Greengaz 26.02.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Zdradź tajemnicę. Inspiracje do wyczynów kulinarnych czerpiesz z tego przodującego bloga o jedzeniu? https://www.facebook.com/szpitalnyposilek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2017 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 CD. W oczekiwaniu na strawy z półproduktów. Składniki: 1.spód do pizzy 2.kilka plasterków podsuszanej krakowskiej 3.pieczarki bez skórki 4.czosnek i cebula 5.sos pomidorowy 6.wiórki z mozzarelli 7.rukola do przystrojenia Wykonanie : Rozgrzeję piekarnik do 220 stC jak na ulotce spodu do pizzy.Spód posmaruje sosem pomidorowym.Posypie wiórkami z mozzarelli.Następnie położę w następującej kolejności nie innej. .Pieczarki,wędlinę,cebulę i rukolę.Czas pieczenia na ulotce 10-15 min. Na półprodukt czekają moje misiaczki ukochane:hug:: 1.ciemiężycielka żona po porcji banana ku zdrowotności 2.młody kucharz syn w swoim studio 3.przybrana córka kotecek "cola" 4.NS czyli ja wyszło na chwilę słoneczko i szybko zaszło. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2017 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 (edytowane) CD. Ot i cała pizza z półproduktów. Przepraszam zapomniałem o rukoli ale powiem krótko dlaczego owa pizza w wariacjach kulinarnych.Dlatego ,że mało pracochłonna, nie ma nieporządków w kuchni ,bardzo smaczna jak na pizze z kupnym spodem.Wyjąłem ją po 12 min.Cienkie ciasto.Bardzo tania wariacja.28 cm pizzy za powiedzmy 15 zł. Dobra pizza i fajny kawałek muzy. CDN.... Edytowane 26 Lutego 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2017 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 CD. Prosta wariacja z grubo krojoną szynkową w roli głównej. Składniki. 1.szynkowa grube plastry 2.olej ryżowy 3.sałatka szwedzka 4.pizzerinka 5.cebula plastry Wykonanie: Wysmarować olejem patelnie żeliwną.jako ,że ów olej ma wysoką temp.spalania ,wkładam plastry szynkowej i plastry cebuli.Pizzerinka i sałatka szwedzka.Na deser cztery gałeczki powiedzmy lodów wiśniowych własnych.czyli mrożone wiśnie ,syrop z wiśni ,mleko,cukier,żółtka ,trochę śmietany kremówki i lody gotowe. CDN....ach te lody.pokazałbym maszynkę komunistyczna do lodów ale trochę wygląd straciła. http://www.staryswiat.pl/images/uploaded/zabytkitechniki/16397/101_3696.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.02.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 CD. Prosta wariacja z grubo krojoną szynkową w roli głównej. Składniki. 1.szynkowa grube plastry 2.olej ryżowy 3.sałatka szwedzka 4.pizzerinka 5.cebula plastry Wykonanie: Wysmarować olejem patelnie żeliwną.jako ,że ów olej ma wysoką temp.spalania ,wkładam plastry szynkowej i plastry cebuli.Pizzerinka i sałatka szwedzka.Na deser cztery gałeczki powiedzmy lodów wiśniowych własnych.czyli mrożone wiśnie ,syrop z wiśni ,mleko,cukier,żółtka ,trochę śmietany kremówki i lody gotowe. CDN....ach te lody.pokazałbym maszynkę komunistyczna do lodów ale trochę wygląd straciła. http://www.staryswiat.pl/images/uploaded/zabytkitechniki/16397/101_3696.JPG NS, nie wyrzucaj tej maszynki. Moja babcia taką kiedyś miała ale ktoś się nie bał i z...ł. Powinna, o ile nie nabrała już wartości kolekcjonerskiej. Z drugiej strony pokaż dzisiejszy jakikolwiek robot kuchenny, który wytrzyma tyle dziesięcioleci? Powinna działać, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.02.2017 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 CD. Otworzyłem sezon bo na dworze było wczoraj cudownie.Grillowa wariacja kulinarna jeszcze w lutym. Węgiel drzewny plus szczapka trześni dla zapachu. Składniki: 1.około 20 szt skrzydełek kurzęcich 2.miód lipowy jasny 3.tymianek,kminek ,czerwona papryka,pieprz,,Vegeta 4. opakowanie przyprawy do steku Prymat 5.ocet winny Wykonanie: Tak powstałą marynatą macerowałem skrzydełka 1h i 32 min.Na grilla i konsumpcja. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 10.03.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Szczerze powiedziawszy to narobiliście mi ochoty na grilla. W sumie pogoda jest całkiem znośna w naszych okolicach i tak sobie myślę,że można byłoby się zgrać z chłopakami i coś sobie zorganizować na działce nad jeziorem . Zobaczymy w weekend Jesli chcecie spróbować sobie czegoś ciekawego to proponuję kupic sobie czekoladę Karmellove z... solą. Początkowo połączenie wydawało mi się niemożliwe ale kupiłem aby spróbować i całkiem smaczne ! Nigdy nie lubiłem jasnej czekolady ale tutaj tak się wszystko fajnie zgrywa,ze normalnie zjadłem cała naraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.03.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 CD. Otworzyłem sezon bo na dworze było wczoraj cudownie.Grillowa wariacja kulinarna jeszcze w lutym. Węgiel drzewny plus szczapka trześni dla zapachu. Składniki: 1.około 20 szt skrzydełek kurzęcich 2.miód lipowy jasny 3.tymianek,kminek ,czerwona papryka,pieprz,,Vegeta 4. opakowanie przyprawy do steku Prymat 5.ocet winny Wykonanie: Tak powstałą marynatą macerowałem skrzydełka 1h i 32 min.Na grilla i konsumpcja. CDN.... Wybacz NS ale do ideału to temu daleko. Surowe zamarynowane o wiele ciekawsze od "gorących". Gotowanie to sztuka, nie każdy powinien się za nią brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.03.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Wybacz NS ale do ideału to temu daleko. Surowe zamarynowane o wiele ciekawsze od "gorących". Gotowanie to sztuka, nie każdy powinien się za nią brać!Nie pisz tak! To miszcz nad miszcze. Te rewolucyjne pomysły przejdą do annałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.03.2017 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) Wybacz NS ale do ideału to temu daleko. Surowe zamarynowane o wiele ciekawsze od "gorących". Gotowanie to sztuka, nie każdy powinien się za nią brać! Długo zastanawiałem się jak ci odpowiedzieć by cie nie urazić.Widzisz taka jest , tu polityka której i ty się poddałeś .Nie spróbowałeś,nie pokosztowałeś ale oceniłeś.Tak jak adwersarze................ z prostego automatu.Przepis wyżej nawet nie wiesz jaki jest prosty ale zarazem zajefajny.Zawsze po wyglądzie oceniasz??? Spróbuj kiedyś tak zrobić skrzydełka, wtedy porozmawiamy. Napisałeś wyżej.Nawet nie wiesz jak sie mylisz. Czym jest gotowanie ? Gotowanie jest forma wyrażenia siebie samego. Jesteśmy czym co jemy . Jedzenie jest potrzebne każdemu z nas do życia. Ludzie którzy jedzą zdrowo czyli dostarczają swojemu organizmowi wszystko czego w danej chwili potrzebuje , maja mniejsze skłonności do zaburzeń psychicznych ,złego samopoczucia czy problemów z układem trawiennym . Musimy zauważyć ze każdy z nas prowadzi inny tryb życia , wiec dieta tez powinna się różnic . Rożne style życia wymagają zastosowania rożnych diet. Edytowane 14 Marca 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.03.2017 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Długo zastanawiałem się jak ci odpowiedzieć by cie nie urazić.Widzisz taka jest , tu polityka której i ty się poddałeś .Nie spróbowałeś,nie pokosztowałeś ale oceniłeś.Tak jak adwersarze................ z prostego automatu.Przepis wyżej nawet nie wiesz jaki jest prosty ale zarazem zajefajny.Zawsze po wyglądzie oceniasz??? Spróbuj kiedyś tak zrobić skrzydełka, wtedy porozmawiamy. Napisałeś wyżej.Nawet nie wiesz jak sie mylisz. Lekcja wychowawcza nr 2. Lekcja nr 1 to zakończony właśnie 2 tygodniowy ban. Normalny człowiek napisałby np. tak. "Wiesz, trochę mi się za bardzo przypiekły, co nie znaczy, że nie były smaczne. Trudno dopilnować gdy są w miodzie. W najbliższym czasie zrobię powtórkę i ponownie zamieszczę zdjęcia. Przepis polecam" Ty jednak po swojemu. Na zwróconą uwagę rwiesz się do obrażania, prowokując do bitki. Później masz pretensje do moderatorów i całego świata za regularnie przydzielane bany. PS. Popracuj nad interpunkcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.03.2017 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Długo zastanawiałem się jak ci odpowiedzieć by cie nie urazić.Widzisz taka jest , tu polityka której i ty się poddałeś .Nie spróbowałeś,nie pokosztowałeś ale oceniłeś.Tak jak adwersarze................ z prostego automatu.Przepis wyżej nawet nie wiesz jaki jest prosty ale zarazem zajefajny.Zawsze po wyglądzie oceniasz??? Spróbuj kiedyś tak zrobić skrzydełka, wtedy porozmawiamy. Napisałeś wyżej.Nawet nie wiesz jak sie mylisz. NS, nie chciałem Cię obrazić. Ja uwielbiam gotować i eksperymentować w kuchni, dlatego dopuściłem się krytyki. Uwierz mi, nie jedną kobietę zagnę przy garach. A próbowałeś na grillu roladki schabowe nadziewane szpinakiem i mozzarellą z lekkim dodatkiem fety, zawinięte szczelnie w folii? Super, tylko trzeba dobrze "roztrzaskać" schab, no i szpinak najlepiej z własnej uprawy. Rolady udają się też w naczyniu i piekarniku. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.03.2017 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 NS, nie chciałem Cię obrazić. Ja uwielbiam gotować i eksperymentować w kuchni, dlatego dopuściłem się krytyki. Uwierz mi, nie jedną kobietę zagnę przy garach. A próbowałeś na grillu roladki schabowe nadziewane szpinakiem i mozzarellą z lekkim dodatkiem fety, zawinięte szczelnie w folii? Super, tylko trzeba dobrze "roztrzaskać" schab, no i szpinak najlepiej z własnej uprawy. Rolady udają się też w naczyniu i piekarniku. Pzdr. Witam. Napisałeś ,że do ideału im daleko co w rozumieniu nazwę to kucharskim wybrzmiewać moim skromnym zdaniem powinno od znamienitszych od ciebie .Boli tylko to ,że jak widzisz mój największy przeciwnik widzi w tym za każdym razem powód by mnie obrażać i prowokować.To tak na marginesie.Manipulacja słowami w jego wykonaniu jest co najmniej nietrafiona ale zawsze z podtekstami by obrażać.Wrócę jeszcze do skrzydełek w miodzie.Popatrz na datę kiedy zostały poddane grillowaniu 27.02.2017.Popatrz , że ja tam nic nie kombinowałem.Pogoda w tym dniu była piękna.Specjalnie zaznaczyłem ,że na rozpalonym węglu dla koloru (jeśli wędzisz to wiesz co to za pojęcie) położyłem kawałek suchej trześni.Nigdy,przenigdy i tu wielokrotnie prezentowane moje skrzydełka zawsze w miodzie z grilla są lekko podpalone.Miód pod wpływem dużej temp. mimo ,że chroni go tacka aluminiowa , przypala się. http://www.jakpomasle.pl/wp-content/uploads/2012/05/5.jpg http://2.bp.blogspot.com/_DSdagW_05gM/TNV8g-eH_AI/AAAAAAAAA8Q/6IUAcUZWGRI/s1600/IMG_0874.JPG http://2.bp.blogspot.com/-LuobqU5OHBs/U2lcd4JVsAI/AAAAAAAAINc/idAzQrOzxMo/s1600/743.jpg http://2.bp.blogspot.com/-GyYLXvDOoxs/T8NrIZI3ggI/AAAAAAAAAas/fL6MHvASCec/s640/DSC_0015.JPG są dwie szkoły pieczenia skrzydełek na grillu w miodzie pierwsza albo do w/w marynaty nie dodajesz miodu i grillujesz by pod koniec posmarować miodem.Druga to właśnie ta by w marynacie był miód.Wyznaje zawsze tą drugą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.03.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 NS, osobiście wolę przyrządzać skrzydełka na grillu bez tacy aluminiowej, są wtedy bardziej chrupkie. Zbliżenie na skrzydełka wygląda bardzo apetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2017 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) NS, osobiście wolę przyrządzać skrzydełka na grillu bez tacy aluminiowej, są wtedy bardziej chrupkie. Zbliżenie na skrzydełka wygląda bardzo apetycznie. Witam. By podtrzymać z tobą rozmowę powiem ,że znowu się mylisz.Tacka aluminiowa chroni przed nadmiernym przypalaniem ale grillowane z niej skrzydełka są , a raczej mogą być zawsze chrupiące gdy przed grillem stoi ktoś kto ma pojecie o grillowaniu .Szczapka trześni przepraszam edytowałem. Abstrahując od skrzydełek byś mi czegoś tam nie zarzucał.Zapytam Co widzisz na tych prezentowanych obrazkach. Zwróć uwagę na daty na fotkach.Swoim zdaniem powiedz teraz co widzisz na prezentowanych fotkach??? Posłuż się twoim własnym mottem to pomoże ci w ocenie w/w potraw. Wybacz NS ale do ideału to temu daleko. Surowe zamarynowane o wiele ciekawsze od "gorących". Gotowanie to sztuka, nie każdy powinien się za nią brać! Zwróć proszę uwagę kto krytykuje i dlaczego.Zapewne jesteś lepszy ode mnie w takim prostym wariackim gotowaniu.Chylę czoła. Edytowane 16 Marca 2017 przez niktspecjalny szczapka trzesni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2017 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) ...................Na zwróconą uwagę rwiesz się do obrażania, prowokując do bitki. Później masz pretensje do moderatorów i całego świata za regularnie przydzielane bany............... Masz adwersarzu a propos banów i to w moim wątku wariacje kulinarne.Bez skazy nie jesteś.To nie mistyfikacja to prawda.Chciałeś ,choć gotować nie potrafisz .To po twojemu proszę. Zapewne i na to masz logiczne wytłumaczenie.;) Pełny screen jak sobie życzysz zaraz ci wkleję.Bana masz i ja wiem dlaczego. Edytowane 16 Marca 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.03.2017 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Widzę, że nauka idzie w las i dalej szukasz guza. Witam. Napisałeś ,że do ideału im daleko co w rozumieniu nazwę to kucharskim wybrzmiewać moim skromnym zdaniem powinno od znamienitszych od ciebie .Boli tylko to ,że jak widzisz mój największy przeciwnik widzi w tym za każdym razem powód by mnie obrażać i prowokować.To tak na marginesie. I kto to zrozumie. Bełkot Witam. .... Posłuż się twoim własnym mottem to pomorze ci w ocenie w/w potraw. ...... Przestań się ośmieszać. Jesteś masochistą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2017 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Widzę, że nauka idzie w las i dalej szukasz guza. I kto to zrozumie. Bełkot Przestań się ośmieszać. Jesteś masochistą? Za błąd ortograficzny przepraszam (poprawiłem) jednak nie zakłócił on formy wypowiedzi .....ale co z tym zrobisz : Edytowane 16 Marca 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2017 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Widzę, że nauka idzie w las i dalej szukasz guza. I kto to zrozumie. Bełkot Przestań się ośmieszać. Jesteś masochistą? Odniosłeś się wyżej do mojego postu po banie ,który dostałem za darmo.Uczysz wychowujesz,udzielasz znakomitych rad i odpowiedzi.Przewijasz się przez watki jak Rambo.Wiesz zawsze na ile dostaję bana.Zawsze w nim uczestniczysz.To jako normalny człowiek odpowiedz. Lekcja wychowawcza nr 2. Lekcja nr 1 to zakończony właśnie 2 tygodniowy ban. Normalny człowiek napisałby np. tak. "Wiesz, trochę mi się za bardzo przypiekły, co nie znaczy, że nie były smaczne. Trudno dopilnować gdy są w miodzie. W najbliższym czasie zrobię powtórkę i ponownie zamieszczę zdjęcia. Przepis polecam"...................................................................... Forum publiczne.Normalny jesteś człowiek , to napisz co widzisz na w/w zdjęciach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.03.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 A co mam zrobić w twoim czepianiem się Chef Paul'a?Chcesz abym napisał: - Różnica klas w formie i treści? Oczywistym jest, że bany dostajesz za darmo. Wszyscy wiedzą o zmowie forumowiczów, moderatorów, Redakcji i całego świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.