wg39070 11.11.2018 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 ... no i ładnie podsumowane Jesteś szefie pusty jak wór wałacha. Wiesz co to wałach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.11.2018 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 (edytowane) I wygląda , jak wygląda. Maciory. które nie mieszczą się do samochodów. Teraz wiem czemu macie takie wielkie fury, hehehe. Pojawił się ponownie król kur i jajek na granulacie, jego ekscelencia wielkieg39070 co ma wszystko najlepszejsze swojskie. A u mnie takie małe wielkie coś, wolnowybiegowe łakowe na organicznej mieszance zbóż i warzyw. Nic wielkiego, nie trzeba wybierać sie na eko farme tak jak ja. Wystarczy wyjście do sklepu, bez zasranego podwórka przez stare kury karmione granulatem, jak u jego ekscelencji króla kur. Edytowane 11 Listopada 2018 przez Władca Przysmaków foto sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.11.2018 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Pojawił się ponownie król kur i jajek na granulacie, jego ekscelencia wielkieg39070 co ma wszystko najlepszejsze swojskie. A u mnie takie małe wielkie coś, wolnowybiegowe łakowe na organicznej mieszance zbóż i warzyw. Nic wielkiego, nie trzeba wybierać sie na eko farme tak jak ja. Wystarczy wyjście do sklepu, bez zasranego podwórka przez stare kury karmione granulatem, jak u jego ekscelencji króla kur. Jeśli masz takie jajka między nogami, to pewnie kawalerem wiecznym pozostaniesz. hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.11.2018 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Jeśli masz takie jajka między nogami, to pewnie kawalerem wiecznym pozostaniesz. hehe A jednak:), zasrane podworko przez stare kury i teksty jak w cytacie. Tyle mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.11.2018 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 A jednak:), zasrane podworko przez stare kury i teksty jak w cytacie. Tyle mozesz No i kolejny przerost formy nad treścią, żółty ciuku, hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.11.2018 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Pojawił się ponownie król kur i jajek na granulacie, jego ekscelencia wielkieg39070 co ma wszystko najlepszejsze swojskie. A u mnie takie małe wielkie coś, wolnowybiegowe łakowe na organicznej mieszance zbóż i warzyw. Nic wielkiego, nie trzeba wybierać sie na eko farme tak jak ja. Wystarczy wyjście do sklepu, bez zasranego podwórka przez stare kury karmione granulatem, jak u jego ekscelencji króla kur. Super fotka, obrazująca całokształt, hamerykanie mają malutkie jajeczka między nóżyskami) i wieeeeelkie spasione brzuchy! A siusiaczków pewnie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.11.2018 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 A co powiesz krolu kur wielkie g na proste sniadanie? Z prezentowanych wyzej jajek i bekonu z wylnowybiegowych swinek, tuczonych organicznie. Tak tak, takich zyjacych na swiezym powietrzu. Taka poezja zwyklego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.11.2018 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 A co powiesz krolu kur wielkie g na proste sniadanie? Z prezentowanych wyzej jajek i bekonu z wylnowybiegowych swinek, tuczonych organicznie. Tak tak, takich zyjacych na swiezym powietrzu. Taka poezja zwyklego dnia. Posłuchaj dziwolągu bez jajek (między nogami). Jutro będę miał dostawę świeżych jaj perliczych (wiesz co to za ptak?) a takie jak na twojej fotce to bal bym się psu dać, żeby nie zdechł. Oczywiście perliczki wiejskie, śmigające gdzie tylko chcą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2018 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 (edytowane) Jeśli masz takie jajka między nogami, to pewnie kawalerem wiecznym pozostaniesz. hehe Adrian Grotek wie o jajach wszystko. Od dziecka związany był z rynkiem gastronomicznym w najlepszych światowych restauracjach. Zaczynał praktyki jako 15-latek, by przez następne lata pracować w najlepszych lokalach w takich miastach jak Miami, Fort Lauderdale, Nicea, Portofino i Los Angeles. Kiedy wrócił do Europy miał ogromną wiedzę o branży i zauważył pewną ciekawą rzecz. Jajka, jako produkt, nie są na świecie odpowiednio wykorzystane. Postanowił wykorzystać zdobytą wiedzę, by stworzyć unikalne produkty. Zaprosił do współpracy dietetyków. I tak powstało pięć patentów dotyczących. – Jajka Grotek S wymagają odpowiedniej oprawy. Dlatego pakujemy je dodatkowo w złotko. Kury, które je znoszą są nie tylko wolnowybiegowe, ale dodatkowo karmione według faz księżyca i słuchają przy tym odpowiedniej muzyki – tłumaczy z pasją pan Adam, sprzedawca na stoisku Braci Grotek pod Halą Mirowską. – Owsiane jest jedynym na świecie opatentowanym jajkiem – dodaje. To, że są karmione według faz księżyca, oznacza, że nie jedzą byle czego, ale właściwy pokarm jest im podawany w odpowiednim dniu cyklu. Do tego odpowiednia muzyka, ma sprawić, by nie były zestresowane. Te wszystkie zabiegi mają sprawić, by jaja nie były tylko smaczne, ale i niosły odpowiednią wartość odżywczą. Doceniają to restauratorzy. Jajka od Grotka można znaleźć w najlepszych warszawskich restauracjach, takich jak Tamka 43, Concept 13, czy wyróżniona gwiazdką Michelin – Atelier Amaro. Ale wyjątkowe produkty zamawiają również prestiżowe lokale ze Szwajcarii, Niemiec i Wielkiej Brytanii. A warszawiacy, mogą je po prostu kupić. – Dobre jajo można poznać po tym, że po rozbiciu tworzą się trzy warstwy. Półsferyczne żółtko, dalej pierwsze, bardziej zwarte białko i wokół tego jeszcze jedna jego warstwa – opowiada sprzedawca Adam. – Mamy w ofercie kilka rodzajów jajek kurzych, gęsie, przepiórcze i od perliczki. Tylko kaczych akurat nie ma, bo wykupiły je na pniu najlepsze warszawskie restauracje – dodaje z lekkim żalem. Firma współpracuje z trzydziestoma fermami na Mazowszu. Droga, którą ma pokonać jajko, ma być jak najkrótsza. Wszystko po to, aby zapewnić świeżość. Jak zapewnia pan Adam – na stoisku nie ma jaj starszych niż sześciodniowe. Ceny u braci Grotek odzwierciedlają jakość produktu. Pomimo tego chętnych na zakup nie brakuje. Przed Wielkanocą stała do nich wielometrowa kolejka. Tego dnia na małym stoisku obsłużyli ponad 1,5 tysiąca osób. Ale nawet w zwykły dzień do stoiska co chwilę podchodzą klienci i zostawiają po kilkadziesiąt złotych. – Chociaż istniejemy dopiero kilka miesięcy i nie reklamujemy się w ogóle, to klienci polecają nas sobie nawzajem. Pod Halę Mirowską przychodzą osoby, które stać na luksusowy produkt – opowiada Adrian Grotek. – Są celebryci, prezesi, ale też redakcje kulinarne i szefowie kuchni. I oni mówią, że nasze jaja są najlepsze nie tylko w Warszawie, ale i w całej Europie – kończy z dumą. To są jaja. Edytowane 11 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.11.2018 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 (edytowane) No i kolejny przerost formy nad treścią, żółty ciuku, hehe. Super fotka, obrazująca całokształt, hamerykanie mają malutkie jajeczka między nóżyskami) i wieeeeelkie spasione brzuchy! A siusiaczków pewnie nic. Posłuchaj dziwolągu bez jajek (między nogami). Jutro będę miał dostawę świeżych jaj perliczych (wiesz co to za ptak?) a takie jak na twojej fotce to bal bym się psu dać, żeby nie zdechł. Oczywiście perliczki wiejskie, śmigające gdzie tylko chcą, To są jaja. No to tak na szybkiego. Jak zwylke miszczofie macie pecha. Myslalem, ze jest to rozmowa o kurzych jajkach, jakie sa na stanie w domowej lodowce. Bo kupic to moge kazde jajko jakie tylko sie wymarzy, oczywiscie organiczne. Kurzy krolu w g z domowym zasranym podworkiem. Nie wiem czy wiesz krolu , ale w USA jest kilka stref klimatycznych, i jesli mowa o perliczce to nie jest niczym szczegolnym kupowanie jaj ze stefy jaka jest prawie rodzima dla tego drobiu, oczywiscie zyjacacego caly rok pod chmura i w cieple. Ja w lodowce mam zawsze kurze i przepiorcze bo sa lepsze pod kazdym wzgledem, prelicze tylko w karotenie ma wieksza liczbe zawartosci jednostek pomiaru. Jak juz kiedys pisalem wypijam co drugi dzien ½ szklanki swiezego soku z marchwi(12 duzych marchewek), wiesz te spawy jak wzrok, wlosy , cera i opalenizna na caly rok. Jajka przepiorek w sezonie wiosenno-jesiennym kupuje lokalnie z chowu pod siatka, ktora zapewnia prawie naturalne warunki zycia tych ptakow. A na jesienn wybija sie calosc z wiadomych powodow. Jedna tusza to 35 centow, tanizna. To tyle o innych jajka jakie mam na kazdy dzien tygodnia. https://i.postimg.cc/KYJfhptC/domowe-zasoby-lodowki1.jpg Edytowane 11 Listopada 2018 przez Władca Przysmaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.11.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Dodam informacje dla ludka z kupami na podworku, jajka zbierane wczoraj. Przepiorki rowniez z wczorajszego uboju. ps znafco kulinarny, to nie duzy rozmiar decyduje o smacznosci jajka. Nie jadam jaj od niosek hybrydow ras przemyslowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.11.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Zapomnialem o bekonie, krolu kur wg i sabaryto kulinarny. Swinka wolnowybiegowa, wybieg wiosenno-jesienny calodobowy. Widac roznice? Tak. Czy smak jest inny od swini przemyslowej? Ogromny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2018 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 (edytowane) Posłuchaj dziwolągu bez jajek (między nogami). Jutro będę miał dostawę świeżych jaj perliczych (wiesz co to za ptak?) a takie jak na twojej fotce to bal bym się psu dać, żeby nie zdechł. Oczywiście perliczki wiejskie, śmigające gdzie tylko chcą, Powiem Ci ,że ser z Ryk bardzo przypadł nam do gustu.Lubię go najbardziej w dwóch postaciach..Pierwsza to postać jak za nasza granica "wyprażany syr " tyle że tym razem bez hranolek..W wersji oryginalnej powinien brzmieć i wyglądać tak. Smažený sýr s hranolkami a tatarskou omáčkou http://1.bp.blogspot.com/_BEV6JG8Pyq8/SYlGG8lqEDI/AAAAAAAACKI/ktyJIi3fqkY/s1600/DSCN9992.JPG Drugi to tarty z marchewką i własnie jajem na twardo.Jogurt , majonez,śmietana co kto lubi.Na gorącej grzance smakuje wybornie. Nabierz do nich dystansu i popatrz. Piszą ,że to mała niepotrzebna krzątanina.Nie poradzisz sobie z nimi.jest tylko jeden sposób............. Edytowane 11 Listopada 2018 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2018 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Miszcz i mistrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.11.2018 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Powiem Ci ,że ser z Ryk bardzo przypadł nam do gustu.Lubię go najbardziej w dwóch postaciach..Pierwsza to postać jak za nasza granica "wyprażany syr " tyle że tym razem bez hranolek..W wersji oryginalnej powinien brzmieć i wyglądać tak. http://1.bp.blogspot.com/_BEV6JG8Pyq8/SYlGG8lqEDI/AAAAAAAACKI/ktyJIi3fqkY/s1600/DSCN9992.JPG Drugi to tarty z marchewką i własnie jajem na twardo.Jogurt , majonez,śmietana co kto lubi.Na gorącej grzance smakuje wybornie. Nabierz do nich dystansu i popatrz. Piszą ,że to mała niepotrzebna krzątanina.Nie poradzisz sobie z nimi.jest tylko jeden sposób............. Miszczu twoj kolega sam robi sery, na stychu. Najlepszejsze na swiecie. Ja jadam ze stoiska z serami. Tak jak pisal Pawel, wszystkie gatunki z kazdego mozliwego kraju na swiecie. Od wyboru glowa boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2018 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Jak u chłopa. Dużo i kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2018 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Posłuchaj dziwolągu bez jajek (między nogami). Jutro będę miał dostawę świeżych jaj perliczych (wiesz co to za ptak?) a takie jak na twojej fotce to bal bym się psu dać, żeby nie zdechł. Oczywiście perliczki wiejskie, śmigające gdzie tylko chcą, Wyborne jaja ,takie prawdziwe. Robiłeś je własnie na twardo z w/w składnikami?. Do tego zielona herbata z miodem lipowym.Pijesz czasami własnej roboty herbatę mrożoną? Uwielbiam taką gdzie przeważa limonka.Chłopski talerz dla równowagi. w pogoni za kiełbaskami .Rożny kaliber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 11.11.2018 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Nie ma to jak spalic Jak u chłopa. Dużo i kolorowo. Mozna prosic o zoom, bo nie mam pojecia co zostal zweglone. ps wystarczy taki jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2018 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 ..." u was i pszczoły 100 razy większe". A łapska masz jakieś zjechane i dziwnie fioletowe. a robiłeś krewetki w cieście naleśnikowym.Mistrzowie robią tak: i wyższa półka niedosięgnięcia. https://smaker.pl/przepis-krewetki-w-ciescie,6936,poziomka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2018 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Nowa stronka i nowe strawy . śmietniczek jak u chłopa.wg39070 nowe nastaną już niedługo.Pomysł dobry.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.