niktspecjalny 28.05.2020 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 W mordkę troszkę złapało mi skrzydełka choć smarowałem pod koniec grillowania ale są rewelacyjne w marynacie w której jest mało grubo mielonych przypraw (by nie paliło dodatkowo) i piwo.Cudowna woń jakby wypieku chlebowego podczas grillowania.Zapach uwalnia się z piwa. frytki z miodem i koncentratem pomidorowym pozostałym z marynaty do skrzydełek.Super pomysł.Polecam. wersja deseru z lodami Pomysł na szybką kolację z lenistwa ale proszę tego nie robić nazbyt często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2020 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Wszystko na szybko. Najbardziej smakowała mi moja słonina wędzona. Truskawki z jogurtem truskawkowym. Truskawki , Cechów lublin 14 zł /kg. Do rosołu. Szponder,skrzydła kaczki,szyja, włoszczyzna stara,lubczyk i ziele i listek, Soli delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.05.2020 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Szybki rosół i dary z niego.Marchew ,szponder,mięsko z szyi.Młode ziemniaki gotowane (parówka z Łukowa -podwędzaną) i mięso smażone z cebulę .Kminek ,czosnek ,biały pieprz,sól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.05.2020 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 W mordkę troszkę złapało mi skrzydełka choć smarowałem pod koniec grillowania ale są rewelacyjne w marynacie w której jest mało grubo mielonych przypraw (by nie paliło dodatkowo) i piwo.Cudowna woń jakby wypieku chlebowego podczas grillowania.Zapach uwalnia się z piwa. ... ... Spróbuj tak: ... dobre piwo do skrzydełek jest takie: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.05.2020 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Spróbuj tak: [ATTACH=CONFIG]444688[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]444689[/ATTACH] ... dobre piwo do skrzydełek jest takie: [ATTACH=CONFIG]444690[/ATTACH] pzdr Paweł robiłem zalewę z piwem j/w czyli przyprawy i podlanie właśnie piwem.Jak radziłeś kiedyś używałem przypraw mielonych bardziej papkowych by niepotrzebnie się paliły.Zrobiłem z piwa i miodu smarowidło do pędzlowania.Jak położyłem na tackę i grillowałem było ok jak natomiast je pod koniec pomalowałem;) to skubane trochę się przy-jarały. Ale smak jest nie do powtórzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.05.2020 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Kolejna szybka zmiana. Wiem ,że wygląda jak wygląda ale smakuje dobrze.Kupiłem w Biedronce stek wołowy z rostbefu.Popieprzyłem go białym pieprzem i położyłem go na małą mocno rozgrzana patelnie teflonową.Dym jak widać .2 min. z jednej ,2 min. z drugiej. Potem 1 min. z jednej i 1 min. z drugiej.Do tego zapiekanka i mizeria w obfitym sosie. Jak na Biedrę to stek dojrzewający super. Zapiekanka z kawałkami szpondru z rosołu rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2020 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Masło wiejskie (nie mojej produkcji) boczuś do jajecznicy ten lekko surowy , pomidor pieczony ,jajka. Pizza z takim boczusiem ,pieczarkami i mega mozzarellą. Lenistwo obiadowe ale szaszłyk smażony na patelni na.....gęsim smalcu .Dodatki bombowe.Można nie grymasić..Czerwona kapusta parzona, z sokiem limonki ,jabłkiem .oliwa z oliwek ,cukier,sól i pieprz biały. Truskawki ze słonymi lodami.Solony karmel.Nie moja bajka. Jajecznica namber tu . Rozkłócone jajko z boczusiem , posypane szczypiorkiem. Boczusiu nie smażyłem. Ćwiartka kurczaka z marynaty z odrobiną peklosoli. Można przekąsić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2020 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Takie tam duperele kulinarne z gara bo mam takowe. Pojechano niezdrowo.. Dobra do dupereli............... Może nie zwymiotuje na ekran adwersarz od pośmich...ków. Tak różowy (nie bordowy ) ,rozmrożony łosoś obrany ze skóry ,skrupulatnie przygotowywany do jakiejś marynaty i jako składnik drugiego dania pojawi się w wariacjach.. Bóstwo ma wszystkich za chodzące zera.Załamka. Proszę misterny plan jakiegoś posiłku z gara. Przecier z gara ,sos z suszoną bazylią ,cukrem ,Vegetą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Żyje w Polsce obłudy- wirusa chińskiego to dlaczego by nie......... Zaparzyliśmy herbatę rodem z chin. Mam jeszcze wypalona tortownicę i zrobię sernik z brzoskwiniami.Prosty jestem to i sernik będzie prosty.:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2020 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Prosty sos i proste pieczenie łososia ,o deserze już nie wspomnę. Ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2020 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2020 03:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Mały eksperyment. Młode polskie ziemniaki oskrobane ,pokrojone na frytki zalałem 1 l wody / 1 łyż. cukru .Moczyły się ze 3h. Spróbuje tak zrobić z młodą marchewką i kalarepką.Nie na oleju ale oczywiście smalcu gęsim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.06.2020 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 takie tam małe co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.07.2020 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) Coś ugotować, oto jest pytanie :D:D Piekę małą babkę jogurtową.Piekę młode ziemniaki.Coś wymyślę by talerz nie był goły.Jak nie zapomnę to wkleję chleb własnej produkcji i dzisiejsze kanapki z bardzo dużą ilością sałaty i pasty jajecznej z komuny. Edytowane 18 Lipca 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.07.2020 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 takie spontaniki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2020 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Moje ulubione. Chleb już robię profesjonalnie.Sprawdzone na ludziach .Ziemniaki młode piekę w boczusiu standard.Cukinię w startych skórkach razowych i owszem.Z własnego chleba z masa jajową i mega ilością sałaty, kanapki śniadaniowe to istny prosty szał dla podniebienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.07.2020 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 (edytowane) Wybieram się na paczkowanego grilla d o Zwierzyńca .Taki weekendowy spontan. Biorę jeszcze tacki i coś zmutuje z tych paczek.Mam jeszcze steki wołowe ,które poddam lekkiej obróbce.Wiem ,że u tej znajomej gospodyni jest grill na drewno zaraz odszukam fotkę. Trochę na łatwiznę ale Biedra dobrze potrafi wkręcić. Trochę z lenistwa.Bo i maślaki od niej i grillowana marynowana papryka, korniszony ketchup i musztarda, itp. Edytowane 30 Lipca 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.09.2020 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Wracam do swoich ukochanych wariacji kulinarnych.Robiłem przepyszną babkę ziemniaczaną ale nie z boczusiem tylko z polędwicą wieprzową.Fotki wkleję jutro. dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.09.2020 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Moje polskie wariacje kulinarne.Proste i zarazem swojskie bez udziwnień i uniesień w produktach. Polecam , wiórki ziemniaczane ,pierś w estragonie na maśle smażona,prosta lodowa z papryka w lekkim sosie Winegret ,biała kapusta w śmietanie z czosnkiem. Goły rostbef. Ale fajny i smaczny. Babka ziemniaczana z polędwiczką wieprzową , Szybka wariacja kulinarna czyli pieczony kaczorek ,pieczone ziemniaczki i zupka dziad z łazankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.09.2020 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 (edytowane) Mam płaty - filety ze złowionego karpia na własna wędkę.Ugotuję je w głębokim tłuszczu w panierce z jaja i bułki tartej.Tak w głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu.Znalazłem doskonały sposób ich filetowania.Doskonały.Pozbawianie ości to już pesteczka. Najpierw kawałek kręgosłupa od kuperka mojego kaczorka, z żeberkiem i frytami smażonymi na smalcuchu. I fileciki.Uczę się jeszcze lepszego cięcia i filetowania.Coraz mniej mi zostaje do zupy rybnej. Edytowane 10 Września 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.09.2020 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 Maszyna znowu powolutku rusza .Pełna witamin których nam bardzo potrzeba.Odstępy czasowe można pobudzić w znany nam sposób.Jakoś muszę się przechrzcić.Jestem takim jakimś pozytywnym mentorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts