Władca Przysmaków 03.11.2018 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Tak jak myslalem. Janusz(wg39070 jest teraz aktywny)w czapce z nutrii, nawet w temacie zwyklego kurczaka na rosol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.11.2018 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Że tak uprzejmie przeproszę. A o co chodzi w tym wątku? Generalnie autorowi tematu (chyba) chodziło o to: ... Gotuje spontanicznie i dla przyjemności. Wymyślam i powielam potrawy by nie zapominać kultury kulinarnej polskiej. Różny jest skutek ale coś tam coś tam zawsze stanie na przeszkodzie ... ... ale później nastąpiła "rewia" w pościgu za Władcą Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 04.11.2018 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Generalnie autorowi tematu (chyba) chodziło o to: ... ale później nastąpiła "rewia" w pościgu za Władcą Przysmaków Czyli nastąpił tzw "wyścig o złotą patelnię", a kto prowadzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.11.2018 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Czyli nastąpił tzw "wyścig o złotą patelnię", a kto prowadzi?? To zależy kto ocenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 04.11.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 To zależy kto ocenia Wiesz na tym wątku sporo jest fajnych zdjęć NS i tak na prawdę zastanawiam się że ma on czas i motywację do robienia i zamieszczania zdjęć. Osobiście też się tym zajmę (być może) na emeryturze Z drugiej strony niektóre dania to chyba jakiś żart np nieobrane banany albo kiwi łącznie z naklejkami. Bez kadzenia Twoje zdjęcia i potrawy to wyższa pólka i po prostu profeska, wszystko zawsze jest jadalne i zawsze jestem głodny, może dlatego lepiej nie oglądać w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 04.11.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 może dlatego lepiej nie oglądać w nocy We mnie nie ma co oglądać. Mam prośbę, nie cytujcie zdjęć. A jeszcze ulubiony bohater wątków kulinarnych, ostoja tradycji kuchni polskiej, zamieszcza te same wpisy w dwóch sąsiednich tematach. To wszystko tworzy tasiemce, w których więcej znanego niż nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.11.2018 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Z drugiej strony niektóre dania to chyba jakiś żart np nieobrane banany albo kiwi łącznie z naklejkami. Dosypałem jeszcze proszek do prania 400 ngram i butelke płynu do naczyń. Na koniec 500gram drożdzy, aby w dobitny sposób odniieść do twórczości wiewióry. Zdjecia mam , wiec nic straconego. Niedziela więc rosół, trochę inny jak u króla(wg numer) podwórkowych kurczaków. U mie bardzo młode organiczne kurczaki o wybitnych walorach smakowych. Król znawca kulinarny nazwał je pisklakami. https://i.postimg.cc/vT8m3WG2/organiczne-bardzo-mlode-kurczaki-na-rosol2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.11.2018 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Troche wiecej o kurczakach, karmione organicznymi nasionami i warzywami. Humanitarna hodowla wolnowybiegowa z wykluczeniem terminu zimowego. Kedyś było to prezentowane na tym forum. Kilkaset hektarow łąk, gdzie co tydzien przenosi sie lokalizacje ptactwa. Kontenery hodowlane są na kołach. Drób ma zawsze świeże łąki do wybiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.11.2018 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Zawsze stosuje produkty o najwyższej jakości, w kuchninie ma kompromisów. Klasa sama w sobie, bez posranego podwórka jak to u wg numer, i poprzerastanych kur na paszach z "niewiadomoczego". ps srednia waga tuszy kurczaka w PL to 2100 gram, a termin uboju to 42 dni. Wnioski nasuwają sie same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 04.11.2018 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 To tyle na temat prostego, skromnego , zwyczajnego i prawdziwego smacznego rosołu. Zmykam do gotowania. Miłej i smakowitej niedzieli życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 04.11.2018 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Dyskusja całkiem nieźle się rozwija A na 11 Listopada PAD zapowiadał pojednanie ... korzystając z okazji - jest jakiś wątek "post-bulowy" ?? może trzeba założyć nowy, może w hyde-parku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2018 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Czytałeś jakie bluzgi pisali do siebie ? Temat "Wariacje kulinarne NS" jest w części o nazwie "O Was". Dobre I tyle w temacie wątku "post-bulowego" do którego Ty nawiązujesz. Ja tylko przytoczyłem pojednawczy ton PAD z okazji 11 listopada. Nie wnikałem czy to jest możliwe w polityce. Jak widać nie jest to możliwe nawet na FM. Może za czasów PBK nie było takich głupich wypowiedzi a może też były. Mnie się to nie podobna. Czyby PAD i jego PiS uwolnili głęboko skrywane emocje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2018 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Makaron jest niesamowity przystawka ze śledziem w roli głównej także. sałatka z chińskim makaronem odlot.Jest po prostu pycha. Rewelka ,sam w sobie smak w gębie. fajne smaczne i proste.Polecam. i deserek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2018 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 moje wiewiórki na czereśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.11.2018 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Obiadokolacja + 200 i skromne odważne przeróbki by smaczniej się gotowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.11.2018 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 śniadanioprzedobiad.. Żeberko pieczone i dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.11.2018 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Tym razem śniadanko z swojską wiejską kiełbasą, szynkową od chłopa co widać. Dojrzewające salami i spokojne dodatki no i jajo w koszulce na czerwonym barszczyku. To cudowne zdjęcie wkleiłem .......bo jest cudowne. https://kuchnialidla.pl/jak-zrobic-jajko-w-koszulce Moje poszetowe choć smakuje inaczej ale pasuje do takiego zdrowego śniadanka. Zapomniałem o znaleziskach mikołajkowych z tamtego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 08.11.2018 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Na pewno mnie zwyzywasz i powiesz, że nie mam prawa pytać bo nie wrzucam zdjęć mojego śniadania i kołpaków z mojego auta do internetu ale co mi tam. Dlaczego to jajo gotowałeś w barszczu? Daje to coś poza kolorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.11.2018 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Na pewno mnie zwyzywasz i powiesz, że nie mam prawa pytać bo nie wrzucam zdjęć mojego śniadania i kołpaków z mojego auta do internetu ale co mi tam. Dlaczego to jajo gotowałeś w barszczu? Daje to coś poza kolorem? Odpowiem całkiem spokojnie ponieważ normalnie pytasz.Nie rozumiem dlaczego mam Cię zwyzywać.? Jeśli wiesz co to są jaja w koszulce - poszetowe to zapewne wiesz ,że gotuje się je na wodzie z dodatkiem octu np. winnego.Ładnie się zamykają i fajnie smakują.Został mi barszcz czerwony ,który miałem do pyz z mięsem.Gotowany był na buraczkach z dodatkiem koncentratu ,wyciśniętego czosnku (dużo bo tak lubimy) i majeranku.Pieprz i sól himalajska..Do tej pozostałej gotującej się części barszczu wbiłem jajko.Delikatnie zaczerwienione z nuta czosnku i majeranku.Zaskoczenie np.dla gości.Ot i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.11.2018 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 zakupiłem golonki indycze i ugotowałem je i powstał mi rosołek.Kilka dodatków i skromne tymbaliki są w lodówce. W sklepie ten zestaw najbardziej mi do goloneczek odpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.