Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I ostatnia przystawka do kremu rybnego. Poprosiłem o krewetki na musie szampańskim, według Twojego przepisu Pawle.

 

[ATTACH=CONFIG]411384[/ATTACH]

Bardzo lubię ten dodatek do krewetek :)

 

Miszczowi od marnowania jedzenia, tak się styki zagrzały że zaczął mnie reklamować w wątku "wariacyjnym" :D ... a nie raz bo prosiłem by przed pisaniem jakichkolwiek postów zażył lekarstwo :) ;)

... zauważyłeś, że w swej ostatniej "wariacji" podał niedopieczony ogórek, przypaloną marchewkę, wysuszoną na wiór wędlinę a nawet zapomniał dodać kieleckiego majonezu :) ;) ... najważniejsze jednak, że jemu smakuje :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście! A teraz przystawka do kremu rybnego. W tym przypadku homar z kurkami duszonymi na irlandzkim maśle. Sos winno-śmietankowy i kapary...[ATTACH=CONFIG]411382[/ATTACH]

 

Palce lizać, cudo smakowe, mniam , mniam !!!

 

Przepraszam a czym różni się masło irlandzkie od naszego, polskiego?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam a czym różni się masło irlandzkie od naszego, polskiego?

 

Każdy szanujacy się smakosz wie, że olbrzymie obszary łąk i sprzyjający klimat pozwalają na całoroczny wypas zwierząt i uzyskiwanie doskonałej jakości mleka oraz niepowtarzalnych w smaku produktów mleczarskich, masła I serów. Podstawowa wiedza kulinarna! A- ha, oczywiscie nie solone.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miszcz swego czasu komplementował ten sposób :) ;)

 

To i ja się podłącze z morskim jedzonkiem.

 

Trochę zaległości z 14 kwietnia...

 

https://s17.postimg.cc/hgl1qqf3z/zaleglosci_z_14go_1.jpg

 

https://s17.postimg.cc/z6mqbu5kf/zaleglosci_z_14go_2.jpg

 

https://s17.postimg.cc/ez9ajjnin/zaleglosci_z_14go_3.jpg

 

https://s17.postimg.cc/le8bfnh7j/zaleglosci_z_14go_4.jpg

 

https://s17.postimg.cc/6v16e9ixr/zaleglosci_z_14go_5.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale mu zadałeś pytanie.Oni nawet papier toaletowy mają ze ściółki spod irlandzkich kóz.:yes::D

 

Siemano. Zadałem takie pytanie, bo dla mnie masło to masło. Zaczerpnąłem trochę wiedzy z netu i wyczytałem, że irlandzkie masło jest śmietankowe w smaku. NS, na pewno znasz "Stołowe Garwolińskie" bez przedrostku masło, bo ma 73 % tłuszczu, lecz jak dla mnie najlepsze i najbardziej śmietankowe. W moich stronach nie do kupienia. Na szczęście są jeszcze w Wielkopolsce leciwe już GS-owskie zakłady mleczarskie, produkujące smaczne masło.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Siemano. Zadałem takie pytanie, bo dla mnie masło to masło. Zaczerpnąłem trochę wiedzy z netu i wyczytałem, że irlandzkie masło jest śmietankowe w smaku. NS, na pewno znasz "Stołowe Garwolińskie" bez przedrostku masło, bo ma 73 % tłuszczu, lecz jak dla mnie najlepsze i najbardziej śmietankowe. W moich stronach nie do kupienia. Na szczęście są jeszcze w Wielkopolsce leciwe już GS-owskie zakłady mleczarskie, produkujące smaczne masło.

 

Witaj.Kiedys robiłem masło sam.Kupowaliśmy smietanę i zabawa w robienie masła była przednia.

Masło polskie Mlekovita składa się wyłącznie ze śmietanki pasteryzowanej. Jest to prawdziwe masło, zawiera 82% tłuszczu i jest cennym źródłem najlepiej przyswajalnych form witamin A i E oraz przyswajalnej w niewielkim stopniu witaminy D.

Ważna cecha o której nie pisze ten to to jest jego zawartość i jak jest przyswajalne to w/w.

Nasz znafffca rytuałów zapomina ,że masło np:

Tłuszcz mleczny stanowi 82%, czyli Tradycyjne Masło Polskie Extra Sobik jest prawdziwym masłem. Przypominamy, że masło jest cennym źródłem najlepiej przyswajalnych form witamin A i E oraz przyswajalnej w niewielkim stopniu witaminy D. Jednak, ze względu na dużą zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, a niską zawartość kwasów nienasyconych oraz wysoki poziom cholesterolu w tłuszczu mlekowym, uważa się masło za czynnik ryzyka w chorobach układu sercowo-naczyniowego.

Smutne to ale prawdziwe.Przyznam ,że masła ,które wymieniłeś nie konsumowałem ,a swego czasu na rynku można był spotkać podobne, masło z PRL - u

 

http://supermarket.blox.pl/resource/262690_3972517963469_923828152_n.jpg

pozdrowię Cię ale tylko Ciebie ich nie bo mendzą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kilka słów o maśle jadanym przez smokoszy masła. Mowa o najlepszym obecnie maśle jakie można dostać na świecie. Na jakość masła wpływają pasze zielone i pastwisko. Prawdziwe masło wyprodukowane z mleka od krów wypasanych cały rok na pastwiskach smakuje i pachnie mlekiem i śmietaną. Pomijam sprawe zawartości tłuszczu mlecznego w maśle, bo to oczywista sprawa. Za kilka chwil zaprezentuje zdjecia , które ściągne ze swojego blogu kulinarnego. Tak więc ... Edytowane przez Władca Przysmaków
Tak więc
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szukamy tylko masła od krów wypasanych całorocznie na pastewiskach, najlepiej ekologicznych z certyfikatem. Z przykrościa trzeba przyznać ,że takie masła nie są produkowane na polskim rynku. Odwiedzajac zagranicą sklepy z ekologiczna żywnością high-end, szukamy tak wygladajacego opakowania. Wszystkie certyfikaty i atesty znajdziemy na opakowaniu. Lokalizacje pastwiska itp. ...

 

maslo1.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale pacjent.Pokaz aptekę i te leki na kaca.:yes::D

Prawdziwe masło wyprodukowane z mleka od krów wypasanych cały rok na pastwiskach smakuje i pachnie mlekiem i śmietaną.

Nasze są wypasane na asfalcie baranie.:mad::mad::mad:.Nasze nie pachnie,nasze śmierdzi,śmietaną i mlekiem.Gdzieś ty się rodził pajacu.:mad::mad::mad:.Za dużo jesz tego masła bo ci cholesterol urósł i chlupie ci siano.Matko córka ale gościu.:yes::D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smak , zapach i kolor to podstawowe atut takiego masła. Polecam do jajecznicy. Jak wiadomo jajko się ścina w temp. poniżej 100 stopni , a szkodliwy rozkład masła zaczyna się w temp. 130-140 stopni. Mamy więc gwarancje zdrowego posiłku. Jajecznica na takim maśle to prawdziwy rarytas. Osobiście polecam na przepiórczych jajkach. Nabywam je w sklepie z eko żywnością, najlepsze sa pochodzenia organicznego z Teksasu.

 

maslo3.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smak , zapach i kolor to podstawowe atut takiego masła. Polecam do jajecznicy. Jak wiadomo jajko się ścina w temp. poniżej 100 stopni , a szkodliwy rozkład masła zaczyna się w temp. 130-140 stopni. Mamy więc gwarancje zdrowego posiłku. Jajecznica na takim maśle to prawdziwy rarytas. Osobiście polecam na przepiórczych jajkach. Nabywam je w sklepie z eko żywnością, najlepsze sa pochodzenia organicznego z Teksasu.

 

maslo3.jpg

 

Nie brzydzi cie ,że z du...y wylazło to jajko???.Mówisz o EKO z Teksasu.Nasze są z Czarnolasu bo mają więcej plam czarnych.:D. Są OKIEM w głowie naszego sprzedającego.Masz karabin..............................itd.:yes::D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...