niktspecjalny 29.01.2017 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Taka prosta przegryzaj-ka do filmu "Sami Swoi".;) Baza z indora nie z aligatora.Coś kiedyś zawinę w folie i napisze ,że to dzik. CDN....będą racuchy bananowe na drożdżach. Edytowane 29 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.01.2017 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 CD. Mała przegryzaj-ka śniadaniowa .Młoda kiełbaska z młodego dzika. Szynka z młodego dzika maceruje się w przyprawach,liść laurowy, pieprz czarny sól kalifornijska, jałowiec ,ziele angielskie ,oliwa. Młode dzicze powędrowało do foli Kasza gryczana z sosem z szynki z młodego dziczka.Dodatki-korniszon. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.01.2017 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) CD. Podrabiany i Don Filutto u kresu sił.Czytają mnie i nie dają już rady.Czym zaskoczyć polski stół.:stirthepot: Wino do dziczka i masełko . Kasza jaglana i wytrawny sos z dziczka.Korniszon i owoce o których nie zapominajmy ale zawsze po kilkunastu minutach od pysznego posiłku. CDN....kasza gryczana czeka na ciemiężycielkę.Daty na fotach po to by mieli świadomość ,że towar świeży. [TABLE=class: MsoNormalTable, width: 100] [TR] [TD] Grill Magia Sour Cream Dip Sprawia, 1 szklanka Prosty i pyszny dip!Podawać przy następnej partii i słuchają twoi goście zachwycają!Smakuje z chipsami tortilla. Składniki 2 ½ łyżeczkiChef Paul Prudhomme w Grill Magic® 1 szklanka kwaśnej śmietany Wykonanie Połączyć składniki w małej misce.Dobrze wymieszać, aż w pełni połączone.Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do użycia. Uwaga: Smak tej kąpieli lepiej, ponieważ mieści się w lodówce.Więc uczynić go do przodu, aż do jednego dnia, jeśli to możliwe.[/TD] [TD=width: 25][/TD] [TD=width: 216] [TABLE=class: MsoNormalTable] [TR] [TD] [/TD] [TD] [TABLE=class: MsoNormalTable] [TR] [TD] Cena:[/TD] [TD] $ 3.00 [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2] Grill Magia 5,5 uncji Uruchamiamy usta wraz z grilla!Ten dymu, lekko pieprzny mieszanka ma szept słodyczy, która ogarnęła ze smaków i zapachów z opalanego drewnem grilla.Wspaniałe na anythi ...[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] mój mentor prawdziwy Chef Paul czyli Chef Paul Prudhomme Edytowane 30 Stycznia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.01.2017 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 CD. Po prostu prawdziwy , oryginalny , zawsze kulturalny Chef Paul Prudhomme teraz to już wiem na pewno.;) CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2017 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 CD. Końcówka żeberka I klasy ta bez kości w trzech odsłonach. Wszystkie opcje 30 min. na białej patelni.Mięso z końcówki żeberka I klasy soczyste i miękkie. CDN.....podrabiany chyba ma problem.Tego nie robi ,a w mojej autorskiej książce z wariacjami kulinarnymi te w/w przepisy się znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2017 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 CD. Nie wmówicie mi ,że to błotko Dona z aligatora jest lepsiejsze.:D:D Wędzonka 3W1 z sosem tatarskim CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.02.2017 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 CD. Pamiętajcie ,że jest jeden Chef Paul.nie podrabiany.Tylko tan Chef Paul Prudhomme.Tak jak Quścikowych wcieleń multum z władcą przysmaków na topie. O nic nie proszę bo moderator jest ślepy na moje wołanie.:cool::cool:. policzki wieprzowe.Nie z policzków bizona. cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.02.2017 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 CD. Karp w grahamce Tosta ala łosoś ala sos tatarski CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2017 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) CD. Składniki 1.kilka plastrów sera Gouda z Ryk 2.kilka plastrów krakowskiej z pieprzem 3.kilka kromek pieczywa tostowego pszennego 4.masło 82% kilka plastrów 5.zestaw sałat jedno opakowanie 6.odrobina oleju słonecznikowego 7.kilka ząbków czosnku w plastrach 8.kamionkowa patelnia z powłoka nieprzywierającą 9.szklanka mleka (opcja) 10. 1szt. cebula Wykonanie Rozgrzewamy patelnię.Wlewamy odrobinę oleju i wkładamy czosnek.Krótko podsmażamy by nie był gorzki.Wkładamy zestaw sałat i podsmażamy kilka minut.Połowę do naczynia blendera i robimy sos bazę.Baza posłuży nam do pieczonych żeberek i chipsów ziemniaczanych na obiad.Drugą część użyjemy do tostów.Ser siekamy na drobne paseczki tak jak i kiełbasę i cebulę.Kromki pieczywa tostowego bardzo krótko namaczamy w mleku , po czym obtaczamy lub posypujemy serem z jednej strony.Obsmażamy z obydwu stron na w/w patelni .Kiełbasę i cebulę podsmażamy.Wkładamy między podsmażone pieczywo tostowe serem do środka , kiełbasę ,cebulę i podsmażony zestaw sałat.Tak powstałe tosty podsmażamy na suchej patelni w/w . smacznego. CDN.... Edytowane 11 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2017 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 CD. Żeberka poddane macerowaniu.Leżakowały.Wyjątkowo dzisiaj będą duszone na patelni tak około 1h. Kuźwa dziwi mnie ,że kot miauczy;) ale dlaczego barany nie beczą. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2017 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 CD. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2017 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) :)CD. Jednak jak ja jestem to beczą. CDN....serdecznie pozdrawiam. Edytowane 11 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2017 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 CD.Wariacji kulinarnych się już uzbierało i zbierają się nadal.Czas pozbierać je w całość , bo od 2006 roku przepisów znacznie przybyło.Znajdują się także powtórki ale i z tym sobie poradzę.Wszystkie wariacje kulinarne beda oczywiście skierowane w pierwszej kolejnosci do forumowiczów pod cudownie brzmiacym szyldem. [h=1]Forum: Przepisy kulinarne - o gotowaniu i nie tylko[/h] Przepisy na dania świąteczne. Domowe przepisy, Dania i przekąski, Nalewki dziadka, Wędzarnie i wędzenie, Wino, Marynaty babuni. Kuchenne rewolucje jak u Magdy Gessler. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2017 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 (edytowane) CD. Przegryzaj-ka dla męża. Składniki : 1.jeden plaster schabu 2.liście sałaty 3.surowy ogórek plastry 4.pomidor plastry 5.szczypior ................drobno siekany 6............................................................................z truflowy x2 7.1 łyżka mąki 8.przyprawy (opcja) 9.dwa pokrojone w plastry ząbki czosnku polskiego 10. 1 łyżeczka cukru trzcinowego 11.sok z cytryny Wykonanie. Schab obtaczać w w/w mące.Potem na 1/2 w/w oleum smażyć ten schab. Rozgrzać drugą część oleju i polać nią sałatę ,ogórek,pomidor,czosnek i szczypior.Położyć schab na w/w składniki i obficie skropić cytryną.Proszę zwrócić uwagę co można z jednego plastra schabu. Fotki. Mój Szarcio lubi takie żarełko CDN.... Edytowane 15 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2017 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 CD. Chciałoby się coś powiedzieć o stekach w restauracji o ich dostosowaniu do potrzeb konsumenta ale jak czytam te wypociny to naprawdę odechciewa mi się ich zamawiania w knajpkach.Niestety oprócz chińskiej,włoskiej kuchni i jej podobnej , nie byłem świadkiem od początku do końca gdy szef przy mnie robi z pełnym artyzmem w/w befsztyka co pozwala na głębszą analizę tego co za chwilę ma mi podać.:eek:.Może to i dobry pomysł na konwersacje ale czy za każdym razem gdy np. zamawiamy naleśniki pytamy co Pan szef był raczyć włożyć do niego ? . Obawiam się ,że źle się to dla nas może skończyć.Trochę mija się to z celem naszej wizyty w knajpie. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2017 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 CD. lemiecha. składniki: 1.ziemniaki 1/2 kg (tyle jak na fotce) 2.słonina 3.mąka ziemniaczana 1 łyzka 4.piana z dwóch jajek 5.sól pieprz i kminek mielony do smaku wykonanie: Ziemniaki zalać wodą.Ugotować al dente.Posolić dodać pieprz i kminek.Odlać nadmiar wody .Posypać mąką i prażyć przez dłuższą chwile aż mąka się wchłonie.Ubić na masę i na koniec dodać piane z jajek.Wymieszać.Stopić słoninę.Okrasić psiochę .Podać z np.z zsiadłym mlekiem. wiosenna kanapka z nowalijkami na wiosennym chlebie Parówki cielęce grube ,plus zestaw nowalijek z majonezem kieleckim i szczypiorkiem oraz marynowanymi pieczarkami . CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2017 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 CD. Chce coś Państwu tu zaglądających z ukrycia zaprezentować.Wczoraj zrobiłem lemieszke-psiochę.Przepis wyżej.Stara potrawa bardzo prosta w wykonaniu i mało pracochłonna.Trochę jej zostało i zrobiłem kotlety ziemniaczane z sosem serowo -pieczarkowym-koperkowym-oliwkowym. Panierka z jajka i bułki tartej.Sos to nic innego jak 20 dkg sera tartego mozzarella i 1/2 szklanki śmietanki 30%. Zagotowałem śmietankę i włożyłem ser.Pozostałymi składnikami posypałem kotleta .Polałem kotleta sosem i wyszła ot tak wariacja kulinarna. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.02.2017 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 CD. Pomysł na wariacje śniadaniową i pieczenie kiełbasy z jelenia. Sucha z dużą ilością czosnku i pieprzu.Do kopytek pasowała jak ulał. Herbata malinowa z zieloną.Kindziuk,wędzona słoninka,polędwica dojrzewająca,topiony serek,paróweczki indycze,jajo na miękko z majonezem Winiary,ser żółty ,pomidorek cherry z mozzarellą ,skiby żytnio-pszennego z cebulą , chleba na wagę.Przyjechała paczka z Antwerpii od siostry. solo do smażenia wyśmienite.Przepraszam ,że trochę chemii jest między produktami spożywczymi. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.02.2017 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 CD. Śniadanko ala polskie. sadzone na maśle. wędzone żeberko "Ryjek" , cebula dostawca wit."C" ,grzanka. Kiełbaska z jelenia wczorajsza z cebula w tłuszczu własnym. CDN.... będzie majonez kielecki i krakersy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.02.2017 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 CD. Sznyclówka cielęca jest przepyszna. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.