcia wątków kulinarnych.

 

Proszę je w takim razie zamknąć.

Popieram prośbę niktspecjalny o zamknięcie tego wątku "kulinarnego"... :)

 

PS Niczego nie żądam (jak to sobie pozwolił napisać NS).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"Rozmowa" z KULINARIA ale dotyczy także tego tematu

 

 

 

Popieram prośbę niktspecjalny o zamknięcie tego wątku "kulinarnego"... :)

 

PS Niczego nie żądam (jak to sobie pozwolił napisać NS).

 

W NS łamie przepisy kulinarne perfidię (przewrotność, przebiegłość ) twoją znają już chyba wszyscy. Upominasz innych a sam jesteś bardzo nie w porządku.. Nazywasz wątki niebudowlane , niezgodne z regulaminem FM , a sam przy swoim pozwoleństwie zaznacza li tylko przy swoim , uprawiasz identyczny proceder. Byś dał mi wreszcie spokój i nie łaził szukając zadymy ,wszędzie ze swoimi ideologicznymi określeniami. Jeśli upominasz i umoralniasz i chcesz podreperować swoją mocno nadszarpniętą reputację musisz być w danym temacie bez skazy i mieć wspaniałą wiedzę. Tak to niestety łamiesz wszelkie zasady. Napisałem byś się odczepił ,a ty jak to potrafisz najlepiej perfidnie wykorzystałeś. Pytam po co to robisz? Bloga rodzinnego mam od dawna tu moje spontaniczne gotowanie z przepisami włącznie pokazuje tym którzy być może nie są najlepszą stroną w kuchni. W budowlance kolego prosty posiłek jest bardzo wskazany ale już dyskusje twoje w mega ilości wątków na niepotrzebne pierdoły już niekoniecznie , bo cóż wyniesie przyszły inwestor z twoich niezwiązanych z tematyką FM tematów .Jak dziecko skarżypyta łazisz za mną i się udzielasz. "prose Pani , a Wojtuś powiedział ze ja patse na Niebo".Ty popierasz siebie .

 

Ten też zamkniesz? Dlaczego nie napiszesz do Redakcji by zamknęła te niebudowlane watki? Kontrowersyjne przy twoim czynnym udziale.

 

https://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?368-Nie-tylko-budowa

 

Upominasz , wytykasz , a sam zakładasz wątki niebudowlane prowadzące do zadymy.

 

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?356524-Spisek-firm-naftowych-samoch%C3%B3d-na-wod%C4%99-i-gaz-Browna

 

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?352793-Gloria-victoribus-!!-100-Rocznica-wybuchu-Powstania-Wielkopolskiego

 

Ludzie, ale wy się dajecia podpuszczać temu d7d,

Przecież on ten temat założył żeby się z Was nabijać.

On bez tego nie może żyć.

Po zamknięciu wszystkich tematow politycznych, jest jak alkocholik bez dostępu do wódy.

 

z innego wątku :

 

Sam znajdź. Przyda się na przyszłość - zanim powielisz bzdury, to zweryfikujesz.
Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zapewniam cię, że niejednokrotnie przygotowywałem wątróbkę, choć najczęściej indyczą lub wieprzową. Cielęcą bardzo trudno znaleźć w mojej okolicy, a to nie jest danie, za którym miałbym ochotę uganiać się kilometrami.

Cóż, smakuje ci tak jak przygotowałeś, podoba się wygląd, możesz się zajadać, twój wybór. A wątróbki nie gotuje się, a moczy w mleku znacznie dłużej, najlepiej jeszcze z pewnym dodatkiem, poczytaj, nie zszarzeje i będzie się prezentować znacznie lepiej na talerzu. Przynajmniej ja tak przygotowuję.

Cebulę smażę osobno, na niewielkiej ilości masła klarowanego lub ghee, na złoto. Jabłka także osobno, na następnej patelni, też na maśle, lub piekę w piekarniku. razem z cebulą. Osobne przygotowywanie sprawia, że smaki pozostają wyraziste, każdy składnik posiada swój smak i znakomicie komponuje się wzajemnie. Solenie wątróbki tuż przed podaniem, to oczywistość.

Z innymi przyprawami postępuję bardzo oszczędnie, te składniki mają wystarczająco dużo smaku i nie potrzebują kiszonych ogórków czy trzciny cukrowej. W jabłkach i cebuli jest dosyć słodyczy. Ale jeśli chcesz, możesz jeść z teriyaki, kiszonką, cukrem, soyą i czym sobie zamarzysz, ale ze sztuką kulinarną ma to niewiele wspólnego, bo to psuje wygląd i smak potrawy.

Poza tym, co znaczy podsłuchiwać? To jest forum muratora, czy prywatny blog quasi kulinarny? Potrawa nieapetyczna, to i krytyka zasłużona, którą trudno ci znieść. Nie będzie byle jak na talerzu, to będą peany. Albo pozostaje własny blog quasi kulinarny.

 

Według Ciebie bo uchodzisz za znawce w moim wątku kulinarnym o konkretnej nazwie " NS łamie przepisy kulinarne". Cielęca wątróbka istnieje np. w Kauflandzie. ale nie oto przecież się spieramy . Spróbuje odeprzeć Twoje zarzuty.Mylisz się mówiąc o

A wątróbki nie gotuje się, a moczy w mleku znacznie dłużej, najlepiej jeszcze z pewnym dodatkiem, poczytaj, nie zszarzeje i będzie się prezentować znacznie lepiej na talerzu. Przynajmniej ja tak przygotowuję.
udowodnię to.Np. w pasztecie moim pasztecie nie moczę wątróbki gotuje się z pozostałym mięsem i warzywami. Cebuli nigdy nie smażyłem na maśle klarowanym własnie do wątróbki choć go bardzo lubię. Zdarzyło się może ale wtedy nie miałem tłuszczu ze słoninki albo oleju.
Cebulę smażę osobno, na niewielkiej ilości masła klarowanego lub ghee, na złoto.
cebuli nie smaży się na złoty kolor , cebulę się dusi.Amen.Nigdy nie solę jak ty watyróbki przed jak to sugerujesz nie znając zasad jej smażenia

 

Solenie wątróbki tuż przed podaniem, to oczywistość.

 

 

 

Smażona wątróbka bywa nieco mdła w smaku dlatego warto ją odpowiednio posolić. Często pierwsze próby przyrządzenia kończą się fiaskiem. Wątróbka staje się wręcz niejadalna i gumowata. Nie warto jednak się zniechęcać, gdyż przyczyna tego jest prosta – zbyt szybkie posolenie. Aby dobrze przygotować wątróbkę, trzeba dodać sól na samym końcu smażenia, ewentualnie już na etapie duszenia.

 

Ale jeśli chcesz, możesz jeść z teriyaki, kiszonką, cukrem, soyą i czym sobie zamarzysz, ale ze sztuką kulinarną ma to niewiele wspólnego, bo to psuje wygląd i smak potrawy.
Popatrz jeszcze raz na temat topiku. Oczywiście ,że chce łamać przepisy .Rozumiesz co to znaczy łamać? Ty złamałeś się tu już kilka razy. Jeśli w obok w sklepie nie ma wątróbki cielęcej pokaże Ci pewna zasadę.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Popatrz jeszcze raz na temat topiku. Oczywiście ,że chce łamać przepisy .Rozumiesz co to znaczy łamać? Ty złamałeś się tu już kilka razy. Jeśli w obok w sklepie nie ma wątróbki cielęcej pokaże Ci pewna zasadę.

 

Może u mnie coś źle się wyświetla ale widzę tytuł wątku "Wariacje kulinarne NS."

Nie ma nic o żadnym łamaniu przepisów. A kolejny raz o tym piszesz...To mi się źle wyświetla czy ty piszesz w złym wątku?!?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może u mnie coś źle się wyświetla ale widzę tytuł wątku "Wariacje kulinarne NS."

Nie ma nic o żadnym łamaniu przepisów. A kolejny raz o tym piszesz...To mi się źle wyświetla czy ty piszesz w złym wątku?!?

 

Nic to skoro nie czepiasz się li tylko pytasz odpowiem.Temat - topik to

Wariacje kulinarne NS. Pretensja której sam jesteś uczestnikiem jest o bycie wątków kulinarnych i ich ewentualne niepotrzebne niedublowanie - powielanie.By tego uniknąć w w/w topiku czyli "Wariacje kulinarne NS" zmieniłem formulą i wkleiłem pod temat na "NS łamie przepisy kulinarne" , co doskonale może się łączyć z wariacjami kulinarnymi . Widzisz pytasz mnie o zupełnie coś innego nie związanego z kulinarna częścią w/w.Zapytałbym czy to Ci przeszkadza? Dlaczego o to pytasz własnie teraz ,dzisiaj. Wtedy Ci to nie przeszkadzało?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W NS łamie przepisy kulinarne perfidię (przewrotność, przebiegłość ) twoją znają już chyba wszyscy.

...

Upominasz , wytykasz , a sam zakładasz wątki niebudowlane prowadzące do zadymy.

 

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?356524-Spisek-firm-naftowych-samoch%C3%B3d-na-wod%C4%99-i-gaz-Browna

 

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?352793-Gloria-victoribus-!!-100-Rocznica-wybuchu-Powstania-Wielkopolskiego

:

Masz jakieś problemy z Powstaniem Wielkopolskim?

A może zbudowałeś samochód na wodę ?

 

NS łamie przepisy kulinarne

Załóż nowy temat ;)

 

Upominasz innych a sam jesteś bardzo nie w porządku.. Nazywasz wątki niebudowlane , niezgodne z regulaminem FM , a sam przy swoim pozwoleństwie zaznacza li tylko przy swoim , uprawiasz identyczny proceder.

Byś dał mi wreszcie spokój i nie łaził szukając zadymy ,wszędzie ze swoimi ideologicznymi określeniami.

Jeśli upominasz i umoralniasz i chcesz podreperować swoją mocno nadszarpniętą reputację musisz być w danym temacie bez skazy i mieć wspaniałą wiedzę. Tak to niestety łamiesz wszelkie zasady. Napisałem byś się odczepił ,a ty jak to potrafisz najlepiej perfidnie wykorzystałeś.

Czy to nie ty łazisz za mną?

Bądź konsekwentny.To według ciebie jest wątek budowlany w którym to istniejesz i prowadzisz wywody jakbyś się co najmniej doktoryzował. Tak w jednym zdaniu.

Odzywasz się, podobnie jak kemot_p i vvvv, w temacie w którym nie uczestniczysz i o którym nie masz pojęcia.

Nie łaź za mną szukając zadymy :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kolejne danie z cyklu co pies zjadł,

 

http://www.chilloutpoint.com/images/2010/05/top-ugliest-dogs/ugliest-dog-in-the-world-10.jpg

 

i dlaczego ma rozwolnienie takie, jakie widać.

 

 

 

 

 

 

W NS łamie przepisy kulinarne dwa dania. Zrobiłem zupkę krem z borowików z łazankami.Poezja smaku.

 

Ze swojego lasu prawdziwki usmażone na maśle klarowanym z dodatkiem cebuli.marchewka ,pietruszka por zmiksowane bez śmietany i łazanki

 

43033148c442feee.jpg

 

7d5a5ede43f9a0d3.jpg

 

Frytki + grillowana pierś indycza + sos z brzoskwini ,ananasa i chilli + surówka majonez kielecki ,jogurt naturalny , tarta marchew , por w pół talarki , jabłko tarte.

 

b5a12198d35bf99c.jpg

 

b61896322ea4b721.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
zdjecie psa z pierwszej strony tematu
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W NS "łamie przepisy kulinarne" porcja p.t " wiele tego na talerzu".

 

96765f8933f5c3b3.jpg

 

1. żeberka wieprzowe w kombinacji miodowo śmietanowej

2. ziemniaczki autentycznie ugotowane w mleku 1 %

3. surówka z kiszonego ogórka

4. surówka z wiodąca w niej sałatą lodową, potem oliwki czarne ,feta, cebula czerwona , papryka marynowana i sos koperkowy - brokułowy

 

Drugi z cyklu "wiele tego na talerzu" przedstawia :

 

b8b4ec029a99c97f.jpg

 

1. rumsztyk wieprzowy z pieczarkami i cebulą

2. surówka w tym samym sosie koperkowym - brokułowym z pomidorami i lodową

3. ziemniaczki w mleku gotowane

4. kalafior i nie tylko , z Varomy

 

Trzecia z cyklu "wiele tego na talerzu" nawiązuje do:

 

a830619ce1057047.jpg

 

1. fasolka "Jaś" moczona 12 godz.

2. tradycyjnie , sos pomidorowy z przecieranych własnych - działkowych pomidorków koktajlowych (mam jeszcze na krzaku gdyby coś tam)

3. śląska kiełba

4. trochę kiszki ziemniaczanej

5. ciabatta

 

Za mały bałagan bardzo przepraszam co oczywiście nie ma nic do smaku bo smakuje poprawnie.kucharz-i-szef-kuchni-ruchomy-obrazek-0014.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...