Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dajcie już spokój z tą dziecięcą przepychanką. Ja jutro zapodaję zupę Tom Yum, pojutrze może jakieś rolki. Ostatnio zrobiłem rolady schabowe nadziewane wodorostami wakame, pycha! Pzdr.

 

Chętnie popatrzę na te Twoje przepisy . Pozdrawiam smakowicie. Trzymaj się zdrowo .:yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dajcie już spokój z tą dziecięcą przepychanką.

...

Zabawę z tym "kulinarnym Pinokiem", zakończę w momencie gdy wskaże gdzie kłamię lub odwoła i przeprosi za swe bełkotliwe pomówienia w stosunku do mojej osoby.

 

Tymczasem ciąg dalszy (jest tego sporo na forum i na długo wystarczy) :)

 

...

Łopatka ,cebula szalotka i oczywiście kiełbasa z sarniny. Ma specyficzny posmak . Jak dla mnie trochę przy tłustawa. Równie dobrze smakuje na zimno jako dodatek.

 

2ba90d4d703ed97b.jpg

 

Prawie myśliwski tak pół/ na pół , bo łopatka z prosięcia i kiełbka z sarniny. Troche prawdziwka suszonego i sosy pomidorowego. Skubany dusił się sporo godz.

 

a7509caf201bd006.jpg

...

Jeleń do tej kiełbasy zapewne jest do tej pory na rykowisku :)

 

ps - w następnym poście na ten sam temat dalej fantazjuje :)

...

2. Jajeczniczka na kiełbie z sarny (dlaczego nie opisał jak wkleiłem jajeczniczke na kurkach z lasu pewnie nie są to kurki z lasu :lol2:)

...

b49a311539de80e2.jpg

 

7. kiełba z sarniny włożona w kapuchę z młodej lubelskiej kapusty włożona , w nią na zimno. To widać gołym okiem ,że niepodgrzewana.Bez potrzeby , jest jej zanadto w samej kapusze.Każdy licencjonowany z praktyką każdy kucharz to wie (są jak widać wyjątki).Ale trzeba mieć w wykształceniu z dyplomem napisaną specjalizację by dopiero podważać co znajduje się na fotce.

...

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zabawę z tym "kulinarnym Pinokiem", zakończę w momencie gdy wskaże gdzie kłamię lub odwoła i przeprosi za swe bełkotliwe pomówienia w stosunku do mojej osoby.

 

Tymczasem ciąg dalszy (jest tego sporo na forum i na długo wystarczy) :)

 

 

 

Jeleń do tej kiełbasy zapewne jest do tej pory na rykowisku :)

 

To ciebie trzeba leczyć masz już prawie 70 lat . Ostygnij dziadziu. Chce ci się pisać te bzdury ? Nie lepiej z małżonką kawusia sernik i TV ? 70 -tka do czegoś zobowiązuje . Masz tu przecież kumpli w tym wieku, im frustracje opowiadaj bo gotować nie potrafisz wykorzystując zmagania innych . Kto cię odwiedza w tym twoim wątku .....nikt. Bo cię nie lubią za twój grubiański język . Zawsze miałem szacunek do ciebie .................i mam .......chyba ...........:mad::mad::mad::mad::mad:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To ciebie trzeba leczyć masz już prawie 70 lat . Ostygnij dziadziu. Chce ci się pisać te bzdury ? Nie lepiej z małżonką kawusia sernik i TV ? 70 -tka do czegoś zobowiązuje . Masz tu przecież kumpli w tym wieku, im frustracje opowiadaj bo gotować nie potrafisz wykorzystując zmagania innych . Kto cię odwiedza w tym twoim wątku .....nikt. Bo cię nie lubią za twój grubiański język . Zawsze miałem szacunek do ciebie .................i mam .......chyba ...........:mad::mad::mad::mad::mad:

"Kulinarny mitoman" ... "łamie" :)

NS łamie przepisy kulinarne

 

d92d7bedcc54404f.jpg

 

37f2c3f6bcf3f938.jpg

 

10536e4d28fbaf12.jpg

 

b90549d6d272d4cf.jpg

 

...

Sam "łamałeś" ? Wpuścili Cię do kuchni w zaprzyjaźnionym barze ? :)

 

Wskaż gdzie kłamię, lub wycofaj te swoje bezpodstawne, bełkotliwe oskarżenia i przeproś ?

... do czasu kiedy tego nie zrobisz będę kontynuował pokazywanie forumowiczom Twego "kulinarnego bajkopisarstwa" :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"Kulinarny mitoman" ... "łamie" :)

 

Sam "łamałeś" ? Wpuścili Cię do kuchni w zaprzyjaźnionym barze ? :)

 

Wskaż gdzie kłamię, lub wycofaj te swoje bezpodstawne, bełkotliwe oskarżenia i przeproś ?

... do czasu kiedy tego nie zrobisz będę kontynuował pokazywanie forumowiczom Twego "kulinarnego bajkopisarstwa" :)

 

Jesteś największym kłamcą, oszczercą, wyśmiewcą FM.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jesteś największym kłamcą, oszczercą, wyśmiewcą FM.

Wyśmiewam te Twoje "kulinarne bajdurzenie" to prawda (choć nie wiem czy "wyśmiewcą" jestem największym) :)

 

NS łamie przepisy kulinarne.Kąski z sandacza z .......no własnie z tym co natura dała.Szpinak , rukola, sos curry,sos z tartych pomidorów z czosnkiem , pomidorki koktajlowe.

 

3fede94ca821e289.jpg

 

97460556259929d7.jpg

"sandacz" i "sos z tartych pomidorów" ? ... fotki się Tobie pomyliły ?

 

Bezpodstawne oskarżenia kogoś o kłamstwa i oszczerstwa to pomówienia.

Nadmiernie pobudzony "kulinarny abderyta", który rozpoczął bezpodstawne oskarżenia na krytykę swych "wariacyjnych dyspepsji" przejrzy teraz sobie swe własne "koloryzowanie" niezgodne z prawdą, ku uciesze czytających ten wątek, do czasu gdy:

Wskażesz gdzie kłamię, lub wycofasz te swoje bełkotliwe oskarżenia i przeprosisz ?

cdn :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wyśmiewam te Twoje "kulinarne bajdurzenie" to prawda (choć nie wiem czy "wyśmiewcą" jestem największym) :)

 

 

"sandacz" i "sos z tartych pomidorów" ? ... fotki się Tobie pomyliły ?

 

Bezpodstawne oskarżenia kogoś o kłamstwa i oszczerstwa to pomówienia.

Nadmiernie pobudzony "kulinarny abderyta", który rozpoczął bezpodstawne oskarżenia na krytykę swych "wariacyjnych dyspepsji" przejrzy teraz sobie swe własne "koloryzowanie" niezgodne z prawdą, ku uciesze czytających ten wątek, do czasu gdy:

Wskażesz gdzie kłamię, lub wycofasz te swoje bełkotliwe oskarżenia i przeprosisz ?

cdn :)

 

Miałem olać te twoje inwektywa . Powtórzę, oszukujesz. oszukiwałeś i oszukiwać będziesz forumowiczów.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:. Star,,,,,,,,,szy dzia.........u z hameryki . Nikt cię już nie lubi , nikt nie wchodzi na twojego bloga .Co ty pieprzysz .Twoja hameryka z tym twoim gotowaniem nie istnieje . To ściema w którą uwierzyli forumowicze i Redakcja .Pozdrów adę .:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miałem olać te twoje inwektywa . Powtórzę, oszukujesz. oszukiwałeś i oszukiwać będziesz forumowiczów.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:. Star,,,,,,,,,szy dzia.........u z hameryki . Nikt cię już nie lubi , nikt nie wchodzi na twojego bloga .Co ty pieprzysz .Twoja hameryka z tym twoim gotowaniem nie istnieje . To ściema w którą uwierzyli forumowicze i Redakcja .Pozdrów adę .:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Widzę, że urojenia wracają :)

Wskaż gdzie oszukuję lub odszczekaj swoje bezpodstawne pomówienia i przeproś

Do czasu gdy tego nie zrobisz zabawy ciąg dalszy :D

 

...

 

a5f6677959789e2d.jpg

 

Za bardzo nie mogę reklamować tych z dziczyzną od P.Waldka . Gotowane są przepyszne.

...

"Dzikie parówy" :) ;)

 

cdn

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Prosto z Sajgonu :) ... pięknie "złamane" :D

...

Sajgonki z warzywami nie mój klimat ale pozytywne.Muny , marchew , kapusta , cebula , czosnek (nawet nie szalotka) ,sos rybny i kiełki. Tyle miałem.Papier trochę mi pękał ale jak wrzuciłem na głęboki tłuszcz planta x 3 to się skleiły ładnie.Na plancie są bardzo aromatyczne.

 

8aabf4aeb414260c.jpg

 

...

... ... nie pozwolono "w kuchni" sfotografować "munów" bajkopisarzowi ... szkoda :D

Pałeczki również wystrugałeś ... czy tylko głupa :)

 

 

cdn

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witojcie gospodynie i gospodarze po krótkiej przerwie.

 

W skąpych opisach .

 

1. 54a68d6b3b35ad4c.jpg

 

Białe cudo na zakwasie.

 

2. 3b2247624ba8564c.jpg

 

Wiejskie cudo ze skwarami

 

3. 1a714f36a129ece3.jpg

 

Wiejskie jaja po kielecku

 

4. c4fb7c4e3812b889.jpg

 

Cudo z Wisełki z warzywami

 

5. 90f60866290da7c4.jpg

 

Cudo lodowe z mieszanką owocowa

 

Zajrzę tu po cichutku znowu :D:D:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ponieważ w dalszym ciągu nie ma wskazania mych kłamstw ani przeprosin za pomówienia, zabawy ciąg dalszy :)

 

Dziś o serach ... a ściślej o fantazjach "serosmakosza" :)

...

Jako dodatek do drugiego dania kotlet mielony z pietruszką i gorgonzolą tartą.

 

2234f76f30941332.jpg

...

Ciekawym jak "utarto" gorgonzolę (ser pleśniowy o kremowej konzystencji) ? :)

 

...

 

Kromka samego miąższu na nią grujer i mielone mięso z indyka . Ob-taczanka w białku i tartej bułce, Do woka i na talerz. Mam maka z frytkami.

 

22370627588fdbc4.jpg

...

"grujer" (powinno być gruyere) :) nie znajdziesz tutaj nawet pod mikroskopem :)

 

Mamy znowu gongonzolę (która jest "ukryta") :) ("wisienką na torcie" jest przypalona nać pietruszki nazwana czarnuszką) :)

...

167dbabbe3ba2ab7.jpg

...

0611893d10bb4e99.jpg

...

Tego do ciebie nie kierowałem li tylko do uzdolnionego inaczej.One nie są przypalone one są z czarnuszką :p. ...

...

W owej cebuli (już nie dla ciebie) jest sucha kiełbasa, czosnek , suszony pomidor, gorgonzola ,sól selerowa, pieprz ,natka pietruszki.Znowu się czepiasz. Pokaz cebule w innym wydaniu by mi oko zbielało.Jeśli nie to pokuszę się ,że znowu wciągasz mnie w jakaś swoja stara gierkę.

 

p.s

 

gdybym nie przypalił pietruszki to byś nic nie napisał.?

Uwaga :)

Taki spostrzegawczy juror jesteś i nie widzisz w powiększeniu sera gorgonzola.Jest ukryty pod serem żółtym . Tego też twoje oczy nie widzą? Znawca wyłapie w mig że są tam części sera i suszonych spalonych pomidorów i natki czarnej. Czepiasz się. Nie obrażam przecież nikogo tylko w założeniu hipotetycznym mam tego ananimowego barana daleko.Bo to baran który nie potrafi gotować. Przecież nie wiesz o kim piszę.Baran jest baran.
Edytowane przez Chef Paul
był
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ty beznadziejny prowokatorze powinni cie z hukiem wypieprzyć z FM. Pozdrów adę i houscika i innych znajomych. Pisz dalej wklejaj lotto mi to bo nie zasługujesz na miano forumowicza. Kłamco i prześmiewco .Pomawiasz mnie więc pamiętaj ,że działa to także w drugą stronę. Wyciągaj te swoje brudy i psuj wizerunek tego zacnego forum. Taplaj się w tej swojej starczej głupocie .Ja pierdziele jak można być tak długo wstanie frustracji. Twoja bezsilność powala na kolana. EOT :mad:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ty beznadziejny prowokatorze powinni cie z hukiem wypieprzyć z FM. Pozdrów adę i houscika i innych znajomych. Pisz dalej wklejaj lotto mi to bo nie zasługujesz na miano forumowicza. Kłamco i prześmiewco .Pomawiasz mnie więc pamiętaj ,że działa to także w drugą stronę. Wyciągaj te swoje brudy i psuj wizerunek tego zacnego forum. Taplaj się w tej swojej starczej głupocie .Ja pierdziele jak można być tak długo wstanie frustracji. Twoja bezsilność powala na kolana. EOT :mad:

Gdzież to Ciebie "pomawiam" ? Cytuję tylko Twoje "fantazjowanie" :)

Zacytuj moje :)

 

cdn

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witojcie gospodynie i gospodarze.

 

Kilka chwytów w wariacjach.:D. Warzywa jak widać .Boczuś .Odrobina piwa .Ćwiartka z kury .Z ryżem kiedyś robiłem jaszę. Kiedyś ją zrobię. .

 

c47f047a65b77235.jpg

 

2f44162bc4be8ed5.jpg

 

e7f3cf93783ee630.jpg

 

b6e2f4c81ffde697.jpg

 

6ab57732843b78af.jpg

 

e422de756b393175.jpg

 

Boczuś w innym wydaniu.

 

e892d19e3dc9e729.jpg

 

d82329a7ca651d8e.jpg

 

e33e840bdc566bb3.jpg

 

f396ce750a44c6cb.jpg

 

Na jaszę pamiętam ,że trzeba kurę ,ryż , białą kapustę ,marchew i jeszcze coś.

 

Petarda na koniec musi być.

 

feafb00f57278899.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W dalszym ciągu nie ma wskazania mych kłamstw ani przeprosin za pomówienia, ... jedziemy więc dalej z kulinarnym bajkopisarstwem :)

 

 

...

 

d148377f98ddbd4f.jpg

 

Przegryzaj-ka na maśle klarowanym.Wszystko oprócz ogórka konserwowego;) własnej produkcji zrobionego na occie czosnkowym.Frytki jak na smalcu gęsim smak niepowtarzalny .Kiełbasa zwyczajna moja regionalna zarąbista i na grill ,a na ognicho jeszcze lepsza.Jajo na maśle nie rumieni brzegów.

 

Takie leczo np. do kaszy bulgur ale dzisiaj z ziemniakami.Pomidor bez skóry i odrobina gęstego koncentratu na koniec.Nie gotuję ich wyłączam i mieszam. Smakują bardziej wyraziście.

...

"Wszystko własnej produkcji" :) ... "kiełbasa zwyczajna regionalna" ... i nawet jajko zniósł

"gęsi koncentrat" to chyba jakaś nowość na rynku spożywczym :)

 

Moje ulubione.

 

6fb471b7d8f1e641.jpg

 

Chleb już robię profesjonalnie.Sprawdzone na ludziach :lol2:.

...

Ludzie (na których "sprawdzałeś") jeszcze żyją po Twym "profesjonalnym" wypieku ? :)

 

Gouda zielone pesto ,ogórek małosolny ,boczuś wędzony i pasta fondue na chlebie ciabatta. Bardzo zgrabnie zrobiona kanapka i bardzo ciekawie smakująca.

 

aa3215bc003e0aed.jpg

"pasta fondue" niewątpliwie musi bardzo ciekawie smakować :)

 

Jeżeli nie nastąpi odwołanie pomówień i przeprosin, dalszy ciąg niebawem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witojcie gospodynie i gospodarze.

 

Powtórka z rozrywki. Zapiekanka dodanka. Babcia zawsze mi powtarzały ,że jedzenia które ugotowałeś wyrzucać nie możesz.:yes:

 

1435fd070bf05e54.jpg

 

Przygotowałem jak dla mnie fajowski deserek.

 

krok pierwszy : jabłko obieramy i kroimy w grube plastry

 

krok drugi :ciasto - jogurt mały naturalny ,jajo ,płaska łyż. proszku do piecz ,łyżka cukru i cukier wanilinowy

 

krok trzeci : obtaczamy w wyrobionym cieście i smażymy na małym ogniu

 

krok czwarty : odmrożone wiśnie posypujemy cukrem i cukrem wanilinowym

 

krok piąty :układamy na talerzu nie zapominając o gałce lodów.

 

ca8bf67782a80787.jpg

 

72a9a95be6f7dba1.jpg

 

716d468c18d9cf78.jpg

 

5148320fe8c5ab23.jpg

 

Gorąco pozdrawiam wszystkich życząc zdrówka i smaczności.:yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witojcie z rana gospodynie i gospodarze.

 

Nasza ulubienica w zestawach sałatkowych.

 

Składniki

 

1. sałata lodowa

2. 6 szt. jaj ugotowanych na twardo

3. boczek usmażony na skwarki

4. łyżka octu winnego

 

Wykonik.

 

Sałatę siekam .Następnie smażę boczek. Gotuje jaja w międzyczasie. Do miski sałata ,potem jaja i zalewam gorącym usmażonym boczkiem. Dodaję ocet i gotowe.

 

cb7bba0807c12462.jpg

 

5994b1ad586d716d.jpg

 

253e80dbc1ddce26.jpg

 

82e4b2d376658755.jpg

 

dd5838d094b66b65.jpg

 

d24571d85d99773e.jpg

 

Kiedyś dawno temu robiłem sałatkę "Cezar". Przepis był taki i już go tu prezentowałem.

 

Bogatsza niż ta wyżej ale i ta prosta jest wyśmienita.

 

Sałatkę "Cezar" cechowała różnorodność i ilość produktów. Była swego rodzaju taką sałatką która w naszym domciu miała wszystkie inne pod sobą. Najpierw smażyło się szynkę na maśle. Potem na tym smakowym maśle smażyło się grzanki z chałki. Jajka na twardo .Żółty dowolny ser krojony w kostkę (nietarty) .Sałata lodowa jako główny składnik. Do miski .Składniki mieszałem i dodawałem (był w sprzedaży sos właśnie "Cezar"). Sos majonezowo czosnkowy. Była przepyszna.

 

Pozdrawiam smakowicie życząc zdrówka jak zwykle.:yes:

 

 

Dodatek do wariacji kulinarnej.

 

Dodałem do wczorajszej resztkówki (sałatki) dojrzewająca polską kiełbasę, ser żółty Edam Rycki, pomidorka cherry i czerwona paprykę.

 

5bb3257c6b4ea983.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
dodatek resztkówka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witojcie gospodynie i gospodarze.

 

Wczoraj zrobiłem wariację ot taką. Miałem kawałek rostbefu dojrzewającego i wbrew przepisom .Najpierw go umyłem ,potem osuszyłem ,wyciąłem tkanki tłuszczowe ,leżał w temp.pok. 1h .Posoliłem z jednej strony tej która położyłem na żeliwnej patelni wysmarowanej olejem rzepakowym. 1 min. z jednej i 1min z drugiej .Zdjąłem, położyłem na talerz i przykryłem folia alum. Pieprz i nic wiecej. .Ciabatka z masłem czosnkowym.

 

60e7af6412d2528e.jpg

 

edcd3c78cb3d14ce.jpg

 

c795148d312dae0a.jpg

 

Miękki ,soczysty smaczny.

 

Dzisiaj myląc się wyciągnąłem kawałek łopatki . Marynuje ją i zrobię w grzybowym sosie.

 

Smakowicie pozdrawiam .Zdrówka.:yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...