niktspecjalny 31.03.2020 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Pierogi chłopa proste i smaczne.Ziemniaki z wędzonym boczkiem ,cebula i czosnkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.04.2020 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Upiekłem schab,zrobiłem kanapki, będę robił chleb na zakwasie (4dni) , dzisiaj robię cebularze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.04.2020 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Takie tam by się nie poddawać. Cebularze.Smak niepowtarzalny.Gdyby ktoś pytał to odpowiem ,że cebula z makiem i czarnuszką i oliwą leżała w lodówce kilka h. Owoce z odrobiną cytryny ,miodu i cukru trzcinowego. Składniki na tort NS-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.04.2020 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 No i wyszła. Schowała się w pomieszczeniu gospodarczym choć jej to nie dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.04.2020 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Pizza z parówkami indyczymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2020 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Śniadanie w domowym spokoju ,którego nam potrzeba. Jajo na twardo , sałatka jarzynowa z kaparami i mini ciabatki na gorąco z dojrzewającym surowym boczkiem. Drugie danko z nudów, sałata z jogurtem ,ziemniaki z mojej tradycji blanszowane w słodkiej wodzie i usmażone na gęsim smalcu (lubię go skurczybyka).Pierś moczyłem w mleku 2% i panierowałem w bułce tartej , bez jajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.04.2020 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Miruna po grecku ale tylko młoda marchew,cebula,pietruszka i przecier domowy. Ryba w mące powoli bez zbędnego rumienienia, przełożona warzywami . Ciasto czyli męski placek z owocami jakie były pod ręką. Jonagold i ananasy z puchy. przed pieceniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.04.2020 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Paryska czosnkowa ze szpinakiem.Mrożony szpinak usmażony z czosnkiem tefal -grill Karczek marynowany z żółtym serem, zgrzany w tefal-grill.. Kieszonka .Trochę go przyłapało ale spoko dało się schrupać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.04.2020 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Z młodych ziemniaków pochodzenia nie pamiętam.Bez jajka z cebula i odrobina mąki pszennej.Tarte na tartce wiórkowe nie na jarzynowej bo grube. Wodę odlałem ,skrobie z powrotem do farszu.Jogurt i cukier trzcinowy. Plac-uchy rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.04.2020 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Zrobiłem z nudów świeżonkę. Moją świeżonkę. Łopatka,schab,boczek ,cebula w piórka,topiona słonina(nie tym razem gęsi smalec;)) ,kminek ,biały pieprz,Vegeta,liść ale bez ziela,ciabatka. Realizacja w drodze. z arbuzowa wkładką Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez niktspecjalny fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.04.2020 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Rozbawił mnie jeden leming dlatego zrobię kluski z truskawkami z 250 m od nadajnika 5G .Pokażę ale wieczorem.Będą inne jak te standardowe.;) Dwa skromne dania. Przegryzaj-ka na maśle klarowanym.Wszystko oprócz ogórka konserwowego;) własnej produkcji zrobionego na occie czosnkowym.Frytki jak na smalcu gęsim smak niepowtarzalny .Kiełbasa zwyczajna moja regionalna zarąbista i na grill ,a na ognicho jeszcze lepsza.Jajo na maśle nie rumieni brzegów. Takie leczo np. do kaszy bulgur ale dzisiaj z ziemniakami.Pomidor bez skóry i odrobina gęstego koncentratu na koniec.Nie gotuję ich wyłączam i mieszam. Smakują bardziej wyraziście. Trochę mnie zniesmaczył ten pajacyk od spraw wszelkich. Edytowane 1 Maja 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.05.2020 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Dzisiaj dla odmiany talarki, marchewka zasmażana i leczo.Takie 3W1 Truskawki w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.05.2020 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 WP z kwarantanny powrócił to i miło ,że zdrów i będzie nam bisurmanił. Kilka kryzysowych propozycji.Smrodu nie czuję jak to WP wnosi bo jest pod przykrywka w szyn-kowarze..Najpierw trochę przerobionej komuny z czasów PRL-u. Pizza z jajem na twardo i z pieczarkami i cebulą. Kiełbasa zwyczajna, jak cukinia się poddawała temp. to i ona skorzystała ,panierowana cukinia i pure z koperkiem . Na deser wafle z topioną krówką,deserem wiśniowymi i śliwkowymi powidłami.Są takie przaśne ,wilgotnawe. Mielony i nie powiem ,że z cielęciny bo Paweł powie ,że "znowu".Pure na bogato ze słoninką ,mizeria i małosolny wczorajszy jeszcze nie trafiony. Z w/w składników wspomniana domowa wędlina z szynko-waru.Karczek ,pierś z kurczaka na papkę blenderze z dodatkiem śmietanki 30%, czosnek, majeranek,łyżeczka soli peklowej, biały pieprz. Wszystko wymieszane i do gotowania .2 h dla wieprzowiny w 85 stC. Miałem dodać pistacje lub orzeszki piniowe ale to jak miast karczku użyję szynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.05.2020 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Tradycja której coraz mniej. Domowe wykonanie z młodym ogórkiem małosolnym 7 galaretek z ananasem i bananem Młody grecki z dodatkami Kanapka W tym kotlecie niema mięsa. Troszkę inne wafle bo na jednej z warstw jest ścięty kogiel-mogiel. Z mrożonych malin. Surówka bez octu i cytryny. Kolor tłumaczy wszystko.Młode frytki j/z na gęsim smalcu.Mortadela z cebulą jako dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.05.2020 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Robi się kolejna. deser dla odważnych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.05.2020 04:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Kolejna domowa wędlina bez konserwantów gotowa. Orzeszki piniowe już czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.05.2020 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Zastrajkowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.05.2020 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Ach to śniadanie i ach te parówki z Łukowa.2 łyż. majonezu kieleckiego , 2 łyż. jogurtu naturalnego ,odrobina syropu brzoskwiniowego.Na jajka ugotowane na twardo ,szczypiorek i rzodkiewka. Sos jest pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.05.2020 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Wiem ,że nikt nie spyta ale przeczyta w ukryciu. Na załączonym daniu drugim nie ma grama mięsa i grama śmietany. Deser wiśniowy - brzoskwiniowy. Kto z czytających robił dżem z brzoskwini z puszki? Jest banalny i prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.05.2020 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Dzisiaj coś z grilla postaram się nie spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts