niktspecjalny 13.10.2018 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 (edytowane) Przepisik http://192.168.1.16:8888/sdctl/media/image/raw/29811?type=0&7bb=a07d35e73cd26ec3859b7cbb81134d85&des=1 Forszmaczek w nieco ładniejszej jego odsłonie.Rzadko go robię i jest to danie o które milusińscy mnie proszą tak na zamówienie bo dawno nie było. deserek prosty ale pierwszy raz z przeźroczysta galaretką w jednej z warstw z ananasem i brzoskwinia oraz bitą śmietaną. śniadanko w nieco innym zestawie bez smażonki. Wiejskie jajo z sałatką jarzynową zawinięte w plaster szynki staropolskiej. Edytowane 13 Października 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.10.2018 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Takie tam spontaniczne wyroby kulinarne. Kuchcik amator i zjadarka małża. Raczek nieboraczek Mięsień cielęcy ,warzywa na parze i frytki ze miodowej wody i słoniny topionej smażone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2018 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Wybaczcie mi za to co teraz powiem. Mam chorą teściową , a wiek do tego doprowadza,że zapomina a co najważniejsze powtarza się co jest bardzo deprymujące. więc pozwólcie i mi, że się troszkę pośmieję choć może nie powinienem totalna nienawiść , zazdrość w swych podtekstach li tylko podkreśla ,że starość ma swój wielki problem co niezaprzeczalnie widać. Podkreślałem to wielokrotnie należy tylko współczuć tak ja współczuję swojej teściowej.W Kulinariach to widać ,czego dokonuje osoba w poważnym wieku.Jeśli watki kulinarne milczą nic tak naprawdę się nie dzieje.Starszy Pan nie dokonuje wpisów ponieważ nie ma witaminy.Gdy ja wklejam spontany z życia codziennego i ciągnę to to by pokazać Państwu jak można bez krewetek i wynalazków amerykańskich zjeść coś prostego to adwersarz jak to na niego przystało z wielką drwiną i szyderczą mowa wszystko psuje.Wiem ,że tego nie da się ujarzmić ,zwalczyć.Pozostaje tylko współczuć.Polak Polaka jakoś tam zrozumie ale podrabianego nigdy.http://emoty.blox.pl/resource/nerwus.gif.Bardzo mi ubliża ale i do tego przywykłem.Zapewne zaraz pojawi się jego adorator ale i to zdzierżę. Nawet wyżej wpisał się u mnie gdzie przed lat honorowo powiedział ,że dalekim kręgiem będzie omijał mój topik ,Widać honor to za wielkie słowo. Coś dla uspokojenia sytuacji : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2018 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Dlaczego nie po polsku by trudu sobie nie zadawać by tłumaczyć.Po co tak? .To ja może spróbuje przetłumaczyć. 1.salame pepato, 2.pastrami, 3.avocado, 4.uovo al forno ad1. pieprzone salami, ad2. pastrami - (Pastrami – sposób przechowywania i konserwowania mięsa, a także mięso konserwowane w odpowiedni sposób, przez solenie, peklowanie, a następnie wędzenie. ... Tradycyjnie wytwarzane jest z wołowiny, choć w handlu spotkać można pastrami wykonane z baraniny, wieprzowiny bądź łososia.),ad3. awokado, ad4. pieczone jajko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2018 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Najpierw wyśmiał mnie odnośnie jajka na miękko i wykasował.Cieknące żółtko i śniadanie dla mojej ukochanej.Może uzurpator FM (samozwańczy dyktator) kontroler bez uprawnień,bez demokratycznych wyborów zrozumie swoje niekonkretne słowne zapędy. http://emoty.blox.pl/resource/patyk.gif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 15.10.2018 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2018 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Właśnie nie dociera http://emoty.blox.pl/resource/krzeslo.gif bo jak im trzeba tłumaczyć. Do nich to już nic nie dotrze choćby młotkiem wkładał..http://emoty.blox.pl/resource/bangin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 15.10.2018 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Właśnie nie dociera http://emoty.blox.pl/resource/krzeslo.gif bo jak im trzeba tłumaczyć. Do nich to już nic nie dotrze choćby młotkiem wkładał..http://emoty.blox.pl/resource/bangin.gif Prosciutto, szlachetna super smaczna szykna. ps na lanczyk był super smaczny spontan. https://i.postimg.cc/GprqpzR5/makaron10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2018 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 No cóż syf zawitał i do mnie zza wielkiej wody , a i dostało się przy okazji i mojej żonie z ust patologii.Odwieczni rywale posuwają się już do granic absurdu.Co by się wydarzyło (zanim wkleję kolejne spontany kulinarne) gdybym opisał coś takiego.Pokazując zakrytą twarz (też tak kiedyś czyniłem ale powód był inny) ,żółtym nalotem można się domyślać ,że w owej twarzy jest coś nie tak. Krytykując moją żonę,agresor zapomina ,że sam stawia problem urody swojej "babci", której skrywa twarz bo wygląda źle i jest tam wielki problem może kulinarny od nadmiaru pryskającego tłuszczu jak w prezentowanym filmie .Może to okaleczenie? Sam ma wielki problem być może walczą z jakimś zaraźliwym choróbskiem i nie chcą pokazywać twarzy.Współczuję.Moderator nie reaguje ale przywyknąć idzie.Na koniec tej rozprawki.Trzeba mieć niebagatelną odwagę (póki co jeszcze ją mam) by pokazać swoje pozytywne oblicze przed widownią kulinarną i tą widownią co drwi , szydzi i wyśmiewa.Tak zrobiłem by moje wariacje spontaniczne mogły być zalążkiem czegoś śmiesznego , wesołego,ciekawego,prostego kulinarnego, wysublimowanego właśnie w spontanie dostępnego dla wszystkich żarełka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2018 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 (edytowane) Też tak potrafię ale tylko po to by uświadomić szydercom z dawna drwiarz ,że świadczy to tylko o jego dewiacji czyli typowym odchyleniu od reguł FM.Jednak zanim mu wkleję coś to proszę popatrzeć na śmieszne spontaniki.. Np. wyjazd na ryby i połów którego się nie spodziewaliśmy.Brawo Wisła (łapaliśmy w klatce) niestety wygrała. Stanęliśmy z nią w zawody o godz. 4.10.Po ciemku z latarkami rozłożyliśmy sprzęt i rozpaliliśmy ognisko.Temp. zewn +2 stC. Nastawiliśmy się głównie na suma.Rosówki,wątróbka,kalifornijska 4 i żywiec ale niestety nie mogę powiedzieć jaki.Mój wierny przyjaciel Dariusz metodą tradycyjną świetliki ,dzwonki,obciążenie to oliwki w zestawach ja natomiast z małego kombajnika -podstawy z sygnalizatorami brań szukałem karpia na kule proteinowe - włos.W południe poddaliśmy się ale Darek poszedł i przy zatopionym konarze i nałapał mi uklei na danie "frytki rybne".Jak zrobię pokaże fotki. Edytowane 18 Października 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2018 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 (edytowane) Spontanik w wariacjach kulinarnych. tyle z Wisły. małe coś zrobione i przygotowanie małej przegryzki obiado -podobnej. Jaja przepiórcze z kurkami jedne z szalotką drugie bez. Na przegryzajkę - obiado - podobną Faszerowana żółta papryka mięsem mielonym pół na pół łopatka i cielęcina:wiggle: ryż,natka pietruszki,pieczarki,szalotka. Edytowane 18 Października 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2018 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Patologia żółta zas...ła ,a nawet zarzygała mi topik ale cóż choróbsko dermatologiczne postępuje.Mniejsza o to niech bawi się nadal nie będę mu przeszkadzał . Faszerowana papryczka z wspomnianym mięskiem i sałata lodowa we włoskim sosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2018 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 prościutki obiadek bez parówek cielęcych i szalotki i cielęciny deserek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2018 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Miszczu postaram się zejść do twojego poziomu. Jajecznica bananowo-szalotkowa. Zielony banan futerkowy i kanadyjska miniaturowa szalotka. Jaja przepiórcze zastąpie sokie z pomarańczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2018 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Mieszamy w lewą stronę. W prawo wyjdzie forszmaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.10.2018 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Żółty błazen to już wiemy.Teraz póki co tu. Dla P.60 - latka drugi rękaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.10.2018 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Śniadanko ,a chipsy z kindziuka są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.10.2018 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Obiadek ale tylko 1/2. czyli niedzielny rosół. a makaron jest na przepiórczych jajach z wolnego chadzania nie mylić z bieganiem siekany szponderek i biała cebula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.10.2018 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Cebula biała z odrobiną fioletowej gencjany:rotfl: Danko zaraz przed i po konsumpcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.10.2018 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 ... Jaja przepiórcze z kurkami jedne z szalotką drugie bez. ... Cebula biała z odrobiną fioletowej gencjany:rotfl: ... Nie ma jak to robienie z siebie "kulinarnego idioty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.