Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie ma jak to robienie z siebie "kulinarnego idioty" :)

 

Ja na ciebie nie mówię ,że jesteś głupi jak bez krzty honoru razem z żółtym zasra...ie mi topik.

Łazanki z siekanym szpondrem i szalotka i biała tak pół na pół.http://emotikona.pl/emotikony/pic/banan.gif . Surówka jak widać.:)

 

b6302c9277ead9d3.jpg

 

b5e69f6b950bfed3.jpg

 

a448d95ba493fb31.jpg

 

34ef6dfef15aeb00.jpg

 

tymczasem :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja na ciebie nie mówię ,że jesteś głupi jak bez krzty honoru razem z żółtym zasra...ie mi topik. ...

 

Niestety większość Twych kulinarnych, "rewolucyjnych" propozycji (zwanych przez Ciebie "spontanami" :) ) możesz zaofeowć tylko sobie i Twemu "wielbicielwi" :)

Kwestię honoru zostawiam pod rozwagę czytelnikom kulinarnych wątków.

 

ps - informuję Cię równocześnie, że Twoimi ostatnimi wpisami prowokujesz mnie do szeroko pojętej krytyki na Twe prezentowane "kulinarne wariacje", małe oszustwa I "koloryzowanie" opisów nie mających nic wspólnego z przedstawianymi przez Ciebie wypowiedziami.

 

ps - Generalizując: "jesteś tym co jesz" :)

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niestety większość Twych kulinarnych, "rewolucyjnych" propozycji (zwanych przez Ciebie "spontanami" :) ) możesz zaofeowć tylko sobie i Twemu "wielbicielwi" :)

Kwestię honoru zostawiam pod rozwagę czytelnikom kulinarnych wątków.

 

ps - informuję Cię równocześnie, że Twoimi ostatnimi wpisami prowokujesz mnie do szeroko pojętej krytyki na Twe prezentowane "kulinarne wariacje", małe oszustwa I "koloryzowanie" opisów nie mających nic wspólnego z przedstawianymi przez Ciebie wypowiedziami.

 

ps - Generalizując: "jesteś tym co jesz" :)

 

Ja cie prowokuje . Człowieku większego prowokatora w wątkach kulinarnych , moich, od ciebie to nie ma.Jakąś obsesje masz na moim punkcie i to jeszcze prowokujesz innych by mi nawsadzali.Nie pisz w moich wątkach ,odczep się ode mnie i prowadź swój wrogi populizm gdzie indziej.:mad::mad::mad:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przygotowałem prażone papierówki z mojego cudownego drzewka.Zrobiłem naleśniki biszkoptowe na małej teflonowej patelni.Użyłem 5 jajek ,300 g mąki,dwa cukry wanilinowe,łyżeczkę proszku do pieczenie,4 łyżki oliwy , szczyptę soli,2 szklanki mleka 2% .Oddzieliłem żółtka od białek.Z białek ubiłem sztywna pianę.I wszystko delikatnie wymieszałem.Sorbet i bita śmietana.Nie miałem owoców ,a powinny znaleźć się czarne jeżyny i borówka amerykańska.Cóż następnym razem.Z lodami waniliowymi to już petarda ale zrobię i przedstawię spontana.

 

5683c85119f1296b.jpg

 

zmieszałem pianę z bazą

 

2d8ae3a029565683.jpg

 

smażyłem na patelni

 

ae1c345132e3741d.jpg

 

podałem w/w jabłka do smarowania

 

49a1941ee0c2bc62.jpg

 

c8dc8d739e35e76a.jpg

 

196ed3c30218d023.jpg

 

9eb5d9475a19257f.jpg

 

Spontanik smakuje wybornie.:bye:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

4e6d7e8fcc496fef.jpg

 

1bd8a2b554d74ab0.jpg

 

f5adfcbc4bf5fb63.jpg

 

pomidorowa krem z lanymi kluseczkami

 

47b2c8f6c494ef20.jpg

 

c5594d53b8ea19cd.jpg

 

2b3cb3d004af10e7.jpg

 

40d44c047a6ab954.jpg

powtórka z łazanek ale tym razem na kołderce z duńskiego boczku i szalotki białej.

 

fdfbd0e206b5bbd1.jpg

 

86f12712e425bd47.jpg

 

podgrzybki w zalewie octowej z miodem trochę ciemne ale zalewa super.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

43ef3c19999b9bd4.jpg

 

Wybrałem peklowana słoninkę

 

d2ce4cdd71c858a8.jpg

 

frankfurterki nie nie nie cielęce a wieprzowe.:D .Dodam ,że wieprzek latał na wolnym wybiegu.

 

ab9111f459549eb4.jpg

 

c92552915725ed31.jpg

 

c9c3117141115936.jpg

 

chipsy z cukinii,z peklowanej słoninki a co ,frankfurterki ,

 

b2026f8bd268f558.jpg

 

zdejmujemy nadmiar tłuszczu i konsumpcja.

 

c3140d9bcca66c37.jpg

 

adae80e380c850af.jpg

 

c5e10a61cb8d5bf6.jpg

 

Młody powiedział ,że smaczne.Bylebym mu nie pokazywał tego syfu żółtej dondromeny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Najpierw kino i "7 uczuć".

6e359b9e1e2c7483.jpg

 

a056b8e1c84bfbaf.jpg

 

Film który niesie przemyślenia o wychowaniu dzieci.:sick:

 

Popcorn i nachos z sosem salsa łoł!!!:o .Odlot.

 

Grzybobranie nam ber tu.;)

 

ef9eaebab6eb6f0c.jpg

 

088b1f3321690586.jpg

 

3fe8de807272e45f.jpg

 

05764751b88ed419.jpg

 

facf89f763701939.jpg

 

51e85861f22e88c8.jpg

 

Ciekawi mnie tak na poważnie jak i gdzie kupią by zrobić zamieszanie wokół siebie i danko.:wiggle:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Najpierw kino i "7 uczuć".

6e359b9e1e2c7483.jpg

 

a056b8e1c84bfbaf.jpg

 

Film który niesie przemyślenia o wychowaniu dzieci.:sick:

 

Popcorn i nachos z sosem salsa łoł!!!:o .Odlot.

 

Grzybobranie nam ber tu.;)

 

ef9eaebab6eb6f0c.jpg

 

088b1f3321690586.jpg

 

3fe8de807272e45f.jpg

 

05764751b88ed419.jpg

 

facf89f763701939.jpg

 

51e85861f22e88c8.jpg

 

Ciekawi mnie tak na poważnie jak i gdzie kupią by zrobić zamieszanie wokół siebie i danko.:wiggle:

 

Serio? Czy jestes pijany?

 

ha1.jpg

 

ha2.jpg

 

Jednak preferuje steki z wolnowybiegowego eko czarnego angusa...

 

ha3.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://infoporto.pl/wp-content/uploads/2017/07/Porto-Jedzenie-Kuchnia-Portugalska-co-je%C5%9B%C4%87-w-Porto-typowe-i-tradycyjne-dania-kuchni-portugalskiej-potrawy-Portugalia-lokalne-Przewodnik-kulinarny-po-Porto-Najlepsze-jedzenie-33.jpg

 

Różnorodność na talerzu źródło :https://www.google.pl/search?q=r%C3%B3znorodno%C5%9Bc+drugiego+dania+na+talerzu&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjCg8P3nazeAhWJIcAKHblsDyMQsAR6BAgFEAE&biw=1920&bih=938#imgrc=ggHemoH9tGBoBM:

 

Różnorodność na talerzu źródło : http:// NS http://emoty.blox.pl/resource/10_9_206.gif

 

016199f6cb8b1692.jpg

 

83e4e616d43cb390.jpg

 

 

8b69086ceff1b120.jpg

Wago półciężka.;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://infoporto.pl/wp-content/uploads/2017/07/Porto-Jedzenie-Kuchnia-Portugalska-co-je%C5%9B%C4%87-w-Porto-typowe-i-tradycyjne-dania-kuchni-portugalskiej-potrawy-Portugalia-lokalne-Przewodnik-kulinarny-po-Porto-Najlepsze-jedzenie-33.jpg

 

Różnorodność na talerzu źródło :https://www.google.pl/search?q=r%C3%B3znorodno%C5%9Bc+drugiego+dania+na+talerzu&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjCg8P3nazeAhWJIcAKHblsDyMQsAR6BAgFEAE&biw=1920&bih=938#imgrc=ggHemoH9tGBoBM:

 

Różnorodność na talerzu źródło : http:// NS http://emoty.blox.pl/resource/10_9_206.gif

 

016199f6cb8b1692.jpg

 

83e4e616d43cb390.jpg

 

 

8b69086ceff1b120.jpg

Wago półciężka.;)

 

:lol2:

 

Cos na szybkiego...

 

na-szybkiego1.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...