Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a robiłeś krewetki w cieście naleśnikowym.Mistrzowie robią tak:

krewetki-w-ciescie-nalesnikowym-2-168318.jpg

i wyższa półka niedosięgnięcia.

eb3a6d5f19dbcd5438e0c495b5830cc4_40414_51b9d2645529e_wm.jpg

https://smaker.pl/przepis-krewetki-w-ciescie,6936,poziomka.html

A u mnie obecnie w garku wywar na galaretke z przepiorek. Prosto, skromnie i smacznie. 15 sztuk, czyli 30 polowek.

galaretka-z-przepiorek2.jpg

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i miszcz zes..u sie we wlasnym watku...

Nowa stronka i nowe strawy ;):).

333c3b80221d62ab.jpg

śmietniczek jak u chłopa.wg39070 nowe nastaną już niedługo.Pomysł dobry.;););)

Ja kroje ptactwo i segreguje do lodowki, to juz 44 polowka czyli 22 przepioreczka...

przepiorki-44-polowka-i-tne-dalej.jpg

ps bedzie na zdrowe chude zupki

Jesteś szefie pusty jak wór wałacha. Wiesz co to wałach?

... zaskrzeczał kapłon :) ... piać już nie może :)

Super fotka, obrazująca całokształt, hamerykanie mają malutkie jajeczka między nóżyskami) i wieeeeelkie spasione brzuchy! A siusiaczków pewnie nic.

ty cierpisz na jakąś obsesję na tle seksualnym :) (najpierw pisałeś w tym wątku o anusach, później o częściach rowerowych, teraz o małych jajeczkach i siusiaczkach) ? :)

... a może masz tylko jakieś kompleksy hamerykańskie ? :)

Proponuję wizytę u psychiatry :)

... zaskrzeczał kapłon :) ... piać już nie może :)

ty cierpisz na jakąś obsesję na tle seksualnym :) (najpierw pisałeś w tym wątku o anusach, później o częściach rowerowych, teraz o małych jajeczkach i siusiaczkach) ? :)

... a może masz tylko jakieś kompleksy hamerykańskie ? :)

Proponuję wizytę u psychiatry :)

On tak cały czas:jawdrop: Skąd się biorą tacy ludzie jak wg39070?

ps wywar na galaretkę przepiórczą prawie gotowy

A u mnie obecnie w garku wywar na galaretke z przepiorek. Prosto, skromnie i smacznie. 15 sztuk, czyli 30 polowek.

galaretka-z-przepiorek2.jpg

Do galarety z przepiórek zawsze dobrze się sprawdza dobrze zmrożona "Hangar1 Vodka" doskonała w swym smaku, takoż bukiecie i mocy :) ... tania nie jest, ale za jakość się płaci :)

ps - uprzejma prośba do Ciebie. Nie dawaj tutaj tyle fotografii, ponieważ dwaj nasi smakosze tak liżą monitory, że grozi to ich uszkodzeniem :) ... no i jak będą nas później bawić swoimi tekstami i zdjęciami :) ;)

... a wystarczyło by przecie by poszli do sklepu, kupili i skosztowali produktów dobrej jakości i wreszcie się dowiedzieli jak to wszystko naprawdę smakuje :)

Dziś każdy produkt dostępny jest na świecie, nie ma z tym specjalnego problemu ... chyba, że ktoś lubi rosół z pięcioletnich, podwórkowych kur które przestały się nieść lub przypaloną, mrożoną pizzę z marketu :) ... no ale ze smakami się nie dyskutuje i jest to ewidentny przykład na tezę "są tym co jedzą" :)

a robiłeś krewetki w cieście naleśnikowym.Mistrzowie robią tak:

krewetki-w-ciescie-nalesnikowym-2-168318.jpg

i wyższa półka niedosięgnięcia.

eb3a6d5f19dbcd5438e0c495b5830cc4_40414_51b9d2645529e_wm.jpg

https://smaker.pl/przepis-krewetki-w-ciescie,6936,poziomka.html

"niedosięgnięcia" dla kogo ? ... w to, że dla ciebie wierzę ?

... możesz sobie tylko zdjęcie wkleić z internetu :) przygotować takie danie to już raczej poza twoim zasięgiem :) (przynajmniej na tą chwilę, choć wątpię czy kiedykolwiek, ponieważ ty nigdy nie nauczysz się gotowania zgodnie ze sztuką kulinarną :) ... )

Jeśli masz takie jajka między nogami, to pewnie kawalerem wiecznym pozostaniesz. hehe

Dwukrotnie cytowany ten sam post, każdy z wypowiedzią na poziomie IQ betonowego pustaka (choć nie powinno mnie to dziwić - wszak to forum budowlane) :)

Przy tobie Niktspecjalny to "szczyty intelektu" dający się jednak przez ciebie podpuszczać do awantur i przyklaskiwania twym wypowiedziom ... cóż, "wiernemu kibicowi" jego "rewolucji" coś się należy :) ... choć jakoś nigdzie nie widzę byś gdziekolwiek chwalił te jego wysiłki w kuchni :) ;)

... może to go trochę zastanowi ? :)

Edytowane przez Chef Paul

To ja tu z szacunku dużymi literami i czapki wklejam .ech co tam.Manifestacje wporzo. Flaga zawisła i wisi jak nie wiem co.Znalazłem w sieci fajny przepis na taką oto strawę. Gdzież szukać inspiracji jak nie w internecie i od Babuni.Tu nie bo zapanował snobizm i niechlujstwo.To udawanie kogoś lepszego bardziej wykształconego to tylko zwykłe tête-à-tête forumowe. http://emoty.blox.pl/resource/dobani.gif

Najpierw delikatne śniadanko. Wykorzystałem nawet okrajki z pizzy do maczandy z kieleckiego.Sandacz w kilku odsłonach lekko koloryzowany życiem.

http://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif

8f66b18c9762985b.jpg

3ad26b2bf5d819a1.jpg

46f6194eaa8c413f.jpg

jego wzór z TV

ec343417cf725930.jpg

7d91d1da9359094e.jpg

6893ee7eaa075726.jpg

b3d1a42b877c7cd8.jpg

Po śniadaniu szukanie http://emotikona.pl/emotikony/pic/22icon_search_neutral.gif podpowiedzi od Chiefa ,mojego Chiefa.

043a419a126635b1.jpg

następnie relaks i tańcowanie przy ekranie(nie polecam dla ludzi o słabych nerwach i w podeszłym wieku)

f74b7473c4f92e47.jpg

Chciałem się nagrać (wkrótce będzie) ale nikt nie chciał wstać z koja.

b90f186b44e5cc59.jpg

b334a38e5b356465.jpg

Zwieńczeniem śniadanka będzie przejażdżka naszymi rumakami do "Doliny Chodelki".

i tradycyjne przygotowanie do obiadku ale po mustangowym Relax.

Zapomniałem dodać. Będzie czas na chwilę refleksji nad przyszłorocznymi wakacjami.Trzeba znowu przyczepić magnesik na lodóweczkę.

4860282eab79351d.jpg

Edytowane przez niktspecjalny

Rzeczywiście Święta racja.Marcin skasował wszystkie fotki. Szkoda były takie by usatysfakcjonować.

To sprawa bardziej psychologiczna. Marcin grilluje sardynki bez patroszenia i czyszczenia, eeeeeeee fu.

Pstąg jest soczysty, aromatyczny i super smaczny.

http://s27.postimg.org/4ax47w5pf/ryba20.jpg

http://s4.postimg.org/q8u4wkdql/ryba21.jpgMasło chrzanowe dodaje wspaniałą nutę smakową, coś cudownego.

Czas na grillowanego indyka. Jest niskokaloryczny i zdrowy, będziemy pewni tego, że zawsze możemy pojechać na wakacje w sezonie a nie ukrywać się po za sezonem jak tłusta ś. na wyspie. Dbajmy o zdrowie ..................

Zapomniałem dodać ,że celowo powiesiłem w okolicach skrzynki elektr. by patafianów - baranów kopało gdyby chcieli ukraść .Elewacja daleko to i nikt by się nie zorientował ,że 100 lat wolności musiało opłynąć , by było można wysłuchiwać takich płytkich bredni i wpisów jak to to wyżej onieśmielone swa naiwnością.Time by zapamiętać w wątku kulinarnym tą gorycz anty Polaka i anty patrioty - banity .

113f5ea9e00c8ac6.jpg