Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiesz już nie widzisz jak mądrzejsi od ciebie lekcji ci dają ,tłumacza ,że czas jest tu konkretem i widać to na fotkach to wybacz ale idiocie nie można się przeciwstawiać . Tak to ująłem po twojemu. Zastanawiam się czy będąc idiotą za bardzo się nie przeceniasz .

Tak po mojemu . Ty już nie gotujesz li tylko idiotyzujesz po swojemu .

Widzę jak bardzo się starasz by mnie obrazić, ale ... muszę cię zmartwić :) ... dla dzbanuszków nie do osiągnięcia ;)

ps - twoje fantazje i drobne kłamstewka w kulinariach będą dalej krytykowane i wskazywane :)

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę jak bardzo się starasz by mnie obrazić, ale ... muszę cię zmartwić :) ... dla dzbanuszków nie do osiągnięcia ;)

ps - twoje fantazje i drobne kłamstewka w kulinariach będą dalej krytykowane i wskazywane :)

Ależ ja cię nie obrażam . Wszak jesteśmy idiotami .

To czy robisz z siebie tutaj coraz większego idiotę, niech ocenią czytający :D

Wskazuj co chcesz .Dla mnie i tak jesteś nikim, takim zaprzeczeniem kulinarnej przyzwoitości .

Ależ ja cię nie obrażam . Wszak jesteśmy idiotami .

Wskazuj co chcesz .Dla mnie i tak jesteś nikim, takim zaprzeczeniem kulinarnej przyzwoitości .

Mylisz się ponownie :) nie "jesteśmy idiotami" ... to ty nim jesteś :)

Pozwól, że zacytuję tobie Władysława Bartoszewskiego:

"Kiedy ktoś mnie po pijaku obrzyga w autobusie, to nie jest obraza. To jest obrzydliwość. Nie każdy może mnie obrazić. ..."

Redakcję (i moderatorów) proszę o pozostawianie wypowiedzi forumowicza "niktspecjalny" w ich oryginalnym stanie :) osobiście nic mnie w nich nie obraża, (obojętnie jak bardzo by się starał) ... swoim bełkotem sam sobie wystawia wszak opinię :)

ps - ... a co z reklamą "... nie dla idiotów ..." kogo ona obraża ?

Edytowane przez Chef Paul
ps

Witam.

To że jesteś zaprzeczeniem kulinarnej przyzwoitości wszyscy wiedzą .Jesteś starcem (to nie obelga sł. PWN ) , Gadasz od rzeczy by mi dopiec .To twoje. Ja to wiem skromny idioto (sł. PWN ).Ciebie już nikt nie kocha dlatego tak wyżywasz się nad innymi . Nie masz przyjaciół ? To ,że cię opuszczają to widać i cytować ich nie muszę . ..............Wiem helikopter ci się zepsuł. :yes:

Edytowane przez niktspecjalny

• 2 weeks później...
Witam.

To że jesteś zaprzeczeniem kulinarnej przyzwoitości wszyscy wiedzą .Jesteś starcem (to nie obelga sł. PWN ) , Gadasz od rzeczy by mi dopiec .To twoje. Ja to wiem skromny idioto (sł. PWN ).Ciebie już nikt nie kocha dlatego tak wyżywasz się nad innymi . Nie masz przyjaciół ? To ,że cię opuszczają to widać i cytować ich nie muszę . ..............Wiem helikopter ci się zepsuł. :yes:

:rotfl:

Witam. Powtórki są boskie i nie wyrzucamy jedzenia .

Polędwiczki bajeczne z brzoskwiniami w syropie. Kroimy na grubsze plastry .Panierujemy w przyprawie greckiej (w tym przypadku) i dość mocno solimy. Tłuczkiem robimy otwory i wkładamy suchą brzoskwinię .Obsmażamy na rumiano z obydwu stron .Do naczynia podlewamy wodą i pieczemy około 30 min w temp 180 stC .

5effe08315b6fb33.jpg

3963e0cc978652f2.jpg

505df6597d28935d.jpg

c00516dae5eabcaf.jpg

Deser musi być prosty . Truskawki galaretka dwupoziomowa (w tym przypadku) malina i cytryna .W/w brzoskwinia .

31bfc40ac04cdbab.jpg

76736bce602cdee4.jpg

845a016a43363e49.jpg

cbdf7dcb5906f6c5.jpg

Na górze znakomita maślanka zmiksowana z mrożonymi wiśniami . Pycha te prosty deserek.

Witam.

Dzisiaj postanowiłem zrobić takie swojskie hot -dogi . Składniki które przewidziałem to :

Bułka plecionka ,parówki z "Ryjka" ,pikle , sos pomidorowy , sos sezamowy , cebulka prażona - smażona ,pomidor .:yes::D

762519e1c722a060.jpg

00527dc36811a525.jpg

b020e3d5a0b51fd2.jpg

Bułka fajna ale bardzo delikatna .Upaprać łapki w sosach można śmiało .

Witam . Takie tam zraziki i deserek .Pani ukroiła i potraktowała 3 razy stekarką .Najprostsza marynata ale leżały te kawałki z udźca wołowego dobrych kilka h.

e7b38991079e5711.jpg

1a0b0150d2c06091.jpg

7552633f13c20fe6.jpg

0c44b7d9f6d4d992.jpg

abe08670994034a2.jpg

2afbea0b12b9ec18.jpg

895eda18616c0cc1.jpg

52a1e853c87187d3.jpg

8555321160d08fc9.jpg

e892ad330106d88e.jpg

83eeaf8d038cb235.jpg

60fd1e48a851bf1b.jpg

Podzieliłem się krok po kroku i powiem ,ze śmiało można taka wołowinkę robić . Zdrówka .

Witam i się ..........ze śmiechu. Ale nic to gotujemy na FBM .

Posiekam cielęcinę delikatnie zamarynuję i zrobię kotleciki . Surówkę wymyślę by Państwo mieli chociaż troszkę czasu na inspirację .Ciemiężycielki w to wciągał nie będę.

ciemiężycielka

Witam .

To co najprostsze to i najsmaczniejsze .Wczorajszy obiad bardzo skromny piątkowy to powinna może i być ryba .Jeden z ..............ni dał mi dyspensę .;)

2773fe5a114508c4.jpg

Marchewka ze smażonymi papierówkami dla odmiany .Dlaczego tak .Bo jest bardzo smaczna i nietradycyjna .Marchewka młoda typu Lidl .Pokrojona w pół talarki .Ugotowana do miękkości w osolonej ocukrzonej wodzie. Zasmażka ze smalcu, tak ze smalcu powstałego z topionej słoniny . Łyżka smalcu, płaska łyż. mąki pszennej , łyż . pieczonych jabłek .Zapaliłem marchew owa zasmażką i już.

ff480bb91866010f.jpg

Żółty pomidor z normalną słodką cebulą .Do tego (żeby nie przedobrzyć ) odrobina sosu sojowego i octu domowego z jabłek .Tak domowego .Przepis już podawałem. Koniec .

f31c7e5c43f65ecf.jpg

Cienko stekowany schab bez błonek w przyprawach typu greckiego .Bez soli pieprzu oleju cytryny itp. Sama prosta marynata w przyprawach .Panierka .Własna tarta bułka. Uwielbiam jak ciabatta albo grahamka z czerstwieją. Normalne rozbite jajo bez zbędnych dodatków .

18983a82975ac641.jpg

Prosty ryż z warzywami ,oliwkami ,cukinią ,cebulą dowolność .

97a3419ca2e08577.jpg

435d1ca2e2abde51.jpg

9f9f42c546fe1801.jpg

2a913d8204a629ad.jpg

Chciałbym pulpeciarzowi coś odpisać ale się powstrzymam bo i w tej materii to pusty dzban .To nie do Ciebie Pawle było .Takie proste dania .

Zdrowia bo od dzisiaj surowsze obostrzenia .;):)

Witam. Dzisiaj mam zrobić barszcz ukraiński na kiełbasie i nie tylko .Taki gęsty aż łycha staje ;). Tradycyjnie ziemniaczki z cebulką szalotką kupię bo się skończyła. Deser waflowy taka rolada z serem i brzoskwiniami. Kolacja zupełnie nie wiem. Spontan ,coś się wymyśli. W barku coś tam mam a i kwiatki się kupi.

cff73b80627c573b.jpg

;):)