Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Swoją "panią doktor" ucałuj :) "zarażony" nie jestem (wiem, że Tobie smutno z tego powodu i zaklinasz rzeczywistość) :)

Rozpocząłeś dyskusję o produktach z "jelenia" no więc przypominam Twoje praktyki. Może kogoś te dzieła zainspirują :)

np

Czy to kiełbasa z "jelenia albinosa" (takiego z kręconym ogonkiem) ? :)

Nie chcesz wskazać gdzie kłamię (o co ostatnio notorycznie mnie oskarżasz) więc przypomnę Tobie twoje "osiągnięcia" w tej materii ... sporo tego :)

Wszędzie kłamiesz gdzie się za mną pojawiasz .Pokrętnie to wykorzystujesz Jak łazisz za mną to nie widzisz tego .Popatrz "znafco" jak wyglądają kiełbasy i długo i namiętnie czytaj o ich marynacie . Boże co za człowiek.

49b286a54252b4a2269d34bf9e80

images?q=tbn%3AANd9GcRudeBEA_eOowGMbBpTxZySOJodhnuhiRnHq3Z4FqqZM_mXvnkU_62iiMQLhcBNu-FtRPctmfC29FqutlJeyx6fow4EckxiVux_QD8P&usqp=CAU&ec=45714079

https://www.doradcasmaku.pl/przepis-kielbasa-z-jelenia-355323

ba74818fa70acd87.jpg

a4763ee39670fb86.jpg

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Porównaj więc kiełbasę ze zdjęcia z tą którą przedstawiłeś :)

CD.

Pomysł na wariacje śniadaniową i pieczenie kiełbasy z jelenia.

bdeb102f6a8fbd6b.jpg

Sucha z dużą ilością czosnku i pieprzu.Do kopytek pasowała jak ulał.:D

...

Wszędzie kłamiesz gdzie się za mną pojawiasz .Pokrętnie to wykorzystujesz Jak łazisz za mną to nie widzisz tego .Popatrz "znafco" jak wyglądają kiełbasy i długo i namiętnie czytaj o ich marynacie . Boże co za człowiek.

49b286a54252b4a2269d34bf9e80

...

Twoi "dostawcy" Cię oszukują :)

Wskażesz gdzie kłamię, czy wycofasz te swoje bezpodstawne oskarżenia ?

Nie o "jeleniach" ale również "ciekawe" :)

... Nowością w moich Zimowych Rewolucjach jest calzone po polsku z własnym sprawdzonym sosem i to pizzowe ciasto z którego je wykonałem. ...

...

http://images78.fotosik.pl/265/b26b5449fa0845c0.jpg

http://images76.fotosik.pl/265/2912574ed6492102.jpg

...kęski kurczęcia z pieczywem czosnkowym i serem, ... moje ulubione calzone z szynka dojrzewającą,rukolą, a w środku szynka pieczarki i sos śmietanowy.

Chwilowa zmiana "ceramiki" do podawania posiłków ? :)

cdn :)

Edytowane przez Chef Paul
był

Porównaj więc kiełbasę ze zdjęcia z tą którą przedstawiłeś :)

Twoi "dostawcy" Cię oszukują :)

Nie o "jeleniach" ale również "ciekawe" :)

Chwilowa zmiana "ceramiki" do podawania posiłków ? :)

cdn :)

Skoro chcesz okłamywać przed banem brać formową w tej pandemii to proszę. Myślałem ,że jesteś inny typ ale ty jesteś typ .:D

Wiesz co to jest ? To jest filet z leszcza mojego złowionego na Wiśle .To jeszcze nie aligator i nie baran czy jeleń.

d2034e68ff895ba1.jpg

509f2c1c92c14d19.jpg

8d4dfca3e8bcd8e5.jpg

Wiesz co to za zupa .......zanim mikroskop włączysz. To jelenianka dla jeleni którzy nie wiedzą jak wyglądać może jeleń w potrawie .

fc4d1c1544c2565b.jpg

Stek z jelenia bo mnie wrukwiłeś :D .

7546134aa3204e68.jpg

Rozkrój go kłamco i udowodnij ,że to nie jeleń .

8daf93de0b4b728f.jpg

Zimne nóżki z aligatora kłamco udowodnij ,że nie z aligatora. Może z flądry z twojej wody.:lol2::lol2::lol2:. Ośmieszasz się .

Skoro chcesz okłamywać przed banem brać formową w tej pandemii to proszę. Myślałem ,że jesteś inny typ ale ty jesteś typ .:D

Wiesz co to jest ? To jest filet z leszcza mojego złowionego na Wiśle .To jeszcze nie aligator i nie baran czy jeleń.

...

Wiesz co to za zupa .......zanim mikroskop włączysz. To jelenianka dla jeleni którzy nie wiedzą jak wyglądać może jeleń w potrawie .

...

Stek z jelenia bo mnie wrukwiłeś :D .

...

Rozkrój go kłamco i udowodnij ,że to nie jeleń .

...

Zimne nóżki z aligatora kłamco udowodnij ,że nie z aligatora. Może z flądry z twojej wody.:lol2::lol2::lol2:. Ośmieszasz się .

Zwieracze zaczynają Tobie puszczć ? :D

W międzyczasie o higienie:

quote_icon.png Napisał niktspecjalny viewpost-right.png

...Tak chwalisz się i mianujesz na EKO jakbyś codziennie po sikaniu łapy mył.U ciebie to i mocz jest EKO. Lustro ci zbili???.:yes::D

Ciąg dalszy Twojego "bajkopisarstwa w kulinariach" już niebawem :)

Zwieracze zaczynają Tobie puszczć ? :D

W międzyczasie o higienie:

Ciąg dalszy Twojego "bajkopisarstwa w kulinariach" już niebawem :)

Podtrzymam, bo jesteś zakłamanym człowiekiem wykorzystującym czyjąś słabość. Nie rozumiesz normalnych ludzi. Bo jesteś nie......................y. P. Paweł !!!

Podtrzymam, bo jesteś zakłamanym człowiekiem wykorzystującym czyjąś słabość. Nie rozumiesz normalnych ludzi. Bo jesteś nie......................y. P. Paweł !!!

Czyli gdzie kłamię, wskazać nie możesz, innymi słowy pomawiasz mnie swymi nieprawdziwymi oskarżeniami.

W Twoich tekstach "kulinarnego bajkopisarstwa" sporo i na czas jakiś wystarczy.

Będę więc kontynuował pokazywanie tej Twojej "twórczości" :)

cdn

Stany paranoidalne również występują :)

Przepyszny ale drogi.Wołowina z własnego wołu zajefajna i te sosy.Szok dla kubków smakowych.

ae09cbc9bf12333d.jpg

CDN....

Własna hodowla bydła rzeźnego :)

Wskażesz gdzie kłamię, czy wycofasz te swoje bezpodstawne oskarżenia i przeprosisz ?

... czy preferujesz ciąg dalszy Twego "bajkopisarstwa" ?

Witojcie piękne gospodynie i gospodarze .:D

ef4e1ee42f8c3c0c.jpg

795c7ec6e7a0a7f4.jpg

Sandacz z cebularzem z przepisu regionalnego .Poezja smaku bo sandacz złapany - filtrowany w Kamieniu z Wisły .:lol2:

27539409dbdd6c3b.jpg

285d6e9cf58e4193.jpg

3a8a80392c7da40b.jpg

Nauczę się pieczenia tych bułek z makiem i będą wyglądały - smakowały jeszcze ładniej ,lepiej.

Dzisiaj na obiadokolację znowu pizza ale z farszem z piersi kurczaka ,papryki , cebuli i jednego wynalazku i do tego sałatka ze szpinakiem ,feta i suszonymi pomidorami .Deser nie uwierzycie kochani . Galaretka z mrożonymi owocami . Na razie wiśnie .

Wskażesz gdzie kłamię, lub wycofasz te swoje bezpodstawne oskarżenia i przeprosisz ?

lub,

... będę kontynuował pokazywanie forumowiczom Twego "kulinarnego bajkopisarstwa" :)

Sentencja :)

quote_icon.png Napisał niktspecjalnyviewpost-right.png

Człowieku ja jestem sobą.Nawet gdy rozmijam się z prawdą ...

Przypalona cebula w roli "szalotki" :)

Krakowska podsuszana z pieprzem, szalotka na maśle lubelski cebularz z masłem 82 % + dodatki.

8ce115c3d2370247.jpg

8d37c0ffa347ab60.jpg

...

"Szalotka" # 2

...

Jaja przepiórcze z kurkami jedne z szalotką drugie bez. :lol2::wave::lol2:

ecc89e372c091f09.jpg

...

Tutaj niespecjalny przykład (jest tego sporo) "umysłowego rozwolnienia" :)

...

Witam mówi do Was ChefPaulNiktspecjalny ... .

...

CDN....ale Chef Paul jest tylko jeden ten wyżej.

Możesz nazywać się jak chcesz, np "ChefPaulNiespecjalneWariacjeKulinarnegoIgnoranta" :) ;)

Poniżej bełkotu ciąg dalszy.

Nie mendź modry starcze inaczej.Chcesz wojny???. Pytam chcesz???.Czego chcesz starcze.???.Wypad do wody.Jak patrzę jak się produkujesz to żal mi ciebie.Ten co na górze już cie ukarał.Nie przemyślałeś tego.Źle z tobą starcze.Znowu cie ukarał.

.Odebrał ci pomysł na życie...

... i "cebulowa filozofia" :)

...

...Naucz się z tym starcem ,że wy nie jesteście Polakami.Takie gnid...y co uciekły z Polski i mają zawsze dużo do powiedzenia...

Edytowane przez Chef Paul
"szalotka" # 2

Witojcie gospodynie i gospodarze .Dzisiaj obiecana pizza z farszem w którego skład wchodzi pierś z kurczaka .

1179ead333edf03f.jpg

9e34344b1332a673.jpg

524309884ea67fff.jpg

Ciekawa jest prosta marynata .2 łyż .sosu tatarskiego na bazie majonezu kieleckiego .Przekładam w/w pokrojoną pierś i polędwiczki cebulą prawie szalotką :lol2: .Następnie odkładam do lodówki na kilka h. Potem farsz podsmażę i ląduje na sosie pomidorowym na cieście .Przypomnę ,że ciasto (ponieważ mi zostało ) zamroziłem . Wykorzystałem je do tej właśnie pizzy. Różne wypieki z niego można robić .

85519ce4ab2403e5.jpg

0bd0614e68341a56.jpg

6fef3315391b6a75.jpg

2a0575aed1195ee7.jpg

1646667a065702c8.jpg

034f0f9c12be3fbe.jpg

Pozdrawiam smakowicie .

Witojcie gospodynie i gospodarze . Zapomniałem o sałatce .Mam trzy składniki ,szpinak , fetę i pomidory suszone w zalewie .Wykorzystam ja do zrobienia sosu .

Składniki :

1. op. fety

2. paczka szpinaku

3. kilka suszonych w zalewie pomidorów

4. łyż. miodu

5. łyż musztardy

6. sok z cytryny do smaku

Przygotowanie :

• Szpinak myję i wykładam na talerz.
  • Suszone pomidory ze słoika kroję na małe kawałki i układam na szpinaku.
  • Ser feta kroję w drobną kostkę i układam na szpinaku i suszonych pomidorach.
  • Z musztardy, miodu, oliwy ze słoika i soku z cytryny robię dressing i polewam po sałatce.

2dd7a41463fe5061.jpg

Proszę Redakcje by frustracje Pawła zostawić w spokoju . Trudne mamy czaszy to i za mocno wylewni jesteśmy .On jest tego przykładem to i mu współczujmy. Robię swoje by forumowicze mieli trochę ubawu z mojego gotowania bez niepotrzebnej impertynencji tej persony .

Pozdrawiam smakowicie ,a fotki z sałatki wkleję .:wave:

Edytowane przez niktspecjalny
składniki

Witojcie gospodynie i gospodarze .

f0715c738b7a78db.jpg

4e252b9aefd239d7.jpg

Paluszki rybne z dorsza .

...

Widzę, że byłeś w jakiejś bardzo ekskluzywnej restauracji i należało to odnotować na Twym "blogu" :)

"Paluszki z dorsza" to danie "wielogwiazkowe" :)

cd Twoich "kulinarnych banialuków" niebawem

...

chyba, że odszczekasz pomówienia i przeprosisz.

Dla największego oszusta w historii FM. Powtórzę. Kłamie i jest w tym wielki i coś mu przygotowałem. Dziecko by się tak nie zachowywało ale niestety na wrodzoną ociężałość umysłową nie mamy wpływu . Pozostawmy niech ten kłamca w tym tkwi . Przyglądajmy się nadal na jego ogłupienie im więcej się ośmiesza tym bardziej ogłupia .

Kilka fotek z fajnego żarełka .Na 1/2 litr . wody 2 łyż . octu winnego .Nie wygląda obiecująca ale efekt końcowy jaja po wiedeńsku jest powalający .Delikatnie wylane na wrzątek jajko po 3 min. będzie smacznie ścięte . Majonez kielecki będzie tylko dopełnieniem.:D

e97cee73f0f7de69.jpg

8adfc85f2e81321e.jpg

394459ccc8d11b16.jpg

bc1b497be45986d5.jpg

7e131188a690ee78.jpg

Pozdrawiam smakowicie z sernikowym deserem.:yes::D

To cię pomówię .....

...

Dla największego oszusta w historii FM. Powtórzę. Kłamie i jest w tym wielki i coś mu przygotowałem. Dziecko by się tak nie zachowywało ale niestety na wrodzoną ociężałość umysłową nie mamy wpływu . Pozostawmy niech ten kłamca w tym tkwi . Przyglądajmy się nadal na jego ogłupienie im więcej się ośmiesza tym bardziej ogłupia .

...

"To co na wystawie, to i w sklepie" :)

...

126bade8365c78c6.jpg

...

... te oczka "tęskniące za rozumem" w tej "twarzo - czasce" :)

Wskażesz gdzie kłamię, czy wycofasz te swoje bezpodstawne oskarżenia i przeprosisz ?

"To co na wystawie, to i w sklepie" :)

... te oczka "tęskniące za rozumem" w tej "twarzo - czasce" :)

Prośba do Redakcji żeby ten zza wielkiej wody poszedł precz .To chory człowiek .Czas mu współczuć .:mad::mad::mad::cool::cool::cool:

Prośba do Redakcji żeby ten zza wielkiej wody poszedł precz .To chory człowiek .Czas mu współczuć .:mad::mad::mad::cool::cool::cool:

Przestań beczeć i wskaż gdzie kłamię, lub wycofaj te swoje bezpodstawne oskarżenia i przeproś.

... a tymczasem forumowy Pinokio przedstawił:

...

12f4949e6e841197.jpg

...

W butelce po alkoholu przechowujesz jakieś "specjalne marynaty" czy być może oddałeś "mocz do ekspertyzy" ? :)

cdn