Władca Przysmaków 25.04.2018 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 bardzo ładny kawałek do tego jakaś stosowna popitka i ... nic więcej nie potrzeba ps - flauta trwała 11 minut Czerwone winko pinot noir, a kawałek jest naprawdę ładny. Rozmiary w calach to... https://s17.postimg.cc/uxvdiju5b/organiczny_czarny_angus_3.jpg https://s17.postimg.cc/7jne6o1y7/organiczny_czarny_angus_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.04.2018 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Czerwone winko pinot noir, a kawałek jest naprawdę ładny. Rozmiary w calach to... https://s17.postimg.cc/uxvdiju5b/organiczny_czarny_angus_3.jpg https://s17.postimg.cc/7jne6o1y7/organiczny_czarny_angus_4.jpg niezłe wariacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.04.2018 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Siemanko NS. Szkoda słów dla tej jankeskiej swołoczy. Tam wszystko jest zafoliowane, gdyby było "luzem" to te zapasione cepy nie wiedzieli by co z tym zrobić i jak pokroić, żeby tych grubaśnych spasionych paluchów nie poobcinać. Taki wypasiony naród z grzywką na czele. A, jeszcze kilku marnych kucharzy, którzy w Polsce nie dawali rady a tamci wszystko zeżrą, nawet ...ten badziew z celofanu. Będzie więcej w Polsce "zapasionych cepów" https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/blaszczak-jestesmy-gotowi-przyjac-wieksza-liczbe-zolnierzy,832486.html ... i "celofanu" https://tvn24bis.pl/z-kraju,74/prezydent-skala-wymiany-handlowej-z-usa-powinna-sie-podwoic,832530.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.04.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 niezłe wariacje Potrafisz zaprezentować coś innego niż wołowina? Wszędzie tylko steki i steki. Jednak nie myliłem się pisząc, że Ameryka ma prymitywną kuchnię z krótką i marna historią. Ale cóż, pozostała wołowina z hodowli bo bizony już wytłukli i zeżarli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.04.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 I trochę cennego info. Wołowina sezonowana na mokro przez 3 tygodnie. Na skutek sezonowania na mokro, mięso nie traci soczystości, a zyskuje na kruchości i miękkości. Tutaj w lokalnym sklepie mięsnym, pakowana w porcje od 3,6 kg do 10 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.04.2018 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Cena $5.99/lb czyli 13,17/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.04.2018 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Cena $5.99/lb czyli 13,17/kg W polskich sklepach polędwica (bez takiej ilości łoju) jest tańsza, więc czym tu się podniecać? O cenie rostbefu czy antrykotu nawet nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.04.2018 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 W polskich sklepach polędwica (bez takiej ilości łoju) jest tańsza, więc czym tu się podniecać? O cenie rostbefu czy antrykotu nawet nie wspomnę. Nie wspominaj bo narcyz ma tak zryty łebek ,że nie zauważa jak je niezdrowo.Z rogu bizona robi sałatkę wielkanocną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.04.2018 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 W polskich sklepach polędwica (bez takiej ilości łoju) jest tańsza, więc czym tu się podniecać? O cenie rostbefu czy antrykotu nawet nie wspomnę. :lol2: Od kiedy to polski angus (99zł/kg)jest tańszy i lepszy od amerykańskiego(45zł/kg):lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.04.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Kulki z mielonego mięsa bizoniego w cudownym sosie. Sos na bazie białego wina, musztardy, cayenne i odrobiną miodu. Palce lizać!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.04.2018 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Co za smak, co za zapach, niebo w ustach!!! Palce lizać! Mniam mniam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.04.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Nie wspominaj bo narcyz ma tak zryty łebek ,że nie zauważa jak je niezdrowo.Z rogu bizona robi sałatkę wielkanocną. No nareszcie SIEMANO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 27.04.2018 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Wrócę na chwile do steków i zwiazanej z nimi wiedzą kulinarną, czyli odwrotność debizmu kulinarnego. bez takiej ilości łoju W stekach najważniejszy jest jak największy przyrost marmurka, czyli tłuszczu. Podstawowa zasada związana z dobrym stekiem, czyli odwrotność debilizmu kulinarnego jak w cytacie powyżej. https://s17.postimg.cc/64rbymj1b/wiecej_marmurka_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alfa1 27.04.2018 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 W polskich sklepach polędwica (bez takiej ilości łoju) jest tańsza, więc czym tu się podniecać? O cenie rostbefu czy antrykotu nawet nie wspomnę. Gdzie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.04.2018 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Gdzie ???? Wielkopolska, powiat gnieźnieński, sklepy firmowe "Bystry". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.04.2018 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Wrócę na chwile do steków i zwiazanej z nimi wiedzą kulinarną, czyli odwrotność debizmu kulinarnego. W stekach najważniejszy jest jak największy przyrost marmurka, czyli tłuszczu. Podstawowa zasada związana z dobrym stekiem, czyli odwrotność debilizmu kulinarnego jak w cytacie powyżej. https://s17.postimg.cc/64rbymj1b/wiecej_marmurka_2.jpg Wszystko się zgadza, lecz ja nie nawidzę wołowego tłuszczu i to jeszcze w takiej ilości. Nie wiem skąd ten pęd do smalcu. Jak kto woli i lubi to czemu nie, ja nie lubię tak poprzerastanych. Nie wiem czy takie przerosty można jeszcze nazywać marmurkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.04.2018 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Dajcie tu "hamerykany" coś innego niż wszech obecna wołowina w formie steku. Macie coś? Zapomniałem - nie macie! Bardzo uboga ta wasza karta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 27.04.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Wszystko się zgadza, lecz ja nie nawidzę wołowego tłuszczu i to jeszcze w takiej ilości. Nie wiem skąd ten pęd do smalcu. Jak kto woli i lubi to czemu nie, ja nie lubię tak poprzerastanych. Nie wiem czy takie przerosty można jeszcze nazywać marmurkiem. Co za błazenada, pękam ze śmiechu, "ale jaja ale jaja"! Tym się różnimy, że ja nie jadam wołowiny mlecznej, jak Ty. Wołowina mleczna jest stosowana na karme dla psów i kotów, wiadomo z jakich powodów. Jadam wołowine z ras mięsnych przeznaczoną dla ludzi. Najczęściej Prime Rib, Ribeye, Portehouse, T-bone. Jest soczysta krucha, może być krojony nawet widelcem. Stek z grilla jest miękki jak masło! Oczywiście jemy z kulturą, tak jak jajka i orzechy bez skarupy, nie jemy kości ze steka lub tłuszczu. Kurczaka jadasz również z kośćmi i tłuszczem? A najlepiej chłopie zabierz się do nauki to nie boli, tak się błaźnic to gruba przesada i wstyd. Nie masz zielonego pojęcia o stekach, nic dziwnego wołowina mleczna czyli podeszwa daje taki obraz niewyedukowanego kulinarnie znaFcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 27.04.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Piątek piąteczek, czyli ryba rybeńka. Najczęściej dzika z połowu lub z farmy, ale pod jednym wyjątkiem. Np. ... https://s17.postimg.cc/l0h6lnw9b/wiecej_marmurka_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 27.04.2018 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Dodatkiem będzie sos jogurtowo-koperkowy. Jogurt z pełnego mleka. Zawsze z odkładającym sie kremem na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.