Chef Paul 17.02.2021 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Wiesz już nie widzisz jak mądrzejsi od ciebie lekcji ci dają ,tłumacza ,że czas jest tu konkretem i widać to na fotkach to wybacz ale idiocie nie można się przeciwstawiać . Tak to ująłem po twojemu. Zastanawiam się czy będąc idiotą za bardzo się nie przeceniasz . Tak po mojemu . Ty już nie gotujesz li tylko idiotyzujesz po swojemu . Widzę jak bardzo się starasz by mnie obrazić, ale ... muszę cię zmartwić ... dla dzbanuszków nie do osiągnięcia ps - twoje fantazje i drobne kłamstewka w kulinariach będą dalej krytykowane i wskazywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2021 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Widzę jak bardzo się starasz by mnie obrazić, ale ... muszę cię zmartwić ... dla dzbanuszków nie do osiągnięcia ps - twoje fantazje i drobne kłamstewka w kulinariach będą dalej krytykowane i wskazywane Ależ ja cię nie obrażam . Wszak jesteśmy idiotami . To czy robisz z siebie tutaj coraz większego idiotę, niech ocenią czytający Wskazuj co chcesz .Dla mnie i tak jesteś nikim, takim zaprzeczeniem kulinarnej przyzwoitości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.02.2021 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) Ależ ja cię nie obrażam . Wszak jesteśmy idiotami . Wskazuj co chcesz .Dla mnie i tak jesteś nikim, takim zaprzeczeniem kulinarnej przyzwoitości . Mylisz się ponownie nie "jesteśmy idiotami" ... to ty nim jesteś Pozwól, że zacytuję tobie Władysława Bartoszewskiego: "Kiedy ktoś mnie po pijaku obrzyga w autobusie, to nie jest obraza. To jest obrzydliwość. Nie każdy może mnie obrazić. ..." Redakcję (i moderatorów) proszę o pozostawianie wypowiedzi forumowicza "niktspecjalny" w ich oryginalnym stanie osobiście nic mnie w nich nie obraża, (obojętnie jak bardzo by się starał) ... swoim bełkotem sam sobie wystawia wszak opinię ps - ... a co z reklamą "... nie dla idiotów ..." kogo ona obraża ? Edytowane 17 Lutego 2021 przez Chef Paul ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.02.2021 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) Witam. To że jesteś zaprzeczeniem kulinarnej przyzwoitości wszyscy wiedzą .Jesteś starcem (to nie obelga sł. PWN ) , Gadasz od rzeczy by mi dopiec .To twoje. Ja to wiem skromny idioto (sł. PWN ).Ciebie już nikt nie kocha dlatego tak wyżywasz się nad innymi . Nie masz przyjaciół ? To ,że cię opuszczają to widać i cytować ich nie muszę . ..............Wiem helikopter ci się zepsuł. Edytowane 18 Lutego 2021 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.02.2021 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Witam. To że jesteś zaprzeczeniem kulinarnej przyzwoitości wszyscy wiedzą .Jesteś starcem (to nie obelga sł. PWN ) , Gadasz od rzeczy by mi dopiec .To twoje. Ja to wiem skromny idioto (sł. PWN ).Ciebie już nikt nie kocha dlatego tak wyżywasz się nad innymi . Nie masz przyjaciół ? To ,że cię opuszczają to widać i cytować ich nie muszę . ..............Wiem helikopter ci się zepsuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.03.2021 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Witam. Tak po grecku . Zdrówka .Nawet Redakcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.03.2021 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 Witam. Troszkę jeszcze polsko - greckiej wariacji . To greckie salami ,ser , pasta pikantna i sałata .Kanapka super smaczna .Polecam i zdrówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.03.2021 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Witam . Tydzień grecki to i na śniadanko trochę polsko - greckiej kuchni u NS -a wygląda tak .Polecam gorąco . Zdrówka i smaczności. Mojej ciemiężycielce:lol2: bardzo ten zestaw odpowiada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.03.2021 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 (edytowane) Grecko - polski obiadek . Marchewka zasmażana ,pulpeciki ,sałata ze szczypiorkiem i kęski ziemniaczane .Przyprawy greckie do smaku . Marchewka z zasmażką . Przyzwoite danko .Zdrówka . Edytowane 7 Marca 2021 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.03.2021 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Mam polędwiczkę wieprzową ale ciemiężycielka zjadła mi suszone morele. Pomysł na danko padł. Niedziela wicher dmie i nie chce się pójść do sklepa .Zrobię jakąś inną wariację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.03.2021 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Witam. Powtórki są boskie i nie wyrzucamy jedzenia . Polędwiczki bajeczne z brzoskwiniami w syropie. Kroimy na grubsze plastry .Panierujemy w przyprawie greckiej (w tym przypadku) i dość mocno solimy. Tłuczkiem robimy otwory i wkładamy suchą brzoskwinię .Obsmażamy na rumiano z obydwu stron .Do naczynia podlewamy wodą i pieczemy około 30 min w temp 180 stC . Deser musi być prosty . Truskawki galaretka dwupoziomowa (w tym przypadku) malina i cytryna .W/w brzoskwinia . Na górze znakomita maślanka zmiksowana z mrożonymi wiśniami . Pycha te prosty deserek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.03.2021 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) Witam. Dzisiaj postanowiłem zrobić takie swojskie hot -dogi . Składniki które przewidziałem to : Bułka plecionka ,parówki z "Ryjka" ,pikle , sos pomidorowy , sos sezamowy , cebulka prażona - smażona ,pomidor . Bułka fajna ale bardzo delikatna .Upaprać łapki w sosach można śmiało . Edytowane 10 Marca 2021 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.03.2021 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Witam. Ciemiężycielka poprosiła o zrazy wołowe zawijane z dodatkami ,w sosie chrzanowym .Pieczone ziemniaki i jakąś super surówką. Się zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.03.2021 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Witam . Takie tam zraziki i deserek .Pani ukroiła i potraktowała 3 razy stekarką .Najprostsza marynata ale leżały te kawałki z udźca wołowego dobrych kilka h. Podzieliłem się krok po kroku i powiem ,ze śmiało można taka wołowinkę robić . Zdrówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.03.2021 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Witam. Nawet paluszki ale na gęsim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.03.2021 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 (edytowane) Witam i się ..........ze śmiechu. Ale nic to gotujemy na FBM . Posiekam cielęcinę delikatnie zamarynuję i zrobię kotleciki . Surówkę wymyślę by Państwo mieli chociaż troszkę czasu na inspirację .Ciemiężycielki w to wciągał nie będę. Edytowane 13 Marca 2021 przez niktspecjalny ciemiężycielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.03.2021 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 Witam .Nie zapominajcie o tych smakach . Dobre i zdrówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.03.2021 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Witam. Trochę tłustawa mi wyszła ale bardzo smaczna i prosta . Deser to obniżył .Pomysł na ciasto z dżemem porzeczkowym i twarogiem z Mascarpone .W waflu może być ciekawsze . Dzisiaj zrobię fajne dość składowe żarełko na obiad .Zdrowia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.03.2021 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Witam . To co najprostsze to i najsmaczniejsze .Wczorajszy obiad bardzo skromny piątkowy to powinna może i być ryba .Jeden z ..............ni dał mi dyspensę . Marchewka ze smażonymi papierówkami dla odmiany .Dlaczego tak .Bo jest bardzo smaczna i nietradycyjna .Marchewka młoda typu Lidl .Pokrojona w pół talarki .Ugotowana do miękkości w osolonej ocukrzonej wodzie. Zasmażka ze smalcu, tak ze smalcu powstałego z topionej słoniny . Łyżka smalcu, płaska łyż. mąki pszennej , łyż . pieczonych jabłek .Zapaliłem marchew owa zasmażką i już. Żółty pomidor z normalną słodką cebulą .Do tego (żeby nie przedobrzyć ) odrobina sosu sojowego i octu domowego z jabłek .Tak domowego .Przepis już podawałem. Koniec . Cienko stekowany schab bez błonek w przyprawach typu greckiego .Bez soli pieprzu oleju cytryny itp. Sama prosta marynata w przyprawach .Panierka .Własna tarta bułka. Uwielbiam jak ciabatta albo grahamka z czerstwieją. Normalne rozbite jajo bez zbędnych dodatków . Prosty ryż z warzywami ,oliwkami ,cukinią ,cebulą dowolność . Chciałbym pulpeciarzowi coś odpisać ale się powstrzymam bo i w tej materii to pusty dzban .To nie do Ciebie Pawle było .Takie proste dania . Zdrowia bo od dzisiaj surowsze obostrzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.03.2021 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Witam. Dzisiaj mam zrobić barszcz ukraiński na kiełbasie i nie tylko .Taki gęsty aż łycha staje . Tradycyjnie ziemniaczki z cebulką szalotką kupię bo się skończyła. Deser waflowy taka rolada z serem i brzoskwiniami. Kolacja zupełnie nie wiem. Spontan ,coś się wymyśli. W barku coś tam mam a i kwiatki się kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.