niktspecjalny 29.01.2017 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Taka prosta przegryzaj-ka do filmu "Sami Swoi".;) Baza z indora nie z aligatora.Coś kiedyś zawinę w folie i napisze ,że to dzik. CDN....będą racuchy bananowe na drożdżach. Edytowane 29 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7282304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.01.2017 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 CD. Mała przegryzaj-ka śniadaniowa .Młoda kiełbaska z młodego dzika. Szynka z młodego dzika maceruje się w przyprawach,liść laurowy, pieprz czarny sól kalifornijska, jałowiec ,ziele angielskie ,oliwa. Młode dzicze powędrowało do foli Kasza gryczana z sosem z szynki z młodego dziczka.Dodatki-korniszon. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7283298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.01.2017 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Podrabiany i Don Filutto u kresu sił.Czytają mnie i nie dają już rady.Czym zaskoczyć polski stół.:stirthepot: Wino do dziczka i masełko . Kasza jaglana i wytrawny sos z dziczka.Korniszon i owoce o których nie zapominajmy ale zawsze po kilkunastu minutach od pysznego posiłku. CDN....kasza gryczana czeka na ciemiężycielkę.Daty na fotach po to by mieli świadomość ,że towar świeży. [TABLE=class: MsoNormalTable, width: 100] [TR] [TD] Grill Magia Sour Cream Dip Sprawia, 1 szklanka Prosty i pyszny dip!Podawać przy następnej partii i słuchają twoi goście zachwycają!Smakuje z chipsami tortilla. Składniki 2 ½ łyżeczkiChef Paul Prudhomme w Grill Magic® 1 szklanka kwaśnej śmietany Wykonanie Połączyć składniki w małej misce.Dobrze wymieszać, aż w pełni połączone.Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do użycia. Uwaga: Smak tej kąpieli lepiej, ponieważ mieści się w lodówce.Więc uczynić go do przodu, aż do jednego dnia, jeśli to możliwe.[/TD] [TD=width: 25][/TD] [TD=width: 216] [TABLE=class: MsoNormalTable] [TR] [TD] [/TD] [TD] [TABLE=class: MsoNormalTable] [TR] [TD] Cena:[/TD] [TD] $ 3.00 [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2] Grill Magia 5,5 uncji Uruchamiamy usta wraz z grilla!Ten dymu, lekko pieprzny mieszanka ma szept słodyczy, która ogarnęła ze smaków i zapachów z opalanego drewnem grilla.Wspaniałe na anythi ...[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] mój mentor prawdziwy Chef Paul czyli Chef Paul Prudhomme Edytowane 30 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7283590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.01.2017 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 CD. Po prostu prawdziwy , oryginalny , zawsze kulturalny Chef Paul Prudhomme teraz to już wiem na pewno.;) CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7283820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2017 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 CD. Końcówka żeberka I klasy ta bez kości w trzech odsłonach. Wszystkie opcje 30 min. na białej patelni.Mięso z końcówki żeberka I klasy soczyste i miękkie. CDN.....podrabiany chyba ma problem.Tego nie robi ,a w mojej autorskiej książce z wariacjami kulinarnymi te w/w przepisy się znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7284295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2017 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 CD. Nie wmówicie mi ,że to błotko Dona z aligatora jest lepsiejsze.:D:D Wędzonka 3W1 z sosem tatarskim CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7284685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.02.2017 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 CD. Pamiętajcie ,że jest jeden Chef Paul.nie podrabiany.Tylko tan Chef Paul Prudhomme.Tak jak Quścikowych wcieleń multum z władcą przysmaków na topie. O nic nie proszę bo moderator jest ślepy na moje wołanie.:cool::cool:. policzki wieprzowe.Nie z policzków bizona. cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7286184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.02.2017 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 CD. Karp w grahamce Tosta ala łosoś ala sos tatarski CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7288125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2017 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) CD. Składniki 1.kilka plastrów sera Gouda z Ryk 2.kilka plastrów krakowskiej z pieprzem 3.kilka kromek pieczywa tostowego pszennego 4.masło 82% kilka plastrów 5.zestaw sałat jedno opakowanie 6.odrobina oleju słonecznikowego 7.kilka ząbków czosnku w plastrach 8.kamionkowa patelnia z powłoka nieprzywierającą 9.szklanka mleka (opcja) 10. 1szt. cebula Wykonanie Rozgrzewamy patelnię.Wlewamy odrobinę oleju i wkładamy czosnek.Krótko podsmażamy by nie był gorzki.Wkładamy zestaw sałat i podsmażamy kilka minut.Połowę do naczynia blendera i robimy sos bazę.Baza posłuży nam do pieczonych żeberek i chipsów ziemniaczanych na obiad.Drugą część użyjemy do tostów.Ser siekamy na drobne paseczki tak jak i kiełbasę i cebulę.Kromki pieczywa tostowego bardzo krótko namaczamy w mleku , po czym obtaczamy lub posypujemy serem z jednej strony.Obsmażamy z obydwu stron na w/w patelni .Kiełbasę i cebulę podsmażamy.Wkładamy między podsmażone pieczywo tostowe serem do środka , kiełbasę ,cebulę i podsmażony zestaw sałat.Tak powstałe tosty podsmażamy na suchej patelni w/w . smacznego. CDN.... Edytowane 11 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7294358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2017 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 CD. Żeberka poddane macerowaniu.Leżakowały.Wyjątkowo dzisiaj będą duszone na patelni tak około 1h. Kuźwa dziwi mnie ,że kot miauczy;) ale dlaczego barany nie beczą. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7294426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2017 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 CD. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7294516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2017 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) :)CD. Jednak jak ja jestem to beczą. CDN....serdecznie pozdrawiam. Edytowane 11 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7294713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2017 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 CD.Wariacji kulinarnych się już uzbierało i zbierają się nadal.Czas pozbierać je w całość , bo od 2006 roku przepisów znacznie przybyło.Znajdują się także powtórki ale i z tym sobie poradzę.Wszystkie wariacje kulinarne beda oczywiście skierowane w pierwszej kolejnosci do forumowiczów pod cudownie brzmiacym szyldem. [h=1]Forum: Przepisy kulinarne - o gotowaniu i nie tylko[/h] Przepisy na dania świąteczne. Domowe przepisy, Dania i przekąski, Nalewki dziadka, Wędzarnie i wędzenie, Wino, Marynaty babuni. Kuchenne rewolucje jak u Magdy Gessler. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7296332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2017 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 (edytowane) CD. Przegryzaj-ka dla męża. Składniki : 1.jeden plaster schabu 2.liście sałaty 3.surowy ogórek plastry 4.pomidor plastry 5.szczypior ................drobno siekany 6............................................................................z truflowy x2 7.1 łyżka mąki 8.przyprawy (opcja) 9.dwa pokrojone w plastry ząbki czosnku polskiego 10. 1 łyżeczka cukru trzcinowego 11.sok z cytryny Wykonanie. Schab obtaczać w w/w mące.Potem na 1/2 w/w oleum smażyć ten schab. Rozgrzać drugą część oleju i polać nią sałatę ,ogórek,pomidor,czosnek i szczypior.Położyć schab na w/w składniki i obficie skropić cytryną.Proszę zwrócić uwagę co można z jednego plastra schabu. Fotki. Mój Szarcio lubi takie żarełko CDN.... Edytowane 15 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7297265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2017 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 CD. Chciałoby się coś powiedzieć o stekach w restauracji o ich dostosowaniu do potrzeb konsumenta ale jak czytam te wypociny to naprawdę odechciewa mi się ich zamawiania w knajpkach.Niestety oprócz chińskiej,włoskiej kuchni i jej podobnej , nie byłem świadkiem od początku do końca gdy szef przy mnie robi z pełnym artyzmem w/w befsztyka co pozwala na głębszą analizę tego co za chwilę ma mi podać.:eek:.Może to i dobry pomysł na konwersacje ale czy za każdym razem gdy np. zamawiamy naleśniki pytamy co Pan szef był raczyć włożyć do niego ? . Obawiam się ,że źle się to dla nas może skończyć.Trochę mija się to z celem naszej wizyty w knajpie. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7297491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2017 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 CD. lemiecha. składniki: 1.ziemniaki 1/2 kg (tyle jak na fotce) 2.słonina 3.mąka ziemniaczana 1 łyzka 4.piana z dwóch jajek 5.sól pieprz i kminek mielony do smaku wykonanie: Ziemniaki zalać wodą.Ugotować al dente.Posolić dodać pieprz i kminek.Odlać nadmiar wody .Posypać mąką i prażyć przez dłuższą chwile aż mąka się wchłonie.Ubić na masę i na koniec dodać piane z jajek.Wymieszać.Stopić słoninę.Okrasić psiochę .Podać z np.z zsiadłym mlekiem. wiosenna kanapka z nowalijkami na wiosennym chlebie Parówki cielęce grube ,plus zestaw nowalijek z majonezem kieleckim i szczypiorkiem oraz marynowanymi pieczarkami . CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7298059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2017 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 CD. Chce coś Państwu tu zaglądających z ukrycia zaprezentować.Wczoraj zrobiłem lemieszke-psiochę.Przepis wyżej.Stara potrawa bardzo prosta w wykonaniu i mało pracochłonna.Trochę jej zostało i zrobiłem kotlety ziemniaczane z sosem serowo -pieczarkowym-koperkowym-oliwkowym. Panierka z jajka i bułki tartej.Sos to nic innego jak 20 dkg sera tartego mozzarella i 1/2 szklanki śmietanki 30%. Zagotowałem śmietankę i włożyłem ser.Pozostałymi składnikami posypałem kotleta .Polałem kotleta sosem i wyszła ot tak wariacja kulinarna. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7298355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.02.2017 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 CD. Pomysł na wariacje śniadaniową i pieczenie kiełbasy z jelenia. Sucha z dużą ilością czosnku i pieprzu.Do kopytek pasowała jak ulał. Herbata malinowa z zieloną.Kindziuk,wędzona słoninka,polędwica dojrzewająca,topiony serek,paróweczki indycze,jajo na miękko z majonezem Winiary,ser żółty ,pomidorek cherry z mozzarellą ,skiby żytnio-pszennego z cebulą , chleba na wagę.Przyjechała paczka z Antwerpii od siostry. solo do smażenia wyśmienite.Przepraszam ,że trochę chemii jest między produktami spożywczymi. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7300714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.02.2017 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 CD. Śniadanko ala polskie. sadzone na maśle. wędzone żeberko "Ryjek" , cebula dostawca wit."C" ,grzanka. Kiełbaska z jelenia wczorajsza z cebula w tłuszczu własnym. CDN.... będzie majonez kielecki i krakersy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7300820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.02.2017 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 CD. Sznyclówka cielęca jest przepyszna. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209286-wariacje-kulinarne-ns/page/13/#findComment-7301115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.