Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

CD.

 

W oczekiwaniu na strawy z półproduktów.

 

60588cba0a878b80.jpg

 

Składniki:

1.spód do pizzy

2.kilka plasterków podsuszanej krakowskiej :D

3.pieczarki bez skórki

4.czosnek i cebula

5.sos pomidorowy

6.wiórki z mozzarelli

7.rukola do przystrojenia

Wykonanie :

Rozgrzeję piekarnik do 220 stC jak na ulotce spodu do pizzy.Spód posmaruje sosem pomidorowym.Posypie wiórkami z mozzarelli.Następnie położę w następującej kolejności nie innej.:yes::D .Pieczarki,wędlinę,cebulę i rukolę.Czas pieczenia na ulotce 10-15 min.

 

Na półprodukt czekają moje misiaczki ukochane:hug::

1.ciemiężycielka żona :yes::D po porcji banana ku zdrowotności

2.młody kucharz :stirthepot: syn w swoim studio

3.przybrana córka kotecek "cola"

4.NS czyli ja

 

6584a806ca192ff4.jpg

 

87de8aca452caf95.jpg

 

220f03e235db209f.jpg

 

wyszło na chwilę słoneczko i szybko zaszło.

 

389c740fbd6f715b.jpg

 

 

CDN....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

Ot i cała pizza z półproduktów.

 

20fa7e1282dfbfae.jpg

b22ca367f7c18029.jpg

5ed7cbe04640ad6b.jpg

 

Przepraszam zapomniałem o rukoli ale powiem krótko dlaczego owa pizza w wariacjach kulinarnych.Dlatego ,że mało pracochłonna, nie ma nieporządków w kuchni ,bardzo smaczna jak na pizze z kupnym spodem.Wyjąłem ją po 12 min.Cienkie ciasto.Bardzo tania wariacja.28 cm pizzy za powiedzmy 15 zł.

 

Dobra pizza i fajny kawałek muzy.

 

 

CDN....

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

Prosta wariacja z grubo krojoną szynkową w roli głównej.

Składniki.

1.szynkowa grube plastry

2.olej ryżowy

3.sałatka szwedzka

4.pizzerinka

5.cebula plastry

Wykonanie:

Wysmarować olejem patelnie żeliwną.jako ,że ów olej ma wysoką temp.spalania ,wkładam plastry szynkowej i plastry cebuli.Pizzerinka i sałatka szwedzka.Na deser cztery gałeczki powiedzmy lodów wiśniowych własnych.czyli mrożone wiśnie ,syrop z wiśni ,mleko,cukier,żółtka ,trochę śmietany kremówki i lody gotowe.

 

f6da687d21e48208.jpg

f17d735fb67ffb20.jpg

31b0b56fa7d69ef0.jpg

267d1ed565c4efae.jpg

5ee2fbe32fb77849.jpg

 

CDN....ach te lody.pokazałbym maszynkę komunistyczna do lodów ale trochę wygląd straciła.

 

http://www.staryswiat.pl/images/uploaded/zabytkitechniki/16397/101_3696.JPG

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

Prosta wariacja z grubo krojoną szynkową w roli głównej.

Składniki.

1.szynkowa grube plastry

2.olej ryżowy

3.sałatka szwedzka

4.pizzerinka

5.cebula plastry

Wykonanie:

Wysmarować olejem patelnie żeliwną.jako ,że ów olej ma wysoką temp.spalania ,wkładam plastry szynkowej i plastry cebuli.Pizzerinka i sałatka szwedzka.Na deser cztery gałeczki powiedzmy lodów wiśniowych własnych.czyli mrożone wiśnie ,syrop z wiśni ,mleko,cukier,żółtka ,trochę śmietany kremówki i lody gotowe.

 

f6da687d21e48208.jpg

f17d735fb67ffb20.jpg

31b0b56fa7d69ef0.jpg

267d1ed565c4efae.jpg

5ee2fbe32fb77849.jpg

 

CDN....ach te lody.pokazałbym maszynkę komunistyczna do lodów ale trochę wygląd straciła.

 

http://www.staryswiat.pl/images/uploaded/zabytkitechniki/16397/101_3696.JPG

 

NS, nie wyrzucaj tej maszynki. Moja babcia taką kiedyś miała ale ktoś się nie bał i z...ł. Powinna, o ile nie nabrała już wartości kolekcjonerskiej. Z drugiej strony pokaż dzisiejszy jakikolwiek robot kuchenny, który wytrzyma tyle dziesięcioleci? Powinna działać, nie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

 

Otworzyłem sezon bo na dworze było wczoraj cudownie.Grillowa wariacja kulinarna jeszcze w lutym.

 

4eff4ee57db16bc1.jpg

34b06a75a8c63133.jpg

 

Węgiel drzewny plus szczapka trześni dla zapachu.

 

7c25a1db753e8ffa.jpg

415a0790dd6fb4c0.jpg

b8b67401d593c201.jpg

 

Składniki:

1.około 20 szt skrzydełek kurzęcich

2.miód lipowy jasny

3.tymianek,kminek ,czerwona papryka,pieprz,,Vegeta

4. opakowanie przyprawy do steku Prymat

5.ocet winny

Wykonanie:

Tak powstałą marynatą macerowałem skrzydełka 1h i 32 min.Na grilla i konsumpcja.

 

CDN....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Szczerze powiedziawszy to narobiliście mi ochoty na grilla. W sumie pogoda jest całkiem znośna w naszych okolicach i tak sobie myślę,że można byłoby się zgrać z chłopakami i coś sobie zorganizować na działce nad jeziorem . Zobaczymy w weekend :p

 

Jesli chcecie spróbować sobie czegoś ciekawego to proponuję kupic sobie czekoladę Karmellove z... solą. Początkowo połączenie wydawało mi się niemożliwe ale kupiłem aby spróbować i całkiem smaczne ! Nigdy nie lubiłem jasnej czekolady ale tutaj tak się wszystko fajnie zgrywa,ze normalnie zjadłem cała naraz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CD.

 

 

Otworzyłem sezon bo na dworze było wczoraj cudownie.Grillowa wariacja kulinarna jeszcze w lutym.

 

4eff4ee57db16bc1.jpg

34b06a75a8c63133.jpg

 

Węgiel drzewny plus szczapka trześni dla zapachu.

 

7c25a1db753e8ffa.jpg

415a0790dd6fb4c0.jpg

b8b67401d593c201.jpg

 

Składniki:

1.około 20 szt skrzydełek kurzęcich

2.miód lipowy jasny

3.tymianek,kminek ,czerwona papryka,pieprz,,Vegeta

4. opakowanie przyprawy do steku Prymat

5.ocet winny

Wykonanie:

Tak powstałą marynatą macerowałem skrzydełka 1h i 32 min.Na grilla i konsumpcja.

 

CDN....

 

Wybacz NS ale do ideału to temu daleko. Surowe zamarynowane o wiele ciekawsze od "gorących". Gotowanie to sztuka, nie każdy powinien się za nią brać!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wybacz NS ale do ideału to temu daleko. Surowe zamarynowane o wiele ciekawsze od "gorących". Gotowanie to sztuka, nie każdy powinien się za nią brać!

 

Długo zastanawiałem się jak ci odpowiedzieć by cie nie urazić.Widzisz taka jest , tu polityka której i ty się poddałeś .Nie spróbowałeś,nie pokosztowałeś ale oceniłeś.Tak jak adwersarze................ z prostego automatu.Przepis wyżej nawet nie wiesz jaki jest prosty ale zarazem zajefajny.Zawsze po wyglądzie oceniasz??? Spróbuj kiedyś tak zrobić skrzydełka, wtedy porozmawiamy.:cool:

 

Napisałeś wyżej.Nawet nie wiesz jak sie mylisz.

 

Czym jest gotowanie ?

 

Gotowanie jest forma wyrażenia siebie samego. Jesteśmy czym co jemy . Jedzenie jest potrzebne każdemu z nas do życia. Ludzie którzy jedzą zdrowo czyli dostarczają swojemu organizmowi wszystko czego w danej chwili potrzebuje , maja mniejsze skłonności do zaburzeń psychicznych ,złego samopoczucia czy problemów z układem trawiennym . Musimy zauważyć ze każdy z nas prowadzi inny tryb życia , wiec dieta tez powinna się różnic . Rożne style życia wymagają zastosowania rożnych diet.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Długo zastanawiałem się jak ci odpowiedzieć by cie nie urazić.Widzisz taka jest , tu polityka której i ty się poddałeś .Nie spróbowałeś,nie pokosztowałeś ale oceniłeś.Tak jak adwersarze................ z prostego automatu.Przepis wyżej nawet nie wiesz jaki jest prosty ale zarazem zajefajny.Zawsze po wyglądzie oceniasz??? Spróbuj kiedyś tak zrobić skrzydełka, wtedy porozmawiamy.:cool:

 

Napisałeś wyżej.Nawet nie wiesz jak sie mylisz.

 

Lekcja wychowawcza nr 2.

Lekcja nr 1 to zakończony właśnie 2 tygodniowy ban.

 

Normalny człowiek napisałby np. tak.

 

"Wiesz, trochę mi się za bardzo przypiekły, co nie znaczy, że nie były smaczne. Trudno dopilnować gdy są w miodzie.

W najbliższym czasie zrobię powtórkę i ponownie zamieszczę zdjęcia.

Przepis polecam"

 

Ty jednak po swojemu. Na zwróconą uwagę rwiesz się do obrażania, prowokując do bitki.

Później masz pretensje do moderatorów i całego świata za regularnie przydzielane bany.

 

PS. Popracuj nad interpunkcją.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Długo zastanawiałem się jak ci odpowiedzieć by cie nie urazić.Widzisz taka jest , tu polityka której i ty się poddałeś .Nie spróbowałeś,nie pokosztowałeś ale oceniłeś.Tak jak adwersarze................ z prostego automatu.Przepis wyżej nawet nie wiesz jaki jest prosty ale zarazem zajefajny.Zawsze po wyglądzie oceniasz??? Spróbuj kiedyś tak zrobić skrzydełka, wtedy porozmawiamy.:cool:

 

Napisałeś wyżej.Nawet nie wiesz jak sie mylisz.

 

NS, nie chciałem Cię obrazić. Ja uwielbiam gotować i eksperymentować w kuchni, dlatego dopuściłem się krytyki. Uwierz mi, nie jedną kobietę zagnę przy garach. A próbowałeś na grillu roladki schabowe nadziewane szpinakiem i mozzarellą z lekkim dodatkiem fety, zawinięte szczelnie w folii? Super, tylko trzeba dobrze "roztrzaskać" schab, no i szpinak najlepiej z własnej uprawy. Rolady udają się też w naczyniu i piekarniku. Pzdr.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

NS, nie chciałem Cię obrazić. Ja uwielbiam gotować i eksperymentować w kuchni, dlatego dopuściłem się krytyki. Uwierz mi, nie jedną kobietę zagnę przy garach. A próbowałeś na grillu roladki schabowe nadziewane szpinakiem i mozzarellą z lekkim dodatkiem fety, zawinięte szczelnie w folii? Super, tylko trzeba dobrze "roztrzaskać" schab, no i szpinak najlepiej z własnej uprawy. Rolady udają się też w naczyniu i piekarniku. Pzdr.

 

Witam.

Napisałeś ,że do ideału im daleko co w rozumieniu nazwę to kucharskim wybrzmiewać moim skromnym zdaniem powinno od znamienitszych od ciebie .Boli tylko to ,że jak widzisz mój największy przeciwnik widzi w tym za każdym razem powód by mnie obrażać i prowokować.To tak na marginesie.Manipulacja słowami w jego wykonaniu jest co najmniej nietrafiona ale zawsze z podtekstami by obrażać.Wrócę jeszcze do skrzydełek w miodzie.Popatrz na datę kiedy zostały poddane grillowaniu 27.02.2017.Popatrz , że ja tam nic nie kombinowałem.Pogoda w tym dniu była piękna.Specjalnie zaznaczyłem ,że na rozpalonym węglu dla koloru (jeśli wędzisz to wiesz co to za pojęcie) położyłem kawałek suchej trześni.Nigdy,przenigdy i tu wielokrotnie prezentowane moje skrzydełka zawsze w miodzie z grilla są lekko podpalone.Miód pod wpływem dużej temp. mimo ,że chroni go tacka aluminiowa , przypala się.

 

http://www.jakpomasle.pl/wp-content/uploads/2012/05/5.jpg

 

http://2.bp.blogspot.com/_DSdagW_05gM/TNV8g-eH_AI/AAAAAAAAA8Q/6IUAcUZWGRI/s1600/IMG_0874.JPG

 

http://2.bp.blogspot.com/-LuobqU5OHBs/U2lcd4JVsAI/AAAAAAAAINc/idAzQrOzxMo/s1600/743.jpg

 

http://2.bp.blogspot.com/-GyYLXvDOoxs/T8NrIZI3ggI/AAAAAAAAAas/fL6MHvASCec/s640/DSC_0015.JPG

 

są dwie szkoły pieczenia skrzydełek na grillu w miodzie pierwsza albo do w/w marynaty nie dodajesz miodu i grillujesz by pod koniec posmarować miodem.Druga to właśnie ta by w marynacie był miód.Wyznaje zawsze tą drugą .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

NS, osobiście wolę przyrządzać skrzydełka na grillu bez tacy aluminiowej, są wtedy bardziej chrupkie. Zbliżenie na skrzydełka wygląda bardzo apetycznie.

 

 

Witam.

By podtrzymać z tobą rozmowę powiem ,że znowu się mylisz.Tacka aluminiowa chroni przed nadmiernym przypalaniem ale grillowane z niej skrzydełka są , a raczej mogą być zawsze chrupiące gdy przed grillem stoi ktoś kto ma pojecie o grillowaniu .Szczapka trześni przepraszam edytowałem.

 

df0c231ef0856102.jpg

 

c8246874b60569ab.jpg

 

Abstrahując od skrzydełek byś mi czegoś tam nie zarzucał.Zapytam Co widzisz na tych prezentowanych obrazkach.

 

30939dfff8a8c788.jpg

 

60acf5bed4ed2d49.jpg

 

a60a46977f0eaa67.jpg

 

Zwróć uwagę na daty na fotkach.Swoim zdaniem powiedz teraz co widzisz na prezentowanych fotkach???:rolleyes:

 

Posłuż się twoim własnym mottem to pomoże ci w ocenie w/w potraw.

 

Wybacz NS ale do ideału to temu daleko. Surowe zamarynowane o wiele ciekawsze od "gorących". Gotowanie to sztuka, nie każdy powinien się za nią brać!

 

Zwróć proszę uwagę kto krytykuje i dlaczego.Zapewne jesteś lepszy ode mnie w takim prostym wariackim gotowaniu.Chylę czoła.

Edytowane przez niktspecjalny
szczapka trzesni
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...................Na zwróconą uwagę rwiesz się do obrażania, prowokując do bitki.

Później masz pretensje do moderatorów i całego świata za regularnie przydzielane bany...............

 

Masz adwersarzu a propos banów i to w moim wątku wariacje kulinarne.Bez skazy nie jesteś.To nie mistyfikacja to prawda.Chciałeś ,choć gotować nie potrafisz .To po twojemu proszę.

 

2120b5c21b0440e6.jpg

 

Zapewne i na to masz logiczne wytłumaczenie.;););)

 

Pełny screen jak sobie życzysz zaraz ci wkleję.Bana masz i ja wiem dlaczego.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że nauka idzie w las i dalej szukasz guza.

 

Witam.

Napisałeś ,że do ideału im daleko co w rozumieniu nazwę to kucharskim wybrzmiewać moim skromnym zdaniem powinno od znamienitszych od ciebie .Boli tylko to ,że jak widzisz mój największy przeciwnik widzi w tym za każdym razem powód by mnie obrażać i prowokować.To tak na marginesie.

I kto to zrozumie. Bełkot

 

Witam.

....

Posłuż się twoim własnym mottem to pomorze ci w ocenie w/w potraw.

......

 

Przestań się ośmieszać. Jesteś masochistą?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że nauka idzie w las i dalej szukasz guza.

 

 

I kto to zrozumie. Bełkot

 

 

 

Przestań się ośmieszać. Jesteś masochistą?

Za błąd ortograficzny przepraszam (poprawiłem) jednak nie zakłócił on formy wypowiedzi .....ale co z tym zrobisz :

 

2814af50e43a686e.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że nauka idzie w las i dalej szukasz guza.

 

 

I kto to zrozumie. Bełkot

 

 

 

Przestań się ośmieszać. Jesteś masochistą?

Odniosłeś się wyżej do mojego postu po banie ,który dostałem za darmo.Uczysz wychowujesz,udzielasz znakomitych rad i odpowiedzi.Przewijasz się przez watki jak Rambo.Wiesz zawsze na ile dostaję bana.Zawsze w nim uczestniczysz.To jako normalny człowiek odpowiedz.

 

Lekcja wychowawcza nr 2.

Lekcja nr 1 to zakończony właśnie 2 tygodniowy ban.

 

Normalny człowiek napisałby np. tak.

 

"Wiesz, trochę mi się za bardzo przypiekły, co nie znaczy, że nie były smaczne. Trudno dopilnować gdy są w miodzie.

W najbliższym czasie zrobię powtórkę i ponownie zamieszczę zdjęcia.

Przepis polecam"......................................................................

 

Forum publiczne.Normalny jesteś człowiek , to napisz co widzisz na w/w zdjęciach???:yes::stirthepot:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...