niktspecjalny 01.11.2019 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Tradycyjnie ,rodzinnie w Dzień Wszystkich Świętych Szlachecki mój bigos ,moja sałatka jarzynowa, mój pieczony boczuś i moja piaskowa babka.Zapewne po odwiedzeniu grobu najbliższych przyjaciele znajda przystanek u mnie na takie j/w żarełko. Obecnie na dworze -2 ale cudownie świeci słonko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.11.2019 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Zapomniałem dodać krótki opis.Szlachecki bigos czyli łopatka cielęca , kapusta kiszona ukiszona z przepisu w słoiku ,kiełbasa jałowcowa , suszone prawdziwki ,wędzona śliwka i z uśmiechem na ustach wyszedł wyborny.Z małej foremki , mała babka piaskowa i konfitura z pigwowca..Pieczone mięsiwo każde w innej marynacie . Schab za krótko ale soczysty i umiejętnie skomponowany. Edytowane 1 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2019 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Powtórka z rozrywki ale z malinami i pomelo. Będzie tort "Pawłowa" z malinami i pomelo. Obiad skromny ale godny polecenia.Rosół z kaczki gotowany nieco niekonwencjonalnie.Drugie to nic innego jak pizza na cienkim cieście z wykorzystaniem kaczki z w/w rosołu. Długo będzie sobie pyrkotał Zapomniałem o prostym śniadanku godnym polecenia.Prosty i szybki omlet. Podoba mi się moje CDN............. Edytowane 3 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2019 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Tak na szybko jeszcze placek kukurydziany na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2019 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Beza w piekarniku , jeszcze 44 min. Maliny i pomelo przygotowane. Krem zrobiony i chłodzi się w lodówce. Do kremu dodałem w czasie ubijania 36% śmietanki i serka ,1 łyż. soku wiśniowego. Dobra z rosołu z - tylko z kaczki użyje do pizzy. CDN......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.11.2019 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Ponieważ pizza jest krótko w piecu pokusiłem się na połączenie wszystkich składników farszu. Podsmażyłem lekko pieczarki dodałem cebulę , a na koniec posiekaną obraną ze skóry , ugotowaną wcześniej we własnym rosole kaczkę.Pizza jest niespotykanie smaczna i osobliwa. CDN.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.11.2019 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Dzisiaj o godzinie 00.35 czasu zimowego przyszła na świat moja druga wnusia . Choć radość tak duża i ogromne zadowolenie pochwalić się nie bardzo mogę narażając tym samym na krytykę itd , itd.Pomyślałem sobie ,że i tu taka drobna wzmianka o takim wielkim sukcesie nikogo nie obrazi.Czują się świetnie , a i ja mam wspaniały dzień. Mała przekąska a co . Edytowane 4 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2019 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Wspaniałe i bardzo proste w obsłudze ,racuchy ,pulchniutkie i smaczniutkie z tartym i wyciśniętym jabłkiem, bez drożdży z koglem-moglem i bitą pianą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.11.2019 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Sharma z kurczakiem i surówką chińską Na deser puzzle. Edytowane 6 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.11.2019 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Polędwiczki wieprzowe słodkie na dwa sposoby . .Nie wiedziałem ,że tak zrobione są przepyszne.Pierwsza polędwiczka smażona na patelni podana z pieczywem , druga zaś grillowana podana z ziemniaczkami i surówką z pomidorków.Polędwiczki co śmieszne marynowałem w kostce czosnku , oliwy , pieprzu ,sok z limonki.Bez grama soli. W tej pozycji korzyść smakowa murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.11.2019 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Śniadaniowe kanapki takie zwykłe ale nieco tuningowane:D. Schab z weka lub z szyn-kowaru . Już tu prezentowałem . Żytni chlebek nieco grillowany z jednej strony potraktowany masłem z serkiem. Masło mieszam i jako smarowidła używam na chleb. Placek "kaszak" (sorry za nazwę) czyli drożdżówka z nadzieniem z kaszy i twarogu od Babi Ireny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.11.2019 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Ptasie mleczko z dojrzałego mango ze stoiska EKO, . Pyszne. Wedel się chowa, Sałata maślana z Hiszpanii i mortadela XXL z Tyrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2019 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Kończy się weekend .Pogoda nijaka +4 stC ,wilgotno.W domciu cieplutko kominek świeci , a ja nie mam pomysłu na śniadanko ,obiad podwieczorek i kolację.A co!!! idę do kuchni coś pogrzebać. Nie polecam. Nie smakują jak te z "Ryjka" czy "Łukowa" Za bardzo nie mogę reklamować tych z dziczyzną od P.Waldka . Gotowane są przepyszne. Pomidorki malinowe ze szczypiorkiem i cukrówką ,z octem balsamicznym i olejem z suszonych pomidorów z odrobiną chilli. Zielona herbata z mango. Super smak. Bardzo intensywny. Edytowane 11 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.11.2019 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2019 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Przepraszam ,że zdecydowanie dużo prezentuje pizzy w swoich przypadkowych przepisach, ale to tylko po toby pokazać jak szybko i prosto można zrobić takie danie.Ta pizza jest z innej mąki i z mniejszą ilością drożdży. Ma inny ser i zupełnie inny sos.Farsz nieco odbiega od tych standardowych.Znacznie krócej piecze się w termoobiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2019 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Dziś flaczki po warszawsku czyli więcej pływającego dobra czyli pulpeciki czosnkowe - cebulowe w nich. Najpierw wywar na kaczuszce i kurczaczku z warzywami. . Edytowane 14 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2019 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Obrałem mięsko z korpusów :D:D będą tymbaliki .Dogotuję wywar na golonce i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2019 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Zainspirowało mnie fajne danko . Spróbuję. Jajecznica zapieczona w słoiku. Właściwie konsystencja przypominająca omlet. Fajna sprawa.Zrobię na próbę z moimi składnikami. Składniki: 1. kiszone ogórki w kostkę 2. papryka pieczona w kostkę (uwielbiam ją w jajecznicy ) 3. szalotka w kostkę 4. szpinak (liście) 5. 5 szt. jajek żółtka nie rozbite a białka ubite na sztywno 6. kminek ,sól i pieprz Wykonanie : Do miski włożę w/w warzywa . Wleje nierozbite żółtka i delikatnie wymieszam z ubitą pianą z białek .Doprawię . Na dno słoika mała łyżeczka masła 82 % , następnie powstała konsystencja i do piekarnika. Myślę ,że magiczne 180 stC w czasie 15 min. wystarczy. Doskonały sposób na śniadanie do pracy. Spróbowałem najpierw odrobinę z patelni. Wyszło tak. Do miski. na masło i patelnie Zamiast słoika.Bo do pracy nie idę. Edytowane 16 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2019 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 (edytowane) NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Niedziela .Roku Pańskiego 2019 .Temp. zewn. 10 stC. Za chwile wyjdzie słonko. Rodzinne śniadanie, obiad i kolacja. Z tych trzech opcji skupię się nad obiadem bo dwie pozostałe nazwę dziś standardem. Szaszłyki wołowe , frytki ,surówka chińska ale z dodatkiem cebuli i wiele innych dodatków. p.s Przygotowując śniadanie sprawdzę jak marynuje się mięso. Herbata zielona z limonką. Naleśniki biszkoptowe . Farsz z twarogiem z dodatkiem mascarpone ,śmietany i wanilii. Naleśniki polecam z konfiturą z żółtych owoców. Edytowane 17 Listopada 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2019 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak. Szaszłyki super .Polecam. Długo w marynacie na bazie czerwonego wytrawnego wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts