Władca Przysmaków 19.04.2018 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 I ostatnia przystawka do kremu rybnego. Poprosiłem o krewetki na musie szampańskim, według Twojego przepisu Pawle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.04.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Czosnek w musie i świeża kolendra robi robotę! Co za smak!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.04.2018 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 I ostatnia przystawka do kremu rybnego. Poprosiłem o krewetki na musie szampańskim, według Twojego przepisu Pawle. [ATTACH=CONFIG]411384[/ATTACH] Bardzo lubię ten dodatek do krewetek Miszczowi od marnowania jedzenia, tak się styki zagrzały że zaczął mnie reklamować w wątku "wariacyjnym" ... a nie raz bo prosiłem by przed pisaniem jakichkolwiek postów zażył lekarstwo ... zauważyłeś, że w swej ostatniej "wariacji" podał niedopieczony ogórek, przypaloną marchewkę, wysuszoną na wiór wędlinę a nawet zapomniał dodać kieleckiego majonezu ... najważniejsze jednak, że jemu smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.04.2018 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Już wiem.:lol2:.Ale jazda.Fotki następne w drodze.:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 19.04.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Oczywiście! A teraz przystawka do kremu rybnego. W tym przypadku homar z kurkami duszonymi na irlandzkim maśle. Sos winno-śmietankowy i kapary...[ATTACH=CONFIG]411382[/ATTACH] Palce lizać, cudo smakowe, mniam , mniam !!! Przepraszam a czym różni się masło irlandzkie od naszego, polskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.04.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Przepraszam a czym różni się masło irlandzkie od naszego, polskiego? Każdy szanujacy się smakosz wie, że olbrzymie obszary łąk i sprzyjający klimat pozwalają na całoroczny wypas zwierząt i uzyskiwanie doskonałej jakości mleka oraz niepowtarzalnych w smaku produktów mleczarskich, masła I serów. Podstawowa wiedza kulinarna! A- ha, oczywiscie nie solone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.04.2018 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Czosnek w musie i świeża kolendra robi robotę! Co za smak!!!!!!!!!!!! Miszcz swego czasu komplementował ten sposób http://www.chefpaul.net/food/krewetkiP04.jpg Fotka z FM Chefa Paul.Popatrzcie jakie piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.04.2018 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Miszcz swego czasu komplementował ten sposób To i ja się podłącze z morskim jedzonkiem. Trochę zaległości z 14 kwietnia... https://s17.postimg.cc/hgl1qqf3z/zaleglosci_z_14go_1.jpg https://s17.postimg.cc/z6mqbu5kf/zaleglosci_z_14go_2.jpg https://s17.postimg.cc/ez9ajjnin/zaleglosci_z_14go_3.jpg https://s17.postimg.cc/le8bfnh7j/zaleglosci_z_14go_4.jpg https://s17.postimg.cc/6v16e9ixr/zaleglosci_z_14go_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.04.2018 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Biegnę na śniadanko, zobaczymy co dają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Sprawdzę co się dzieje w moim topiku.Widzę ,że wszystko pod kontrolą , pobiegli do apteki..Tymczasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Przepraszam a czym różni się masło irlandzkie od naszego, polskiego? Ale mu zadałeś pytanie.Oni nawet papier toaletowy mają ze ściółki spod irlandzkich kóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.04.2018 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Ale mu zadałeś pytanie.Oni nawet papier toaletowy mają ze ściółki spod irlandzkich kóz. Siemano. Zadałem takie pytanie, bo dla mnie masło to masło. Zaczerpnąłem trochę wiedzy z netu i wyczytałem, że irlandzkie masło jest śmietankowe w smaku. NS, na pewno znasz "Stołowe Garwolińskie" bez przedrostku masło, bo ma 73 % tłuszczu, lecz jak dla mnie najlepsze i najbardziej śmietankowe. W moich stronach nie do kupienia. Na szczęście są jeszcze w Wielkopolsce leciwe już GS-owskie zakłady mleczarskie, produkujące smaczne masło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Siemano. Zadałem takie pytanie, bo dla mnie masło to masło. Zaczerpnąłem trochę wiedzy z netu i wyczytałem, że irlandzkie masło jest śmietankowe w smaku. NS, na pewno znasz "Stołowe Garwolińskie" bez przedrostku masło, bo ma 73 % tłuszczu, lecz jak dla mnie najlepsze i najbardziej śmietankowe. W moich stronach nie do kupienia. Na szczęście są jeszcze w Wielkopolsce leciwe już GS-owskie zakłady mleczarskie, produkujące smaczne masło. Witaj.Kiedys robiłem masło sam.Kupowaliśmy smietanę i zabawa w robienie masła była przednia.Masło polskie Mlekovita składa się wyłącznie ze śmietanki pasteryzowanej. Jest to prawdziwe masło, zawiera 82% tłuszczu i jest cennym źródłem najlepiej przyswajalnych form witamin A i E oraz przyswajalnej w niewielkim stopniu witaminy D. Ważna cecha o której nie pisze ten to to jest jego zawartość i jak jest przyswajalne to w/w. Nasz znafffca rytuałów zapomina ,że masło np: Tłuszcz mleczny stanowi 82%, czyli Tradycyjne Masło Polskie Extra Sobik jest prawdziwym masłem. Przypominamy, że masło jest cennym źródłem najlepiej przyswajalnych form witamin A i E oraz przyswajalnej w niewielkim stopniu witaminy D. Jednak, ze względu na dużą zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, a niską zawartość kwasów nienasyconych oraz wysoki poziom cholesterolu w tłuszczu mlekowym, uważa się masło za czynnik ryzyka w chorobach układu sercowo-naczyniowego. Smutne to ale prawdziwe.Przyznam ,że masła ,które wymieniłeś nie konsumowałem ,a swego czasu na rynku można był spotkać podobne, masło z PRL - u http://supermarket.blox.pl/resource/262690_3972517963469_923828152_n.jpg pozdrowię Cię ale tylko Ciebie ich nie bo mendzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.04.2018 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Kilka słów o maśle jadanym przez smokoszy masła. Mowa o najlepszym obecnie maśle jakie można dostać na świecie. Na jakość masła wpływają pasze zielone i pastwisko. Prawdziwe masło wyprodukowane z mleka od krów wypasanych cały rok na pastwiskach smakuje i pachnie mlekiem i śmietaną. Pomijam sprawe zawartości tłuszczu mlecznego w maśle, bo to oczywista sprawa. Za kilka chwil zaprezentuje zdjecia , które ściągne ze swojego blogu kulinarnego. Tak więc ... Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez Władca Przysmaków Tak więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.04.2018 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Szukamy tylko masła od krów wypasanych całorocznie na pastewiskach, najlepiej ekologicznych z certyfikatem. Z przykrościa trzeba przyznać ,że takie masła nie są produkowane na polskim rynku. Odwiedzajac zagranicą sklepy z ekologiczna żywnością high-end, szukamy tak wygladajacego opakowania. Wszystkie certyfikaty i atesty znajdziemy na opakowaniu. Lokalizacje pastwiska itp. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.04.2018 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.04.2018 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Cena takiego masła jest 4-5 krotnie większa, od masła eksta z mleka pochodzacego od krów czasowo wypasanych na pastwiskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Ale pacjent.Pokaz aptekę i te leki na kaca. Prawdziwe masło wyprodukowane z mleka od krów wypasanych cały rok na pastwiskach smakuje i pachnie mlekiem i śmietaną. Nasze są wypasane na asfalcie baranie.:mad:.Nasze nie pachnie,nasze śmierdzi,śmietaną i mlekiem.Gdzieś ty się rodził pajacu.:mad:.Za dużo jesz tego masła bo ci cholesterol urósł i chlupie ci siano.Matko córka ale gościu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 20.04.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Smak , zapach i kolor to podstawowe atut takiego masła. Polecam do jajecznicy. Jak wiadomo jajko się ścina w temp. poniżej 100 stopni , a szkodliwy rozkład masła zaczyna się w temp. 130-140 stopni. Mamy więc gwarancje zdrowego posiłku. Jajecznica na takim maśle to prawdziwy rarytas. Osobiście polecam na przepiórczych jajkach. Nabywam je w sklepie z eko żywnością, najlepsze sa pochodzenia organicznego z Teksasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2018 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Smak , zapach i kolor to podstawowe atut takiego masła. Polecam do jajecznicy. Jak wiadomo jajko się ścina w temp. poniżej 100 stopni , a szkodliwy rozkład masła zaczyna się w temp. 130-140 stopni. Mamy więc gwarancje zdrowego posiłku. Jajecznica na takim maśle to prawdziwy rarytas. Osobiście polecam na przepiórczych jajkach. Nabywam je w sklepie z eko żywnością, najlepsze sa pochodzenia organicznego z Teksasu. Nie brzydzi cie ,że z du...y wylazło to jajko???.Mówisz o EKO z Teksasu.Nasze są z Czarnolasu bo mają więcej plam czarnych.. Są OKIEM w głowie naszego sprzedającego.Masz karabin..............................itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.