Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

CD.

 

Mała przegryzaj-ka śniadaniowa .Młoda kiełbaska z młodego dzika.

 

c480e91ac80b05e4.jpg

5702b82a3594fb19.jpg

4357ce2afb3e3833.jpg

 

Szynka z młodego dzika maceruje się w przyprawach,liść laurowy, pieprz czarny sól kalifornijska, jałowiec ,ziele angielskie ,oliwa.

 

d5ace78046f5cb48.jpg

 

Młode dzicze powędrowało do foli

 

9c61ed06bc925040.jpg

 

Kasza gryczana z sosem z szynki z młodego dziczka.Dodatki-korniszon.

 

CDN....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

 

Podrabiany i Don Filutto u kresu sił.Czytają mnie i nie dają już rady.Czym zaskoczyć polski stół.:D:stirthepot:

 

e66a8664f9453bcf.jpg

9ed19a39ed3ba351.jpg

8a2f490412bd4d9b.jpg

Wino do dziczka i masełko .

c7beda0917d7ba28.jpg

f6cee0f643c580d3.jpg

2e46cbaad021c9bf.jpg

75bd654101189e44.jpg

Kasza jaglana i wytrawny sos z dziczka.Korniszon i owoce o których nie zapominajmy ale zawsze po kilkunastu minutach od pysznego posiłku.;):D

d4dbb25d92191b11.jpg

 

CDN....kasza gryczana czeka na ciemiężycielkę.Daty na fotach po to by mieli świadomość ,że towar świeży.

 

[TABLE=class: MsoNormalTable, width: 100]

[TR]

[TD] Grill Magia Sour Cream Dip

Sprawia, 1 szklanka

Prosty i pyszny dip!Podawać przy następnej partii i słuchają twoi goście zachwycają!Smakuje z chipsami tortilla.

Składniki

2 ½ łyżeczkiChef Paul Prudhomme w Grill Magic®

1 szklanka kwaśnej śmietany

Wykonanie

Połączyć składniki w małej misce.Dobrze wymieszać, aż w pełni połączone.Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do użycia.

Uwaga: Smak tej kąpieli lepiej, ponieważ mieści się w lodówce.Więc uczynić go do przodu, aż do jednego dnia, jeśli to możliwe.[/TD]

[TD=width: 25][/TD]

[TD=width: 216] [TABLE=class: MsoNormalTable]

[TR]

[TD]

[/TD]

[TD]

[TABLE=class: MsoNormalTable]

[TR]

[TD] Cena:[/TD]

[TD]

$ 3.00

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2] Grill Magia 5,5 uncji

Uruchamiamy usta wraz z grilla!Ten dymu, lekko pieprzny mieszanka ma szept słodyczy, która ogarnęła ze smaków i zapachów z opalanego drewnem grilla.Wspaniałe na anythi ...[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

mój mentor prawdziwy Chef Paul czyli Chef Paul Prudhomme

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

 

Końcówka żeberka I klasy ta bez kości w trzech odsłonach.

 

18eb141d30ff8c5f.jpg

e4a96053a3ac359e.jpg

0d8b7d3df434fbfa.jpg

0c6ac57be42f2b9c.jpg

8d98659851294f1c.jpg

097be574df1e7e3f.jpg

2153dccfcffa150e.jpg

dfe56c8fb773f1e4.jpg

 

Wszystkie opcje 30 min. na białej patelni.Mięso z końcówki żeberka I klasy soczyste i miękkie.

 

 

CDN.....podrabiany chyba ma problem.Tego nie robi ,a w mojej autorskiej książce z wariacjami kulinarnymi te w/w przepisy się znajdą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

 

Pamiętajcie ,że jest jeden Chef Paul.nie podrabiany.Tylko tan Chef Paul Prudhomme.Tak jak Quścikowych wcieleń multum z władcą przysmaków na topie.

O nic nie proszę bo moderator jest ślepy na moje wołanie.:cool::cool::cool::cool:.

 

c018ac749271ba31.jpg

d9554e8a0fd7ba7b.jpg

policzki wieprzowe.Nie z policzków bizona.

1ad4082bae5e814d.jpg

7fe91a48485d05ac.jpg

2db1d1dd7a791306.jpg

cdn....:cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

 

Składniki

e915b893e869f733.jpg

1.kilka plastrów sera Gouda z Ryk

2.kilka plastrów krakowskiej z pieprzem

3.kilka kromek pieczywa tostowego pszennego

4.masło 82% kilka plastrów

5.zestaw sałat jedno opakowanie

6.odrobina oleju słonecznikowego

7.kilka ząbków czosnku w plastrach

8.kamionkowa patelnia z powłoka nieprzywierającą

9.szklanka mleka (opcja)

10. 1szt. cebula

 

Wykonanie

 

Rozgrzewamy patelnię.Wlewamy odrobinę oleju i wkładamy czosnek.Krótko podsmażamy by nie był gorzki.Wkładamy zestaw sałat i podsmażamy kilka minut.Połowę do naczynia blendera i robimy sos bazę.Baza posłuży nam do pieczonych żeberek i chipsów ziemniaczanych na obiad.Drugą część użyjemy do tostów.Ser siekamy na drobne paseczki tak jak i kiełbasę i cebulę.Kromki pieczywa tostowego bardzo krótko namaczamy w mleku , po czym obtaczamy lub posypujemy serem z jednej strony.Obsmażamy z obydwu stron na w/w patelni .Kiełbasę i cebulę podsmażamy.Wkładamy między podsmażone pieczywo tostowe serem do środka , kiełbasę ,cebulę i podsmażony zestaw sałat.Tak powstałe tosty podsmażamy na suchej patelni w/w .

 

c8f2d01f733d0a38.jpg

bc5853ceea0b4671.jpg

dafcb8a36966daee.jpg

a853c105c4a58cd1.jpg

6b56c8c9737cfc9b.jpg

27c8f9f33cacaf77.jpg

6c3bd4000fea3d9a.jpg

887eecc697afb484.jpg

893f7ba52ff4b1dc.jpg

 

smacznego.

 

CDN....:wiggle:

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

Wariacji kulinarnych się już uzbierało i zbierają się nadal.Czas pozbierać je w całość , bo od 2006 roku przepisów znacznie przybyło.Znajdują się także powtórki ale i z tym sobie poradzę.Wszystkie wariacje kulinarne beda oczywiście skierowane w pierwszej kolejnosci do forumowiczów pod cudownie brzmiacym szyldem.

 

[h=1]Forum: Przepisy kulinarne - o gotowaniu i nie tylko[/h]

Przepisy na dania świąteczne.

Domowe przepisy,

Dania i przekąski, Nalewki dziadka,

Wędzarnie i wędzenie,

Wino,

Marynaty babuni.

Kuchenne rewolucje jak u Magdy Gessler.

 

CDN....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

Przegryzaj-ka dla męża.

 

Składniki :

1.jeden plaster schabu

2.liście sałaty

3.surowy ogórek plastry

4.pomidor plastry

5.szczypior ................drobno siekany

6............................................................................z truflowy x2 :yes::D

7.1 łyżka mąki

8.przyprawy (opcja)

9.dwa pokrojone w plastry ząbki czosnku polskiego

10. 1 łyżeczka cukru trzcinowego

11.sok z cytryny

 

Wykonanie.

 

Schab obtaczać w w/w mące.Potem na 1/2 w/w oleum smażyć ten schab. Rozgrzać drugą część oleju i polać nią sałatę ,ogórek,pomidor,czosnek i szczypior.Położyć schab na w/w składniki i obficie skropić cytryną.Proszę zwrócić uwagę co można z jednego plastra schabu.:yes::D

 

Fotki.

 

60a2a876c612ffa3.jpg

fdc18957fae96bd9.jpg

b91aaeed012bf568.jpg

a13042ad2fd94ac6.jpg

fec312f499ca1cb5.jpg

 

Mój Szarcio lubi takie żarełko :yes:

 

CDN....

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

Chciałoby się coś powiedzieć o stekach w restauracji o ich dostosowaniu do potrzeb konsumenta ale jak czytam te wypociny to naprawdę odechciewa mi się ich zamawiania w knajpkach.Niestety oprócz chińskiej,włoskiej kuchni i jej podobnej , nie byłem świadkiem od początku do końca gdy szef przy mnie robi z pełnym artyzmem w/w befsztyka co pozwala na głębszą analizę tego co za chwilę ma mi podać.:eek::eek::eek:.Może to i dobry pomysł na konwersacje ale czy za każdym razem gdy np. zamawiamy naleśniki pytamy co Pan szef był raczyć włożyć do niego ? . Obawiam się ,że źle się to dla nas może skończyć.Trochę mija się to z celem naszej wizyty w knajpie.

 

CDN....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

 

lemiecha.

 

składniki:

1.ziemniaki 1/2 kg (tyle jak na fotce)

2.słonina

3.mąka ziemniaczana 1 łyzka

4.piana z dwóch jajek

5.sól pieprz i kminek mielony do smaku

 

wykonanie:

 

Ziemniaki zalać wodą.Ugotować al dente.Posolić dodać pieprz i kminek.Odlać nadmiar wody .Posypać mąką i prażyć przez dłuższą chwile aż mąka się wchłonie.Ubić na masę i na koniec dodać piane z jajek.Wymieszać.Stopić słoninę.Okrasić psiochę .Podać z np.z zsiadłym mlekiem.

 

388014df2036132f.jpg

fe135a34f8a26670.jpg

87e9d9275439bba6.jpg

wiosenna kanapka z nowalijkami :D na wiosennym chlebie

 

6ababaaf69ce99fc.jpg

 

Parówki cielęce grube ,plus zestaw nowalijek z majonezem kieleckim i szczypiorkiem oraz marynowanymi pieczarkami .

 

6fb65eebf7c881b2.jpg

 

CDN....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

Chce coś Państwu tu zaglądających z ukrycia zaprezentować.Wczoraj zrobiłem lemieszke-psiochę.Przepis wyżej.Stara potrawa bardzo prosta w wykonaniu i mało pracochłonna.Trochę jej zostało i zrobiłem kotlety ziemniaczane z sosem serowo -pieczarkowym-koperkowym-oliwkowym.

Panierka z jajka i bułki tartej.Sos to nic innego jak 20 dkg sera tartego mozzarella i 1/2 szklanki śmietanki 30%. Zagotowałem śmietankę i włożyłem ser.Pozostałymi składnikami posypałem kotleta .Polałem kotleta sosem i wyszła ot tak wariacja kulinarna.

 

733c1a9cb434393d.jpg

3cd35a46f3ef34be.jpg

34ec7d6af88aaa61.jpg

d572ae05f4ff321a.jpg

5ad62ef344a2c38b.jpg

 

CDN....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

Pomysł na wariacje śniadaniową i pieczenie kiełbasy z jelenia.

 

bdeb102f6a8fbd6b.jpg

 

Sucha z dużą ilością czosnku i pieprzu.Do kopytek pasowała jak ulał.:D

 

86408b10d8eede5e.jpg

ba74818fa70acd87.jpg

bf82dab5a5a7a0d9.jpg

4ef168d79212ddba.jpg

 

Herbata malinowa z zieloną.Kindziuk,wędzona słoninka,polędwica dojrzewająca,topiony serek,paróweczki indycze,jajo na miękko z majonezem Winiary,ser żółty ,pomidorek cherry z mozzarellą ,skiby żytnio-pszennego z cebulą , chleba na wagę.Przyjechała paczka z Antwerpii od siostry.

91efdf830917961d.jpg

634b8d2b38064a99.jpg

4bed9569d011471b.jpg

solo do smażenia wyśmienite.Przepraszam ,że trochę chemii jest między produktami spożywczymi.

 

CDN....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...