wg39070 04.11.2020 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 Dajcie już spokój z tą dziecięcą przepychanką. Ja jutro zapodaję zupę Tom Yum, pojutrze może jakieś rolki. Ostatnio zrobiłem rolady schabowe nadziewane wodorostami wakame, pycha! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2020 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 Dajcie już spokój z tą dziecięcą przepychanką. Ja jutro zapodaję zupę Tom Yum, pojutrze może jakieś rolki. Ostatnio zrobiłem rolady schabowe nadziewane wodorostami wakame, pycha! Pzdr. Chętnie popatrzę na te Twoje przepisy . Pozdrawiam smakowicie. Trzymaj się zdrowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.11.2020 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 (edytowane) Dajcie już spokój z tą dziecięcą przepychanką. ... Zabawę z tym "kulinarnym Pinokiem", zakończę w momencie gdy wskaże gdzie kłamię lub odwoła i przeprosi za swe bełkotliwe pomówienia w stosunku do mojej osoby. Tymczasem ciąg dalszy (jest tego sporo na forum i na długo wystarczy) ... Łopatka ,cebula szalotka i oczywiście kiełbasa z sarniny. Ma specyficzny posmak . Jak dla mnie trochę przy tłustawa. Równie dobrze smakuje na zimno jako dodatek. Prawie myśliwski tak pół/ na pół , bo łopatka z prosięcia i kiełbka z sarniny. Troche prawdziwka suszonego i sosy pomidorowego. Skubany dusił się sporo godz. ... Jeleń do tej kiełbasy zapewne jest do tej pory na rykowisku ps - w następnym poście na ten sam temat dalej fantazjuje ... 2. Jajeczniczka na kiełbie z sarny (dlaczego nie opisał jak wkleiłem jajeczniczke na kurkach z lasu pewnie nie są to kurki z lasu ) ... 7. kiełba z sarniny włożona w kapuchę z młodej lubelskiej kapusty włożona , w nią na zimno. To widać gołym okiem ,że niepodgrzewana.Bez potrzeby , jest jej zanadto w samej kapusze.Każdy licencjonowany z praktyką każdy kucharz to wie (są jak widać wyjątki).Ale trzeba mieć w wykształceniu z dyplomem napisaną specjalizację by dopiero podważać co znajduje się na fotce. ... Edytowane 5 Listopada 2020 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2020 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 Zabawę z tym "kulinarnym Pinokiem", zakończę w momencie gdy wskaże gdzie kłamię lub odwoła i przeprosi za swe bełkotliwe pomówienia w stosunku do mojej osoby. Tymczasem ciąg dalszy (jest tego sporo na forum i na długo wystarczy) Jeleń do tej kiełbasy zapewne jest do tej pory na rykowisku To ciebie trzeba leczyć masz już prawie 70 lat . Ostygnij dziadziu. Chce ci się pisać te bzdury ? Nie lepiej z małżonką kawusia sernik i TV ? 70 -tka do czegoś zobowiązuje . Masz tu przecież kumpli w tym wieku, im frustracje opowiadaj bo gotować nie potrafisz wykorzystując zmagania innych . Kto cię odwiedza w tym twoim wątku .....nikt. Bo cię nie lubią za twój grubiański język . Zawsze miałem szacunek do ciebie .................i mam .......chyba ...........:mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.11.2020 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 To ciebie trzeba leczyć masz już prawie 70 lat . Ostygnij dziadziu. Chce ci się pisać te bzdury ? Nie lepiej z małżonką kawusia sernik i TV ? 70 -tka do czegoś zobowiązuje . Masz tu przecież kumpli w tym wieku, im frustracje opowiadaj bo gotować nie potrafisz wykorzystując zmagania innych . Kto cię odwiedza w tym twoim wątku .....nikt. Bo cię nie lubią za twój grubiański język . Zawsze miałem szacunek do ciebie .................i mam .......chyba ...........:mad::mad: "Kulinarny mitoman" ... "łamie" NS łamie przepisy kulinarne ... Sam "łamałeś" ? Wpuścili Cię do kuchni w zaprzyjaźnionym barze ? Wskaż gdzie kłamię, lub wycofaj te swoje bezpodstawne, bełkotliwe oskarżenia i przeproś ? ... do czasu kiedy tego nie zrobisz będę kontynuował pokazywanie forumowiczom Twego "kulinarnego bajkopisarstwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2020 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 "Kulinarny mitoman" ... "łamie" Sam "łamałeś" ? Wpuścili Cię do kuchni w zaprzyjaźnionym barze ? Wskaż gdzie kłamię, lub wycofaj te swoje bezpodstawne, bełkotliwe oskarżenia i przeproś ? ... do czasu kiedy tego nie zrobisz będę kontynuował pokazywanie forumowiczom Twego "kulinarnego bajkopisarstwa" Jesteś największym kłamcą, oszczercą, wyśmiewcą FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.11.2020 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 Jesteś największym kłamcą, oszczercą, wyśmiewcą FM. Wyśmiewam te Twoje "kulinarne bajdurzenie" to prawda (choć nie wiem czy "wyśmiewcą" jestem największym) NS łamie przepisy kulinarne.Kąski z sandacza z .......no własnie z tym co natura dała.Szpinak , rukola, sos curry,sos z tartych pomidorów z czosnkiem , pomidorki koktajlowe. "sandacz" i "sos z tartych pomidorów" ? ... fotki się Tobie pomyliły ? Bezpodstawne oskarżenia kogoś o kłamstwa i oszczerstwa to pomówienia. Nadmiernie pobudzony "kulinarny abderyta", który rozpoczął bezpodstawne oskarżenia na krytykę swych "wariacyjnych dyspepsji" przejrzy teraz sobie swe własne "koloryzowanie" niezgodne z prawdą, ku uciesze czytających ten wątek, do czasu gdy: Wskażesz gdzie kłamię, lub wycofasz te swoje bełkotliwe oskarżenia i przeprosisz ? cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2020 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wyśmiewam te Twoje "kulinarne bajdurzenie" to prawda (choć nie wiem czy "wyśmiewcą" jestem największym) "sandacz" i "sos z tartych pomidorów" ? ... fotki się Tobie pomyliły ? Bezpodstawne oskarżenia kogoś o kłamstwa i oszczerstwa to pomówienia. Nadmiernie pobudzony "kulinarny abderyta", który rozpoczął bezpodstawne oskarżenia na krytykę swych "wariacyjnych dyspepsji" przejrzy teraz sobie swe własne "koloryzowanie" niezgodne z prawdą, ku uciesze czytających ten wątek, do czasu gdy: Wskażesz gdzie kłamię, lub wycofasz te swoje bełkotliwe oskarżenia i przeprosisz ? cdn Miałem olać te twoje inwektywa . Powtórzę, oszukujesz. oszukiwałeś i oszukiwać będziesz forumowiczów.:mad::mad::mad::mad::mad:. Star,,,,,,,,,szy dzia.........u z hameryki . Nikt cię już nie lubi , nikt nie wchodzi na twojego bloga .Co ty pieprzysz .Twoja hameryka z tym twoim gotowaniem nie istnieje . To ściema w którą uwierzyli forumowicze i Redakcja .Pozdrów adę .:mad::mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.11.2020 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Miałem olać te twoje inwektywa . Powtórzę, oszukujesz. oszukiwałeś i oszukiwać będziesz forumowiczów.:mad::mad::mad::mad::mad:. Star,,,,,,,,,szy dzia.........u z hameryki . Nikt cię już nie lubi , nikt nie wchodzi na twojego bloga .Co ty pieprzysz .Twoja hameryka z tym twoim gotowaniem nie istnieje . To ściema w którą uwierzyli forumowicze i Redakcja .Pozdrów adę .:mad::mad::mad: Widzę, że urojenia wracają Wskaż gdzie oszukuję lub odszczekaj swoje bezpodstawne pomówienia i przeproś Do czasu gdy tego nie zrobisz zabawy ciąg dalszy ... Za bardzo nie mogę reklamować tych z dziczyzną od P.Waldka . Gotowane są przepyszne. ... "Dzikie parówy" cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.11.2020 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Prosto z Sajgonu ... pięknie "złamane" ... Sajgonki z warzywami nie mój klimat ale pozytywne.Muny , marchew , kapusta , cebula , czosnek (nawet nie szalotka) ,sos rybny i kiełki. Tyle miałem.Papier trochę mi pękał ale jak wrzuciłem na głęboki tłuszcz planta x 3 to się skleiły ładnie.Na plancie są bardzo aromatyczne. ... ... ... nie pozwolono "w kuchni" sfotografować "munów" bajkopisarzowi ... szkoda Pałeczki również wystrugałeś ... czy tylko głupa cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.11.2020 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Dla przypomnienia ... tyle z Wisły. ... "Ekolog" utylizuje plastik ... w ognisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2020 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze po krótkiej przerwie. W skąpych opisach . 1. Białe cudo na zakwasie. 2. Wiejskie cudo ze skwarami 3. Wiejskie jaja po kielecku 4. Cudo z Wisełki z warzywami 5. Cudo lodowe z mieszanką owocowa Zajrzę tu po cichutku znowu :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2020 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) Ponieważ w dalszym ciągu nie ma wskazania mych kłamstw ani przeprosin za pomówienia, zabawy ciąg dalszy Dziś o serach ... a ściślej o fantazjach "serosmakosza" ... Jako dodatek do drugiego dania kotlet mielony z pietruszką i gorgonzolą tartą. ... Ciekawym jak "utarto" gorgonzolę (ser pleśniowy o kremowej konzystencji) ? ... Kromka samego miąższu na nią grujer i mielone mięso z indyka . Ob-taczanka w białku i tartej bułce, Do woka i na talerz. Mam maka z frytkami. ... "grujer" (powinno być gruyere) nie znajdziesz tutaj nawet pod mikroskopem Mamy znowu gongonzolę (która jest "ukryta") ("wisienką na torcie" jest przypalona nać pietruszki nazwana czarnuszką) ... ... ... Tego do ciebie nie kierowałem li tylko do uzdolnionego inaczej.One nie są przypalone one są z czarnuszką . ... ... W owej cebuli (już nie dla ciebie) jest sucha kiełbasa, czosnek , suszony pomidor, gorgonzola ,sól selerowa, pieprz ,natka pietruszki.Znowu się czepiasz. Pokaz cebule w innym wydaniu by mi oko zbielało.Jeśli nie to pokuszę się ,że znowu wciągasz mnie w jakaś swoja stara gierkę. p.s gdybym nie przypalił pietruszki to byś nic nie napisał.? Uwaga Taki spostrzegawczy juror jesteś i nie widzisz w powiększeniu sera gorgonzola.Jest ukryty pod serem żółtym . Tego też twoje oczy nie widzą? Znawca wyłapie w mig że są tam części sera i suszonych spalonych pomidorów i natki czarnej. Czepiasz się. Nie obrażam przecież nikogo tylko w założeniu hipotetycznym mam tego ananimowego barana daleko.Bo to baran który nie potrafi gotować. Przecież nie wiesz o kim piszę.Baran jest baran. Edytowane 18 Listopada 2020 przez Chef Paul był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2020 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Ty beznadziejny prowokatorze powinni cie z hukiem wypieprzyć z FM. Pozdrów adę i houscika i innych znajomych. Pisz dalej wklejaj lotto mi to bo nie zasługujesz na miano forumowicza. Kłamco i prześmiewco .Pomawiasz mnie więc pamiętaj ,że działa to także w drugą stronę. Wyciągaj te swoje brudy i psuj wizerunek tego zacnego forum. Taplaj się w tej swojej starczej głupocie .Ja pierdziele jak można być tak długo wstanie frustracji. Twoja bezsilność powala na kolana. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2020 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Ty beznadziejny prowokatorze powinni cie z hukiem wypieprzyć z FM. Pozdrów adę i houscika i innych znajomych. Pisz dalej wklejaj lotto mi to bo nie zasługujesz na miano forumowicza. Kłamco i prześmiewco .Pomawiasz mnie więc pamiętaj ,że działa to także w drugą stronę. Wyciągaj te swoje brudy i psuj wizerunek tego zacnego forum. Taplaj się w tej swojej starczej głupocie .Ja pierdziele jak można być tak długo wstanie frustracji. Twoja bezsilność powala na kolana. EOT Gdzież to Ciebie "pomawiam" ? Cytuję tylko Twoje "fantazjowanie" Zacytuj moje cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.11.2020 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Kilka chwytów w wariacjach.. Warzywa jak widać .Boczuś .Odrobina piwa .Ćwiartka z kury .Z ryżem kiedyś robiłem jaszę. Kiedyś ją zrobię. . Boczuś w innym wydaniu. Na jaszę pamiętam ,że trzeba kurę ,ryż , białą kapustę ,marchew i jeszcze coś. Petarda na koniec musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.11.2020 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 W dalszym ciągu nie ma wskazania mych kłamstw ani przeprosin za pomówienia, ... jedziemy więc dalej z kulinarnym bajkopisarstwem ... Przegryzaj-ka na maśle klarowanym.Wszystko oprócz ogórka konserwowego;) własnej produkcji zrobionego na occie czosnkowym.Frytki jak na smalcu gęsim smak niepowtarzalny .Kiełbasa zwyczajna moja regionalna zarąbista i na grill ,a na ognicho jeszcze lepsza.Jajo na maśle nie rumieni brzegów. Takie leczo np. do kaszy bulgur ale dzisiaj z ziemniakami.Pomidor bez skóry i odrobina gęstego koncentratu na koniec.Nie gotuję ich wyłączam i mieszam. Smakują bardziej wyraziście. ... "Wszystko własnej produkcji" ... "kiełbasa zwyczajna regionalna" ... i nawet jajko zniósł "gęsi koncentrat" to chyba jakaś nowość na rynku spożywczym Moje ulubione. Chleb już robię profesjonalnie.Sprawdzone na ludziach . ... Ludzie (na których "sprawdzałeś") jeszcze żyją po Twym "profesjonalnym" wypieku ? Gouda zielone pesto ,ogórek małosolny ,boczuś wędzony i pasta fondue na chlebie ciabatta. Bardzo zgrabnie zrobiona kanapka i bardzo ciekawie smakująca. "pasta fondue" niewątpliwie musi bardzo ciekawie smakować Jeżeli nie nastąpi odwołanie pomówień i przeprosin, dalszy ciąg niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.11.2020 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Powtórka z rozrywki. Zapiekanka dodanka. Babcia zawsze mi powtarzały ,że jedzenia które ugotowałeś wyrzucać nie możesz. Przygotowałem jak dla mnie fajowski deserek. krok pierwszy : jabłko obieramy i kroimy w grube plastry krok drugi :ciasto - jogurt mały naturalny ,jajo ,płaska łyż. proszku do piecz ,łyżka cukru i cukier wanilinowy krok trzeci : obtaczamy w wyrobionym cieście i smażymy na małym ogniu krok czwarty : odmrożone wiśnie posypujemy cukrem i cukrem wanilinowym krok piąty :układamy na talerzu nie zapominając o gałce lodów. Gorąco pozdrawiam wszystkich życząc zdrówka i smaczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.11.2020 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 (edytowane) Witojcie z rana gospodynie i gospodarze. Nasza ulubienica w zestawach sałatkowych. Składniki 1. sałata lodowa 2. 6 szt. jaj ugotowanych na twardo 3. boczek usmażony na skwarki 4. łyżka octu winnego Wykonik. Sałatę siekam .Następnie smażę boczek. Gotuje jaja w międzyczasie. Do miski sałata ,potem jaja i zalewam gorącym usmażonym boczkiem. Dodaję ocet i gotowe. Kiedyś dawno temu robiłem sałatkę "Cezar". Przepis był taki i już go tu prezentowałem. Bogatsza niż ta wyżej ale i ta prosta jest wyśmienita. Sałatkę "Cezar" cechowała różnorodność i ilość produktów. Była swego rodzaju taką sałatką która w naszym domciu miała wszystkie inne pod sobą. Najpierw smażyło się szynkę na maśle. Potem na tym smakowym maśle smażyło się grzanki z chałki. Jajka na twardo .Żółty dowolny ser krojony w kostkę (nietarty) .Sałata lodowa jako główny składnik. Do miski .Składniki mieszałem i dodawałem (był w sprzedaży sos właśnie "Cezar"). Sos majonezowo czosnkowy. Była przepyszna. Pozdrawiam smakowicie życząc zdrówka jak zwykle. Dodatek do wariacji kulinarnej. Dodałem do wczorajszej resztkówki (sałatki) dojrzewająca polską kiełbasę, ser żółty Edam Rycki, pomidorka cherry i czerwona paprykę. Edytowane 21 Listopada 2020 przez niktspecjalny dodatek resztkówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.11.2020 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Wczoraj zrobiłem wariację ot taką. Miałem kawałek rostbefu dojrzewającego i wbrew przepisom .Najpierw go umyłem ,potem osuszyłem ,wyciąłem tkanki tłuszczowe ,leżał w temp.pok. 1h .Posoliłem z jednej strony tej która położyłem na żeliwnej patelni wysmarowanej olejem rzepakowym. 1 min. z jednej i 1min z drugiej .Zdjąłem, położyłem na talerz i przykryłem folia alum. Pieprz i nic wiecej. .Ciabatka z masłem czosnkowym. Miękki ,soczysty smaczny. Dzisiaj myląc się wyciągnąłem kawałek łopatki . Marynuje ją i zrobię w grzybowym sosie. Smakowicie pozdrawiam .Zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.