niktspecjalny 28.05.2020 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 W mordkę troszkę złapało mi skrzydełka choć smarowałem pod koniec grillowania ale są rewelacyjne w marynacie w której jest mało grubo mielonych przypraw (by nie paliło dodatkowo) i piwo.Cudowna woń jakby wypieku chlebowego podczas grillowania.Zapach uwalnia się z piwa. frytki z miodem i koncentratem pomidorowym pozostałym z marynaty do skrzydełek.Super pomysł.Polecam. wersja deseru z lodami Pomysł na szybką kolację z lenistwa ale proszę tego nie robić nazbyt często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2020 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2020 Wszystko na szybko. Najbardziej smakowała mi moja słonina wędzona. Truskawki z jogurtem truskawkowym. Truskawki , Cechów lublin 14 zł /kg. Do rosołu. Szponder,skrzydła kaczki,szyja, włoszczyzna stara,lubczyk i ziele i listek, Soli delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.05.2020 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Szybki rosół i dary z niego.Marchew ,szponder,mięsko z szyi.Młode ziemniaki gotowane (parówka z Łukowa -podwędzaną) i mięso smażone z cebulę .Kminek ,czosnek ,biały pieprz,sól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.05.2020 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 W mordkę troszkę złapało mi skrzydełka choć smarowałem pod koniec grillowania ale są rewelacyjne w marynacie w której jest mało grubo mielonych przypraw (by nie paliło dodatkowo) i piwo.Cudowna woń jakby wypieku chlebowego podczas grillowania.Zapach uwalnia się z piwa. ... ... Spróbuj tak: ... dobre piwo do skrzydełek jest takie: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.05.2020 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Spróbuj tak: [ATTACH=CONFIG]444688[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]444689[/ATTACH] ... dobre piwo do skrzydełek jest takie: [ATTACH=CONFIG]444690[/ATTACH] pzdr Paweł robiłem zalewę z piwem j/w czyli przyprawy i podlanie właśnie piwem.Jak radziłeś kiedyś używałem przypraw mielonych bardziej papkowych by niepotrzebnie się paliły.Zrobiłem z piwa i miodu smarowidło do pędzlowania.Jak położyłem na tackę i grillowałem było ok jak natomiast je pod koniec pomalowałem;) to skubane trochę się przy-jarały. Ale smak jest nie do powtórzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.05.2020 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Kolejna szybka zmiana. Wiem ,że wygląda jak wygląda ale smakuje dobrze.Kupiłem w Biedronce stek wołowy z rostbefu.Popieprzyłem go białym pieprzem i położyłem go na małą mocno rozgrzana patelnie teflonową.Dym jak widać .2 min. z jednej ,2 min. z drugiej. Potem 1 min. z jednej i 1 min. z drugiej.Do tego zapiekanka i mizeria w obfitym sosie. Jak na Biedrę to stek dojrzewający super. Zapiekanka z kawałkami szpondru z rosołu rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2020 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Masło wiejskie (nie mojej produkcji) boczuś do jajecznicy ten lekko surowy , pomidor pieczony ,jajka. Pizza z takim boczusiem ,pieczarkami i mega mozzarellą. Lenistwo obiadowe ale szaszłyk smażony na patelni na.....gęsim smalcu .Dodatki bombowe.Można nie grymasić..Czerwona kapusta parzona, z sokiem limonki ,jabłkiem .oliwa z oliwek ,cukier,sól i pieprz biały. Truskawki ze słonymi lodami.Solony karmel.Nie moja bajka. Jajecznica namber tu . Rozkłócone jajko z boczusiem , posypane szczypiorkiem. Boczusiu nie smażyłem. Ćwiartka kurczaka z marynaty z odrobiną peklosoli. Można przekąsić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2020 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Takie tam duperele kulinarne z gara bo mam takowe. Pojechano niezdrowo.. Dobra do dupereli............... Może nie zwymiotuje na ekran adwersarz od pośmich...ków. Tak różowy (nie bordowy ) ,rozmrożony łosoś obrany ze skóry ,skrupulatnie przygotowywany do jakiejś marynaty i jako składnik drugiego dania pojawi się w wariacjach.. Bóstwo ma wszystkich za chodzące zera.Załamka. Proszę misterny plan jakiegoś posiłku z gara. Przecier z gara ,sos z suszoną bazylią ,cukrem ,Vegetą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Żyje w Polsce obłudy- wirusa chińskiego to dlaczego by nie......... Zaparzyliśmy herbatę rodem z chin. Mam jeszcze wypalona tortownicę i zrobię sernik z brzoskwiniami.Prosty jestem to i sernik będzie prosty.:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2020 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Prosty sos i proste pieczenie łososia ,o deserze już nie wspomnę. Ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2020 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2020 03:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Mały eksperyment. Młode polskie ziemniaki oskrobane ,pokrojone na frytki zalałem 1 l wody / 1 łyż. cukru .Moczyły się ze 3h. Spróbuje tak zrobić z młodą marchewką i kalarepką.Nie na oleju ale oczywiście smalcu gęsim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.06.2020 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 takie tam małe co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.07.2020 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) Coś ugotować, oto jest pytanie :D:D Piekę małą babkę jogurtową.Piekę młode ziemniaki.Coś wymyślę by talerz nie był goły.Jak nie zapomnę to wkleję chleb własnej produkcji i dzisiejsze kanapki z bardzo dużą ilością sałaty i pasty jajecznej z komuny. Edytowane 18 Lipca 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.07.2020 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 takie spontaniki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2020 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Moje ulubione. Chleb już robię profesjonalnie.Sprawdzone na ludziach .Ziemniaki młode piekę w boczusiu standard.Cukinię w startych skórkach razowych i owszem.Z własnego chleba z masa jajową i mega ilością sałaty, kanapki śniadaniowe to istny prosty szał dla podniebienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.07.2020 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 (edytowane) Wybieram się na paczkowanego grilla d o Zwierzyńca .Taki weekendowy spontan. Biorę jeszcze tacki i coś zmutuje z tych paczek.Mam jeszcze steki wołowe ,które poddam lekkiej obróbce.Wiem ,że u tej znajomej gospodyni jest grill na drewno zaraz odszukam fotkę. Trochę na łatwiznę ale Biedra dobrze potrafi wkręcić. Trochę z lenistwa.Bo i maślaki od niej i grillowana marynowana papryka, korniszony ketchup i musztarda, itp. Edytowane 30 Lipca 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.09.2020 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Wracam do swoich ukochanych wariacji kulinarnych.Robiłem przepyszną babkę ziemniaczaną ale nie z boczusiem tylko z polędwicą wieprzową.Fotki wkleję jutro. dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.09.2020 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Moje polskie wariacje kulinarne.Proste i zarazem swojskie bez udziwnień i uniesień w produktach. Polecam , wiórki ziemniaczane ,pierś w estragonie na maśle smażona,prosta lodowa z papryka w lekkim sosie Winegret ,biała kapusta w śmietanie z czosnkiem. Goły rostbef. Ale fajny i smaczny. Babka ziemniaczana z polędwiczką wieprzową , Szybka wariacja kulinarna czyli pieczony kaczorek ,pieczone ziemniaczki i zupka dziad z łazankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.09.2020 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 (edytowane) Mam płaty - filety ze złowionego karpia na własna wędkę.Ugotuję je w głębokim tłuszczu w panierce z jaja i bułki tartej.Tak w głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu.Znalazłem doskonały sposób ich filetowania.Doskonały.Pozbawianie ości to już pesteczka. Najpierw kawałek kręgosłupa od kuperka mojego kaczorka, z żeberkiem i frytami smażonymi na smalcuchu. I fileciki.Uczę się jeszcze lepszego cięcia i filetowania.Coraz mniej mi zostaje do zupy rybnej. Edytowane 10 Września 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.09.2020 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 Maszyna znowu powolutku rusza .Pełna witamin których nam bardzo potrzeba.Odstępy czasowe można pobudzić w znany nam sposób.Jakoś muszę się przechrzcić.Jestem takim jakimś pozytywnym mentorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.