niktspecjalny 20.09.2017 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 (edytowane) Ten bez krzty honoru się pojawił Pawle wiesz, Ty w 100% masz rację. Z psychicznym koniem nie ma co się kopać. To jest rzeczywiście jakis absurd. Nie ma co, idę w Twoje ślady.Na koniec rozlejemy coś dobrego...Do zobaczenia na Twojej stronie:) Pozwolicie więc Państwo ,że znowu po indiańsku zniknę dając pole tej obłudzie.Żegnając się najpierw sałatka na zimę.To ta do chińszczyzny. i za chwilę na zakończenie mała,drobna wariacja ma.Oto i ona. Kasza gryczana pieczona, surówka na zimę ,jajo sadzone i takie tam dodatki. Będę to zawsze przypominał bo honor to poważna sprawa Merytoryczne pytanie, czy wszyscy są zdrowi psychicznie w rekadkcji? Możecie powiadamiać nawet wywiad, MSW i Prokurature Generalną.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gifhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/rotfl.gif Zwyczajnie się ośmieszaciehttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif Możecie mnie pocałować, wiecie gdzie.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif no i znowu czekamy Edytowane 20 Września 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.09.2017 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Witam w deszczowy poranek.Korzystając z okazji , grzybowa szybka wariacja.Powiadam Państwu poezja smaku.Kania (jak Napoleon "Veni , vidi ,vici " , u mnie "Przyjechałem , zobaczyłem , nazbierałem ") w jajku i bułce tartej.Ale i tu niekonwencjonalna wariacja.Bułka tarta z suszonej chałki.Do jajka dodana Vegeta z czosnkiem.Wszystko smażone oczywiście na oleju rzepakowym z niewątpliwa domieszka klarowanego masła. i znikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 22.09.2017 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 A ja kilka dni temu smażyłem kanie tylko w jajku i na patelni grillowej bez tłuszczu. Wypadają o wiele lepiej z uwagi na to, że nie są "opite" tłuszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.09.2017 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 (edytowane) A ja kilka dni temu smażyłem kanie tylko w jajku i na patelni grillowej bez tłuszczu. Wypadają o wiele lepiej z uwagi na to, że nie są "opite" tłuszczem. Odpowiem krótko.Usmaż tak schabowego i porównaj tego z na świeżo rozbitego , panierowanego ,usmażonego i od razu podanego.Kanię poniekąd utożsamia się smakowo ze schabowym. http://moje-przepisy.blogspot.com/2014/02/kanie-grillowane.html a w wujku Google wpisz smażone kanie przepis.Chyba się nie zrozumieliśmy.Bez tłuszczu i w samym jajku bez np. marynaty np. bez dodania mleka do jajka to nie jest dla mnie kanią i zapewne się od razu przyklei do powierzchni grillowej ponieważ to jajo zetnie się pierwsze.Eksperymentuję ale nie tak..Po usmażeniu na ręcznik jednorazowy odsączamy i konsumpcja.Tak robiła moja babcia ,mama ,a teraz ja.Przepis z grilla po uprzednim zamarynowaniu i owszem. Edytowane 22 Września 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.09.2017 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 A ja kilka dni temu smażyłem kanie tylko w jajku i na patelni grillowej bez tłuszczu. Wypadają o wiele lepiej z uwagi na to, że nie są "opite" tłuszczem. Dlaczego nie pokażesz tego.Chętnie zobaczę i powiem ,że wypróbuję może nawet dzisiaj i fotkę wkleję.Tymczasidło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 22.09.2017 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Dlaczego nie pokażesz tego.Chętnie zobaczę i powiem ,że wypróbuję może nawet dzisiaj i fotkę wkleję.Tymczasidło. Następne smażenie udokumentuję i wrzucę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.09.2017 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Miszmasz. Krok po kroku ale to nie jest smak kani.Smakuje jak naleśnik. Wuj zawsze mi mówił ,że każdego grzyba powinno się poddawać obróbce cieplnej min. 20 min.Tu się tak nie da bo spalisz panierkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2017 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Witam. Najpierw było: potem zakupy tylko inna kolorystyka: do lasu i cudne kanie : Królestwo bagażnika: Obiad: 1.smażona kania 2. smażona kaszanka z cebulą 3.czerwony ziemniak pure 4.kapuśniak na golonce 5.ogórek małosolny 5.surówka? wyskacz na popijawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.09.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Miszmasz. Krok po kroku ale to nie jest smak kani.Smakuje jak naleśnik. Wuj zawsze mi mówił ,że każdego grzyba powinno się poddawać obróbce cieplnej min. 20 min.Tu się tak nie da bo spalisz panierkę. A mi i nie tylko mi wydaje się a nawet jestem przekonany, że smażąc kanie bez panierki wydobylem z niej właśnie czysto grzybowy smak. Do mojej patelki tak nie przywierało. Może i w panierce wygląda apetyczniej ale bez niej moim zdaniem jest zmaczniej. No ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2017 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 A mi i nie tylko mi wydaje się a nawet jestem przekonany, że smażąc kanie bez panierki wydobylem z niej właśnie czysto grzybowy smak. Do mojej patelki tak nie przywierało. Może i w panierce wygląda apetyczniej ale bez niej moim zdaniem jest zmaczniej. No ale co kto lubi. Czekaj jaj sobie ze mnie nie robisz.Gramy do jednej bramki to to teraz fer play. A ja kilka dni temu smażyłem kanie tylko w jajku i na patelni grillowej bez tłuszczu. Wypadają o wiele lepiej z uwagi na to, że nie są "opite" tłuszczem. Kuźwa jajko też jest panierką.Powiedz ,że jaj sobie ze mnie nie robisz???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2017 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Popatrz mam coś na zmianę apetytu .Młody zażyczył sobie takie śniadanie. Ot i całe wsio o gotowanych o parówkach i boczniaku w maśle i miodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2017 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Przygotowanie do obiadu. Na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.09.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Czekaj jaj sobie ze mnie nie robisz.Gramy do jednej bramki to to teraz fer play. Kuźwa jajko też jest panierką.Powiedz ,że jaj sobie ze mnie nie robisz???. Źle mnie zrozumiałeś albo ja się źle wysłowiłem. Jajo też jest poniekąd panierką lecz dla mnie obtoczenie w mące czy bułce (można i w płatkach) jest taką właściwą panierką, która niestety chłonie tłuszcz (kania go chla jeszcze więcej). Dlatego zaryzykowałem, czego nie żałuję, smażenie w samym jaju bez tłuszczu. Na razie nie przywierało do patelni bo jeszcze nie jest zdarta a smak bardzo mi podpasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2017 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Źle mnie zrozumiałeś albo ja się źle wysłowiłem. Jajo też jest poniekąd panierką lecz dla mnie obtoczenie w mące czy bułce (można i w płatkach) jest taką właściwą panierką, która niestety chłonie tłuszcz (kania go chla jeszcze więcej). Dlatego zaryzykowałem, czego nie żałuję, smażenie w samym jaju bez tłuszczu. Na razie nie przywierało do patelni bo jeszcze nie jest zdarta a smak bardzo mi podpasował. Powiem szczerze ,że chciałbym zobaczyć fotki z twojej pracy przy smażonej kani w panierce li tylko z jajka.Powtarzam .Nie wiem czy czytasz ze zrozumieniem co mówił kiedyś mój wuj.Grzyb musi być poddany obróbce cieplnej min 20 min.Tu na patelni grillowej kania w panierce w jajku jest tego zaprzeczeniem.Rozumiesz.Jajko ci się spali , a patelnia grillowa w swoim opisie posiada wyznacznik wysokiej temper.Jedno i drugie niestety się nie wyklucza.Kania będzie niedosmażona.Co innego w tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2017 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Kupiłem sobie zestaw na patafianów, a ,że trochę się ćwiczy (nie tylko gotowanie) to jak nierozpoznawalny w czapce i kominie, zawsze jak przesadzi będzie mógł ponieść karę. a teraz do gotowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.09.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Kupiłem sobie zestaw na patafianów, a ,że trochę się ćwiczy (nie tylko gotowanie) to jak nierozpoznawalny w czapce i kominie, zawsze jak przesadzi będzie mógł ponieść karę. a teraz do gotowania. Czujesz się zagrożony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.09.2017 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Czujesz się zagrożony? Dlaczego.???. Czuję się wolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.09.2017 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Witam nie zdążyłem zrobic fotki po upieczeniu. golonka w boczku. te na zimę do worków strunowych. Bimboł plus kania.Na grzybowo w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2017 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Witam. Wariacja na filecie z dorsza i surówka z dwóch kapust,kiszonej i słodkiej ,jabłkiem ,z papryczką i pomidorami suszonymi , cebulą i czosnkiem , marchewka i jasnym sosem sojowym. Ku mojemu zdziwieniu określono ten delikatny obiadek z przewaga na surówkę.:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2017 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Mam smaka na stek z rostbefu. Jaki autor wariacji kulinarnych taki stek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.