Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ten bez krzty honoru się pojawił

Pawle wiesz, Ty w 100% masz rację. Z psychicznym koniem nie ma co się kopać. To jest rzeczywiście jakis absurd. Nie ma co, idę w Twoje ślady.Na koniec rozlejemy coś dobrego...Do zobaczenia na Twojej stronie:)

Pozwolicie więc Państwo ,że znowu po indiańsku zniknę dając pole tej obłudzie.Żegnając się najpierw sałatka na zimę.To ta do chińszczyzny.

b8139691748e3576.jpg

 

i za chwilę na zakończenie mała,drobna wariacja ma.Oto i ona. Kasza gryczana pieczona, surówka na zimę ,jajo sadzone i takie tam dodatki.

1a13edb38b0e7dcf.jpg

56860ae61a7a8fde.jpg

6697dbaa84da7284.jpg

Będę to zawsze przypominał bo honor to poważna sprawa

Merytoryczne pytanie, czy wszyscy są zdrowi psychicznie w rekadkcji? Możecie powiadamiać nawet wywiad, MSW i Prokurature Generalną.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gifhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/rotfl.gif

 

Zwyczajnie się ośmieszaciehttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif Możecie mnie pocałować, wiecie gdzie.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif

no i znowu czekamy :bye:

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam w deszczowy poranek.Korzystając z okazji , grzybowa szybka wariacja.Powiadam Państwu poezja smaku.Kania (jak Napoleon "Veni , vidi ,vici " , u mnie "Przyjechałem , zobaczyłem , nazbierałem ") w jajku i bułce tartej.Ale i tu niekonwencjonalna wariacja.Bułka tarta z suszonej chałki.Do jajka dodana Vegeta z czosnkiem.Wszystko smażone oczywiście na oleju rzepakowym z niewątpliwa domieszka klarowanego masła.

105b180268fdd306.jpg

9d6d03603db0e2ba.jpg

4f1860b592d2f2f0.jpg

40a77faa03c477d1.jpg

916a145690a57df0.jpg

1112c098cb73a8a4.jpg

 

i znikam.:bye:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja kilka dni temu smażyłem kanie tylko w jajku i na patelni grillowej bez tłuszczu. Wypadają o wiele lepiej z uwagi na to, że nie są "opite" tłuszczem.

Odpowiem krótko.Usmaż tak schabowego i porównaj tego z na świeżo rozbitego , panierowanego ,usmażonego i od razu podanego.Kanię poniekąd utożsamia się smakowo ze schabowym.

http://moje-przepisy.blogspot.com/2014/02/kanie-grillowane.html

a w wujku Google wpisz smażone kanie przepis.Chyba się nie zrozumieliśmy.Bez tłuszczu i w samym jajku bez np. marynaty np. bez dodania mleka do jajka to nie jest dla mnie kanią i zapewne się od razu przyklei do powierzchni grillowej ponieważ to jajo zetnie się pierwsze.Eksperymentuję ale nie tak..Po usmażeniu na ręcznik jednorazowy odsączamy i konsumpcja.Tak robiła moja babcia ,mama ,a teraz ja.Przepis z grilla po uprzednim zamarynowaniu i owszem.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja kilka dni temu smażyłem kanie tylko w jajku i na patelni grillowej bez tłuszczu. Wypadają o wiele lepiej z uwagi na to, że nie są "opite" tłuszczem.

 

Dlaczego nie pokażesz tego.Chętnie zobaczę i powiem ,że wypróbuję może nawet dzisiaj i fotkę wkleję.Tymczasidło.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miszmasz.

bedfd9b02de89fe8.jpg

4c1313728eb67900.jpg

facf80836f1780ec.jpg

a3695b292e972961.jpg

867493524492bfa7.jpg

1a23a401017df781.jpg

0f5b25f7a5623090.jpg

Krok po kroku ale to nie jest smak kani.Smakuje jak naleśnik. Wuj zawsze mi mówił ,że każdego grzyba powinno się poddawać obróbce cieplnej min. 20 min.Tu się tak nie da bo spalisz panierkę.

 

A mi i nie tylko mi wydaje się a nawet jestem przekonany, że smażąc kanie bez panierki wydobylem z niej właśnie czysto grzybowy smak. Do mojej patelki tak nie przywierało. Może i w panierce wygląda apetyczniej ale bez niej moim zdaniem jest zmaczniej. No ale co kto lubi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A mi i nie tylko mi wydaje się a nawet jestem przekonany, że smażąc kanie bez panierki wydobylem z niej właśnie czysto grzybowy smak. Do mojej patelki tak nie przywierało. Może i w panierce wygląda apetyczniej ale bez niej moim zdaniem jest zmaczniej. No ale co kto lubi.

 

Czekaj jaj sobie ze mnie nie robisz.Gramy do jednej bramki to to teraz fer play.

A ja kilka dni temu smażyłem kanie tylko w jajku i na patelni grillowej bez tłuszczu. Wypadają o wiele lepiej z uwagi na to, że nie są "opite" tłuszczem.

 

Kuźwa jajko też jest panierką.Powiedz ,że jaj sobie ze mnie nie robisz???.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czekaj jaj sobie ze mnie nie robisz.Gramy do jednej bramki to to teraz fer play.

 

 

Kuźwa jajko też jest panierką.Powiedz ,że jaj sobie ze mnie nie robisz???.

 

Źle mnie zrozumiałeś albo ja się źle wysłowiłem. Jajo też jest poniekąd panierką lecz dla mnie obtoczenie w mące czy bułce (można i w płatkach) jest taką właściwą panierką, która niestety chłonie tłuszcz (kania go chla jeszcze więcej). Dlatego zaryzykowałem, czego nie żałuję, smażenie w samym jaju bez tłuszczu. Na razie nie przywierało do patelni bo jeszcze nie jest zdarta a smak bardzo mi podpasował.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Źle mnie zrozumiałeś albo ja się źle wysłowiłem. Jajo też jest poniekąd panierką lecz dla mnie obtoczenie w mące czy bułce (można i w płatkach) jest taką właściwą panierką, która niestety chłonie tłuszcz (kania go chla jeszcze więcej). Dlatego zaryzykowałem, czego nie żałuję, smażenie w samym jaju bez tłuszczu. Na razie nie przywierało do patelni bo jeszcze nie jest zdarta a smak bardzo mi podpasował.

 

Powiem szczerze ,że chciałbym zobaczyć fotki z twojej pracy przy smażonej kani w panierce li tylko z jajka.Powtarzam .Nie wiem czy czytasz ze zrozumieniem co mówił kiedyś mój wuj.Grzyb musi być poddany obróbce cieplnej min 20 min.Tu na patelni grillowej kania w panierce w jajku jest tego zaprzeczeniem.Rozumiesz.Jajko ci się spali , a patelnia grillowa w swoim opisie posiada wyznacznik wysokiej temper.Jedno i drugie niestety się nie wyklucza.Kania będzie niedosmażona.Co innego w tłuszczu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 weeks później...

Witam.

 

Wariacja na filecie z dorsza i surówka z dwóch kapust,kiszonej i słodkiej ,jabłkiem ,z papryczką i pomidorami suszonymi , cebulą i czosnkiem , marchewka i jasnym sosem sojowym.

 

dea3a69c86685a3c.jpg

84ff2caa5d8e265f.jpg

d68586c4f5cf2808.jpg

 

Ku mojemu zdziwieniu określono ten delikatny obiadek z przewaga na surówkę.:D:stirthepot:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...