niktspecjalny 22.01.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 CD. Zupa fasolowa w nieco innym szumowanym j/w wywarze.Obiecane żeberka , z miksem sałat i pure ziemniaczane z kozim masłem.Żeberka po kilku godzinach macerowania w 180 stC ,w termoobiegu ,bez podlewania ,Wyszły jak widać.Nadmieniam ,że są w drugim gatunku i piekły się pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym 1h10 min. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2017 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Przypomniało mi się fajne danko z dawniejszych czasów. Jest gdzieś tu w przepisach na FM.Gdzieś tam baran się barani trudne to do wykonania ,a ja skromniutko danko sprzed 10 lat . Składniki: 1.ziemniaki na frytki 2.karkówka grubo mielona 3.cebula czerwona 4.marchewka na frytki 5.sałata lodowa (nowość-opcja) 6. własny dip czosnkowo-koperkowy na bazie jogurtu naturalnego i majonezu kieleckiego bo najzdrowszy :lol2:. Może być jako przystawka ale i jako danie drugie.Polecam.Idę do sklepu.Kolejny przepis do mojej autorskiej wariackiej książki. w PDF-e. CDN.... p.s miały być pyzy nadziewane tym co pozostało z fasolowej a w konsekwencji będzie coś zupełnie innego.Równie smaczne fajne danko do mojej autorskiej książki. Edytowane 23 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2017 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 CD. Miałem ochotę na aligatora odpłynął , na bizona eko poszedł sobie, na barana czystego jak łza się robi maceruje.Zrobię jednak pulpeciki z karkówki mlecznej o mniejszej zawartości eko ale równie dobrej.Do tego niech będą kluski śląskie z maki eko trzykrotnie odmączanej ,przepraszam ale mocznik się podniósł z 2,5 % na prawie 3,0 % .. Buraczki zasmażane w piekarniku z szarą renetą czyli jabłko eko bo rosło nad moją rzeką.:D:D.Na koniec inspiracje Chef Paul Prudhomme's ...........polecam gorąco . CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2017 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 CD. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2017 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 CD. Matko córko byleby mi się żony nie pomyliły.W saunie inna w Pradze inna w domciu inna.Boże dla kogo gotować.Troche nastroju przed gotowaniem prosto z okna. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2017 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Nie z podrabianej florydy,nie jak houścik wielonickowic ale tak po POLSKU prawie EKO : pulpeciki gotowe. bulion jak na polskie warunki klarowny. zasmażka na smalcu i chrzan bulion do zasmażki i chrzanu ,śmietana ,odrobina cukru i sos gotowy.Pulpeciki do niego bez żadnych polewanek.One muszą popić tej słodyczy Buraczki w pogotowiu. Ziemniaki przez praskę, to bardzo ważne.Praska eko z nierdzewki PN.224433.nie piszczy przy wyciskaniu :D:D. wyrabiamy śląskie Pokazałem Państwu jak po polsku można zrobić fajne smaczne EKO:D danko CDN.... Pamietajcie nie to .to jest z knajpy z folii z kubka z worka ze słoika.Na florydzie oni maja wszystko EKO pozamykane i przygotowane. CDN....To tylko pięknie wygląda i brzmi.Widzicie Państwo różnice??? Edytowane 23 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.01.2017 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 CD. Don Filutto z kopalni kpiarzy nie wie ,że do niektórych potraw należy robić zasmażkę na topionej słoninie , babcia by mi tego nie darowała. choć używam np. takiego oleju : CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.01.2017 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 CD. :cool::cool::cool::cool: zajeżyło się me serce. Pita z wczorajszym w/w leczo. Befsztyk z rostbefu w przygotowaniu , namaszczony olejem ryżowym i gruboziarnistym pieprzem. :cool::cool: , Zenit mi się uaktywnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.01.2017 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 CD. Kto lubi powtórki ten ma zawsze z górki. Tak ten polski befsztyk jest macerowany olejem ryżowym i gruboziarnistym pieprzem.Tak i powtórzę to jeszcze kilka razy.Tak polecam i gwarantuje ,że posmakuje. z grzanka i dipem czosnkowym pieczarka na maśle urozmaiciła befsztyk CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.01.2017 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Czas na wewnętrzny spokój ,......... to dla rozluźnienia powtórka z rozrywki druga czyli Pizza przegląd lodówki.A mówiłem ,że powtórki będą z górnej półki.Bez kangura i aligatora za to bizon w pełnej krasie przy kolacyjnym stole o ja ...................e.Ole!!! Spontan. Ciasto thermomiks czas 6 min. sos pomidorowy , sparzony pomidor i część mozzarelli. 6 min 220 stC CDN....olej truflowy tylko wtedy by gawiedź przyciągnąć.:D:D. Edytowane 24 Stycznia 2017 przez Tomaszs131 Wycieczki personalne, zaburzają spokój na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2017 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 CD. Bliny.Ot cała prawda o nich zawierająca się w tym linku . https://wedrowiecstary.wordpress.com/2012/07/03/bliny/ Może czas na te z oryginału.Bliny to bliny.Zajrzałem do Chef Paul Prudhomme's mojego mentora.Nie znalazłem. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2017 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Na śniadanko omlet z szynka z dzika , dymką i pieczarką.Lecę och och. Więc tak. 1.jajka od Pani Gieni co się ceni (kurki nie na paszach) 2.Pieczarka od Pana Jarka (nawóz koński z Janowa nie od mleczna krowa) 3.Szynka z dzika co nie fika (odstrzał dla sklepu Ryjek nowość) 4.Małe dwie szalotki cebule by dodały smaku tej formule 5.Mleko od Pani Krysi co jeszcze kapustę cudnie kisi.(krowa mleczna Duśka , łagodna nie na kiszonce chowana) 6.Masło do posmarowania patelni od od pani Zyty co przy robieniu masła talent ma ukryty Jakby nie patrzeć sześć EKO Gdzie Donowi Filutto jeszcze daleko. Póki co składniki Przepraszam małe sprostowanie.Patelnia z IKEA-Janki-Warszawa do kulinarnych potraw na FM koloru kamionkowego.Nie biała bo kalała Dona w oczki. Na koniec owoce .Nie zapominajmy o nich ,a banany czernieją na placki bananowe. CDN.... Edytowane 25 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2017 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 CD. Jakiż wspaniały pomysł podsunął jeden z Panów gotujących po przyjacielsku w gronie pasztetowych rurek.Aż miło posłuchać.. To ja zrobię kluski z truskawkami dla przyjaciół i w tak doborowym towarzystwie zjemy sobie te kluchy do kolacji. Zaznaczam aleeee , aleeeeeeeeee 1. truskawki własne mrożone rok mrożenia 2016 wrzesień. 2.kluski świderki EKO świeże O moich przyjaciół proszę się nie martwic nawet pasztetową lubią u mnie do kielicha z majonezem kieleckim i krakersami solonymi w rożnych mutacjach. Pokażę namiastke tego danka tak dalece odbiegajacej od aligatora czy bizona. http://nowekulinaria.tesco.pl/uploads/get/Przepis/9002/1200/50/24291/kanapki-na-krakersach.jpeg http://www.rarytas.pl/uploads/media/0001/01/ee96f29770246ef1cb1b766d1f7c40f49a73c38e.jpeg http://2.bp.blogspot.com/-Ft6nlNYzmlo/VoFmBVuCyuI/AAAAAAAABSQ/IIZujEdWRyM/s1600/2.jpg http://najsmaczniejsze.pl/wp-content/uploads/2011/12/przek%C4%85ska-biedronka.jpg CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2017 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 CD. Don filutto poległ na blinach ,specjalnie zapomniał o omlecie EKO to i sie usprawiedliwia jajami.. Czekam kiedy mod dopatrzy się ,że ten podjudzacz to wielonickowiec z wielkim stażem na FM. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2017 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 CD. Jeśli w tym co napisałem, są jakieś błędy, to przepraszam. Nie wynikają one z chęci obrażania kogokolwiek. W tym tkwi prawda.Ale na aligatora poczekam. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2017 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) CD. W oczekiwaniu na bizooooona ,się chyba maceruje na imprezę , takie cudo mojego mentora Chef Paul Prudhomme's ............ Składniki 9 łyżeczkiChef Paul Prudhomme za Mięso Magic® 2 łyżeczki musztardy suche 2 łyżeczki suszonych liści kolendry 2 łyżeczkiChef Paul Prudhomme na ziemi suszony Magia Chile: Ancho (Medium) 1 ½ łyżeczkiChef Paul Prudhomme na ziemi suszony Magia Chile guajillo (łagodne) 1 łyżeczkaMasa Chef Paul Prudhomme jest suszona w Magic Chili: New Mexico (łagodne) 1 łyżeczka mielonego tymianku ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 3 funtów wołowiny flank steak ¼ szklanki soku z limonki 6 łyżek świeżego soku z cytryny 2 łyżki octu jabłkowego 2 średnie zielone papryki pokrojone w paski julienne 3 średnie czerwone papryki, pokrojone w paski julienne 1½ duża żółta cebula, pokroić w paski julienne ½ filiżanki oleju roślinnego, we wszystkich 15 tortilli Wykonanie Połącz pierwszych 8 składniki razem dokładnie w małej misce - będzie to zrobić przyprawowych Mix .Pokrój steki (zimne mięso jest łatwiej pokroić) na paski o długości 4 cali przez ¼ cala grubości.Umieścić mięso w dużej misce i dodać 3 łyżki na Seasoning Mix , soku z limonki i ocet i dokładnie wymieszać rękoma.Przykryć miskę i pozostawić mięso do marynaty w temperaturze pokojowej około 2½ godziny.Połącz zielonej i czerwonej papryki i cebuli w innym naczyniu.Szczep marynatę z wołowiny do warzyw.Wymieszać z ¼ szklankioleju i 1 łyżkęplus 1 łyżeczka Przyprawa Mix .Dokładnie wymieszać rękoma.Dodaj kolejny 1 łyżkę Przyprawa Mix i pozostałą ¼ filiżanki oleju do mięsa i wcierać w dobrze rękoma.Ogrzać 12-calowy żeliwa patelni na dużym ogniu, aż się bardzo gorące, około 8-9 minut.Korzystanie szczypce, dodać mięso z patelni w partiach i gotować, aż zbrązowieje po obu stronach, około 2-3 minut.(Pamiętaj, aby umożliwić rynienka się bardzo gorący przed dodaniem każdej nowej partii mięsa.) Wyjąć mięso do miski.Niech rynienka bardzo gorąco ponownie, dodać warzywa używając łyżką cedzakową i gotować, rzucając często z łyżką, aż ostre przetargu, około 4-5 minut.Usuń paprykę i cebulę z patelni z łyżką cedzakową lub kleszczy, pozostawiając płyn w patelni i dodać do mięsa.Wrzucić do wymieszać.Dodaj dowolny płyn pozostały w miseczkach marynowanie na patelni i smażyć na dużym ogniu, mieszając i skrobiąc dno patelni, aż zgęstnieje.Polać mięso i warzywa i wrzucić do herbu.W międzyczasie podgrzać tortille szybko na patelni.Top każda tortilla z ½ szklanki mieszanki mięsa i ¼ szklanki zguacamolei zwijać.Top każdym burrito z kolejnych 2 łyżkami z guacamole i natychmiast podawaj. UWAGA: Są to naziemne Chile papryki użyliśmy.Można używać niezależnie papryki są dostępne na danym obszarze, ale starają się używać różnych biegach dla "okrągłej" smaku.Nie używaj komercyjnej chili w proszku ostateczna danie CDN.... Edytowane 26 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2017 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 CD. Nie aligator ,kangur ,kaczka z wody basenowej EKO czy bizon. To jest kotlet z piersi kurczaka EKO .Surówka z pora ,rzodkwi ,jabłka ,marchwi majonezu kieleckiego i jogurtu naturalnego.:D:D. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2017 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 CD. Pamiętajmy ,że jak sięgamy po przepis to mówiąc o oryginale sprawdźmy jego pochodzenia.Dotyczy to blinów i jakże polskiego bizona. . Piątek Roku Pańskiego 2017 ,a pomysłu na wariacje kulinarna NS-a brak.Idę do sklepu szukać inspiracji. .Coś z mlecznej a może z:) wieprza . CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2017 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 CD. Bez słów w oczekiwaniu na bizona.Na ten jeden talerz bizo-nowej coś tam. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2017 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 CD. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.