Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

niezłe wariacje :) ;)

Potrafisz zaprezentować coś innego niż wołowina? Wszędzie tylko steki i steki. Jednak nie myliłem się pisząc, że Ameryka ma prymitywną kuchnię z krótką i marna historią. Ale cóż, pozostała wołowina z hodowli bo bizony już wytłukli i zeżarli.

:rotfl:

Przecież ostatnio cały czas prezentuję opiekanie barana :) ...

... "wytłuczone i zeżarte" bizony zastąpić można będzie teraz parą baranów :) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ChefpaulNiktspecjalny. :spontaniczne wariacje,takie zdrowe inaczej.To podpucha.:lol2:.

 

9b54b355a443d9bb.jpg

placki ziemniaczane z młodych chyba greckich i sos gulaszowy po węgiersku.Kapucha kiszona na dokładkę.

bd5927bee0ccbe6b.jpg

dla przypomnienia

f8fba2cf36e71fd4.jpg

0fea08c5ced2b4b7.jpg

1cb019aa473e9b50.jpg

Ruszyło z kopyta.

d064726a98a25338.jpg

cielęca ze szpinakiem i gorgonzolą

c9a9d5f06c079f82.jpg

573000cc321b6929.jpg

5029da8d3ee11c9b.jpg

nic takiego w tych frytkach z pomidorem, moze tylko to ,że

1. z młodych nie naszych

2.pomidor nasz szklarniowy

3.szczypior nasz szklarniowy

4.bez ketchupu ale coś innego do polania

5.wyciskany sok z tego pomidora

6.taka zdrowa natura

5c84f9146cfd6977.jpg

wariacja kulinarna,upiększanie tarasu,wariacja ,taras itd........

33b4da9692a252c0.jpg

wszystko budzi się do życia.

6312e0309d144156.jpg

po wiejsku z rukolą taka fajna wariacja

61733d8e9b53c3c3.jpg

4cda79852ca612a9.jpg

5a4d01f544f81a2d.jpg

pulpeciki cielęce w sosie koperkowym winnym(białe wino z Mołdawii, półwytrawne.

150594aef7190086.jpg

kąpanie skrzydełek w oleju kokosowym

d4931bd3f42196b1.jpg

224d7675fbec5f7a.jpg

moje oczko w głowie,moje ukochane wnuczę,moja najdoższa dziewczynka pięknie je pizzę

618f5b0c726985e4.jpg

stek syfiasty to nie owoc (syfiastego steka jadam dwa razy w miesiącu)

b0cf351be56e5dc9.jpg

c0aca5b35463593a.jpg

XXXL "Baltazar i Margarita ":lol2:

f858e6c557f0a0f2.jpg

208640cbe65d5b14.jpg

06250d468f5cf7c1.jpg

sadzone z papką z suszonych borowików

612839281dfdedbc.jpg

korniszony i żytni chlebek regionalny

507158943ed6402a.jpg

ten człenio pilnuje wariacji ma chrapkę na dwóch za tych baranów.:wave:

 

CDN.............

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ChefpaulNiktspecjalny. :spontaniczne wariacje,takie zdrowe inaczej.To podpucha.:lol2:.

 

9b54b355a443d9bb.jpg

placki ziemniaczane z młodych chyba greckich i sos gulaszowy po węgiersku.Kapucha kiszona na dokładkę.

bd5927bee0ccbe6b.jpg

dla przypomnienia

f8fba2cf36e71fd4.jpg

0fea08c5ced2b4b7.jpg

1cb019aa473e9b50.jpg

Ruszyło z kopyta.

d064726a98a25338.jpg

cielęca ze szpinakiem i gorgonzolą

c9a9d5f06c079f82.jpg

573000cc321b6929.jpg

5029da8d3ee11c9b.jpg

nic takiego w tych frytkach z pomidorem, moze tylko to ,że

1. z młodych nie naszych

2.pomidor nasz szklarniowy

3.szczypior nasz szklarniowy

4.bez ketchupu ale coś innego do polania

5.wyciskany sok z tego pomidora

6.taka zdrowa natura

5c84f9146cfd6977.jpg

wariacja kulinarna,upiększanie tarasu,wariacja ,taras itd........

33b4da9692a252c0.jpg

wszystko budzi się do życia.

6312e0309d144156.jpg

po wiejsku z rukolą taka fajna wariacja

61733d8e9b53c3c3.jpg

4cda79852ca612a9.jpg

5a4d01f544f81a2d.jpg

pulpeciki cielęce w sosie koperkowym winnym(białe wino z Mołdawii, półwytrawne.

150594aef7190086.jpg

kąpanie skrzydełek w oleju kokosowym

d4931bd3f42196b1.jpg

224d7675fbec5f7a.jpg

moje oczko w głowie,moje ukochane wnuczę,moja najdoższa dziewczynka pięknie je pizzę

618f5b0c726985e4.jpg

stek syfiasty to nie owoc (syfiastego steka jadam dwa razy w miesiącu)

b0cf351be56e5dc9.jpg

c0aca5b35463593a.jpg

XXXL "Baltazar i Margarita ":lol2:

f858e6c557f0a0f2.jpg

208640cbe65d5b14.jpg

06250d468f5cf7c1.jpg

sadzone z papką z suszonych borowików

612839281dfdedbc.jpg

korniszony i żytni chlebek regionalny

507158943ed6402a.jpg

ten człenio pilnuje wariacji ma chrapkę na dwóch za tych baranów.:wave:

 

CDN.............

 

:rotfl: wskocz do piekarnika, bo jak widać nie jesteś jeszcze gotowy :lol2:.

 

 

Szkoda mi tego małego dziecka, co z tego chłopca wyrośnie jak będziesz go tak karmił?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:rotfl: wskocz do piekarnika, bo jak widać nie jesteś jeszcze gotowy :lol2:.

 

 

Szkoda mi tego małego dziecka, co z tego chłopca wyrośnie jak będziesz go tak karmił?

 

Co wyrośnie? Na pewno będzie to ogarnięty człowiek, bo nie je tej waszej zmodyfikowanej amerykańskiej wołowiny. Tak na marginesie, ten chłopiec to ...dziewczynka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co wyrośnie? Na pewno będzie to ogarnięty człowiek, bo nie je tej waszej zmodyfikowanej amerykańskiej wołowiny. Tak na marginesie, ten chłopiec to ...dziewczynka.

 

Ty będziesz mnie uczył jak zdrowo karmi się dziecko?!:lol2: Jesteś widocznie przytruty niespecjalnym chłamem spożywczym jak ten chłopiec, który jest dziewczynką. Przeczytałem opis i już wiem że to dziewczynka. Czytanie w tym temacie zawsze pomijam, szkoda mojego cennego czasu. Wystarczą mi zdjęcia chłamu...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PROTESTUJĘ - wiem, że akurat na tym Forum to sobie mogę .............:mad:

 

Bez zdania racji wykreślono posty (w tym moje) o tematyce ściśle kulinarnej :mad:

 

Nadgorliwcowi (moderatorowi) wyjaśniam, że szparag to nie jest przekleństwo, ani obrażanie, tylko roślina spożywcza na którą jest teraz sezon.

Także rozmowa. o temperaturze doskonałej dla steków, jest ściśle kulinarna i faktycznie starożytni o tym wiedzieli.

Informacja, że gotowy, dobrze przyrządzony, stek ma mniej tłuszczu niż schabowy panierowany, jest prawdziwa.

 

Żądam przywrócenia moich wpisów - tak żądam a nie proszę, bo to są działania (moderatora) niezgodne z Regulaminem.

 

Ty pomyliłeś watki.To mój watek kulinarny w który opisuje swoje wariacje kulinarne.Ty nic nie możesz żądać.Załóż sobie topik o szparagach ,jako temat nazwij "szparagi sSiwy12............jego sposoby i tam sobie protestuj.po co włazisz tu do mnie.Nie chcę twoich szparagów.Pisz w kulinariach ,a nie tu wklejasz jakieś roszczenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ChefpaulNiktspecjalny. :spontaniczne

....

5029da8d3ee11c9b.jpg

nic takiego w tych frytkach z pomidorem, moze tylko to ,że

1. z młodych nie naszych

2.pomidor nasz szklarniowy

3.szczypior nasz szklarniowy

4.bez ketchupu ale coś innego do polania

5.wyciskany sok z tego pomidora

6.taka zdrowa natura

...

CDN.............

Po pierwsze "primo": frytek nigdy nie robi się z młodych ziemniaków :) (a ty prezentujesz tutaj "gotowca z torebki")

Po drugie "primo": ogórki są niedopieczone :D (o których nawet nie wspominasz w składnikach tego "dania) :D

... CDN

Edytowane przez Chef Paul
był :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...