niktspecjalny 22.11.2020 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Obiecana pomyłka .Łopatka i dodatki czyli sos opieńkowy itp. Zdrówka i smaczności życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.11.2020 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 W dalszym ciągu nie ma wskazania mych kłamstw ani przeprosin za pomówienia, ... tak więc zgodnie z zapowiedzią ciąg dalszy kulinarnego kunsztu i bajkopisarstwa Kurde "zrób to sam jak Adam Słodowy". No to robię .Dziś Roku Pańskiego 2020 w godz. przedpołudniowych nastąpi zrobienie nietypowego burgera. Przygotowania w toku. Surówka dotąd nie prezentowana. Sos guacamole własny. Pierwowzór ,takiego jeszcze nie było może to pierwszy na świecie rodzaj burgera . W wariacjach można teoretycznie wszystko nawet nazwa do tego zobowiązuje ,przypalać , zasmażać , mączyć ,złuszczyć itp. Ale jeśli chodzi o konkret to już niekoniecznie. Podaję Państwu jak dane potrawy winny wyglądać. Tak z sieci bo skąd. Tu ludzie pokazują kwintesencje danego dania ,a nie że moja jest najmojsza i najlepsza ona jest kultywowana i sprawdzona.Dobra. ... Oczywiście z akcentem awokado (dip guacamole i dodatki ) widać ściemy nie ma. ... ... Ku...aki zrobiłam guacamole z małą ilością awokado. ... "guacamole" to niestety nie zabarwiony majonez to pasta której głównym składnikiem jest avocado .... ... Ser jest bez folii ze szmatki babci Jadzi. Makaron wykręcił Bartek ,a boczek Gienek z Polichny ... ... ... a tą bajkę kto "wykręcił" ? Był "pierwszy na świecie burger" (nie da się zaprzeczyć, iż jedyny w swoim rodzaju) ... poniżej "tatar po miszczowsku" (wariacja z surowym białkiem) Tatar z ligawy bez pierdół. ... Dodatek cebuli i ogórka godny "kulinarnych płaskoziemców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2020 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) Witojcie gospodynie i gospodarze. Powtórka z twarogu bo mi dojrzał. . 10 dni pod przykryciem w temp. pokojowej. Deser dla ochłonięcia czyli , lody ,mrożone owoce i galaretka gotowana w mniejszej ilości wody. Kompozycja bardzo ciekawa, a smak wyborny .Powinna być jeszcze beza. Smakowicie i zdrówka i spokoju. p.s szukam jakiegoś nietypowego dania jednogarnkowego. Edytowane 23 Listopada 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2020 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Witojcie po przerwie gospodynie i gospodarze. Dziś danie jednogarnkowe. Polecam bo proste i pyszne. Polecam i smaczności i zdrowia zyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.11.2020 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 W dalszym ciągu nie ma wskazania mych kłamstw ani przeprosin za bełkotliwe pomówienia, ... jest więc ciąg dalszy kulinarnego kunsztu i bajkopisarstwa "miszczoski" gulasz "z dziczyzny" (dla jelenia od jelenia) Kochani jeleniom dałem upust . ... ... Brakuje kaszy gryczanej ale wszystko ułożyłem w odpowiedniej kolejności. Jesli ktos chce przepis to na priva . ... Brakuje tutaj raczej mięsa ... w tym ogórkowym gulaszu Przepisu również nie otrzymałem pomimo zapytania "na priva" cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2020 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) Witojcie ciepluchno gospodynie i gospodarze. Słodkości i zdrowia. Edytowane 24 Listopada 2020 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.11.2020 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) Przeprosiny za bełkotliwe pomówienia nie chcą przejść przez klawiaturę więc bawimy się dalej ... cd o serach ... http://images77.fotosik.pl/184/2b432986ce649364.jpg łosoś wędzony z nadzieniem dość kuriozalnym. mielony Saint agur http://www.swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2011/09/saint-agur-opakowanie-4-of-4.jpg z chrzanem i trybulką ... poniżej opis jak "mielimy" ser kremowy Mielony Saint Agur z chrzanem i trybulką. Część sera takiego jak na obrazku, 2 łyżki tartego chrzanu ,trybula ogrodowa spora nać, wędzony łosoś norweski plastry. wkładamy do termomixu w/w składniki i miksujemy czas 2 min obr. poz . interwał.Smarujemy łososia powstała mieloną pastą i zawijamy związując dowolnie.Zapewniając ten nie jest do końca kremowy.http://armazemseuluiz.com.br/image/cache/catalog/Laticinios/Queijos/Queijo%20Saint%20Agur%20Blue%20Cheese-540x540.png Autor przez zapomnienie nie podał, iż ser "z obrazka", należy wydrukować na kartonie a następnie "zmielić" (opcjonalnie można przepuścić przez niszczarkę dokumentów) ps - wyjaśnienie autora Nie zrozumiał ten od farmazonów.Wigilia była u córki to i nie miałem jak wkleić innej fotki .Ona za moją prośbą zrobiła farsz do łososia wędzonego.Starzeje się ten co Polaka udaje. ... ... Edytowane 24 Listopada 2020 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2020 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Kanapka na gorąco z baleronikiem "Boryny" ,serem podgórskim ,cebula cukrową i osełką . zdrówka i smaczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2020 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze w świecie zup gęstych. Krakowska i wiejska i cebula. Krupnik jaglany na korpusie drobiowym z warzywami na gęsto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.11.2020 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Taki mały przerywnik ... wreszcie jest blog ... ...To są proste smaczne dania,które ..jakby ci to powiedzieć , dedykowane są prostym nieskomplikowanym ludziskom , a bloga mam tylko ty do niego wstępu nigdy nie uświadczysz, chyba ,że coś zrozumiesz.Stopka linijka nr 2. tutaj: http://niepoprawni.pl/blogi/nikt-specjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.11.2020 02:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 "Witojcie" w świecie korpusów, parówy, cebuli i ogórków Przeprosin za bełkotliwe pomówienia brak. Wskazania gdzie kłamię również brak. Czeka więc forumowiczów, ciąg dalszy cytatów z kulinarnej "tfórczości", kunsztu i bajkopisarstwa "miszcza" ... Nowością w moich Zimowych Rewolucjach jest calzone po polsku z własnym sprawdzonym sosem i to pizzowe ciasto z którego je wykonałem. ... Witam. ... http://images78.fotosik.pl/265/b26b5449fa0845c0.jpg http://images76.fotosik.pl/265/2912574ed6492102.jpg ...,kęski kurczęcia z pieczywem czosnkowym i serem, ..., moje ulubione calzone z szynka dojrzewającą,rukolą, a w środku szynka pieczarki i sos śmietanowy. Nowy komplet domowej zastawy ... papierowy ... i "calzone ulubione ... własnoręcznie zrobione" ... Moje Calzone i moja bruschetta w moich Zimowych Rewolucjach na moich talerzach będą.Będzie ser pleśniowy . Czekamy i doczekać nie możemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.11.2020 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Co można z kawałka polędwiczki wieprzowej. Można takie coś. Taka krwistą uwielbiam i polecam życząc smaczności i zdrówka. Tak cebula dostała odrobine miodu jak polędwica została zdjęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.11.2020 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Cebulka jak zwykle "zwęglona" ... rozumiem, że i w tym przypadku "węgiel" zapobiega rozwolnieniu W tzw międzyczasie bełkocik z pretensjami do "całego świata" (forumowego) Witam. Jeśli tego nie ciachnie Finlandia Wasz opiekun i doradca to powiem ,że żal mi tego iż nie mogę z racji twojego wieku rozmawiać z tobą poważnie.Można kogoś nie lubić pasjami,Można nie kochać,nie tolerować,opluwać,gardzić.ubliżać, ......ale w wypowiedziach trzeba mieć klasę.Ty w tym wieku klasy nie masz.Jestem młodszym od ciebie forumowiczem - człowiekiem i dziwi mnie fakt ,że nie odpuszczasz.Człowiek takiego poziomu ,zasobu znajomości ,układów,posuwa się do takiej chamskiej samowolki słownej.Nakręciłeś już tylu ludzi by mnie upokorzyć.Czego ty człowieku chcesz ode mnie.??? .Inny inaczej greengaz zrobił sobie ze mnie pośmiewisku i to z twoim udziałem.Za obelżywe mobinngowanie mojej osoby i innych ubliżanie i inwigilowanie , niebawem odpowie.To karygodne by tak się działo. ... w odpowiedzi: Jeśli dobrze zrozumiałem mnie dotyczy tylko cytowana powyżej część postu, wiec nie odniosę do części pierwszej. Drogi nieprzyjacielu. Wyjaśnij proszę co to jest obelżywe mobinngowanie /cyt. z oryginału/ osobnika występującego incognito. Komu ubliżyłem i kogo inwigiluję? Spróbuj uzupełnić wiedzę znaczenia mobbing /przy okazji pisownię/, a jak już ją posiądziesz oczekuję odpowiedzi. Inaczej, to tylko kolejny bełkot zadufanego ignoranta. Znaczenia: ignorant i zadufany nie są powszechnie uważane za obraźliwe. niebawem odpowie traktuję jako kolejną groźbę i dopisuje do bogatego arsenału gróźb pod moim adresem. Z co poniektórych nie trzeba robić pośmiewiska - są dostatecznie zabawni bez niczyjej pomocy. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.11.2020 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Zdrówka i smaczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.11.2020 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) W dalszym ciągu nie ma wskazania mych kłamstw ani przeprosin za bełkotliwe pomówienia, ... tak więc ciąg dalszy "kulinarnego bajkopisarstwa" ... Jaja sadzone na roztworze piwa i oleju truflowego.Dwie białe patelnie.Na jednej białej wlewamy roztwór , czyli 4 łyżki piwa i 2 oleju .Na dobrze rozgrzany , połączony , wbijamy jaja.Krótko doprowadzamy do ścięcia by był widoczny glucik (sorki za glucik) czyli nieścięte białko w otoczce z nieściętym żółtkiem . Drugą patelnie białą posypujemy tartą truflą wkładamy ścięte jaja i posypujemy tartą truflą.Zasmaczamy.:yes:.Efekt powinien być podobny. http://images75.fotosik.pl/66/8a9efa7be228ea50.jpg To nie są jaja sadzone.......to są jaja sadzone na i z tartą truflą. Patelnia posypana i zasmaczona "tartą truflą" ... cóż za wymyślne (dosłownie) danie Poniżej miszcz rozmarzył się nad kiełbasą ... http://images75.fotosik.pl/71/811d503538b264ca.jpg ... ... kiełbasa pieprzowa własna niedowędzona jak miewa mój wuj.Dlaczego widać na fotce. ... cdn Edytowane 29 Listopada 2020 przez Chef Paul "kiełbasa własna" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.11.2020 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Tatar dla wipa. Skromny z lejącym żółtkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.11.2020 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Wskażesz gdzie kłamię, czy wycofasz te swoje bezpodstawne oskarżenia i przeprosisz ? Dziś zagadka: Proszę wskazać gdzie na poniższych fotkach znajduje się "awokado" ? ... , świderki kąpiące się w domowym mikście z poziomek ,awokado i ananasa. http://images77.fotosik.pl/124/1a620412a558a030.jpg http://images76.fotosik.pl/124/be2bc1cb7d507e59.jpg Pamiętajmy o odrobinie lekkości. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.11.2020 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 ... a tutaj "złote myśli" Boli mnie co ten stary dziad o mnie wypisuje przywołując nieprawdę i przeszłość.Były inne czasy a , ten stary dziad nie ma nic innego do roboty tylko zajmowanie się moją skromna osobą.Ten stary dziad bardzo mnie obraża ale przywykłem.Mówię o tym starym dziadu bezosobowo tu w moim wątku bo jest stary i pozbawiony wszelkich zasad moralnych.Miażdży swoim chamstwem to co na FM się naprawia.Ten dziad tego nie wie.:mad::mad:.Przywołuję moda by miał na niego patrzenie bo to dziad nad dziady.Zrobiłem dla niego czyli dziada to : Jak można w tym wieku być takim dziadem takim chamskim dziadem .Ten dziad nie dość ,że nie potrafi gotować to jeszcze jest spamerem , a Redakcja tego nie widzi. ... ... by pod swoim postem dalej pisać To forum nie ma włodarza.To forum pozwala pupilom na obelżywe sformułowania.Mniejsza o to. ... cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.12.2020 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Fajowski przepis na zupkę , prostą domową Kilka ziemniaków , dowolna włoszczyzna ,cebula ,szczypiorek , dowolna część kurczaka , ryż . Wywar bulion bardzo powoli , następnie włoszczyzna w dużą kostkę , potem smażona cebula i podsmażone na masełku ziemniaki. Wyjąłem ziemniaki i zrumieniłem kuraka. Zuka pychota a wygląda tak. Trzymajcie się smakowicie ciepluśko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.12.2020 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Wspaniale "zrumieniony korpus" ... czekam na wariację z frytkami w zupie Nie potrafisz podać żadnego cytatu gdzie kłamię ? Twoich kłamstw i kłamstewek w kulinariach jest spora ilość i będę je cytował dopóty nie odwołasz i przeprosisz za swe bełkotliwe, bezpodstawne pomówienia. Zapowiedzi (dość dawno temu) ... jak zwykle bez pokrycia Zbiór wariacji kulinarnych w jednym miejscu przede wszystkim dedykowana forumowiczom..Pozwoli to państwu na szybki podgląd tych nietuzinkowych, zwyczajnych przepisów.Postaram się by podzielić te wariacje w jakieś tematy ale bez zbędnej nonszalancji.Prosto i konkretnie o każdej wariacji.:yes: ...Tu będą gromadzone od 2006 roku do 2017 i dalej przepisy podparte fotkami.Zapewniam ,że wpisy będą z mojej archiwizacji FM bardzo ciekawe.:D:D Tu powstają wariacje póki co w opracowaniu http://wariacjekulinarneniktspecjalny.blog.pl/ ... a poniżej jakże zabawny komentarz Tak racja czas ich łapać na czczych paplaninach. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.