niktspecjalny 22.02.2017 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 CD. Może zacznę pisać tak.Zakupiony kawałek mięsa wołowego zrobiłem nie tak jak w przepisie producenta.Leżakował 1h w temp.pokojowej.Został posypany pieprzem grubo mielonym .Rozgrzałem patelnie bez niczego.Włożyłem mięso na dymiąca od temp. patelnie i smażyłem po 4min z obydwu stron.Oto prezentacja. Krótki opis.Mięso mi nie smakowało ponieważ było za krwiste i za soczyste .Zjadłem go bo musiałem skoro je w konsekwencji przygotowałem.W udziale przypadła mi mniejsza część ponieważ druga mencizna mi po prostu je ukradła z talerza jak leżakowało.Tym razem bez masła z ogórkiem w polewie chilli z solą morska tym razem.Grinek opisz jednym zdaniem nie wciągając cię w dyskusję.Zjadłszy takie mięso z naszego marketu miałbyś jakieś sensacje żołądkowe??? .Krótko to uzasadnij.Co byś wyeliminował ,a co dodał.Jeśli mogę cię prosić o krótką opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2017 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 CD. Sznyclówka cielęca tym razem bez kości.Lepiej smakuje z kością.Nic ująć nic dodać.Polecam bo warto.Kilka kotletów i polędwiczkę zamroziłem.Efekt zadowalający.Fajnie skruszała.Marchewka na masełku i koktajlowy pomidor. Zostawiłem kilka kotletów i ciekawi mnie gdyby wariacje kulinarna zrobić na zawijasa z tej cielęcinki.Jakiś boczuś,marchewka, cebula i ogórek kiszony.Zawinąć i panierować .Kapusta zasmażana młoda i np kuskus. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.02.2017 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) CD. Fajna wariacja kulinarna z serii "przegryzaj-ka" Składniki. 1.rukola 2.pomidor koktajlowy 3.ser Roquefort 4.tłuszcz solo 5,krakowska podsuszana z pieprzem Wykonanie. Ser rozpuszczamy na w/w tłuszczu.Następnie podsmażamy pociętą w paski kiełbasę krakowską.Potem kroimy pomidory w ćwiartki i stroimy "przegryzaj-kę" , czyli polewamy roztopionym serem rukolę, posypujemy kiełbaską i pomidorami .Solimy i posypujemy pieprzem do smaku.Polecam tą smaczną wariację. Fotki: Będzie wariacja z grillowanym bananem i rukolą ,plus inne dodatki. CDN.... Edytowane 24 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 24.02.2017 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 No ale jakże to podsmażać suchą kiełbasę?Trochę absurd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.02.2017 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 No ale jakże to podsmażać suchą kiełbasę? Trochę absurd?Jeden z wielu tutaj. Autor uważa się za guru gotowania. Nie muszę dodawać, że tylko on. Włos się jeży jak się to wszystko czyta. Obowiązuje tu zasada "co się stanie jak do kiszonej kapusty dodam krewetki". Omijaj ten temat i podobne tego autora szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 25.02.2017 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Krewetki z kiszoną kapustą? To do tego jeszcze kaszanka i wyjdzie nam swojski surf&turf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.02.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Dokładnie w klimacie wątku. Najbardziej chyba wkurzające, oprócz oczywiście tych niewydarzonych pomysłów sa te kilometrowe posty o niczym, oczywiście ze zdjęciami. Ładuje się to pół godziny chyba. Jakim cudem redakcja pozwala na taki śmietnik trudno zgadnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2017 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 No ale jakże to podsmażać suchą kiełbasę? Trochę absurd? Dzięki za lajka.Czy ja napisałem suchą czy podsuszaną???Frytki lubisz dobrze usmażone by chrupały czy takie miękkie niedosmażone??? Pokrój kiełbase krakowska podsuszaną w paski i wrzuć na patelnie teflonową by je zrumienić by chrupały. Jeżeli tego nie zrobisz i nie spróbujesz jak smakuje taka kiełbasa to będziesz zadawał takie głupie pytania. Organoleptycznie.To jest twój absurd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2017 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Dokładnie w klimacie wątku. Najbardziej chyba wkurzające, oprócz oczywiście tych niewydarzonych pomysłów sa te kilometrowe posty o niczym, oczywiście ze zdjęciami. Ładuje się to pół godziny chyba. Jakim cudem redakcja pozwala na taki śmietnik trudno zgadnąć. Dzięki za lajka choć brak ci konsekwencji.Dlaczego ty jeszcze istniejesz w kulinariach???.Tylko roszczenia i nic więcej.:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 25.02.2017 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Dzięki za lajka.Czy ja napisałem suchą czy podsuszaną???Frytki lubisz dobrze usmażone by chrupały czy takie miękkie niedosmażone??? Pokrój kiełbase krakowska podsuszaną w paski i wrzuć na patelnie teflonową by je zrumienić by chrupały. Jeżeli tego nie zrobisz i nie spróbujesz jak smakuje taka kiełbasa to będziesz zadawał takie głupie pytania. Organoleptycznie.To jest twój absurd. Jakiego lajka?? Pewnych rzeczy nie trzeba próbować organoleptycznie, mając minimum kulinarnej wyobraźni wiadomo, że to nie ma sensu. No ale jedz co chcesz, w końcu to Twoja kuchnia, a pytania zadawane przez komentujących w tym wątku są z zasady głupie Edytowane 25 Lutego 2017 przez hun19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.02.2017 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Dałeś Hun19 lajka, ja najwyraźniej też. :D:D. Skąd ten biedak wziął na tym forum lajki trudno zgadnąć. Najlepsze jest jego przekonanie, że umie gotować. :D:D. Pytania są czasem głupawe ale, jakie by nie były odpowiedzi na nie są kompletnie niezrozumiałe. Jak to zdaje się Ansi kiedy określiła jest to rozwolnienie umysłowe. Może od tego paskudnego żarcia? Edytowane 25 Lutego 2017 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2017 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Dałeś Hun19 lajka, ja najwyraźniej też. :D:D. Skąd ten biedak wziął na tym forum lajki trudno zgadnąć. Najlepsze jest jego przekonanie, że umie gotować. :D:D. Pytania są czasem głupawe ale, jakie by nie były odpowiedzi na nie są kompletnie niezrozumiałe. Jak to zdaje się Ansi kiedy określiła jest to rozwolnienie umysłowe. Może od tego paskudnego żarcia? No tak.chyba wreszcie amen.EOT Edytowane 25 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2017 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Jakiego lajka?? Pewnych rzeczy nie trzeba próbować organoleptycznie, mając minimum kulinarnej wyobraźni wiadomo, że to nie ma sensu. No ale jedz co chcesz, w końcu to Twoja kuchnia, a pytania zadawane przez komentujących w tym wątku są z zasady głupie Przykro mi że masz to minimum.EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 25.02.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Przykro mi że masz to minimum.EOT Musiałbyś spróbować mojego minimum żeby się wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 25.02.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Kiedyś to był fajny watek... Ns wtedy tłumaczył jak smarować chleb masłem itd... Albo to było na odwrót ... Ogólnie ochyda... Edytowane 25 Lutego 2017 przez link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2017 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Kiedyś to był fajny watek... Ns wtedy tłumaczył jak smarować chleb masłem itd... Albo to było na odwrót ... Ogólnie ochyda... Amen .EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2017 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 CD. Fajna wariacja z pierogami.Pierogi z soczewicą,mięsem z indyka i warzywami z rosołu. Składniki. 1.soczewica czerwona bez łuski 1. szkl. 2.skrzydło z indyka 3.warzywa dowolne na rosół 4.przyprawy. Wykonanie. Ugotować rosół na skrzydle z warzywami.Gdy skrzydełko będzie miękkie i rosół klarowny wyciągamy zawartość i wsypujemy soczewicę.Gotujemy około 20 min.Jest bardzo bogata w białko i przyswajalna przez nasz organizm.Delikatna i bardzo smaczna.Tak rozgotowaną soczewicę dodałem do obranego ,mielonego skrzydełka i warzyw.Zagniotłem ciasto i wyszło 100 pierogów.Polecam taka wariację.Na życzenie córci i dla mojej wnuczki "Szarcia". Obiecany bananowa wariacja.Zajefajna.. Składniki : 1.banan 2.rukola 3.czerwona cebulka 4.pieczarka 5.masło 6.polędwica łososiowa Wykonanie: Nadciąłem skórkę wzdłuż banana w połowie.Wyjąłem pół owocu ze skórki wspomagając się nożem. Pokroiłem w kostkę składniki i dodałem rukolę.Nadziałem banana powstałym farszem i grillowałem na żeliwnej patelni kilka minut.Robiłem na słodko z czekolada na grillu ogrodowym.Takiego z takim farszem jeszcze nie.Jest odlotowy.Polecam. Wariacja kulinarna z pieczonym boczkiem. Składniki: 1.1kg boczku 2.panierka do kurczaka by było wariacko 3.pomidorki koktajlowe 4. cebulka 5.jajka szt2 Wykonanie : Upiekłem boczuś w nieco dłuższym czasie .Rozgniotłem widelcem by powstała masa.Dodałem cebulę i jajko.Panierka z rozbite jajko ,na olej ryżowy i fajne wyszło. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2017 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 CD. Moja ulubiona wariacja z zupą z zieleniny.Grzanka z polędwica łososiową. Składniki: 1.sałata lodowa (sałata maślana równie dobra) 2.grachamka 3.polędwica łososiowa 4.szkl. śmietany 5.łyżka topionej słoniny ze skwarkami 6.ocet winny 2 łyzki 7.szczypiorek 8.sól ,cukier,pieprz do smaku 9.szklanka wody Wykonanie: Porozrywałem sałatę lodową. W kostkę szczypiorek i do sałaty. Zrobiłem wywar z wody ,tłuszczu ze słoniny,octu,soli,cukru i pieprzu.Ma być słodko-kwaśny.Zagotowanym roztworem polałem sałatę.Odcedzałem trzykrotnie , za każdym razem zagotowując wywar.Do ostatniego dodałem śmietanę.Grzanka z polędwicą i wariacja kolacyjna gotowa. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2017 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 (edytowane) Krewetki z kiszoną kapustą? To do tego jeszcze kaszanka i wyjdzie nam swojski surf&turf http://zdrowoodchudzeni.pl/sites/zdrowoodchudzeni.pl/files/styles/pin_page/public/field/image/brukselka-z-krewetkami.jpg?itok=bb4iC466 Kimchi – koreańska kiszona kapusta na ostro z krewetkami http://1.bp.blogspot.com/-Cpxs2JJK0VM/VK7aye2_I-I/AAAAAAAAH84/iaupiSG0BbQ/s1600/DSCN1854.JPG Dlaczego by nie zrobić na kiszonej kapuście krewetek. http://www.miastokobiet.pl/wp-content/uploads/2014/02/Kopia-46_surf_and_turf-fot-Basia-Ritz.jpg [h=2]Surf & Turf czyli stek z krewetką królewską[/h] Trochę trąca o kłócenie się tych połączeń ,a jednak. Edytowane 26 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2017 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 CD. Wariacja śniadaniowa i taki oto zestaw.Dlaczego wariacja.Nie ma tu mleka ,chrupków ,miodu,sera żółtego,twarożku itp.past wszelakich itp , za to są jajka na miękko ,wędlina dojrzewająca , tatar z ligawy , chleb żytni ,zielona herbata z domieszką wiśni, parzona w 90 stC (to bardzo ważne) , majonez niekielecki ,smarowidło ,topiony ulubiony mazdamer i owoce. Skromna wariacja śniadaniowa w niedzielny rodzinny, ponury poranek. Pozostaje przygotowanie wariacji obiadowej tym razem z półproduktów lecz dopiero bo drobnym relaksie.Wszak "music soothes the savage breast ". CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.