Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szkoda ,że nie skopiował fotki wiem ,że się wstydzi, bo Chef Paul jest tylko jeden dla mnie to w/w człowiek na fotce.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjNdjHE-cAkMzBNP3vHEyVbIyseR_VUCDtPn8LJvnMVG3p6gWl

Ale ciągnijmy to dalej.

Witam mówi do Was ChefPaulNiktspecjalny :wiggle:dzisiaj w Wielkim Tygodniu czas na mięsne świąteczne wariacje , a czasu ciut ciut.;).

Najpierw by tradycje podtrzymać .

878d17f9b3ae503e.jpg

Za oknami świta ,widać ,że rozkwita........itd.

9994ce77d5b00940.jpg

lazanie nigdy z mrożonym szpinakiem. Trochę mi się płaty makaronu rozjechały ale na wariacje może być.W smaku super.

68d1fa4591a5cfd9.jpg

Ananas na przegryzkę

82f863de5857edf4.jpg

Dwa różne spody pod pizzę.Jeden nawet z oregano.

08e64d3a52fb70b8.jpg

62fc93c57245196c.jpg

b7463b18fcc3868b.jpg

cade988e4eb02645.jpg

Placki ziemniaczane bez jajka ,cebuli tylko mąka kukurydziana.Ciekawy smak jak na wariacje kulinarne.

67b9203a4c1eb846.jpg

189095deec45786b.jpg

Gołąbki cielęce ale z odrobina słoniny.

002cd3262c57b7e3.jpg

9dcaaad4520ffdda.jpg

5b7cc3c7296bf2e3.jpg

c38f09f0650c0ee9.jpg

9a879f8057d2a7f8.jpg

Mięso z Selgros Lublin Polska.;).

a69b446fcf1cefef.jpg

e1491d3bb1a63982.jpg

Wafle do rolady ziemniaczane i do kaczki z jabłkami .

0f7b7366fc170aba.jpg

41e874d56b1d038f.jpg

64e599feee969cba.jpg

CDN....ale Chef Paul jest tylko jeden ten wyżej.

Edytowane przez niktspecjalny

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To są "trofea z łowów" Miszcza :) ... a mówiąc ściślej ich odgrzewane resztki :D ;)

Nie mendź modry starcze inaczej.Chcesz wojny???. Pytam chcesz???.Czego chcesz starcze.???.Wypad do wody.Jak patrzę jak się produkujesz to żal mi ciebie.Ten co na górze już cie ukarał.Nie przemyślałeś tego.Źle z tobą starcze.Znowu cie ukarał.:yes:.Odebrał ci pomysł na życie.:mad:.Mylisz topiki co jest jak najbardziej zrozumiałe ,bo skleroza nie odpuszcza.To co na tackach grillowych jest wariacją kulinarną ,półproduktem,spontanem szybkim na szybka kolację.

1.kiełbasa z szynki wieprzowej - regionalna

2.żeberka gotowane ,w miodzie panierowane

3.zawijany boczek nie z biedronki ale z groszka

4.podudzie z kurczaka w syropie klonowym mazane

resztki to masz chyba w swoich protezach.Ubliżasz mi to i ja nie będę ci dłużny.Musisz być odseparowany do swojego świata.

Edytowane przez niktspecjalny

Nie mendź modry starcze inaczej.Chcesz wojny???. Pytam chcesz???.Czego chcesz starcze.???.Wypad do wody.Jak patrzę jak się produkujesz to żal mi ciebie.Ten co na górze już cie ukarał.Nie przemyślałeś tego.Źle z tobą starcze.Znowu cie ukarał.:yes:.Odebrał ci pomysł na życie.:mad:.Mylisz topiki co jest jak najbardziej zrozumiałe ,bo skleroza nie odpuszcza.To co na tackach grillowych jest wariacją kulinarną ,półproduktem,spontanem szybkim na szybka kolację.

1.kiełbasa z szynki wieprzowej - regionalna

2.żeberka gotowane ,w miodzie panierowane

3.zawijany boczek nie z biedronki ale z groszka

4.podudzie z kurczaka w syropie klonowym mazane

resztki to masz chyba w swoich protezach.Ubliżasz mi to i ja nie będę ci dłużny.Musisz być odseparowany do swojego świata.

Jeżeli domagsz się "wojny" :) ... nie widzę problemu :)

... na moje posty w "Kulinariach" gdzie o tobie nawet nie wspominam ( bo I po co) :) odpowiadasz agresją :)

Do tej pory reagowałem głòwnie ma twój kulinarny bełkot w przypadkach zagrażającym zatruciom pokarmowym.

Od dziś jednak ( ponieważ usilnie się tego domagasz) będę odpowiadał ma wszystkie twoje kłamstwa, fantazje I bełkocik w obszarze szeroko pojętego tematu kulinariów :)

Przy okzjii racz zauważyć, że nawet twój najnowszy gorący wielbiciel nie wypowiada się na temat twych wspaniałych kulinarnych odkryć , zwanych przez ciebie "wariacjami" :) ..

zapewne z uwagi na możliwość rozwolnienia lub torsji :)

Polecam zapoznanie się z zasadami gotownia I łączenia smaków :)

Jak do tej pory "twe odkrycia" :) sprowadzają się do wesołej zabawy z nadpobudliwym dyletantem :)

ps - proszę przekazać wyrazy współczucia, osobom doświadczanym twoimi kulinarnymi eksperymentami :)

Kto dał ci prawo do kontroli .Pytam kto???.Jesteś nikim na FM takim samym użytkownikiem jak ja.Bredzisz i się wywyższasz , a jesteś nikim wielkim.Nie masz prawa do kontroli , nawet nie jesteś moderatorem.Nie zrozumiałeś lekcji starcze. Ukradłeś wizerunek sławnej osobie i myślisz ,że to pozostanie bez echa???.Mylisz się.Pogubiłeś się i pozostaniesz sam.Powtarzam nie naginaj bo kary już doświadczyłeś. Będziesz zatem pokutował dalej.To będzie bolało nadal dopóki nie zrozumiesz jaką krzywdę czynisz starcze.Z wyrazami współczucia wstrzymaj się do tej ostatecznej rozgrywki.

Kto dał ci prawo do kontroli .Pytam kto???.Jesteś nikim na FM takim samym użytkownikiem jak ja.Bredzisz i się wywyższasz , a jesteś nikim wielkim.Nie masz prawa do kontroli , nawet nie jesteś moderatorem.Nie zrozumiałeś lekcji starcze. Ukradłeś wizerunek sławnej osobie i myślisz ,że to pozostanie bez echa???.Mylisz się.Pogubiłeś się i pozostaniesz sam.Powtarzam nie naginaj bo kary już doświadczyłeś. Będziesz zatem pokutował dalej.To będzie bolało nadal dopóki nie zrozumiesz jaką krzywdę czynisz starcze.Z wyrazami współczucia wstrzymaj się do tej ostatecznej rozgrywki.

:lol2:

Skonsumowałeś jakąś nową swą "wariację" czy zapomniałeś o lekarstwie ?

O jakiej "kontroli" bredzisz" ?

Domagałeś się "wojny" :) będziesz miał moje komentarze na swój kulinarny bełkot :)

:lol2:

Skonsumowałeś jakąś nową swą "wariację" czy zapomniałeś o lekarstwie ?

O jakiej "kontroli" bredzisz" ?

Domagałeś się "wojny" :) będziesz miał moje komentarze na swój kulinarny bełkot :)

Nie życzę sobie twoich komentarzy na moje kulinarne wariacje.Jesteś nikim dla mnie.Żaden autorytet więc i komentarz jest zbyteczny i jeżeli jakąś potrawę tu w wariacjach nazwiesz bełkotem kulinarnym bez uzasadnienia wtedy będziesz ukarany.Mianujesz się na wielkiego znawcę , a jesteś a raczej lansujesz się na pospolitego kontrolera jak ten co bilety sprawdza. Oczywiście nie przeze mnie.Oto jedna z nich starcze. ChefpaulNiktspecjalny to pokazuje.

1.15 dkg mięsa gulaszowego w kostkę krojonego (4zł)

2.wołowina we własnym sosie (7zł)

3.dwie młode kapusty polskie (7zł x 2= 14zł)

4.koncentrat pomidorowy (2.50 zł)

5.młody szczypior (3zł)

6.dwie laski kiełbasy zwyczajnej z Poniatowej grubo mielonej (5 zł)

7.koperek 2.50zł)

zrobiono jak na zdjęciu:

e6d7589d62d06028.jpg

c06c3bf407e0476b.jpg

1bbd538379c421b5.jpg

ed1d07818737e3e4.jpg

5bbd4f880f4ceaa3.jpg

7aa7f48d3b395bdd.jpg

f167b3196fc1f4c8.jpg

08470e0e94c28d33.jpg

9a5ad5633e16b70a.jpg

Dlaczego właśnie w wariacjach , a to dlatego ,że znalazło się tu mięso gulaszowe.

CDN....

Nie życzę sobie twoich komentarzy na moje kulinarne wariacje.Jesteś nikim dla mnie.Żaden autorytet więc i komentarz jest zbyteczny i jeżeli jakąś potrawę tu w wariacjach nazwiesz bełkotem kulinarnym bez uzasadnienia wtedy będziesz ukarany.Mianujesz się na wielkiego znawcę , a jesteś a raczej lansujesz się na pospolitego kontrolera jak ten co bilety sprawdza. Oczywiście nie przeze mnie.Oto jedna z nich starcze. ChefpaulNiktspecjalny to pokazuje.

...

6.dwie laski kiełbasy zwyczajnej z Poniatowej grubo mielonej (5 zł)

...

CDN....

Koncertu życzeń to możesz domagać się u siebie w domu :)

Twoje groźby bawią mnie coraz bardziej :D (dlatego postanowiłem podjąć z tobą zabawę zwaną przez ciebie "wojną" :) - którą to mnie wypowiedziałeś :) )

ps - uprzednio kiełbasa "1.kiełbasa z szynki wieprzowej - regionalna" zmieniła nazwę ? :D ;)

Człowieku ja jestem sobą.Nawet gdy rozmijam się z prawdą o tym co na górze ...
... I o tym co na talerzu :) ;)

A ja chętnie zobaczył bym co Ty jesz na co dzień. Ten "pajac" jak go nazwałeś, prezentuje życie i to bez zbędnego kolorowania.

http://www.chefpaul.net/imprFL/DSC06616s.JPG

http://chefpaul.net/blog/index.php/category/uncategorized/

Góru w akcji.To tłumaczy wszystko.Teraz to może pisać ,że marynuje ogórki kiszone.;):)

http://www.chefpaul.net/imprFL/DSC06616s.JPG

http://chefpaul.net/blog/index.php/category/uncategorized/

Góru w akcji.To tłumaczy wszystko.Teraz to może pisać ,że marynuje ogórki kiszone.;):)

Zdjęcie z przed około 7-miu lat :)

Zostało zrobione w kuchni klubu kubańskiego w tracie pakowania do piekarników przygotowanych wcześniej dań ma przyjęciu weselnym dla polskiej pary :)

Coś jest w tym śmiesznego lub niestosownego ?

Tutaj cały wpis z bloga z którego pochodzi ta fotografia :)

http://chefpaul.net/blog/index.php/2009/08/12/wesele-polsko-amerykanskie-na-florydzie/

Jeżeli Miszczu zadajesz sobie trud czytania moich tekstów, może nauczył byś się czegoś wreszcie w tematach kulinarnych, miast bełkotać dyrdymały na temat gotowania o którym to nie masz żadnego pojęcia :)

Edytowane przez Chef Paul