niktspecjalny 18.07.2017 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 (edytowane) Coś skreślę bo nabrałem wody w usta jakim można być niekonsekwentnym kpiarzem..Mniejsza oto.Bezczelność ponoć czyni cuda. ...............Wracając wczoraj z Wrocławia zatrzymaliśmy się w wielkiej Oberży "Złoty Młyn". Polecam. Jedliśmy i z grilla i zupy i pierogi .Taka próba regionu.Szkoda ,że nie umieściłem tego na fotce , powiedzmy trochę niezręcznie mi było tym razem.Postanowiłem jednak jedną z potraw zrobić w moich wariacjach.Bo oto tu przecież chodzi.Taka powiedzmy podróbka tamtego danka. Edytowane 18 Lipca 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2017 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Nie lubię robić fotek z komórki ale chciałem coś na szybko.Wariacja murowana. Czy to jest mięso czy to może ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2017 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 (edytowane) Szukam chętnego co pokaże jak wykorzystałby te 3.produkty i jak zaskoczyłby np. swojego gościa. 1.puszka pasztetu drobiowego 2.szczypior 3.sałata lodowa Edytowane 22 Lipca 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.07.2017 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 Zrobię i jak mi wyjdzie to pokażę.To co mi podano na talerz bardzo zaskoczyło prostotą.Przystawka bardzo poprawna jeśli ktoś lubi te składniki. Teraz znam tajemnicę.Sałatę parzy się we wrzątku soli i mielonego kminku.Wiotkie listki smaruje pasztetem.Posypuje siekanym szczypiorkiem i śmiesznie zwija powiedzmy jak gołąbka (mam zawsze do nich sentyment). Zapach płynący z liścia i ten aromat z pasztetu jak i szczypiorku fajnie się komponował.Może do całości dałbym jeszcze moje ukochane krewetki w maśle.To byłaby już moja wariacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.07.2017 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 Szukając inspiracji do powstającej książki o wariacjach kulinarnych i nie tylko pomyślałem może by tak spróbować jak Emil łowca radarów.To czego by nie zrobić nowego wątku ."NS łowca potraw kulinarnych". Jest tyle propozycji w otoczeniu ,że grzech ich nie wykorzystać ,a potem z Państwem się tu dzielić.Serdecznie i smacznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2017 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Mała wariacja za prawie 9 zł. Smaczny soczysty może nie ten amerykańsko-argentyński ale poprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2017 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Kurczak w owocach,warzywach i majeranku z czosnkiem . W przyprawach oprószony mąką na głębokim oleju zamknięty. Do piekarnika. 180 stC czas 1h30 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2017 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Dokonało się. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2017 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Miękki i w wariackich przyprawach z fajnym zestawem warzyw i owoców. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.07.2017 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 (edytowane) Takie danko na obiado - kolację. Frytki z czerwonych młodych ziemniaków i zeszklona w miodzie cebula młoda. Rumsztyk i takie tam wariackie dodatki. Ta Pani najwyraźniej stawia na ilość i jakość jak ja Albo takie wydanie .Te rumsztyki maja coś w sobie. CDN.... Edytowane 27 Lipca 2017 przez niktspecjalny Pani Jagoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2017 03:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Kolejna obiado - kolacja .Kluski śląskie z sosem pieczarkowym i surówą z czerwonej kapusty. Dlaczego w moich wariacjach.Kluski są z majerankiem i mąką kukurydzianą i z czerwonych młodych ziemniaków.Surówka z czerwonej kapusty jest parzona w słodkiej nie solonej wodzie. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.08.2017 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Taka mała wariacja z wątróbka w dwóch wydaniach.jedna w marynacie z majonezu kieleckiego ,druga zaś tradycyjna w mące.Cebula tradycyjnie w miodzie ,młoda na oleju. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2017 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Wariacja zagraniczna. Bez słów bo piekę i nie chcę by ten patafian tu przybył. Wariacje muszą mieć podtekst. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2017 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Wariacje zagraniczne CD. Nie wiedziałem ,że tak marynowane i zrobione żeberko w gat. nr 1 może być aż tak pyszne. Lumpie (odpowiednik sajgonek) w sosie z marchewki i frytki na fryturze. Łowiecka czyli ichni lamb Może i zwykłe grillowanie ale trochę dziwne zestawienie.Kawałki mięska z łowiecki,dojrzewający bekon, warzywa- cukinia,cebula,papryka i jeszcze większe zdziwienie by smaków nie psuć, bez żadnej posypki wcześniej.Udko i kiełba także we własnym smaku bez posypek. CDN.... Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2017 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Takie tak wariacje w połączeniu z coś tam coś tam.Zaraz wkleję tylko najpierw po zakupy. CDN.... .......................... Chińszczyzna ala NS zapewniam ,że to nie plagiat ,który powrócił jak karabin.. Nie z kiełkami soi tylko z kiełkami rzodkiewki. Przed deserem. Po deserze. CDN.... Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2017 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 obiadokolacja. .CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2017 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Dzień dobry. Zauważyłem ,że wczesna Wigilia w niektórych watkach o niekonsekwencji już nie wspomnę. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2017 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Królik w maśle i marchewce z groszkiem i bekonem zapiekany. Króliczek w nieco innym wydaniu nie z amerykańskiej wa-wy. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2017 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Śniadanko farmera.Polskiego farmera.;) Boczek duński konkretna porcja na sucha patelnię bez grama tłuszczu.Chlebek z czarnuszką żytni w rzeczy samej i masło z czosnkiem. a, reszta to już dodatek bo robota czeka. Maleństwa w obróbce. Wariacja spełniona.:D:D. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.08.2017 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Witam. Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie.Co dwie kupy to nie jedna. W samotności czy nie gówno wie ten co gówno je. Tak niesmacznie się zrobiło jak na Wigilie goście ściągają..Przepraszam za słowo gówno ale to tak powszechne określenie ,że i ci najpożyteczniejsi FM nim się posługują.Ale na osłodę deser własnoręcznie czyniony.Za mało słodki ale ujdzie. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.