niktspecjalny 26.02.2018 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Popatrz proszę jak bez przepychu można urozmaicić wariacje na pierogach ruskich własnych i krokietach własnych ze szpinakiem serem feta i pieczonym udźcem z indyka i pieczarkami. Bułka tarta z granulowanym czosnkiem, jajko,ostra papryka, Vegeta,parmezan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2018 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Wariacja kompletna. Na maśle klarowanym smażone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2018 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) Zostały mi wczorajsze ziemniaki.Dodałem jajko mąkę pół na pół pszenną z ziemniaczaną , odrobina puszystego kminku.Zagniotłem ciasto na kluski wariackie śląskie i oliwki talarki..Do tego przygotuje sos pieczarkowy i usmażę czerwoną cebulkę z rolowanym boczkiem (skwarki).Surówka to lodowa i sos sojowy ciemny,syrop klonowy,ocet winny,oliwa , czosnek z praski.Do dzieła. CDN.... Edytowane 26 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2018 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Mała wariacja czyli małe ugryźć do browarku. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.02.2018 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) Prosta palce lizać wariacja kulinarna moja. Czasami masło klarowane nie pasuje mi do sosu pieczarkowego. Połowa klusek z oliwkami zielonymi. Sałata lodowa i czerwona cebula i sos ze składników j/w. najpierw skwarka z boczku i cebuli. CDN.... Edytowane 26 Lutego 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2018 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Kilka wariacji dla poprawienia humoru bo na dworze -20 stC. Sznycle cielęce nie z jajkiem sadzonym i bułce tartej ,tylko w rozbitym jajku z Vegeta i kurkumą , w mące.Talarki z ziemniaków w skórkach (uprzednio parzone w wodzie z cukrem trzcinowym) ,mikst sałat tym razem z rukolą. Katujemy się lodami wiśniowymi z bezą musem wiśniowym i mrożonymi wiśniami i ich sokiem. Kolacja z parówką cielęcą grubą ale krótką, gotowana w porach,z dodatkami z odzysku:) CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.03.2018 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Witam. Za oknem -17 stC. Wzeszło słoneczko będzie dobrze.Specjalnie dla ...................Przewietrz się... może jakieś fotki talerzy... coś co cie zrelaksuje:rolleyes:................... Poprawiłem błędy. Coś dla tego co wyżej .Coś prostego ale wymownego,coś spontanicznego ale ze smakiem.Kartofle,pyry, ziemniaki w roli głównej.Przewietrzyłem się i wklejam na prośbę tego wyżej moje talerze czyli wariacje kulinarne na rożne sposoby. 1.smażone podgardle by zdobyć tłuszcz wytopiony do słoniny i cebuli. 2.parzona włoska kapusta i liście 3. tarte ziemniaki ,jajo ,tarta cebula , tarty czosnek,tarta Gorgonzola (odrobina) 4.dodana smażona słonina ,cebula na tłuszczu z podgardla 5.na dno naczynia żaroodpornego , wysmarowanego olejem kokosowym (wysoka temp.) parzone liście kapusty włoskiej 6.zawijanie farszu w liście i układanie w naczyniu,zakrywanie liśćmi i posypanie papryką i solą. 7.do piekarnika temp. 180 stC , czas pieczenia 1h. 8.upieczone i na talerz.Mogą być same j/w ale dzisiaj na obiad podam z potrawką z kaczki. 9. wariackie okno obfitości sklepowych;) wypisałem mu w punktach by zrozumiał co to takiego punktować :hug:. CDN.... Edytowane 3 Marca 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.03.2018 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Małe niedzielne wariacje dla vunderduchtena. Kupiłem spód do pizzy.20 min. i młody już ją jadł .Jak sztuczna wariacja to nowość na słodko .Smakuje jak croissant. Młody poleca. tymbaliki z golonką ,jajkiem,groszkiem,marchewką,czosnkiem i syropem klonowym.kromka chleba z wędzona słoninką. CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.03.2018 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Witam na razie póki co zjem batonik by cukier uzupełnić . , a na obiadek - danko wymyślę coś spontanicznego.No muszę sprostać wyzwiskom kulinarnym pod moim adresem i wariacja kulinarna będzie jaka będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.03.2018 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 W moim wątku nie ma miejsca dla faryzeuszy.To są wariacje kulinarne ,a nie złote myśli vunderbunder. Nie wytrzymał parcia .Skorzystam bo dał przecież lajka czyli przypadłem mu do gustu i zgodził się ze mną.Wypunktuje mu spontan wariacki - kulinarny.Idę do sklepu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.03.2018 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) 16 punktów szybkiej wariacji - kanapkowej która zagościła na stałe w naszym domciu. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Ciekawe co je to to. Edytowane 5 Marca 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.03.2018 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Nie no idę jakieś spontan dla gawiedzi adwersarzy stworzyć.Im się coś we łbach porobiło. Będzie spontaniczna kapusta na gorąco.Może nie bigos ale kapusta .Idę do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.03.2018 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Tak mnie wku........................ że zrobiłem. przytułek zakład opieki dla sierot, starców lub chorych Dom opieki społecznej Tutella...............sprawdź to baranie.Dom gdzie sam ja tam oddałem bo rodzina..siostry ,bracia, ją olali.Koszt 2500zł plus leki i pampersy.Tyle lat jeździłem by ja wspomagać.Co ty ,,,wy możecie zaoferować swoim bliskim.:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 07.03.2018 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Nie będzie tej spontanicznej kapusty? Od wczoraj czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.03.2018 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Nie będzie tej spontanicznej kapusty? Od wczoraj czekam... Po 100 - ce bym wkleił od razu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.03.2018 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Nie będzie tej spontanicznej kapusty? Od wczoraj czekam... Taka może być???.Odpowiedz pełnym zdaniem co widzisz??? Najpierw jednak to to dla to to. I spełniając twą ironiczną prośbę.Zrobisz ją lepiej???.Pokażesz inaczej ???.Jakich byś w tyn spontan - kapuście dokonał??? Myślisz 55 ,że mogła być dobrą kapustą??? .Myślisz ,że zrobisz lepiej???. Twoja prezentacja będzie bogatsza ??? W ogóle jadasz podobną???. Edytowane 7 Marca 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 07.03.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Ja nie potrafię dlatego nie pokazuję. Natomiast dużo radości daje mi oglądanie. Chyba po to to wrzucasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.03.2018 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Ja nie potrafię dlatego nie pokazuję. Natomiast dużo radości daje mi oglądanie. Chyba po to to wrzucasz? Jak to cudownie ujęte.Tak lubię to wklejać.Spontaniczne gotowanie to także jakaś tam umiejętność .Wariacja kulinarna ma to do siebie ,że nie ma na talerzu "ą,ę przez bibułkę".Powiem tak.Idź do sklepu kup lody wiśniowe paczkę wafli i krówkę w puszce. Posmaruj wafel krówką i połóż lody, przykryj znowu waflem posmarowanym krówką tyle ,że odwrotnie.Jak masz usmażone jabłka tylko szara reneta to połóż np .dwie gorące łyżki na górny wafel.Wiesz co będziesz jadł ??? . Odwróconą wersję szarlotki na gorąco z lodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.03.2018 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Kuźwa rzuciłem o stół nożycami ,a tam gdzieś tam patelnia bez patelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.03.2018 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Witam. Trzeba jeść dużo wszelkiego rodzaju galaret z żelatyną w roli głównej lub galaret z których kleik - spoina wygotuje się sama.Te drugie wolę najbardziej. Zrobię spontan galaretkę jak kiedyś z Marszałkowskiej w Warszawie za czasów PRL - u.Nie to jednak przykuło mą dzisiejszą uwagę. Kiedyś dawno już o tym pisałem i robiłem.Taka wariacka przegryzaj-ka czyli śledź z pieczonym ziemniakiem. Idę na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.