Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pisałem to wyżej i będę powtarzał jak mantrę :

 

Co piszesz to kazdy widzi. Nie pompuj sie tak zloscia bo pekniesz.

 

U mnie po ludzku sledz jest sledziem, i robie go jak sledzia. Ty mozesz improwizowac sledzia kurczakiem, nawet w zasypce cementowo-wapiennej, ale dalej jest to kurczak. Proste? Rozumiesz? Czy nie?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759257
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co piszesz to kazdy widzi. Nie pompuj sie tak zloscia bo pekniesz.

 

U mnie po ludzku sledz jest sledziem, i robie go jak sledzia. Ty mozesz improwizowac sledzia kurczakiem, nawet w zasypce cementowo-wapiennej, ale dalej jest to kurczak. Proste? Rozumiesz? Czy nie?

2d27165d5ff23514.jpg

Rozumiem ale ty zapominasz o tym że ktoś tak ma: 5e391568ed83bfa1.jpg i to:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759269
Udostępnij na innych stronach

NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak , jak dla świń.

 

05c45151ab42275e.jpg

 

Rosół i tylko tyle.Zrozumiesz ten syf.Kasza manna moich dziadków z natką pietruszki

 

fd3017bc1f563cf3.jpg

 

9bb7fdcc588de9aa.jpg

 

Ten serwis, spanachany ma przeszło 40 lat.Można go myć po imprezie tylko ręcznie.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759272
Udostępnij na innych stronach

NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak , jak dla świń.

Coś Wam wkleję.Popatrzcie.

 

90204333fd833b94.jpg

 

7a6c61f8288b4da3.jpg

 

c22e0c525f3e94b7.jpg

 

f0725b2b04403843.jpg

 

9877b9770f88ffb7.jpg

 

26ff501b77e40540.jpg

 

357586413b982663gen.jpg

 

88e4d416aee83594.jpg

 

 

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759328
Udostępnij na innych stronach

NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak , jak dla świń.

 

05c45151ab42275e.jpg

 

Rosół i tylko tyle.Zrozumiesz ten syf.Kasza manna moich dziadków z natką pietruszki

 

fd3017bc1f563cf3.jpg

 

9bb7fdcc588de9aa.jpg

 

Ten serwis, spanachany ma przeszło 40 lat.Można go myć po imprezie tylko ręcznie.

 

Czasy czworakow dawno juz minely, teraz kazdego stac na jajko aby zrobic makaron zamiast kaszy z pietruszka. Wysokogatunkowe organicze kury lub wolowina na rosol nie sa czym drogim, jak za czasow biedoty czworakowej. Ludzie maja dostep do szerokiej gamy produktow i chca z tego korzystac.

 

Kultura zycia nie jest na poziomie zabiedzonej biedoty, a wszystkie produkty sa tanie i szerokodostepne. Czy to ostrygi , dobry szampan za kilkaset lub kilka tysiecy. XXI wiek, i tyle.

 

prosto-skromnie-zdrowo-1.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759368
Udostępnij na innych stronach

NS przypadkowo i na siłę miesza różne rzeczy, które najczęściej do siebie nie pasują , do tego podane nieraz jak psu do miski, czyli byle jak , jak dla świń.

Coś Wam wkleję.Popatrzcie.

 

90204333fd833b94.jpg

 

7a6c61f8288b4da3.jpg

 

c22e0c525f3e94b7.jpg

 

f0725b2b04403843.jpg

 

9877b9770f88ffb7.jpg

 

26ff501b77e40540.jpg

 

357586413b982663gen.jpg

 

88e4d416aee83594.jpg

 

 

 

Lubie buraczki, wlasnie zabieram sie za tatre i siekane. Oczywiscie wszystko swieze i organiczne jak przystalo na szerokodostepna kuchnie XXI wieku, czyli organicznie , swiezo i zdrowo...

 

prosto-skromnie-zdrowo-2.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759381
Udostępnij na innych stronach

Czasy czworakow dawno juz minely, teraz kazdego stac na jajko aby zrobic makaron zamiast kaszy z pietruszka. Wysokogatunkowe organicze kury lub wolowina na rosol nie sa czym drogim, jak za czasow biedoty czworakowej. Ludzie maja dostep do szerokiej gamy produktow i chca z tego korzystac.

 

Kultura zycia nie jest na poziomie zabiedzonej biedoty, a wszystkie produkty sa tanie i szerokodostepne. Czy to ostrygi , dobry szampan za kilkaset lub kilka tysiecy. XXI wiek, i tyle.

 

prosto-skromnie-zdrowo-1.jpg

 

Nie to żebym Cie nie cierpiał i miał cię w .................gdzieś ale bardzo pięknie to opisałeś.

Czasy czworakow dawno juz minely, teraz kazdego stac na jajko aby zrobic makaron zamiast kaszy z pietruszka. Wysokogatunkowe organicze kury lub wolowina na rosol nie sa czym drogim, jak za czasow biedoty czworakowej. Ludzie maja dostep do szerokiej gamy produktow i chca z tego korzystac.

 

Kultura zycia nie jest na poziomie zabiedzonej biedoty, a wszystkie produkty sa tanie i szerokodostepne. Czy to ostrygi , dobry szampan za kilkaset lub kilka tysiecy. XXI wiek, i tyle.

 

Może się mylę ale .............

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759392
Udostępnij na innych stronach

Nie to żebym Cie nie cierpiał i miał cię w .................gdzieś ale bardzo pięknie to opisałeś.

 

Może się mylę ale .............

 

Kocham wszystko co swieze i dobre, w tym przypadku bez chemicznego syfu. Buraczki beda za chwile gotowe, teraz zajadam sie swiezymi przysmakami ...

 

prosto-skromnie-zdrowo-3aa.jpg

 

prosto-skromnie-zdrowo-3a.jpg

 

Polecam, dobre, swieze i nie to co czworakowa kasza twoich dziadkow.

 

prosto-skromnie-zdrowo-3.jpg

 

Palce lizac!

 

prosto-skromnie-zdrowo-4.jpg

 

Zjadlem 16 sztuk, mniami mniami...

 

prosto-skromnie-zdrowo-5.jpg

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759398
Udostępnij na innych stronach

Kocham wszystko co swieze i dobre, w tym przypadku bez chemicznego syfu. Buraczki beda za chwile gotowe, teraz zajadam sie swiezymi przysmakami ...

 

prosto-skromnie-zdrowo-3aa.jpg

 

prosto-skromnie-zdrowo-3a.jpg

 

Polecam, dobre, swieze i nie to co czworakowa kasza twoich dziadkow.

 

prosto-skromnie-zdrowo-3.jpg

 

Palce lizac!

 

prosto-skromnie-zdrowo-4.jpg

 

Zjadlem 16 sztuk, mniami mniami...

 

prosto-skromnie-zdrowo-5.jpg

 

Ok to wygląda pięknie.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759399
Udostępnij na innych stronach

Nie potrafię Ci coś pokazać równie pięknego ale pokaże coś co może Cię zainteresuje.Gdybym był w Twojej okolicy czy mógłbym Cie odwiedzić?

 

Nie jestem wielbicielem fajansowych zastaw w stylu "Pozny Gierek". Moja rodzinna zasatawa jest z drugiej polowy XIX wieku, wiec bez zachwytu nawet po twoim recznym myciu.

 

ps nie

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759406
Udostępnij na innych stronach

Nie jestem wielbicielem fajansowych zastaw w stylu "Pozny Gierek". Moja rodzinna zasatawa jest z drugiej polowy XIX wieku, wiec bez zachwytu nawet po twoim recznym myciu.

 

ps nie

 

Ok zrozumiałem.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759408
Udostępnij na innych stronach

Coś mogę ugrać choć wiem ,że to jest ciężkie do zrobienia. Nie nawiedzisz mnie ...................ale ..Dobrze nie będę pierdzielił głupot. Wklejaj swoje doskonałości ja odejdę z tym syfem na bok. Coś tam wkleję jak będzie ładnie wyglądało . Pozdrawiam Cie NS.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759415
Udostępnij na innych stronach

Co tu się dzieje?

Jeśli to prawda, to jest koniec pewnej epoki.

Jeszcze nie wierzę.

Wygląda to tak, jakby ktoś włamał się NS-owi na forumowe konto i je całkowicie przejął :) ;)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759475
Udostępnij na innych stronach

Nie jestem wielbicielem fajansowych zastaw w stylu "Pozny Gierek". Moja rodzinna zasatawa jest z drugiej polowy XIX wieku, wiec bez zachwytu nawet po twoim recznym myciu.

 

ps nie

 

Obiecałem wklejam.Ładnie wygląda ale wiesz co to za kawałek mięsiwa?

 

dcb75b03c2679bca.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7759624
Udostępnij na innych stronach

Upiekłem karczek i co dalej by został jakimś daniem.Pomyślałem ,że to na wisus będzie nawet ładne.WP co Ty na to ?.Nie czytałem książek kucharkich by upiec karczek ,tylko zaciągnąłem przepis od swojej babci.

 

8f8a26cf769f60b3.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/108/#findComment-7760031
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...