niktspecjalny 09.12.2020 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Witojcie ponownie wspaniałe gospodynie i gospodarze. Dzisiaj zapomniane dośc odważnie modyfikowane danko obiadowe. Wyglada tak. i bardzo smaczny bombowy deserek. Co do dania. Dlaczego takie ? . Jak co roku (polecam) jabłka smażone ze starej odmiany papierówki jako nieodzowny dodatek do zasmażanych buraczków. Ja je zapalam odrobiną masła i mąki .Wątróbka drobiowa moczona w mleku ,osuszona wrzucona na wrzątek w celu blanszowania i delikatnie oprószona mąka ,krótko smażona na smalczyku domowym. Jest odlotowa i nie pryska w czasie smażenia. Teraz cebula którą również oddzielnie duszę na smalcu pod koniec do smaku doprawiając w/w jabłkami .Do smaku. Na koniec pieczone ziemniaczki w oleju rzepakowym i Vegecie i kminku mielonym, czyli wymalowane ziemniaczki do piekarnika , są przepyszne. Teraz hit który niestety najlepiej smakuje na drugi dzień .Tarta szara reneta ,marchew cebula, sól cukier i grubo-mielony pieprz , olej rzepakowy . Pozdrawiam smakowicie wszystkich gotujących inaczej .Zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.12.2020 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) "Wielkiej księgi kulinarnego bełkotu" ciąg dalszy ... zdjęcie skopiowane z netu Proszę zwrócić przy tym uwagę jak jest to podane.Inspiracja gotowa. http://2.bp.blogspot.com/-YgGycy-qOwE/UGytjmzNJ0I/AAAAAAAAA5I/S_mN63tu_kc/s1600/IMGP4665.JPG ... ... zapytanie forumowicza Można poprosić o przepis:) U nas w domu ja gotuję ;p Zrobię żonie niespodziankę W odpowiedzi: Dlaczego wybrałeś tą???.To inspiracje sieciowe bez opisu.Co cie tak poprowadziło do tej???Chodziło tu o sposób podania także prostej zupy.Klikasz prawym ,badasz element i masz prosta zupę na talerzu.Nie rozumiem cie. cdn ... ps - do momentu przeprosin za bełkotliwe, bezpodstawne pomówienia, będę kontynuował publikację wybranych cytatów ... wystarczy tego na pół roku Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.12.2020 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 :lol2: . Przepraszam ale witojcie gospodynie i gospodarze. :lol2: . Petarda ze sklepu czyli szybka ale smaczna kanapka .Sprawdzona. I moja ukochana fasolowa na gęsto z wiejska kiełbasą . Pozdrawiam niezmiernie smakowicie.Zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.12.2020 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 :lol2:. witojcie ponownie. Czy kiedyś ktoś z Was robił jakieś szalone danią ? Zainspirowała mnie ta stronka. http://szalonedania.blogspot.com/2014/02/parowki.html http://4.bp.blogspot.com/-utBiklG5FoY/Uvi6ZvfCS2I/AAAAAAAAABo/mLkV0vDKrUI/s1600/kwiatek4.JPG http://4.bp.blogspot.com/-nLhiJjP18A0/Uvi6ZZCdDvI/AAAAAAAAABw/r2nbtSI1oA4/s1600/IMG_1710.JPG http://3.bp.blogspot.com/-2HH1CxFSwWw/Uvi6bXiJtHI/AAAAAAAAACc/S4AX4IqCbZE/s1600/stworki+z+parowekk.JPG http://2.bp.blogspot.com/-aMLDVbayzQI/Uvi6Y01sGJI/AAAAAAAAABQ/nUl_WPLq9vQ/s1600/DSC_5896.JPG Wirtuozi kulinarni ale ja zadedykuje to .............:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 12.12.2020 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Zwracamy uwagę, że wymiana doświadczeń kulinarnych nie może być pretekstem do atakowania innych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.12.2020 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze.Powiecie dlaczego znowu pyzy. Bo te są ze szpinakiem i fetą. Do tego surówka z kiszonej i surówka z pomidorów. Miodowy raj dla chłopa ,takiego no wiecie chłopa. Taki szybki zestaw do destylatu gdy się chłopy spotkaja by ponarzekać na swoję małże. Miodowy chlebek , miodowa musztarda i boczuś surowy pociągnięty delikatnie miodową musztardą. Polecam musztarda miodowa sprawdzona jak omasta - marynata do mięs . Zdrówka i smakowitości życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.12.2020 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 ... Miodowy raj dla chłopa ,takiego no wiecie chłopa. Taki szybki zestaw do destylatu gdy się chłopy spotkaja by ponarzekać na swoję małże. ... Miodowy chlebek , miodowa musztarda i boczuś surowy pociągnięty delikatnie miodową musztardą. Polecam musztarda miodowa sprawdzona jak omasta - marynata do mięs . Zdrówka i smakowitości życzę. Surowa wieprzowina to przysmak tylko dla "wybranych" smakoszy Po tym "przysmaku" życzenia zdrowia jak najbardziej na czasie (choć smakowitości niespecjalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.12.2020 03:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Zwracamy uwagę, że wymiana doświadczeń kulinarnych nie może być pretekstem do atakowania innych forumowiczów. Pełna zgoda ze stanowiskiem Redakcji. Dlatego właśnie od kilku tygodni domagam się przeprosin za bełkotliwe, bezpodstawne pomówienia. By zaoszczędzić czas Redakcji w wyszukiwaniu "atakowania" cytaty poniżej: Nie jesteś aż taki zakłamany ale mówisz nieprawdę. Proszę cie abyś dokładnie zapoznał się z czystością nieskazitelną zanim zwrócisz komuś uwagę. ... moja odpowiedź na powyższy post: ... wskaż gdzie "komuś zwracałem uwagę" i gdzie "mówię nieprawdę" ? ... Ponawiam prośbę, gdyż zarzucasz mi kolejny raz mówienie nieprawdy. Oskarżenia bez pokrycia to pomówienia. ciąg dalszy: To cię pomówię ......Kłamiesz. Oskarżenia. Wielki to co ja mam powiedzieć jak mnie cały czas oskarżasz Plastikowe opakowania sam wklejasz ,ofoliowane i papierowe .Nie pie.........cz , prosić to możesz giermka , on spełni twoje zachcianki. U was Paweł to drobnoustrój jest czy nie ma ?????. ... Wiem. Macie innego drobnoustroju na Florydzie . Wszędzie kłamiesz gdzie się za mną pojawiasz .Pokrętnie to wykorzystujesz Jak łazisz za mną to nie widzisz tego ... Skoro chcesz okłamywać przed banem brać formową w tej pandemii to proszę. Myślałem ,że jesteś inny typ ale ty jesteś typ . ... Stek z jelenia bo mnie wrukwiłeś ... Rozkrój go kłamco i udowodnij ,że to nie jeleń . ... Zimne nóżki z aligatora kłamco udowodnij ,że nie z aligatora. Może z flądry z twojej wody. . Ośmieszasz się . Podtrzymam, bo jesteś zakłamanym człowiekiem wykorzystującym czyjąś słabość. Nie rozumiesz normalnych ludzi. Bo jesteś nie......................y. P. Paweł !!! Jesteś największym kłamcą, oszczercą, wyśmiewcą FM. Miałem olać te twoje inwektywa . Powtórzę, oszukujesz. oszukiwałeś i oszukiwać będziesz forumowiczów.. Star,,,,,,,,,szy dzia.........u z hameryki . Nikt cię już nie lubi , nikt nie wchodzi na twojego bloga .Co ty pieprzysz .Twoja hameryka z tym twoim gotowaniem nie istnieje . To ściema w którą uwierzyli forumowicze i Redakcja .Pozdrów adę Ty beznadziejny prowokatorze powinni cie z hukiem wypieprzyć z FM. Pozdrów adę i houscika i innych znajomych. Pisz dalej wklejaj lotto mi to bo nie zasługujesz na miano forumowicza. Kłamco i prześmiewco .Pomawiasz mnie więc pamiętaj ,że działa to także w drugą stronę. Wyciągaj te swoje brudy i psuj wizerunek tego zacnego forum. Taplaj się w tej swojej starczej głupocie .Ja pierdziele jak można być tak długo wstanie frustracji. Twoja bezsilność powala na kolana. EOT itd Widzę jednak, że Redakcja przychyla się do poniższej prośby Prośba do Redakcji żeby ten zza wielkiej wody poszedł precz .To chory człowiek .Czas mu współczuć .:mad::cool: ps - Pytanie do Redakcji: Czy "kulinarny kunszt" w cytowanych "kulinarnych baśniach", pokazujących koloryzowanie i delikatnie mówiąc mijanie się z prawdą jest atakiem na osobę ? Czy Redakcja zauważa różnicę, pomiędzy moimi cytatami a cytatami powyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.12.2020 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Przymierzam się do tego szalonego danka bo bardzo przypadło mi do gustu. https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/chleb-z-galareta-z-kurczaka Kurczę zapomniałem że kiedyś to robiłem. Zamierzam kupić razowy mały chlebek ,wyjąć miąższ i zalać ulubioną galaretą czyli z kurzych łapek. Myśle ,że w Święta Szczepana będzie to zaskoczenie na naszym stole. Pozdrawiam smakowicie życząc zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.12.2020 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Odkryłem fajne połączenie. Masło ,a na nie wędlina , potem odrobina śmietany 30% i jaja bardzo delikatnie mieszane by miazgi nie zrobić. zdrówka i smaczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.12.2020 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Witojcie gospodynie i gospodarze. Gorąco polecam. Kopytki , buraczki ,kurczak. Regionalna lemiecha ale tym razem z mąką ziemniaczaną , surówka rzodkiewka ,ogórek koperek i śmietana. Pierś z kurczaka z cebulką i ulubioną przyprawa. Jeszcze w starym roku zdrowo i smakowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.01.2021 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Witojcie w nowym roku gospodynie i gospodarze . Przekładaniec z mortadeli z papryką ,kania z lasu i roszponka. Kuźwa zajefajne żarełko bardzo ,bardzo smaczne ,a te mi ,że jak mogę to pokazywać . To tak samo jakbym powiedział że ośmiornicy nie lubię . Na pytanie czy jadłem odpowiedź jest np. ,że nie . . Nie spróbował nie spraktykował ale pierdnął i uciekł. Wrukwił mnie . Specjalnie dla niego zrobię cuś . Edytowane 3 Stycznia 2021 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.01.2021 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Witojcie w 2021 roku gospodynie i gospodarze . Znalazłem przepis na wspaniałe ziemniorki. Trochę go zmodyfikuję . Ziemniaki faszerowane grzybami i serem Składniki: 8 dużych młodych ziemniaków 10 dkg świeżych leśnych grzybów (mogą być z solanki lub mrożone) 5 dkg wędzonej szynki 1 mała cebula 2 łyżki masła 5 dkg żółtego sera http://www.chefpaul.net/grill/ziemG01.jpg Sposób przygotowania: Grzyby i cebulkę drobno siekamy i dusimy na maśle do miękkości, pod koniec duszenia dodajemy pokrajaną w cienkie paski szynkę. Ziemniaki gotujemy do 3/4 ich miękkości i obieramy ze skórki. Ścinamy ziemniakom cienki plaster a większą część ziemniaka drążymy łyżeczką. W wydrążone miejsce wkładamy farsz grzybowy, na wierzch kładziemy kawałek sera i przykrywamy ściętym uprzednio plastrem ziemniaka. Zawijamy w posmarowaną folię aluminiową i grillujemy w średniej temperaturze około 10 minut. Idę spraktykować .Zrobiłem chrzanowy barszcz biały na wołowinie (szponder) ,dzisiaj na Święto Trzech Króli obiadek będzie jak ulał. p.s Opieńki już się rozmrażają. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez niktspecjalny p.s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.01.2021 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Mały przerywnik przed tym wielkim wydarzeniem. Tak to jest szalotka ze szczypiorkiem tak jak do pieczonych ziemniaków z tego fajneg przepisu. Po lewej stronie widać ,że z jednego jajka wyleciały mi dwa żółtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.01.2021 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) I ,moje gospodynie i gospodarze . Nie uwierzycie ale przepis ma 15 lat .Życzę zdrówka i smaczności. p.s Tak wyszło i ziemniak w chrzanowym barszczu smakuje wyśmienicie .Polecam i przepis na niego bo prosty i skuteczny i jego obecność w zupie bardzo podbija smak . Danie bardzo fajne . Moi milusińscy powiedzieli ,że zupa czyli barszcz chanowy na wołowinie i w nim pieczony ziemniak z grzybami i serem .Majstersztyk wśród zup. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.01.2021 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Witojcie gospodynie i gospodarze. Przypomnę przepis na zapomniane śniadanie .Bardzo prosty ale jaki wymowny. Zdrówka i smaczności. Edytowane 8 Stycznia 2021 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.01.2021 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Witojcie itd. Mam żeberka w I klas .Chce je upiec w miodzie tylko zastanawiam się czy je blanszować ,marynować ,piec , czy marynować na koniec malować miodem gryczanym . Składniki 2 kg żeberek wieprzowych 4 łyżki musztardy 4 łyżka miodu 4 łyżki sosu sojowego lub przyprawy do zup w płynie Przygotowanie krok po kroku: Wymieszać musztardę z miodem i sosem sojowym. Żeberka pokroić na kawałki po 1 kostce każdy. Zalać marynatą miodowo-musztardową i wstawić do lodówki na 6-8 godzin. Żeberka wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec około 1 godziny. Stary ale jary. Myślę ,że kluczowa role odgrywa w tej marynacie rodzaj musztardy i miodu . Marynują się. i poszło . Są wspaniałe gorąco polecam ten przepis i nie tylko do żeberek. 15 letni przepis ale zawsze na chodzie .Wspa.....nia....ły. Edytowane 8 Stycznia 2021 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2021 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Witojcie gospodynie i gospodarze. Dzisiaj kilka spontaników ale przyjaznych w gotowaniu. Wątróbka w panierce jak kurczak z KFC . Gorąco polecam ten przepis także do wątróbki. Bardziej smakują wątróbka drobiowa. Potem wymieszana z osobno smażoną cebulką.....niebo w gębie. Do tego zastosowałem dodatek w postaci smażonych kopytek obficie polanych sosem pieczarkowym domowym z koperkiem. Nie ustrzegłem się niestety (proszę nie brać mi tego za złe .Intencje tej chemii były kontrolowane) dodatku pomocniczego z torebki. Zupa krem z borowików Knorr ,powaliła na kolana. Nie sos ,a właśnie na podbicie smaku zupa . Kuźwa odlot bardzo fajny. Robię własne sosy kremowe. Przepis już tu prezentowałem. Ten z zupą jest bardziej wymowny. Oguras z beki i wszystko jasna. https://kulinarnapolska.org/kurczak-lepszy-niz-w-kfc-jak-zrobic-taka-panierke-przepis/ Stek wołowy z rostbefu .1 h w temp. pokojowej. Posmarowany z obydwu stron grecka oliwą , posolony solą morska i gruboziarnistym pieprzem. Patelnia żeliwna dymiła. 2min. z kazdej strony. Taki jak chciałem delikatnie krwisty. Miękki nie gumiasty Kiełbasa na smalcu gęsim i pomidory z zalewą octu z odrobiną miodu jasnego lipowego. Ten używam i jest ok. Kiełbasa drobiowa. Papryka ,cebula ,cukinia, czosnek , domowy przecier pomidorowy , powidła truskawkowe. Na śniadanko dzisiaj sadzone na boczku dojrzewającym i nasza ulubiona ostatnio sałatka. Szpinak , suszone pomidory w zalewie , feta. Wykorzystałem olej z pomidorów. Całość i jak się to to komponuje potem. p.s oto i ono dość smaczne i nietypowe. Zdrówka i smaczności życzę. Edytowane 17 Stycznia 2021 przez niktspecjalny dodane p.s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.01.2021 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2021 Witojcie gospodynie i gospodarze. Dzisiaj z małego elektrycznego grilla polędwiczka wieprzowa w majonezie czosnkowy i w przyprawie do grilla. zdrówka i smaczności. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.01.2021 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Witojcie gospodynie i gospodarze. Kolacja dość obfita. Wywar wołowo wieprzowy i tymbaliki z dodatkami warzywnymi . Kanapka z pastą, takie Belgijskie podrobione "prepare ". Edytowane 20 Stycznia 2021 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.