niktspecjalny 07.01.2017 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Tym razem z przepisów Mistrza Chef Paul Prudhomme's . Będę się doświadczał na tych jego wspaniałych przepisach. Fried Chicken Fingers 2 piersi z kurczaka, pokroić ukośnie do ¾ cala szerokich pasków1 łyżka + 1 łyżeczka Chef Paul Prudhomme za drób Magic®2 duże jajka1 szklanka mleka¼ szklanki mąki kukurydzianej¼ szklanki żółta kukurydza posiłek1 łyżeczka proszku do pieczenia1 ¼ filiżanki mąki, we wszystkich Wykonanie Wlać tyle oleju w garnku średniej wielkości około 2 cali głębokim i miejsce na dużym ogniu. Doprowadzić temperaturę oleju do 350 ° C. Ważne jest, aby utrzymać temperaturę oleju w około 350 ° F, jak to możliwe.Sezon palce kurczaka równomiernie 2 łyżeczkami z Drobiu Magic® .Chociaż olej grzewczy przygotować mokrą i suchą farszów. Umieść jajka i mleko w 8-calowy patelni lub żaroodpornego naczynia do pieczenia i kwadratowe ubij aż dobrze połączone. W podobnym naczyniu połączyć mąkę kukurydzianą, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, ¼ szklanki mąki i pozostałe 2 łyżeczki Drobiu Magic® . Umieść pozostałą 1 szklankę mąki w podobnym naczyniu.Kiedy olej osiągnie 350 ° F, umieść paluszków z kurczaka w mące i wymieszać aż powlekany. Przenieść palce mokrego ciasta i obrócić aż powleczone ze wszystkich stron. Przenieść palce, kilka na raz, do kukurydziana mieszaniny. Kopiec mieszaniny mąki kukurydzianej nad palcami i naciśnij rękami, dopóki nie są równomiernie pokryta. Natychmiast ale delikatnie strząsnąć nadmiar i przenieść się do gorącego oleju. Smażyć paluszków z kurczaka, obracając je kilka razy, aż będą złociste światło po obu stronach, około 6 do 7 minut w ogóle. Spust na papierowych ręcznikach i natychmiast podawaj. Trochę mam tłumacza topornego ale da się radę.CDN.... Edytowane 7 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.01.2017 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 CD. http://images81.fotosik.pl/282/a3dbb6702cdc834a.jpg http://images81.fotosik.pl/282/2bf29f5fc6949913.jpg http://images83.fotosik.pl/281/75cf2948ee06b2ee.jpg http://images82.fotosik.pl/282/a333c2a693c4270d.jpg http://images82.fotosik.pl/282/f7faeb80c8ac433b.jpg http://images83.fotosik.pl/281/6ff88b504daa0a1f.jpg http://images81.fotosik.pl/282/7f78e099c2d5a6f1.jpg http://images81.fotosik.pl/282/2e2c01d3f3bf1975.jpg http://images83.fotosik.pl/281/da6048ae28ed2c6e.jpg CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2017 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 CD. Zima nie popuszcza. Trzyma i trzyma ale jest piękna. Cieplej niż w mojej lodówce w domciu ...............przygotowałem za głosem ostrzałkę i noże.Coś mnie tknęło by je naostrzyć. sprawdziłem drewno w drewutni bo na taka pogodę za oknem tylko Świąteczny , pikantny bigos śliwkowy wskazane było coś przytulić z centrali ale ciemiężycielka nakazała trochę przystopować. zostawiła owoce i odeszła ku pracy by na rodzinę zarabiać. miałem pójść skopać przydomowy ogródek ale chalera zmarznięta matka ziamia to wziąłem się za porządki po wyjeździe mojej ukochanej - najdroższej wnusi CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2017 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 CD. Nie wiem jak prawidłowo nazywa się takie oto danie ,które synio sobie przypomniał , a mianowicie : 1. mięso grubo mielone z karczku wieprzowego2. mąka 5003. cebula grubo krojona4. ogórek szklarniowy5. sól , pieprz, i ocetśmigam po produkty może na tym polskim "badziewnym żarciu" coś jeszcze jest zdrowego, wyłapię to w mig i dostane olśnienia i knigę napiszę o tej prostej ale bardzo smacznej polskiej kuchni nazwę to od zaplecza. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2017 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Na pewno nie jak on mistrz nad mistrzami Chef Paul Prudhomme's ..............wielki szacun w jego stronę bo inspiruje niesamowicie.Jego przetłumaczone przepisy znajda się tu w wariacjach. Siekany kotlet z karkówki i wątróbka drobiowa na pierzynce z cebuli. CDN.... inspiruje i się nie wywyższał szanował wszystko i wszystkich.Wielki ukłon w jego stronę. [TABLE=width: 0] [TR] [TD]Pieczone kotlety wieprzowe pieprzem cytrynowym - bez soli i bez cukru Składniki Kotlety wieprzowe 4-6 uncji, kości, grubości ½ cala 2 łyżki Chef Paul Prudhomme Magic Przyprawy Mieszanki Lemon & krakingu pieprz bezsolnej bezcukrowych ™ jak przygotować Posypać 1 łyżeczka pieprzu cytrynowym przyprawa na stronie schabowe klepiąc do mięsa i upewniając się, że jest równomierne na wszystkich stronach. Posyp ½ łyżeczki oleju z każdej strony doświadczonych kotlety poklepywanie, aby zapewnić równomierne pokrycie. Rozłożyć na blasze lub w szafie w nagrzanym piekarniku 425⁰F i piec bez włączania przez 15 minut. Zdjąć z patelni i podawać natychmiast. UWAGA: Każdy z 5 bez soli i bez cukru Magicznej Przyprawa mieszanek ™ działa dobrze w tej potrawy, a każdy będzie produkować unikalne i niezapomniane smak. Pamiętaj, aby umieścić butelkę na stole do stosowania jako przetasowania na przyprawy. Zastosuj hojnie dla dodatkowego smaku. Copyright © 2011 by Paul Prudhomme [/TD] [/TR] [/TABLE] Edytowane 17 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.01.2017 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 CD. Dzisiaj z tych prostych podstawowych składników podejmę próbę zrobienia jakiegoś wariackiego dania jak na Wariacje kulinarne NS przystało które być może znajdzie się w mojej autorskiej książce pod tytułem "kuchenne wariacje NS "..Do rzeczy. Mam kupione dzisiaj podstawowe produkty: 1.zestaw rosołowy z kaczki 2.bułki z makiem 3.wzmacniacze smaku (skoro syrop może mieć inne przeznaczenie czemu by nie spróbować) 4.Białe Wino. 5.przyprawy. Jeszcze akcent z zimą w tle w sam raz na proste danie z kaczki. .W drugim ujęciu zasypane ognisko . CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.01.2017 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 CD. Nasmarowany,zmacerowany kawał Kaczki . w międzyczasie.......................... CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.01.2017 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 CD. Proszę zwrócić uwagę ile radości można mieć za 10 zł..takiego kebaba z kaczki. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.01.2017 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 CD. Wspomnienie dnia poprzedniego - replay ale i do fotelika i nowego Bonda w 3D , do wyboru kawka z mleczkiem lub kakao w ekspresiaku no i oczywiście ptysie z bitą śmietaną. Te mrożonki i ta moc w przyprawach na razie póki co pas .Wszystko delikatnie stonowane. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.01.2017 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Dzwoniłem do córci po przepis na ptysie i z ciekawości pytam ją jaka pogoda o 16.30 w Warszawie .Mówi ,ze przepis da ale ciemno ponuro i biało , liści nie widać.To tak jak z tym smogiem w tu w warszawie jest , a tu nie ma. a to chitrus ,powiedziała ,że przepis mi podała stąd : http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/domowe-ptysie-z-bita-smietana fotelik już czeka klimacik zachowany. Jutro planuję posadzić na moich podgrzybkach i kurkach z własnego lasu i własnej grzybni , krówkę . ach ta ich klarowność , aż szkoda mi ich otwierać. CDN.... p.s z ostatniej chwili w dyrdy do garażu po samochód,ale szybciej pojechałem do sklepu sprawdzonym....mało pali , a kopa ma,że ech . Podpytałem czy mi bawołu świeżego jutro dowiozą.Dowiozą och ,odetchnąłem. CDN.... Edytowane 18 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.01.2017 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Nie no niesprawiedliwe. Teraz będę musiał przerwać oglądanie Bonda w 3D ,poczekać aż ciemiężycielka wróci z gabinetu , zrobić zdjęcie właściwego pojazdy namber tu , zrezygnować bizonowegobawołu i przygotować się do blina z kaczki na jutrzejszą przegryzaj-ką.Ręce przecież do fotki trza ładnie dopieścić by staro nie wyglądały (185 /90/ 139 IQ/ 50 sprytu ) Kuźwa trochę mi to nie pasi ale dla fasonu trza. Najgorzej ,że nie mam sosu truflowego z dwóch trufli .Olej truflowy mam .Kurczaki.....porażka.Jakbym go zobaczył to bym kupił. CDN....;) Edytowane 18 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.01.2017 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Zostałem pogrążony ponieważ nadal nie widzę tego sosu z dwóch trufli to tak w ramkach przeglądania forum muratora. CDN.... p.s pietrufle już mam , a i przepis na sos z trufli także.Brzmi tak. http://bi.gazeta.pl/im/5/4132/z4132875Q,Trufle--szczegolnie-biala-odmiana--sa-wyjatkowo-ce.jpg Sos paryski z trufli pieczarka 2szt trufla czarna 1 szt szalotka 10 szt mąka 2łyżki masło 4 łyżki wino 125 ml wywar jarzynowy 250 ml pietruszka nać sól i pieprz do smaku Wykonanie 1. Oczyszczone trufle, pieczarki, szalotki i natkę pietruszki siekamy drobno, wrzucamy do rondelka na rozgrzane masło i dusimy aż wyparuje z nich woda. 2. Posypujemy mąką i mieszamy jeszcze przez 2-3 min 3. Rozprowadzamy rosołem lub wodą, dodajemy sól, pieprz wlewamy wino i gotujemy do odpowiedniej gęstości. CDN.... p.s 2 Prod nr 14973 Czarna zimowa trufla z Włoch. posiada intensywny orzechowy aromat i smak. 1 gram cena brutto 6,60 zł Edytowane 18 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.01.2017 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 CD. za wielka wodą już bizony położyli spać to małe co nieco na kolacyjkę.Proste ale smaczne. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.01.2017 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 CD. Śniadanie .Do wyboru do koloru.Pierożki z ryżem i serem mascarpone na maśle smażone . wspomniane paróweczki serowe z serem gouda. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.01.2017 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 CD. W moim tłumaczeniu (przepraszam) fajny ryż Chef Paul Prudhomme's Hiszpański ryż, Chef Prudhomme Składniki 2½ kwarty wody 3 ½ łyżki oleju roślinnego, rzepak 3 ½ filiżanki pomidory, pokrojone w kostkę, bez soli dodanej ½ szklanki Chef Paul Prudhomme Magic Mieszanki przyprawowe Six Spice Salt-Free ™ bezcukrowych ¾ szklanki przecieru pomidorowego, sól nie dodał 4 szklanki cebula, mrożona, posiekana 2 szklanki papryki, słodki, zielony, mrożone, posiekane ¼ funta masła, bez soli 3¼ funta ryżu długoziarnistego, brązowy, suchy Wykonanie Wlać gorącą wodę z kranu na patelnię. Dodaj oliwę, pomidory, margaryna, przyprawy, koncentrat pomidorowy, cebula, papryka, dobrze wymieszać, aż pasta pomidorowa jest całkowicie rozpuści. Trzymać w temperaturze 135 ° C lub wyższej. Dodać ryż i dobrze wymieszać. Przykryć szczelnie i piec w temperaturze 350 ° F, aż ryż zmięknie, około 45-60 minut. ogrzewanie do 165 ° C lub wyższe przez co najmniej 15 sekund. Wytrzymaj gorącej usług w 135 ° C lub wyższej. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.01.2017 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 CD. :) zaczne od usmiechów poprzez http://www.shop.ehause.eu/shop/design/_gallery/_orginal/302.jpg a skończę na pewnej prawidłowości nie ekstrakcie :) Laska wanilii Wanilia jest pnączem występującym dziko w lasach tropikalnych. Jej owoce zawierają substancję zapachowo – smakową zwaną waniliną. http://www.kuchnieswiata.com.pl/picture/C/C30190/cut_.jpg ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2017 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Prawdziwy Chef Paul Prudhomme's od tego podrabianego rożni się tym ,że ten prawdziwy nigdy nie ubliżał swoim słuchaczom , a wręcz przeciwnie uczył prawdziwego rzemiosła ,gdzie kultura osobista nigdy go nie opuszczała.Żenujące , a zarazem jakie prawdziwe.Zachęcam do lektury o tym wspaniały kucharzu i wspaniałym człowieku.Pozostawił po sobie takie wspaniałości i wspaniały klimat.Jego jeden z nielicznych pomysłów na sniadanko w mym tłumaczeniu.Przepraszam za te małe ten tego. Sweetie francuskie tosty Francuskie tosty lub "Pain Perdu" to New Orleans klasycznym.Translacja oznacza dosłownie "stracił chleb".Kiedyś było tak, że jeśli Francuski Chleb nie był używany, po kilku dniach stanie się tak zestarzeć uznano za "przegrane". Składniki 4 ½ cala grubości kromki czerstwego chleba francuskiego 1 duże jajko 5 łyżek masła 3 łyżkiChef Paul Prudhomme za Sweetie Magia ™ ¾ łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka mleko zagęszczone Wykonanie W średniej misce, dodać żółtka, mleko zagęszczone, wanilii i Sweetie Magiczne ™ . Ubij aż zmieszany dokładnie. W mniejszej misce, bat białka jaj, aż gęsty i pianką. Wchodzisz do mieszaniny jajo / mleko. Zanalizować każdą kromkę chleba w cieście. W średniej patelni stopić masło i gotować każdą kromkę chleba na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem w razie potrzeby lub podawać z konfitur lub ciepłego syropu. CDN....Na zakupy po coś ciekawego troszkę chemicznego by sprostać bałwochwalcom. Zakwitł mi storczyk w łazience.Składnik do tostów .Przepraszam ale posikałem się ze śmiechu. To nie plagiat ale nasz powracający z wojen krzyżowych kotecek. CDN.... Edytowane 21 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2017 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 CD. Żeberka się macerują.Będą podobne jak u mojego ulubionego kucharza Chef Paul Prudhomme's .U niego szukam inspiracji. Cichaczem coś na ząbek . CDN....jutro prawdziwe żeberka ,krok po kroku , a nie z baruwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2017 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 CD. Ktoś źle zrozumiał , to powtórzę .Zainspirowany jestem przepisami tego Chef Paul Prudhomme's innego w moim przekonaniu nie ma.Wkrótce jego kolejne przepisy.;) CDN....Dzisiaj obiecane żeberka i zupa na nieco innym wywarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.01.2017 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 CD. Przygotowania. fasolowa na skrzydełkach , żołądkach indyczych i wędzonym żeberku. tosty na śniadanie tym razem z patelni. na jajecznicy ze szczypiorkiem CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.