niktspecjalny 13.10.2019 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 W NS łamie przepisy kulinarne mega kanapka na ciepło. Jutro może będzie coś wege. https://www.hellozdrowie.pl/artykul-18-dan-wege-ktore-pokochaja-miesozercy/#15-burger-king-z-batatow-i-ciecierzycy Wyglądają cudownie. S.EKO , a nie P.EKO zza wielkiej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2019 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 (edytowane) W międzyczsie jak zajmowaliście się chamskim i kłamliwym atakowaniem Chefa Pawła, ja zrobiłem kiszoną kapustę, która jest wpisana na listę światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Zapach jest tak cudowny, że aż trudny to opisania. Całość z najlepszych organicznych składników, i domowym zaciszu.Hejterzy! Bez podstawowej wiedzy kulinarnej! Edytowane 14 Października 2019 przez Władca Przysmaków zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.10.2019 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 NS łamie przepisy kulinarne dwojako.Najpierw polecam choć nadal mięsne stek z antrykotu z dodatkami i przygotowania do kwaśnicy - kapuśniaku na żeberku wołowym niewędzonym i połowie rosołowej kaczki wiejskiej. 1. antrykot wołowy - dojrzewający , 40 min leżakowania w temp. pokojowej tylko popieprzony 2. Ci-abata mikro z jajem na twardo , majonezem czosnkowym i rzodkiewką wege odpuszczam póki co ale nie zapominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.10.2019 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 NS łamie przepisy kulinarne. Kapuśniak - kwaśnica na kaczce i żeberku wołowym rewaluacja. Smak niepowtarzalny.Natomiast kopytka i dopieczenie mięsa na owocach i warzywach bardzo smaczne ,a przy tym bardzo delikatne.Przyznam ,że bardziej smakowały mi te do przesady miękkie żeberka aniżeli kaczka. Łamiąc przepis , do mizerii dałem marynowaną czerwoną cebulę.Napój zrobiony z jednej połowy pomarańczy i plus 3/4 wody mineralnej. Na te owoce i warzywa położyłem bardzo miękkie żeberka i kaczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2019 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 W NS łamie przepisy kulinarne prawie wege. Miała być sama kiszka ziemniaczana z buraczkami ale tym razem z dodatkami.Tarte ziemniaki jak zwykle pół / pół z gotowanymi ale tym razem utarłem na grubo - na jarzynowej.Buraczki miast na jabłku tym razem na gruszce.Maja specyficzny smak , oczywiście bez zabielania śmietana. Płonący mielony z mięsa mielonego z końcówki żeberek wieprzowych.Pod namową Pani sprzedającej. Mały deser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 15.10.2019 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 W NS łamie przepisy coś na grubo. Wątróbka cielęca z cebulą i pieczarkami , pure - lemieszka i sałatka z groszkiem.Niby prostota ale przy wątróbce trzeba się napracować ,a lubelska lemieszka to rarytas.Wątróbkę pokroiłem na mniejsze części , Wrzuciłem na minutę na gorące mleko.Osuszyłem na ręczniku jedn. Usmażyłem pieczarki z cebulą.Wrzuciłem wątróbkę. Pyszna niegorzka ,soczysta.Surówka tu prezentowana polecam raz jeszcze. Ogórki kiszone w plastry , groszek konserwowy ,cebula siekana w piórka ,2 łyż. oliwy z oliwek łyżeczka cukru trzcinowego,łyżka sosu sojowego i łyżka teriyaki .Fajna surówka pasująca do wątróbki. To danie swoją oryginalnością i prezentacją, choć bezpieczne dla zdrowia (mam nadzieję, bo SORy kuleją), przebija-a wyglądem zdecydowanie, twój słynny tatar ze świeżego brojlera. Zmarnowałeś poszukiwany i ceniony kawałek pysznej kolacji. Popytaj, poczytaj, zanim po raz drugi zabierzesz się do wątroby, tak czynić nie wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2019 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 To danie swoją oryginalnością i prezentacją, choć bezpieczne dla zdrowia (mam nadzieję, bo SORy kuleją), przebija-a wyglądem zdecydowanie, twój słynny tatar ze świeżego brojlera. Zmarnowałeś poszukiwany i ceniony kawałek pysznej kolacji. Popytaj, poczytaj, zanim po raz drugi zabierzesz się do wątroby, tak czynić nie wypada. W NS łamie przepisy kulinarne źle jest podsłuchiwać. Chcesz być jak oni , bez grama prostoty ? To masz dowód bo jesteś.Czy robiłeś kiedyś jakąkolwiek wątróbkę? Zapewne nie robiłeś bo byś wiedział ,że wątróbka rzucona na wrząca wodę lub w moim przypadku , gorące mleko, jak się zetnie to zrobi się nieprzyzwoicie szara. ,a nawet podpadająca pod ciemno szarą..Dlaczego tak zrobiłem bo łamiąc przepis moczenia w mleku by pozbyć się przypisanej jej goryczce , zrobiłem dwa w jednym tyle że mleko było gorące.Wyjęta i osuszona .Uwielbiam wszelkie sosy sojowe rożnych producentów i jeśli masz chociaż znikomą wiedzę na ich temat i ich stosowanie to byś wiedział ,że dodany do każdej potrawy wniesie dużo ciemności np . w sos itp. Zrób prostą marynatę i użyj w/w wsadź obraną ze skórki ,pokrojoną w plastry pieczarkę wraz z cebulą. Nasiąkną i wciągną kolor do siebie.Cebula mało.Usmaż i wrzuć wątróbkę , a potem polemizuj. Co do brojlera surowego musiał byś znać kontekst i całość poprowadzona w tamtych postach. Niestety nie wiesz nic i z nudów jako obrońca bez jakiejkolwiek wiedzy kulinarnej posłużyłeś się absurdem Tak nie wolno jak się tego nie potrafi. Nie ucz się tego bo to złe zajęcia praktyczne.Ale skoro ,że Zmarnowałeś poszukiwany i ceniony kawałek pysznej kolacji. udowodnię Ci ,że się mylisz.Po to tu wszedłeś by to oznajmić. Do zobaczenia w NS łamie przepisy kulinarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 15.10.2019 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Zapewniam cię, że niejednokrotnie przygotowywałem wątróbkę, choć najczęściej indyczą lub wieprzową. Cielęcą bardzo trudno znaleźć w mojej okolicy, a to nie jest danie, za którym miałbym ochotę uganiać się kilometrami. Cóż, smakuje ci tak jak przygotowałeś, podoba się wygląd, możesz się zajadać, twój wybór. A wątróbki nie gotuje się, a moczy w mleku znacznie dłużej, najlepiej jeszcze z pewnym dodatkiem, poczytaj, nie zszarzeje i będzie się prezentować znacznie lepiej na talerzu. Przynajmniej ja tak przygotowuję.Cebulę smażę osobno, na niewielkiej ilości masła klarowanego lub ghee, na złoto. Jabłka także osobno, na następnej patelni, też na maśle, lub piekę w piekarniku. razem z cebulą. Osobne przygotowywanie sprawia, że smaki pozostają wyraziste, każdy składnik posiada swój smak i znakomicie komponuje się wzajemnie. Solenie wątróbki tuż przed podaniem, to oczywistość.Z innymi przyprawami postępuję bardzo oszczędnie, te składniki mają wystarczająco dużo smaku i nie potrzebują kiszonych ogórków czy trzciny cukrowej. W jabłkach i cebuli jest dosyć słodyczy. Ale jeśli chcesz, możesz jeść z teriyaki, kiszonką, cukrem, soyą i czym sobie zamarzysz, ale ze sztuką kulinarną ma to niewiele wspólnego, bo to psuje wygląd i smak potrawy.Poza tym, co znaczy podsłuchiwać? To jest forum muratora, czy prywatny blog quasi kulinarny? Potrawa nieapetyczna, to i krytyka zasłużona, którą trudno ci znieść. Nie będzie byle jak na talerzu, to będą peany. Albo pozostaje własny blog quasi kulinarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 15.10.2019 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 (edytowane) W NS łamie przepisy kulinarne źle jest podsłuchiwać. Chcesz być jak oni , bez grama prostoty ? To masz dowód bo jesteś.Czy robiłeś kiedyś jakąkolwiek wątróbkę? Zapewne nie robiłeś bo byś wiedział ,że wątróbka rzucona na wrząca wodę lub w moim przypadku , gorące mleko, jak się zetnie to zrobi się nieprzyzwoicie szara. ,a nawet podpadająca pod ciemno szarą..Dlaczego tak zrobiłem bo łamiąc przepis moczenia w mleku by pozbyć się przypisanej jej goryczce , zrobiłem dwa w jednym tyle że mleko było gorące.Wyjęta i osuszona .Uwielbiam wszelkie sosy sojowe rożnych producentów i jeśli masz chociaż znikomą wiedzę na ich temat i ich stosowanie to byś wiedział ,że dodany do każdej potrawy wniesie dużo ciemności np . w sos itp. Zrób prostą marynatę i użyj w/w wsadź obraną ze skórki ,pokrojoną w plastry pieczarkę wraz z cebulą. Nasiąkną i wciągną kolor do siebie.Cebula mało.Usmaż i wrzuć wątróbkę , a potem polemizuj. Co do brojlera surowego musiał byś znać kontekst i całość poprowadzona w tamtych postach. Niestety nie wiesz nic i z nudów jako obrońca bez jakiejkolwiek wiedzy kulinarnej posłużyłeś się absurdem Tak nie wolno jak się tego nie potrafi. Nie ucz się tego bo to złe zajęcia praktyczne.Ale skoro ,że udowodnię Ci ,że się mylisz.Po to tu wszedłeś by to oznajmić. Do zobaczenia w NS łamie przepisy kulinarne. Wypisłujesz głupoty, ze aż głowa boli. Takich bredni w życiu nie czytałem. Sprawdz co się robi i jak smaży wątrobe, a następnie zabieraj się za gotowanie. ps a teraz organiczny hamburger inaczej... Super skromnie , super szybko i super smacznie. Palce lizać! Edytowane 16 Października 2019 przez Władca Przysmaków ps... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 16.10.2019 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Dzisiaj zupa. Podstawowy składnik to 1.2kg cudownych krewetek. Nie mrożone, świeże, są uważana za najlepiej smakujące w świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2019 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 W NS łamie przepisy kulinarne dwa dania. Zrobiłem zupkę krem z borowików z łazankami.Poezja smaku. Ze swojego lasu prawdziwki usmażone na maśle klarowanym z dodatkiem cebuli.marchewka ,pietruszka por zmiksowane bez śmietany i łazanki Frytki + grillowana pierś indycza + sos z brzoskwini ,ananasa i chilli + surówka majonez kielecki ,jogurt naturalny , tarta marchew , por w pół talarki , jabłko tarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 17.10.2019 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Alternatywa rzeczywistość gotowania byle jak i byle czego. Z dobieranie składników na rympał, bez zasad, bez wiedzy i durnym rozpisywaniem się. A teraz coś prostego z zachownie doboru skłdników, i podstawowej wiedzy kulinarnej. Nauka nie boli! https://i.postimg.cc/rpdLqQRy/super-prosto1.jpg https://i.postimg.cc/fydcZnD7/super-prosto2.jpg https://i.postimg.cc/x8Lzhv3t/super-prosto3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.10.2019 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2019 "Rozmowa" z KULINARIA ale dotyczy także tego tematu Ktoś chyba zapomniał o zdrowym rozsądku i nie wie ,że to nie prywatny folwark tylko forum publiczne. Tak, to nie jest ani prywatny folwark ani prywatny blog "kulinarny" na którym można codziennie publikować zdjęcia swoich posiłków. To jest Forum Murator. Ok . Do Redakcji Muratora. Pod presją i postulatem d7d nie potrafiącego gotować gdy buduje się dom , który to po raz kolejny żąda zamknięcia wątków kulinarnych. Proszę je w takim razie zamknąć. Popieram prośbę niktspecjalny o zamknięcie tego wątku "kulinarnego"... PS Niczego nie żądam (jak to sobie pozwolił napisać NS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2019 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 (edytowane) "Rozmowa" z KULINARIA ale dotyczy także tego tematu Popieram prośbę niktspecjalny o zamknięcie tego wątku "kulinarnego"... PS Niczego nie żądam (jak to sobie pozwolił napisać NS). W NS łamie przepisy kulinarne perfidię (przewrotność, przebiegłość ) twoją znają już chyba wszyscy. Upominasz innych a sam jesteś bardzo nie w porządku.. Nazywasz wątki niebudowlane , niezgodne z regulaminem FM , a sam przy swoim pozwoleństwie zaznacza li tylko przy swoim , uprawiasz identyczny proceder. Byś dał mi wreszcie spokój i nie łaził szukając zadymy ,wszędzie ze swoimi ideologicznymi określeniami. Jeśli upominasz i umoralniasz i chcesz podreperować swoją mocno nadszarpniętą reputację musisz być w danym temacie bez skazy i mieć wspaniałą wiedzę. Tak to niestety łamiesz wszelkie zasady. Napisałem byś się odczepił ,a ty jak to potrafisz najlepiej perfidnie wykorzystałeś. Pytam po co to robisz? Bloga rodzinnego mam od dawna tu moje spontaniczne gotowanie z przepisami włącznie pokazuje tym którzy być może nie są najlepszą stroną w kuchni. W budowlance kolego prosty posiłek jest bardzo wskazany ale już dyskusje twoje w mega ilości wątków na niepotrzebne pierdoły już niekoniecznie , bo cóż wyniesie przyszły inwestor z twoich niezwiązanych z tematyką FM tematów .Jak dziecko skarżypyta łazisz za mną i się udzielasz. "prose Pani , a Wojtuś powiedział ze ja patse na Niebo".Ty popierasz siebie . Ten też zamkniesz? Dlaczego nie napiszesz do Redakcji by zamknęła te niebudowlane watki? Kontrowersyjne przy twoim czynnym udziale. https://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?368-Nie-tylko-budowa Upominasz , wytykasz , a sam zakładasz wątki niebudowlane prowadzące do zadymy. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?356524-Spisek-firm-naftowych-samoch%C3%B3d-na-wod%C4%99-i-gaz-Browna https://forum.muratordom.pl/showthread.php?352793-Gloria-victoribus-!!-100-Rocznica-wybuchu-Powstania-Wielkopolskiego Ludzie, ale wy się dajecia podpuszczać temu d7d, Przecież on ten temat założył żeby się z Was nabijać. On bez tego nie może żyć. Po zamknięciu wszystkich tematow politycznych, jest jak alkocholik bez dostępu do wódy. z innego wątku : Sam znajdź. Przyda się na przyszłość - zanim powielisz bzdury, to zweryfikujesz. Edytowane 18 Października 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2019 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Zapewniam cię, że niejednokrotnie przygotowywałem wątróbkę, choć najczęściej indyczą lub wieprzową. Cielęcą bardzo trudno znaleźć w mojej okolicy, a to nie jest danie, za którym miałbym ochotę uganiać się kilometrami. Cóż, smakuje ci tak jak przygotowałeś, podoba się wygląd, możesz się zajadać, twój wybór. A wątróbki nie gotuje się, a moczy w mleku znacznie dłużej, najlepiej jeszcze z pewnym dodatkiem, poczytaj, nie zszarzeje i będzie się prezentować znacznie lepiej na talerzu. Przynajmniej ja tak przygotowuję. Cebulę smażę osobno, na niewielkiej ilości masła klarowanego lub ghee, na złoto. Jabłka także osobno, na następnej patelni, też na maśle, lub piekę w piekarniku. razem z cebulą. Osobne przygotowywanie sprawia, że smaki pozostają wyraziste, każdy składnik posiada swój smak i znakomicie komponuje się wzajemnie. Solenie wątróbki tuż przed podaniem, to oczywistość. Z innymi przyprawami postępuję bardzo oszczędnie, te składniki mają wystarczająco dużo smaku i nie potrzebują kiszonych ogórków czy trzciny cukrowej. W jabłkach i cebuli jest dosyć słodyczy. Ale jeśli chcesz, możesz jeść z teriyaki, kiszonką, cukrem, soyą i czym sobie zamarzysz, ale ze sztuką kulinarną ma to niewiele wspólnego, bo to psuje wygląd i smak potrawy. Poza tym, co znaczy podsłuchiwać? To jest forum muratora, czy prywatny blog quasi kulinarny? Potrawa nieapetyczna, to i krytyka zasłużona, którą trudno ci znieść. Nie będzie byle jak na talerzu, to będą peany. Albo pozostaje własny blog quasi kulinarny. Według Ciebie bo uchodzisz za znawce w moim wątku kulinarnym o konkretnej nazwie " NS łamie przepisy kulinarne". Cielęca wątróbka istnieje np. w Kauflandzie. ale nie oto przecież się spieramy . Spróbuje odeprzeć Twoje zarzuty.Mylisz się mówiąc o A wątróbki nie gotuje się, a moczy w mleku znacznie dłużej, najlepiej jeszcze z pewnym dodatkiem, poczytaj, nie zszarzeje i będzie się prezentować znacznie lepiej na talerzu. Przynajmniej ja tak przygotowuję. udowodnię to.Np. w pasztecie moim pasztecie nie moczę wątróbki gotuje się z pozostałym mięsem i warzywami. Cebuli nigdy nie smażyłem na maśle klarowanym własnie do wątróbki choć go bardzo lubię. Zdarzyło się może ale wtedy nie miałem tłuszczu ze słoninki albo oleju. Cebulę smażę osobno, na niewielkiej ilości masła klarowanego lub ghee, na złoto. cebuli nie smaży się na złoty kolor , cebulę się dusi.Amen.Nigdy nie solę jak ty watyróbki przed jak to sugerujesz nie znając zasad jej smażenia Solenie wątróbki tuż przed podaniem, to oczywistość. Smażona wątróbka bywa nieco mdła w smaku dlatego warto ją odpowiednio posolić. Często pierwsze próby przyrządzenia kończą się fiaskiem. Wątróbka staje się wręcz niejadalna i gumowata. Nie warto jednak się zniechęcać, gdyż przyczyna tego jest prosta – zbyt szybkie posolenie. Aby dobrze przygotować wątróbkę, trzeba dodać sól na samym końcu smażenia, ewentualnie już na etapie duszenia. Ale jeśli chcesz, możesz jeść z teriyaki, kiszonką, cukrem, soyą i czym sobie zamarzysz, ale ze sztuką kulinarną ma to niewiele wspólnego, bo to psuje wygląd i smak potrawy. Popatrz jeszcze raz na temat topiku. Oczywiście ,że chce łamać przepisy .Rozumiesz co to znaczy łamać? Ty złamałeś się tu już kilka razy. Jeśli w obok w sklepie nie ma wątróbki cielęcej pokaże Ci pewna zasadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 18.10.2019 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Popatrz jeszcze raz na temat topiku. Oczywiście ,że chce łamać przepisy .Rozumiesz co to znaczy łamać? Ty złamałeś się tu już kilka razy. Jeśli w obok w sklepie nie ma wątróbki cielęcej pokaże Ci pewna zasadę. Może u mnie coś źle się wyświetla ale widzę tytuł wątku "Wariacje kulinarne NS." Nie ma nic o żadnym łamaniu przepisów. A kolejny raz o tym piszesz...To mi się źle wyświetla czy ty piszesz w złym wątku?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2019 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Może u mnie coś źle się wyświetla ale widzę tytuł wątku "Wariacje kulinarne NS." Nie ma nic o żadnym łamaniu przepisów. A kolejny raz o tym piszesz...To mi się źle wyświetla czy ty piszesz w złym wątku?!? Nic to skoro nie czepiasz się li tylko pytasz odpowiem.Temat - topik to https://forum.muratordom.pl/showthread.php?246997-Wariacje-kulinarne-NS Wariacje kulinarne NS. Pretensja której sam jesteś uczestnikiem jest o bycie wątków kulinarnych i ich ewentualne niepotrzebne niedublowanie - powielanie.By tego uniknąć w w/w topiku czyli "Wariacje kulinarne NS" zmieniłem formulą i wkleiłem pod temat na "NS łamie przepisy kulinarne" , co doskonale może się łączyć z wariacjami kulinarnymi . Widzisz pytasz mnie o zupełnie coś innego nie związanego z kulinarna częścią w/w.Zapytałbym czy to Ci przeszkadza? Dlaczego o to pytasz własnie teraz ,dzisiaj. Wtedy Ci to nie przeszkadzało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.10.2019 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 W NS łamie przepisy kulinarne perfidię (przewrotność, przebiegłość ) twoją znają już chyba wszyscy. ... Upominasz , wytykasz , a sam zakładasz wątki niebudowlane prowadzące do zadymy. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?356524-Spisek-firm-naftowych-samoch%C3%B3d-na-wod%C4%99-i-gaz-Browna https://forum.muratordom.pl/showthread.php?352793-Gloria-victoribus-!!-100-Rocznica-wybuchu-Powstania-Wielkopolskiego : Masz jakieś problemy z Powstaniem Wielkopolskim? A może zbudowałeś samochód na wodę ? NS łamie przepisy kulinarne Załóż nowy temat Upominasz innych a sam jesteś bardzo nie w porządku.. Nazywasz wątki niebudowlane , niezgodne z regulaminem FM , a sam przy swoim pozwoleństwie zaznacza li tylko przy swoim , uprawiasz identyczny proceder. Byś dał mi wreszcie spokój i nie łaził szukając zadymy ,wszędzie ze swoimi ideologicznymi określeniami. Jeśli upominasz i umoralniasz i chcesz podreperować swoją mocno nadszarpniętą reputację musisz być w danym temacie bez skazy i mieć wspaniałą wiedzę. Tak to niestety łamiesz wszelkie zasady. Napisałem byś się odczepił ,a ty jak to potrafisz najlepiej perfidnie wykorzystałeś. Czy to nie ty łazisz za mną? Bądź konsekwentny.To według ciebie jest wątek budowlany w którym to istniejesz i prowadzisz wywody jakbyś się co najmniej doktoryzował. Tak w jednym zdaniu. Odzywasz się, podobnie jak kemot_p i vvvv, w temacie w którym nie uczestniczysz i o którym nie masz pojęcia. Nie łaź za mną szukając zadymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2019 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 (edytowane) Kolejne danie z cyklu co pies zjadł, http://www.chilloutpoint.com/images/2010/05/top-ugliest-dogs/ugliest-dog-in-the-world-10.jpg i dlaczego ma rozwolnienie takie, jakie widać. W NS łamie przepisy kulinarne dwa dania. Zrobiłem zupkę krem z borowików z łazankami.Poezja smaku. Ze swojego lasu prawdziwki usmażone na maśle klarowanym z dodatkiem cebuli.marchewka ,pietruszka por zmiksowane bez śmietany i łazanki Frytki + grillowana pierś indycza + sos z brzoskwini ,ananasa i chilli + surówka majonez kielecki ,jogurt naturalny , tarta marchew , por w pół talarki , jabłko tarte. Edytowane 19 Października 2019 przez Władca Przysmaków zdjecie psa z pierwszej strony tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2019 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 W NS "łamie przepisy kulinarne" porcja p.t " wiele tego na talerzu". 1. żeberka wieprzowe w kombinacji miodowo śmietanowej 2. ziemniaczki autentycznie ugotowane w mleku 1 % 3. surówka z kiszonego ogórka 4. surówka z wiodąca w niej sałatą lodową, potem oliwki czarne ,feta, cebula czerwona , papryka marynowana i sos koperkowy - brokułowy Drugi z cyklu "wiele tego na talerzu" przedstawia : 1. rumsztyk wieprzowy z pieczarkami i cebulą 2. surówka w tym samym sosie koperkowym - brokułowym z pomidorami i lodową 3. ziemniaczki w mleku gotowane 4. kalafior i nie tylko , z Varomy Trzecia z cyklu "wiele tego na talerzu" nawiązuje do: 1. fasolka "Jaś" moczona 12 godz. 2. tradycyjnie , sos pomidorowy z przecieranych własnych - działkowych pomidorków koktajlowych (mam jeszcze na krzaku gdyby coś tam) 3. śląska kiełba 4. trochę kiszki ziemniaczanej 5. ciabatta Za mały bałagan bardzo przepraszam co oczywiście nie ma nic do smaku bo smakuje poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.