niktspecjalny 17.10.2017 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Choć nie pasuje trochę do moich wariacji ale proszę obejrzeć ale nawiązują do pewnej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2017 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 i drugi https://www.youtube.com/watch?v=xWMWJwXvzWk Potem będzie mój ale ten wariacki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2017 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 i trzeci którego aż kocham. https://www.youtube.com/watch?v=Z4pTb8dBRJU jest to swego rodzaj dedykacja dla pewnej osoby z FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2017 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Nakręciłem film z uskuteczniania tego befsztyka ale pracuje jak go złożyć do kupy. Smaczny dup..y nie urywa jak te wspaniałości wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2017 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Tomahawk z polskiego wołu.Tani nie jest ale jak ten gościu u góry się nim delektuje to cena nie gra roli. [h=3]Tomahawk stek Angus[/h] 105,90 PLN / kg [h=3][/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2017 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Polskie wołu nr. 2 tym razem z Lidla. Jestem pod wrażeniem.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2017 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Ugotowałem sobie golonkę .Taką prostą w warzywach.Został mi wywar i zrobiłem tymbaliki.Schab babuni,marchew i groszek.Jak się zawiążą , pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2017 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Witam. Takie tam wariacje na wesoło. ostał mi się tylko jeden.Do spożycia jeszcze czas przetrzymam go jeszcze ale czeka. wariacja na obiad dzisiejszy dość skromny. Spiżarnia z moimi tegorocznymi zbiorami i przetworami półka nr2. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2017 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Łapówka w postaci podwórkowej kaczki. Parówki nie cielęce , a baranie. Trochę za wolne ciasto mi wyszło , a za farsz uznałem pasztetową z pieczarkami.Dla leni jak w sam raz.Mało mąki ziemniaczanej.Mea culpa. Dziadzia najukochańszy pomagier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2017 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Witam. Skromna kanapka na gorąco z podsuszaną krakowską ,cebulą cukrowa ,pomidorem malinowym, serem podwędzanym królewskim i plecionką z makiem,własnym tegorocznym korniszonem w occie,łagodny ketchup. panierowany udziec z indyka bez kości z sałatką z malinowych pomidorów i jogurtem naturalnym z cukrówka w rzeczy samej. Łagodne dwie wariacje kulinarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2017 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Jeśli chodzi o befsztyk wspominany wyżej.Taki chciałbym albo taki zawalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.10.2017 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Witam . Ponuro na dworze i przypominając sobie ,że przejąłem pałeczkę kulinarną -rodzinną po mojej babci i mamie ŚP. zobowiązany jestem do poczęstunku w zbliżające się Święto Zmarłych mojej rodziny i przyjaciół.Zrobię tradycyjnie pierogi ruskie po lwowsku , bigos na bogato tyle ,że tym razem z szynką , grzybami suszonymi , czosnkiem w suszonym w plastrach,kiełbasa zwyczajną i przyprawami.Sałatkę jarzynową bez kukurydzy ale z groszkiem. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.10.2017 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 wariacji kulinarnych czas dalszy. sałatka jarzynowa bigosik na pomidorach malinowych. pierogi ruskie po lwowsku ptasie mleczko z galaretek i mleka skondensowanego niesłodzonego. smacznego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.11.2017 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 (edytowane) Witam w wariacjach. ostatni samuraj :stirthepot: w powidłach śliwkowych robiony nieco inaczej.Befsztyk z antrykotu na śliwkach . Najpierw nototenia w lekkiej glazurze z głębokiego mrożenia w przygotowaniu do obróbki cieplnej. Kumin,cukier trzcinowy,sól himalajska,pieprz z moździerza. patelnia wysmarowana olejem ryżowym (duża temp.spalania) jak zaczął dymić to 4min. po każdej ze stron. przy-jarany zawaliście powidła,podgrzybek marynowany 2017 wybornie smakuje .Tym razem bez alkoholu ponieważ alkohol szkodzi zdrowiu.:D:D p.s będę to powtarzał jak mantrę.Powrócili niekonsekwentni bez krzty honoru,bez..................no właśnie magicznego słowa. Merytoryczne pytanie, czy wszyscy są zdrowi psychicznie w rekadkcji? Możecie powiadamiać nawet wywiad, MSW i Prokurature Generalną.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gifhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/rotfl.gifZwyczajnie się ośmieszaciehttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif Możecie mnie pocałować, wiecie gdzie.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif ............ Po dwunastu latach pobytu na tym forum nadszedł niewątpliwie czas odpoczynku, nie wiem tylko czy powiedzieć "do widzenia" czy raczej "żegnam" ? ... czas pokaże...................Pozdrawiam Wszystkich smakoszy i zapraszam na FB gdzie w miarę czasu będę publikował wpisy nie tylko kulinarne (co zresztą cały czas ma miejsce). ech. Edytowane 1 Listopada 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2017 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Witam w mych wariacjach kulinarnych.Ta będzie bardzo odważna. Ale najpierw kilka wariacyjek. O nich nie zapomnimy nigdy bo ruskie po lwowsku. Tania nototenia i bardzo smaczna,soczysta z białym mięskiem. Teraz coś niesamowitego.Powiem ,że robię tą wariacje pierwszy raz. zestaw owej wariacji kulinarnej ogólnie. 1.kość schabowa piękna z dużą ilością mięsa 2.boczek wędzony parzony 3.wędzonka z ogonówki 4.przyprawy + oliwa +sok z połowy cytryny + cukier trzcinowy i w rzeczy samej cudowne w smaku powidła śliwkowe prezentowane już przeze mnie. Do piekarnika czas 1,30 min temp. 180 stC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.11.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 W moich stronach można kupić świeżo wędzoną Nototenię. Pycha. Sielawa jeszcze lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2017 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 W moich stronach można kupić świeżo wędzoną Nototenię. Pycha. Sielawa jeszcze lepsza. Wiem ,że pyszna polecę Ci jeszcze Bratolę.Spróbuj coś równie niesamowitego i smacznego.Dziwnie boi się panierki z bułki tartej .Smakuje lepiej w samej mące.Sprawdzone. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2017 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Prowadzę batalie kominkową ale kuźwa wyjechałem na szynach jak coś zobaczyłem.w wątku kulinarnym.sraczka murowana..Coś ,ktoś spada w dół , a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2017 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Witam. 2 zł kość schabowa i dwa zł wędlina.Godne polecenia żarełko przepyszne.Nie wiedziałem jak mi schab pójdzie w sok z cytryny i to na kości.Kość zrobiła swoje. grzanki Gdyby z zaskoczenia podano mi w knajpce takie coś to zapewne bym się zdziwił. mięso od kości jest soczyste i z musztardą rosyjską bardzo dobrze się komponuje. pięknie odchodzi od kości mega kotlet cielęcy czyli górka ale tym razem bez kosteczki. ledwo się zmieścił na patelnię. Grzanki z masełkiem czosnkowym i lodowa z pomidorkami w lekkiej zalewie winegret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2017 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Witam w niedzielny cudowny poranek w mych skromnych wariacjach kulinarnych.Dzisiaj znowu cielęcina z kością mała "górka" x 3.Ale najpierw prościzna w kilku wydaniach.T/z szybkie obiadokolacje. Dlaczego uznałem ,że taka kolacja powinna się znaleźć w mych wariacjach.Sałata moja,pomidorki moje (były jeszcze żółte ale opadły mniej odporne były),jajka od pacjenta z wolnego wybiegu kurki,Kajzerka ze "Stokrotki" bez konserwantów, margaryna to widać.Największy playboy moich okolic , zrobił wędlinę bez fosforanów. Wariacja w pracy na dyżurze.Biała kiełbasa bez konserwantów gotowana z oddzielnie smażona cukrówką.pomidor z cebulą,z domu,ciabatki z masłem roślinnym czosnkowym wyrób własny. Wariacja na makaron z nowościami Winiar" .z niewątpliwie pomocna domieszka mięsa z indyka..Do jednego gara i gotowe. Obiadokolacja wyszukana ale dość skromna.Maślanka od Babci Stefy,frytki z czerwonych ziemniaków od dziadzia Bolka,cukinia od stryjenki Genowefy . Bułka tarta od ciotki Zyty. zapełnianie Następne wariacje w drodze ot takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.