niktspecjalny 05.11.2017 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Obiad w przygotowaniu."Górka z kością" , buraczki z torebki,ziemniaki , surówka cud x 2, tradycyjny boczniak na maśle na słodko. Chłodno na dworze ale kawałek jesieni w tej ładniejszej odsłonie.Jeszcze zielono. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2017 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Myślałem ,że w wątkach kulinarnych nie kłamiemy.Myliłem się sromotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.11.2017 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Witam chwilowa wariacja ,a reszta w przygotowaniu. Marynata do "Górki cielęcej z kością" jak na wariacje prosta.4 żabki czosnku,oliwa sól, pieprz,rozmaryn.Oliwę mieszam z przetartym czosnkiem i rozmarynem.kotlety rozbijam,solę i pieprzę.Marynuje ze 4h w lodówce.Albo na grillowej patelni albo na białej lub siwej ,smażę tak około 10 min. z każdej ze stron.Powiadam Wam ,że sprawdzona i smakuje wybornie. Szybka wariacja . serek zgliwiały z własnej fermentacji , z jednym jajem i gałką muszkatołową.Wędlina j/w. Jeszcze szybsza pizza z boczniakiem ,cebulą,czosnkiem,pieprzówką,esencją pomidorową z bulionem wołowym, tarta twarda mozzarella. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.11.2017 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Witam Moja wariacka petarda kulinarna.Proszę popatrzeć. marynata j/w ,pamiętajcie bez niej ani rusz. z tarta antonówką ziemniak czerwony ale proszę ,solimy jak woda wrze. sos lekki na bazie oliwy czosnku i cytryny. zestaw z białej patelni. zestaw z patelni grillowej. Szynka od mojego wyrobnika.On to robił nie ja, a kłamstwo nie popłaca tylko robi z nas kretynów. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.11.2017 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Bardzo prosto na polskim poziomie i bardzo tanio. Karczek po marynacie. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.11.2017 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Kuźwa będą trzustkę z tego picia gorzały wymieniać.........................o przepraszam regenerować choć ponoć tego się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.11.2017 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Szybkie wariacje bez gorzały ponieważ bardzo szkodzi choćby z wybiegu nocnego była. Przed wariacja kulinarna prezenty dla wnuczki. stary numerek. jelita,ziemniaki selekcjonowane-dedykowane kiszce ziemniaczanej słoninka z przerostami z cukrówką sól pieprz do smaku. oliwa z oliwek i kicha do piekarnika. sos chrzanowy i mizeria. CDN jutro.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2017 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Witam w wariackich kulinariach. Dzisiaj petarda nr 2. czyli udziec indyczy pieczony.Marynuje się od wczoraj.Będzie może na pęczaku kładziony albo na ziemniakach.Surówka ,jeszcze nie mam pomysła. ale chyba z białej rzodkiewki ,szczypiorku i śmietany.Najpierw jednak to: Pieczarki w maśle smażone i glazurze cukru trzcinowego,schabowy ,mizeria i opcjonalnie ser z Włoszczowskiej. melanż owocowo warzywny. udziec w marynacie i składniki na surówkę. CDN....po 13.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2017 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 W oczekiwaniu na udziec i dodatki t/z szybka wariacja kanapkowa na gorąco.Grzanka z tosta z szynkowa cebulą i serem z Włoszczowskiej. Gosiuś mój woli bez wędliny ale i taka nie gardzi. CDN....j/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2017 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Będą jeszcze ziemniaki w tej mojej wariacji kulinarnej. Miałem udziec posmarować powidłami śliwkowymi Top Che fa na koniec pieczenia. Wszystko czeka na ziemniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2017 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Ot i cała wariacja z udźcem indyczym w roli głównej , choć surówką z białej rzodkiewki ,zajadali się. Ja to od kości.Pycha. Gosia z ziemniakami Synio kasza jak ja CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2017 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 (edytowane) Nie no to jest prawdziwy befsztyk - stek tomahawk https://www.youtube.com/watch?v=kYlIxWGlcwY Edytowane 13 Listopada 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2017 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Albo tak .https://www.youtube.com/watch?v=EZp6UOLjJbk odleciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2017 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Szybkie śniadanie w skromnej wersji czyli wariacja kulinarna na pikantnie.Kiełbach z pieprzem ,rzodkiew biała i musztarda rosyjska oraz świeża buła. I deser przed obiadem. Petarda wariacka z lodami tofii i musem jagodowym.Galaretki i inne tam tegesiki.O wiśniach w likierze nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2017 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Miętus - firmy brotola. Idę go smażyć.Przepyszny.Poczytajcie proszę o tej rybie.Warta czytania i nie tylko. ktoś pytał kiedyś po co to zdjęcie z komórką przy potrawach.To kretyński pomysł skoro w aparacie jest data którą zawsze można wyświetlić by coś udowadniać. pajacom z indonezji mówię nie. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2017 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Mała wariacka przegryzajka. Kolacja w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2017 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Witam. Mam mrożone XXL zrobię je może z jakimś orkiszem..Ostatnio gustujemy w cielęcinie.Może mostek cielęcy faszerowany wołowina ze szpinakiem.Na razie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2017 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Sobota , Roku Pańskiego 2017 . 25 listopada. Za oknem zza chmur wychodzi słonko. Kilka wariacji , takich spontaniczno - codziennych. jaja ze skwarką cielęcą skrzydełka w syropie klonowym,czosnku,soli i pieprzu z sosem ciemnym tao-tao. podstawa żywieniowa by uzupełniać witaminy kolacja wariacka sprzed TV. grahamki w mleku z serem królewskim i pieczarkami stek cielęcy w panierce naleśnikowej i bułce tartej pszenno - kukurydzianej.sałata parzona w słodko - kwaśnej zalewie śmietanowej boczuś i jarzynowa z domowym majonezem.wyszedł za rzadki mea kulpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2017 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Śniadanie dla młodego. CDN..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.11.2017 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Małe co nie co. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts