niktspecjalny 07.02.2018 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 wariacja obiado-podobna. sos pieczarkowy z papką z suszonych prawdziwków. sałatki z ogórków szklarniowych jedna tradycyjna jak mizeria ,druga z octem i syropem klonowym. Kopytka z mąką kukurydzianą ,kotlecik kurzano-wieprzowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2018 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) wariacja kulinarna prosta jak drut. Krok po kroku jak powstała owa wariacja.Polecam bo dziwnie smaczna, prosta i niespotykana z delikatnym opisem. Ugotowałem ziemniaki i brokuła. rosół warzywny knorra kostka x2 30 dkg ligawy, tak samo karczku i piersi z indyka zmielona na grubych oczkach , do tego odrobina Vegety,pieprz ziołowy ,ostra papryka i mielony kminek.Zawsze kusi mnie by dodać mojej ulubionej papki z prawdziwków.Dodałem płaską łyżeczkę. sałata lodowa , pomidorki koktajlowe i sos , 3 ząbki czosnku,sól morska,łyżeczka cukru i sok z połowy limonki, 4 łyżki oliwy. na maśle smażona cebulka i na koniec łyżka śmietany 18%.Omasta do ziemniaków i brokuła. sos chrzanowy już tu wielokrotnie prezentowany :zasmażka na topionej słoninie z mąki pszennej , 3 łyżki tartego ostrego chrzanu, cała w/w miseczka rosołu Knorr , łyżka śmietany , sól do smaku i mała łyżeczka cukru. walcowatego kształtu klopsiki w bułce tartej smażone. to był tłusty czwartek więc 4 rodzaje pączków z lenistwa ze sklepu. z wiśniami,konfitura różana, awokado , marmolada wieloowocowa tradycyjna. walce do sosu by nim przeszły z krótkim podgotowaniem na małym ogniu. omasta :skwarki z przerośniętej z przerostami słoniny do pure z ziemniaków i brokuła. owe pure z omastą w/w masło,cebulka i śmietana. koniec wariacji .CDN.... Edytowane 13 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2018 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Wariacji czar. Polecam szybkie,proste,gołąbki.10 parzonych(nie gotowanych) liści kapusty,30 dkg mięsa wołowego mielonego i 15 dkg mielonej słoniny ,4 usmażone cebule w kostkę ,2 ząbki czosnku przez praską,natka,torebka ryżu,moczona grahamka w mleku ,sól pieprz do smaku.Wyrabiamy farsz zawsze z dodatkiem rosołu lud alternatywnie bulionu z kostki. Oliwa na dno , liście na dno z odrobiną Vegety ,uformowane gołąbki przykryte liśćmi , posypane ostrą papryka i solą himalajską.Piekarnik z termoobiegiem 180 stC , czas 50 min. ulubione kanapki na gorące mojej ukochanej.Pieczywo tostowe posmarowane masłem czosnkowym (własne) ,szynka wołowa,pieczarka,pomidor koktajlowy,cebula ser szlachecki ,żółty. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2018 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) inne spojrzenie na wariację. Robię pomidorową na korpusach i szponder-ku ,podudzia w miodzie , a w międzyczasie zmieniam gadżety na szafkach,Będą jeszcze Ledy tylko nie wiem gdzie i jakie.Jeden gadżet już mam ,jest stały. Przeglądam także oferty ,które przysłała mi Itaka z Czarnogórą w roli głównej.Zapomniałem o szybkim deserku. lody wiśniowe z delicją poziomkową i truskawkami rozmrażanymi naturalnie z cukrem trzcinowym i cukrem pudrem. Edytowane 13 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2018 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 (edytowane) Najpierw przyśpiewka..: Hej, ty, wiesz, jak silna jest twa władza.Dyskretny śmiech do szału doprowadza mnie. Pewność mam, że dziś mi nie uciekniesz.Szef , nie daruję ci oskarżeń!Pojawia się i znika i znika i znika .Ma na mym punkcie bzika ma bzika. Chcę mną się tu nacieszyć , nacieszyć by parę razy zgrzeszyć by zgrzeszyć , by zgrzeszyć.I 7 razy zgrzeszyć śpiewała Kora. Witam w skromnych progach mych wariacji.Taki nie mięsny dzień , powiem taki rybny. 2 jajka , 1/3 rwanej sałaty lodowej ,puszka tuńczyka w sosie własnym ,mała puszka kukurydzy ,mała cebulka , 2 ogórki konserwowe ,makaron ryżowy .Siekamy ,kroimy i dodajemy sos.1 łyżka jogurtu naturalnego , 3 łyżki majonezu , łyżeczka cukru trzcinowego ,sok z 1/2 limonki , odrobina syropu klonowego ,Vegeta i pieprz naturalny do smaku.Mieszam i wychodzi takie cudo.Smakuje wyśmienicie.Polecam Jajo gotowane bez przykrycia 10 min. sałata lodowa,cebulka szalotka w kostkę,i ogórek konserwowy w kostkę Kukurydza odsączona Siekane jaja makaron ryżowy al dente sos z niewątpliwą domieszką syropu klonowego , na bazie majonezu i jogurtu nat. Polecam ponieważ fajnie smakuje. Edytowane 15 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2018 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Wklejając fotki z sałatką z tuńczyka pomyślałem czy kiedyś nie zrobić takiej samej tylko miast tuńczyka dodać moje ulubione mini pulpeciki jagnięce ze skórką z chleba żytniego.Minie trochę czasu to zrobię i pokaże krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2018 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Wariackie śniadanko.Róbcie takie ciekawe kanapki.Mnie one bardzo smakują.Wspólne śniadanko z moja ukochaną żoną.Tak mamy mało czasu dla siebie w tym napędzonym świecie. Jajo na twardo sałata bardzo chrupiąca zestaw kanapkowy dla mojej ukochanej smażony bekon na rumiano , a co. bułka wrocławska z masłem 83% i serem Edam Rycki z Puław. koktajlowe i ogórek na dodatek. zakryłem chrupiącą sałatą. położyłem jajo,Oprószyłem sola i pieprzem. Herbata się parzy , a na wyspie brakuje tylko dwóch aktorów tej wariacji. pozdrowię sobie wszystkich, którzy zaglądają tu z ukradka bo wyświetlenia o tym mówią.CDN....Zapomniałem sałatka z tuńczyka wczorajsza jako dopełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2018 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Na razie powiem tylko tyle. :D:D:D:D:D:D:D:D:D.Idę szukać inspiracji.I was amused by these grizzly bears .to będzie ciekawsza wariacja kulinarna.:D:D.Posikałem się ze śmiechu.To działa.Wiem ,że to tajemniczo brzmi ale na razie nie chce zdradzać dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.02.2018 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Dzisiaj żebra w II gat. t.z "trójkąty".Ziemniaki pure z topionym boczkiem i czosnkiem i śmietaną.Surówka na drobno:ogórek szklarniowy , rzodkiewka,szalotka,szczypiorek ,śmietana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.02.2018 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Wyszła tak , wariacja po basenie i siłowni.Tak !!! 50 + to odpowiednia pora. Jak zwykle CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.02.2018 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Ochota wariacka przyszła na wędzoną makrelkę po męsku z cebulą. Taka dzika makrela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.02.2018 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Małe dania to i mała wariacja , tym razem z kasza gryczana zrobiona na sypko sposobem Babuni i makaron sposobem Dziadunia . Makaron wstążki z sosem z pieczenia żeberka trójkątnego jako baza , z papryką i cebulę ze zdjęcia j/w.Zabielony odrobiną 30% śmietany. Kasza gryczana z piernatów rodem z gulaszem jagnięcym zapalonym skórkami z chleba "Żytomir" z piekarni regionalnej. Proste i smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2018 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Dzisiaj w kuchni z wariacjami z tradycją ,ciekawe danie. 1.pierś podwójna z kurczaka 2.zupa ogonowa Winiary 3.oliwa z oliwek lub dowolna dostępna o wysokiej temp. 4.sok z połowy cytryny 5.łyżka miodu 6.pergamin Do godz. 16.00 macerowanie.CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.02.2018 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Kurczak podobnie jak wszystko wcześniej wygląda obiecująco, ciekaw jestem co się stało po 16 i co z tym pergaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2018 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 (edytowane) Witam. Są w sklepach papiery do pieczenia ,które mają różną , nazwę to po swojemu gramaturę. Na jednych pisze "papier do pieczenia , a na niektórych pergamin.Wydaje mi się , a kupuje od lat ten papier na którym występuje nazewnictwo "pergamin", że jest nieco inny niż pozostałe . Najpierw usmażyłem dla siebie.Zauważ jak krystalizuje się miód i jak tworzą się na pergaminie jeziorka tylko w okolicach smażonej piersi. może trochę przeciągnąłem ale nic się nie stało.Smakowały i tak wybornie. Zjadłem z "Zytomirem" i surówką z białej kapusty takiej jak do chińszczyzny.Danie uzupełniłem surówką czyli tarty parzony buraczek ćwikłowy , ocet balsamiczny , cukier ,sól himalajska ,chrzan domowy i siekaną ,suszoną żurawinę.Polecam ponieważ coś innego , a smakuje fajnie. Wariację moją uzupełniłem kremem z brokuła , marchewki i fasoli w dużej ilości majeranku bo bardzo lubię.Fasola moczona dzień wcześniej na fasolkę po bretońsku. Brokuł al dente .Blender i zupka gotowa. Mojej ukochanej Pani doktor zrobiłem fasolkę właśnie na zupie ogonowej jak na wariacje kulinarne przystało z kiełbasą jagnięcą i przecierem z mojego własnego ogródka (pomidorki koktajlowe własne) Wersja druga piersi w zupce ogonowej. CDN.... Edytowane 23 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2018 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) Witam wariacja kulinarna jak z "Kilera". Biała kiełbasa cielęca z pieprzem , ostra musztardą angielską.ulubiona ćwikła z żurawiną. Mortadela z Ryjka gotowana......... w kromce ma być zasadzone jajo. Przegryzaj-ka - wariacja jak widać. 1.macerowanie w/w przepisie z zupką ogonową. 2.pierś i karczek bez pergaminu 3.sałata lodowa i drobno siekana biała kapusta i marchewka.Sos Winegret. 4. kasza gryczana na bogato CDN.... Edytowane 25 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2018 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Śniadanko wariacja to takie małe co nieco. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2018 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) Obiadek x3 w trzech różnych ale jakże wymownych odsłonach.Wariacja różniąca się mięsiwem. produkty : Ja z wędzonym żeberkiem synio z kurczakiem w zupce ogonowej Ukochana z pulpetami w sosie pomidorowym CDN.... Edytowane 25 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.02.2018 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Wszystko wyglada apetycznie i po prostu extra , nie mam pojęcia jak to robisz. Ech może ja w sumie też nie jestem najostatniejszy tylko siebie troch e nie doceniam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2018 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Wszystko wyglada apetycznie i po prostu extra , nie mam pojęcia jak to robisz. Ech może ja w sumie też nie jestem najostatniejszy tylko siebie troch e nie doceniam ;) Oczywiście ,że się nie doceniasz. Jeśli masz jakaś swoją wariacje kulinarną to śmiało o niej opowiadaj.Pokażę Ci np.śmieszną wariację z pierogami ruskimi.Można je jeść przecież na kilka sposobów.Idę je zrobić , taka wariacja na gorąco miast np.kanapek ,czy chrupek na mleku czy jajecznicy na maśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.